Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sakit punggung bila menunggang

    Share
    avatar
    azmibtp

    Sakit punggung bila menunggang

    Post by azmibtp on Fri Nov 26, 2010 11:45 am

    A'kum semua. Saya baru sebulan bawa KIPS ni. Masalah saya, punggung terasa kebas dan sakit bila menunggang untuk masa yang lama.

    Ada tak modification yang boleh dilakukan pada seat atau hanya saya yang mengalami masalah ni.

    Minta pendapat kawan2.
    avatar
    dreamers_vault

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by dreamers_vault on Fri Nov 26, 2010 11:57 am

    aku dulu g kedai kusyen...suruh dia tambah isi bg lg sedap then jahit lawo2 balik..
    avatar
    azmibtp

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by azmibtp on Fri Nov 26, 2010 12:06 pm

    so ni masalah kusyen la ni. Nak cari kusyen lembut lg ke atau bg nipis.
    avatar
    dreamers_vault

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by dreamers_vault on Fri Nov 26, 2010 12:11 pm

    aku ni jenis ponggong tebal..so kusyen tu aku bg tebal..kalo alang2 anto kusyen tu..leh suruh dia buat jahitan benang merah atau kaler lain..perrgghh naik seri
    avatar
    Maverick

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by Maverick on Fri Nov 26, 2010 1:12 pm

    Lama2 nanti biasa la kot.. huhu
    avatar
    zalie78

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by zalie78 on Fri Nov 26, 2010 2:32 pm

    naik keta kompom tak sakit... jgn mare gurau jer..mula mula mmg cam tu lama lama ok lah tu... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    avatar
    azmibtp

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by azmibtp on Fri Nov 26, 2010 2:37 pm

    terima kasih la kengkawan atas reply2 mu yg ikhlas tu... harap2 ok la tu
    avatar
    alldisc

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by alldisc on Fri Nov 26, 2010 3:08 pm

    aik? citer sakit punggung boleh masuk thread News kaa?? waka waka...

    kalau sakit punggung senang aje jawapnya.. kurang eksesais tu. hehehehe...
    tau rumah urat tak? pegi berurat laa... aliran darah tak lancar. tu pasal bila kena getaran enjin superkips urat darah kita pun terkejut laa.. tu yg jadi sengal tu... wakakakkaka
    avatar
    wadin

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by wadin on Fri Nov 26, 2010 4:33 pm

    Salam...
    senang je... Jual motor naik kereta...2nd naik bas Sani Ekpress siap ada internet lagi..3rd tukar cara tunggangan, kau meniarap macam superman so buntut ke atas:)
    Apa barang pakai motor kips..next year kawasaki nak keluar kereta. Kereta superkips.... jom beli ramai ramai:)
    selamat memandu
    avatar
    krijauan

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by krijauan on Fri Nov 26, 2010 7:40 pm

    wadin wrote:Salam...
    senang je... Jual motor naik kereta...2nd naik bas Sani Ekpress siap ada internet lagi..3rd tukar cara tunggangan, kau meniarap macam superman so buntut ke atas:)
    Apa barang pakai motor kips..next year kawasaki nak keluar kereta. Kereta superkips.... jom beli ramai ramai:)
    selamat memandu

    post kau buat air mata aku meleleh menahan gelak..
    avatar
    ryuganz

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by ryuganz on Fri Nov 26, 2010 7:48 pm

    aku sakit bontot, kalo bawak slow, bawak laju. steady.maka bawak laju sket
    kips ni kalo bawak slow, mmg tak sedap.kena bawak laju.
    avatar
    AsTaLaVisTa

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by AsTaLaVisTa on Fri Nov 26, 2010 8:06 pm

    krijauan wrote:
    wadin wrote:Salam...
    senang je... Jual motor naik kereta...2nd naik bas Sani Ekpress siap ada internet lagi..3rd tukar cara tunggangan, kau meniarap macam superman so buntut ke atas:)
    Apa barang pakai motor kips..next year kawasaki nak keluar kereta. Kereta superkips.... jom beli ramai ramai:)
    selamat memandu

    post kau buat air mata aku meleleh menahan gelak..

    Nih baru dalam forum....Kalau face 2 face ngan wadin....sampai ke pagi esok air mata ko meleleh.....Abang lawyer muka slamber.....Suspen jek kena tembak ngan wadin....Kenangan Raya 2010..
    avatar
    corNinja

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by corNinja on Fri Nov 26, 2010 8:11 pm

    ryuganz wrote:aku sakit bontot, kalo bawak slow, bawak laju. steady.maka bawak laju sket
    kips ni kalo bawak slow, mmg tak sedap.kena bawak laju.

    same la kite... hehehe
    avatar
    aiekempo

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by aiekempo on Tue Nov 30, 2010 4:04 pm

    tak nak sakit buntut..naik keretapi wey..ahaha...letih dudukk boleh gi jalan2...ushar2 awek...ahahaa.. (jgnmarah ya...adat kita naik moto..buntut memangla sengal...hehhe)
    avatar
    wan166

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by wan166 on Tue Nov 30, 2010 8:26 pm

    tu dia..kezen stoner da bersuara... Shocked
    avatar
    azmibtp

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by azmibtp on Wed Dec 01, 2010 8:25 am

    amboi... bab gelakkan orang ramai join na. takpe la janji happy. by the way saya azmi menetap di BTP3 rawang, bekerja di shah alam. Seblm ni pakai moto kriss sejak 2001, sebelum tu bawa EX5 class pertama dari tahun 1997. So i ni milikan ketiga saya dan juga upgrade dari jenis kapcai. so mmg la pengalaman yang berbeza. mmg pakai keta pi keja sblm ni tapi tau2 la kan nak balik BTP petang2 dgn harga petrol naik 2.70(klu tak silap) hari tu. rasanya lebih praktikal naik moto kan. klu nak naik ketapi lak leceh sbb kena naik teksi lak. so buat masa ni saya tgh honeymoon ngan KIPS saya. i love this baby. saya will pasti rekemen anyone utk pakai moto ni. Bayangkan fuel consumptionya just amazing. tak ku sangka.
    cheers

    azmibtp
    criptoto@yahoo.com
    012-3806500
    avatar
    gammafiber

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by gammafiber on Tue Dec 07, 2010 12:51 am


    Masa layan Jeli-Grik tak rasa sangat, bila dah masuk h/way K.Kangsar-KL lenguh+ kebas jugak.

    Next week nak cari kedai kuisyen, tambah padding sikit. Jadi mcm seat virago..
    avatar
    alep

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by alep on Tue Dec 07, 2010 8:37 pm

    kat mana ye kedai kusyen yg mantap
    avatar
    gammafiber

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by gammafiber on Tue Dec 07, 2010 10:58 pm


    Nak cuba tanya kedai sofa dulu, kalau x boleh nak cuba kedai seat kereta..

    Sponsored content

    Re: Sakit punggung bila menunggang

    Post by Sponsored content

      Similar topics

      -

      Current date/time is Wed Aug 23, 2017 4:04 pm