Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Share

    Fazlil Hakimi

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by Fazlil Hakimi on Tue Oct 04, 2011 9:56 pm

    bro asrie...join je FB...group...150Jaybee...

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Tue Oct 04, 2011 11:57 pm

    asrie wrote:a'salam...kippers2 jb nie slalu lpak maner?? saye bru je pkai zx150..klo ader function..ajak2 la...nk jugak berkenalan n tambah pengetahuan ttg moto nie...sbelom nie pkai wave jerk...so, saye mmg zero la psal moto kawa nie...klo ader plan..roger2 federer la...
    Tempat: restoran assalam setia tropika
    Masa: 9mlm
    Hari: biasanya rabu malam..
    Contact: leh tengok no tepon cari nama fazlil kat jb..
    Kalau sampai sana tegur jer.. Kami ramah2 belaka hehe..

    syawal

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by syawal on Wed Oct 05, 2011 3:55 am

    hahaha sedey sungguh pabila daku dilanggar dan die pun melarikan diri lalu meniggalkan ak dan awek ku keseorangan ditepi jalan...skarang gf ak tu ade dok hospital(bengkel) tggu n operate sdey2... Crying or Very sad

    asrie

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by asrie on Wed Oct 05, 2011 3:58 pm

    nekman wrote:
    asrie wrote:a'salam...kippers2 jb nie slalu lpak maner?? saye bru je pkai zx150..klo ader function..ajak2 la...nk jugak berkenalan n tambah pengetahuan ttg moto nie...sbelom nie pkai wave jerk...so, saye mmg zero la psal moto kawa nie...klo ader plan..roger2 federer la...
    Tempat: restoran assalam setia tropika
    Masa: 9mlm
    Hari: biasanya rabu malam..
    Contact: leh tengok no tepon cari nama fazlil kat jb..
    Kalau sampai sana tegur jer.. Kami ramah2 belaka hehe..

    segan gak tetibe je dtg nk tgur trus...

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Wed Oct 05, 2011 7:47 pm

    Malam nih ade tts kat assalam.. Datang lar..
    Jangan segan2 kami suma orang juga..
    Kalau segan juga time turun tuh sarung paperbag kat kepala..hehe

    AsTaLaVisTa

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by AsTaLaVisTa on Wed Oct 05, 2011 11:27 pm

    nekman wrote:Malam nih ade tts kat assalam.. Datang lar..
    Jangan segan2 kami suma orang juga..
    Kalau segan juga time turun tuh sarung paperbag kat kepala..hehe

    Klau leh like....Aku like je nekman...huhu

    amirul@biskot

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by amirul@biskot on Thu Oct 06, 2011 4:20 am

    Abang Long Nekman bila pulak nak turun???
    Dah lamo tak nampak...

    Den dgn kaki berbungkus ni datang tadi... huhuuuu..

    ranjau_berduri

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by ranjau_berduri on Fri Oct 07, 2011 12:26 pm

    asrie wrote:

    segan gak tetibe je dtg nk tgur trus...

    kasik letak no phone la... nak segan pe nyer... xnak segan, bawa kerepek sebungkus... hehehehe...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    asrie

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by asrie on Sun Oct 09, 2011 11:58 am

    ranjau_berduri wrote:
    asrie wrote:

    segan gak tetibe je dtg nk tgur trus...

    kasik letak no phone la... nak segan pe nyer... xnak segan, bawa kerepek sebungkus... hehehehe...

    013-975 2423....klo ader tts ag..halo2 la...bkn stakat sebungkus...seguni pon takpe..tp disebabkan bawak moto...tak ley nk bwk la...moto takde bakul...haha..

    ranjau_berduri

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by ranjau_berduri on Mon Oct 10, 2011 9:38 am

    waa.... rugi2 semalam xtrun gelang patah.. hahahaha

    kasik tgk....

    aktiviti...


    http://hujungmataku.blogspot.com/2011/10/jaybee-150-ride-to-nusajaya.html


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ranjau_berduri

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by ranjau_berduri on Thu Oct 20, 2011 4:06 pm

    Arini TTs kt Perling....
    Tempat : Jc corner "sebelah Masjid Perling"
    Tarikh: 20.11.2011..
    hari: Khamis...
    Pukul : 8.30 mlam....
    Rv : Shell Perling....
    masa tunggu 8.15mlm - 8.25mlm....

    Mission : Makan sate sambil mendengar Ekzos baru abg Nekman....
    sebarang masalah boleh call kami di talian...
    Syed Ocin :017-7137318...
    Fazlil Hakimi : 017-8249556......


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ranjau_berduri

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by ranjau_berduri on Wed Nov 23, 2011 3:34 pm

    wa.... senyap jer.. xde projek???


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    Fazlil Hakimi

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by Fazlil Hakimi on Tue Jan 10, 2012 2:06 am

    sumua dh main fb je li..haha...

    ranjau_berduri

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by ranjau_berduri on Wed Jan 11, 2012 9:55 am

    mende2 pun leh update kat sini.... jangan seperti kacang lupakan kulit...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    skyhigh3036

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by skyhigh3036 on Wed Jan 18, 2012 12:37 pm

    insyaAllah dtg..pas tts ni trus ride blik muo..huhuhuh

    Fazlil Hakimi

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by Fazlil Hakimi on Wed Mar 21, 2012 1:56 am

    hello semua..~~~~~~~~
    apa khbar....
    jom layan sini pulak....

    skyhigh3036

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by skyhigh3036 on Wed Mar 21, 2012 2:15 am

    assalammualaikum..heheheh..td ngeteh kt datrn ko x g ker??

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Wed Mar 21, 2012 11:11 pm

    Seminggu sekali jer check forum.. Hehe..
    Semakin meriah zx kat jb nih.. Tapi ramai yang tak kenal..
    Kalau jumpa pin2 lar sikit..

    YUS 2373

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by YUS 2373 on Sun Mar 25, 2012 12:56 pm

    nekman wrote:Seminggu sekali jer check forum.. Hehe..
    Semakin meriah zx kat jb nih.. Tapi ramai yang tak kenal..
    Kalau jumpa pin2 lar sikit..
    minggu ni ada tts x bro?

    skyhigh3036

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by skyhigh3036 on Wed Mar 28, 2012 12:57 am

    YUS 2373 wrote:
    nekman wrote:Seminggu sekali jer check forum.. Hehe..
    Semakin meriah zx kat jb nih.. Tapi ramai yang tak kenal..
    Kalau jumpa pin2 lar sikit..
    minggu ni ada tts x bro?
    huhuhu..2la..mkin rmai skrg ni kt jb yg pkai kips..kt muo nk jmp kips sbijik pn payah..huhuhu..if trjmpe kt jln hon² la ckit..heheh

    crazeechildz

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by crazeechildz on Thu Apr 12, 2012 8:02 pm

    ujung minggu lepas aku gi lepak dgn mebe2 aku kt as-salam setia tropika..mmg byk dak2 moto lepak situ, tapi yang aku kecewa ade la 4-5 buah kips kt situ..kalo dorg lepak tts ke ape x le heran sangat, tapi ni time nak gerak bole pulak dorang nak ikut dak2 wantupai weng sane,weng sini, pastu sume perah macam x pernah jumpe trotle je..pesen tayar sume same, rim aloi kecik yg mcm kt ex5 tu and tayar sume kecik2..ade ke yang terasa kt sini,mintak ampun laa..just nak komen, xsedap la orang tengok..jaga nama baik kippers~

    ps:aku rase xde kot dak2 tu dalam forum nih..gaya sume rempitan mintak kaki je..

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Thu Apr 12, 2012 9:10 pm

    crazeechildz wrote:ujung minggu lepas aku gi lepak dgn mebe2 aku kt as-salam setia tropika..mmg byk dak2 moto lepak situ, tapi yang aku kecewa ade la 4-5 buah kips kt situ..kalo dorg lepak tts ke ape x le heran sangat, tapi ni time nak gerak bole pulak dorang nak ikut dak2 wantupai weng sane,weng sini, pastu sume perah macam x pernah jumpe trotle je..pesen tayar sume same, rim aloi kecik yg mcm kt ex5 tu and tayar sume kecik2..ade ke yang terasa kt sini,mintak ampun laa..just nak komen, xsedap la orang tengok..jaga nama baik kippers~

    ps:aku rase xde kot dak2 tu dalam forum nih..gaya sume rempitan mintak kaki je..
    Kalau jumpa dak camtu pergi lar tegur, salam, ajak berkenalan..
    Dah kenal lama ajak lar ride, main track pasir gudang ke... Baru lar best kan...
    Adat lar darah muda dapat moto baru...
    Malam esok 13 apr kami ade tts kat assalam.. Kalau free jom lar join. .

    crazeechildz

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by crazeechildz on Fri Apr 13, 2012 1:31 am

    malangnye saya da berada di kl sekarang..nt tgu cuti panjang baru lek jb..

    skyhigh3036

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by skyhigh3036 on Sat Apr 14, 2012 7:25 am

    crazeechildz wrote:malangnye saya da berada di kl sekarang..nt tgu cuti panjang baru lek jb..
    kt kL g rmai dak pkai kips ni..ade join mne² group ker?

    syawal

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by syawal on Mon Apr 16, 2012 11:51 pm

    salam sahabat kippers sekalian...
    ad geng2 yang dok kluang ke?
    moh la kite ngeteh smbil mkan roti canai huhu...

    Sponsored content

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm