Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Share

    adzhar

    CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by adzhar on Thu Dec 09, 2010 10:41 am


    Salam Kippers Semua ! afro

    Pada 5/12/2010 Ahad , Majlis Belia Negara ( Rakan Muda ) dan PDRM menjemput

    KIPS Utara untuk menyertai Convoi Amal Pusing2 Seberang Prai Selatan .

    Tujuan utama convoi ini adalah untuk menyedarkan masyarakat di kawasan SPS Kempen

    Anti-Jenayah dan mengeratkan belia2 dengan PDRM. Belia2 yg baru lepasan sekolah

    di dedahkan akan selok belok menunggang motosikal berkonvoi dgn betul .

    Penerangan diberikan oleh Pegawai2 PDRM & Otai2 KIPS sebelum RIDE bermula .

    Selain itu kami mengedarkan risalah2 poster apabila tiba di tempat RV Point .

    Setiap para peserta convoi di beri T/Shirt, makan minum & duit petrol percuma !

    Jemputan telah di buat kepada 30 kippers ,yang hadir hanya 10 kippers saja.


    Nantikan gambar2 akan diupload oleh Saudara OBIE . Basketball T/Q.

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 3:37 pm










    Di komplek belia SPS dan Ride akan bermula

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 4:04 pm





    berhenti RV 1 petronas simpang 4

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 4:21 pm







    RV 2, Shell Sg. Bakap
    RV 3, Econsave Jawi,di mana risalah diedarkan..

    wadin

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by wadin on Thu Dec 09, 2010 4:38 pm

    Salam...
    good ride... Sambil ride kita beramal...Ini sumbangan korang kepada masyarakat...
    Look forward

    Safe ride

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 5:04 pm











    Peserta sampai di dewan orang ramai kaum india di Caledonia, Nibong Tebal dan ceramah di sampaikan oleh YB kawasan tersebut.

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 5:15 pm








    Peserta khusyuk mendengar ceramah yg di sampaikan oleh YB.

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 5:40 pm







    Kippers bersurai dan bergerak menuju ke majlis kenduri kahwin di Balik Pulau di mana kami berjumpa dengan geng2 suzuki Belang dari Raub Pahang yg nak pi tengok Karp Prix di Penang.

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 5:47 pm





    Menunggu pengantin

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 6:03 pm









    Pihak pengantin mengundang Kippers untuk excort ke dewan kenduri

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 6:14 pm





    Dalam dewan untuk menjamu selera

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 6:27 pm







    Bergerak menuju ke Balik Pulau ke Telok Bahang (pusing2 Pulau). Berjumpa geng2 LC Alor Star (WADI) kat Petronas

    khor

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by khor on Thu Dec 09, 2010 6:51 pm

    ah yo yo..! mayiak lugi lo gua tak lapat pigi... Neutral

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 7:14 pm











    Dipuncak tertinggi Balik Pulau.

    obie

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by obie on Thu Dec 09, 2010 7:34 pm







    Lepak2 kat Padang Kota Baru dan bersurai dengan geng2 Belang RAUB.

    Sekian report dari saya OBIE...! flower

    adzhar

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by adzhar on Thu Dec 09, 2010 8:12 pm


    Salam Kippers Semua ! afro

    Di sini aku ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada kippers2 yg mengambil

    bahagian dalam Convoi Amal ini. Sekurang2nya kita dapat menyumbangkan sedikit

    sumbangan untuk masyarakat setempat. flower

    Antara Kippers yg hadir :

    1) Lan Lit Lau - Sifo Penang.
    2) Dr. Kura2 - Cool Marshall.
    3) Wan Penang - Soul Rider.
    4) Ninja Green - Tauke Burger.
    5) Kana - Jason King.
    6) Siva - Cool Machaa.
    7) Aidil - Rocket Boy.
    Cool Sukri - Boria Penang.
    9) Sood - Batu Uban Kid.
    10) azhar - uncle AT .

    dan tak lupa pada saudara OBIE yang telah banyak membantu !
    lol!
    Terima Kasih 3x . afro

    1 penang

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by 1 penang on Fri Dec 10, 2010 10:53 am

    adzhar wrote:
    Salam Kippers Semua ! afro

    Di sini aku ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada kippers2 yg mengambil

    bahagian dalam Convoi Amal ini. Sekurang2nya kita dapat menyumbangkan sedikit

    sumbangan untuk masyarakat setempat. flower

    Antara Kippers yg hadir :

    1) Lan Lit Lau - Sifo Penang.
    2) Dr. Kura2 - Cool Marshall.
    3) Wan Penang - Soul Rider.
    4) Ninja Green - Tauke Burger.
    5) Kana - Jason King.
    6) Siva - Cool Machaa.
    7) Aidil - Rocket Boy.
    Cool Sukri - Boria Penang.
    9) Sood - Batu Uban Kid.
    10) azhar - uncle AT .

    dan tak lupa pada saudara OBIE yang telah banyak membantu !
    lol!
    Terima Kasih 3x . afro

    terima kasih jgk di ucapkan kpd kippers utara sb sudi jgk mengundang saya walaupon tak de moto kips....hanya kriss saja yg mampu ku miliki...walaupon ku sentiasa di tinggalkan di blkg tambah2 time meleper di teluk bahang,namun aku gagahi utk turut serta....hehehe... cheers

    sood_penang

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by sood_penang on Fri Dec 10, 2010 11:44 am

    hahah... semngat 2 yang kita mau ada....,
    1 malaysia...
    ahhah...

    NinjaGreen

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by NinjaGreen on Fri Dec 10, 2010 3:19 pm

    caya lah bro..kriss pun leh tapau shogun125 tue hehehe...abg azhar jgn mrh yer Very Happy

    1 penang

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by 1 penang on Sat Dec 11, 2010 11:08 am

    NinjaGreen wrote:caya lah bro..kriss pun leh tapau shogun125 tue hehehe...abg azhar jgn mrh yer Very Happy

    shogun125 tu saja bg chance kat aku ngan lan liq law...tu pon puas dgr bingit ekzos yoshimura shogun....mau pecah anak telinga haku... bom

    Sponsored content

    Re: CONVOI AMAL SPS ( Seberang Prai Selatan ) BERSAMA PDRM & MAJ. KENDURI KAWIN DI BALIK PULAU .

    Post by Sponsored content Today at 6:01 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:01 am