Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KIPS buat jadi scrambler.

    Share

    dreamers_vault

    KIPS buat jadi scrambler.

    Post by dreamers_vault on Fri Dec 10, 2010 1:10 am

    Sangat2 nk tahu bagaimana kalo nk meng-scrambler-kan moto kips ni...jgn la citer "beli je moto scrambler" tu tidak mencetuskan idea..lebih berminat "HOW" especially pada kips lama...yg baru xkan nk buat pulak kan? tapi kalo ada yg dare xtau la pulak Very Happy


    cuma yg jelas n nyata aku perasan motonya akan jd tinggi sebab fork dan arm...tp camne nk buat jd mcm tu? fork n arm nk diambil dr moto apa?

    handlebar mcm beskal tu bule la cari...seat single pn xde masalah leh buat jer...tp apa lagi mod2 yg akan menunjukkan yg ianya adalah moto scrambler? Very Happy

    aku dh biasa nampak panther n rxz jd scrambler dan jugak kriss..tp kips aku xnampak lg...kalo ada rojokan gambor lagi menarik

    alldisc

    Re: KIPS buat jadi scrambler.

    Post by alldisc on Fri Dec 10, 2010 8:48 am

    DV, memula sekali paling senang ialah convert tayar kepada saiz yg digunakan scrambler.

    depan guna 19", belakang guna 16". automatik motor akan jadi mendongak, lepas tu baru adjust apa2 yg perlu. cth naikkan fork (spring fork), tukar tangki kecil, modi tempat duduk jadi kecil, tukar handle bar dan sbgnya.

    paling basic sekali, tukar tayar itu dulu. dan rim jugak.

    dreamers_vault

    Re: KIPS buat jadi scrambler.

    Post by dreamers_vault on Fri Dec 10, 2010 10:32 am

    owh...itu je dulu?

    tp tengok fork depan tu panjang semacam jer...bukan deme amek dr moto lain ke?

    Sponsored content

    Re: KIPS buat jadi scrambler.

    Post by Sponsored content Today at 8:26 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 am