Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Share

    wadin

    Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by wadin on Sat May 16, 2009 10:58 am

    Salam,
    Sedikit info untuk di kongsi bersama ,mengenai sejarah kawasaki Ninja 150.Aku dapat dari majalah Roda roda tahun 1990.


    Ini perbezaan ini.Nanti aku upload Kawasaki KRZ Smile



    Last edited by wadin on Tue May 19, 2009 1:50 pm; edited 5 times in total

    carlnain

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by carlnain on Sat May 16, 2009 11:19 am

    Macam tergantungla cite dia wadin .
    coba upload full page .
    cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    cdan

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by cdan on Sat May 16, 2009 11:21 am

    no plate mcm moto ko wadin Buaya Darat Baik

    wadin

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by wadin on Sat May 16, 2009 1:30 pm

    carlnain wrote:Macam tergantungla cite dia wadin .
    coba upload full page .
    cheers cheers cheers

    salam...
    ada lagi page dia ....sabar beb...
    Biar slow janji power Laughing Laughing

    carlnain

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by carlnain on Sat May 16, 2009 1:40 pm

    wadin wrote:
    carlnain wrote:Macam tergantungla cite dia wadin .
    coba upload full page .
    cheers cheers cheers

    salam...
    ada lagi page dia ....sabar beb...
    Biar slow janji power Laughing Laughing

    kui...kui...kui....
    mcm pernah dgr je ayat 2 Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wadin

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by wadin on Sat May 16, 2009 1:55 pm

    cdan wrote:no plate mcm moto ko wadin Buaya Darat Baik

    salam, tahu tak pe... Cool
    aku punya warna merah Laughing Laughing

    faiz_krr

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by faiz_krr on Sat May 16, 2009 4:05 pm

    wadin,
    perhatikan die punya ekzos btol2..

    bezakan?
    kat bhgn pipe paling kecik ke tabung belakang..keluk die lain kn?

    kipas

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kipas on Mon May 18, 2009 10:24 am

    ha...kat atas tuh la warna asal moto aku dulu2...ah...aku rindukan warna asal aku...oh tidak...
    seperti yg tertulis pada rangkap ketiga..."setelah hampir hampir setahon menunggu"...bermakna first model motor ini keluar adalah pada tahon 1989 krn buku ini terbit pada Disember 1990...

    skido

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by skido on Tue May 19, 2009 11:55 am

    ermm..plate pun BDB..same cam plate motor champion..

    kawakazee150

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kawakazee150 on Wed May 20, 2009 1:10 am

    Dulu aku ingat lagi, aku ada terbaca review Kawasaki ZSR Cyclone dalam Roda-Roda...time tu aku sekolah rendah lagi kot..Sampai sekarang aku ingat lagi quoation ayat dalam majalah tu utk cyclone ni "Terpantas Dalam Kelasnya "..Siap ada handle damper + optional double stand racing kalo nak beli motor ni..

    sape2 ada copy review Cyclone, share la kat cni..

    wadin

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by wadin on Wed May 20, 2009 12:48 pm

    kawakazee150 wrote:Dulu aku ingat lagi, aku ada terbaca review Kawasaki ZSR Cyclone dalam Roda-Roda...time tu aku sekolah rendah lagi kot..Sampai sekarang aku ingat lagi quoation ayat dalam majalah tu utk cyclone ni "Terpantas Dalam Kelasnya "..Siap ada handle damper + optional double stand racing kalo nak beli motor ni..

    sape2 ada copy review Cyclone, share la kat cni..

    SALAM...
    tengah dapat benda tuuu....

    kawakazee150

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kawakazee150 on Sat May 23, 2009 10:27 am

    wadin wrote:
    kawakazee150 wrote:Dulu aku ingat lagi, aku ada terbaca review Kawasaki ZSR Cyclone dalam Roda-Roda...time tu aku sekolah rendah lagi kot..Sampai sekarang aku ingat lagi quoation ayat dalam majalah tu utk cyclone ni "Terpantas Dalam Kelasnya "..Siap ada handle damper + optional double stand racing kalo nak beli motor ni..

    sape2 ada copy review Cyclone, share la kat cni..

    SALAM...
    tengah dapat benda tuuu....

    caya lah bro..share kat cni nanti..sharing is always caring..

    kipas

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kipas on Thu May 28, 2009 12:24 pm

    tambahan...sejsrah kips...
    http://kawasaki.bigforumpro.com/motor-classic-f12/melegenda-di-semua-lintasan-t139.htm

    kipas

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kipas on Thu May 28, 2009 3:15 pm

    serba sedikit berita dr seberang...
    http://www.kr.co.id/web/detail.php?sid=175414&actmenu=45

    faiz_krr

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by faiz_krr on Thu May 28, 2009 11:06 pm

    kawakazee150 wrote:
    wadin wrote:
    kawakazee150 wrote:Dulu aku ingat lagi, aku ada terbaca review Kawasaki ZSR Cyclone dalam Roda-Roda...time tu aku sekolah rendah lagi kot..Sampai sekarang aku ingat lagi quoation ayat dalam majalah tu utk cyclone ni "Terpantas Dalam Kelasnya "..Siap ada handle damper + optional double stand racing kalo nak beli motor ni..

    sape2 ada copy review Cyclone, share la kat cni..

    SALAM...
    tengah dapat benda tuuu....

    caya lah bro..share kat cni nanti..sharing is always caring..

    wadin..wadin..cepat share..
    dulu aku penah terbaca..cyclone 200km/h ade lagi baki 1000rpm lagi..
    huh memang masyuk..

    wadin

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by wadin on Fri May 29, 2009 10:52 am

    faiz_krr wrote:
    kawakazee150 wrote:
    wadin wrote:
    kawakazee150 wrote:Dulu aku ingat lagi, aku ada terbaca review Kawasaki ZSR Cyclone dalam Roda-Roda...time tu aku sekolah rendah lagi kot..Sampai sekarang aku ingat lagi quoation ayat dalam majalah tu utk cyclone ni "Terpantas Dalam Kelasnya "..Siap ada handle damper + optional double stand racing kalo nak beli motor ni..

    sape2 ada copy review Cyclone, share la kat cni..

    SALAM...
    tengah dapat benda tuuu....

    caya lah bro..share kat cni nanti..sharing is always caring..

    wadin..wadin..cepat share..
    dulu aku penah terbaca..cyclone 200km/h ade lagi baki 1000rpm lagi..
    huh memang masyuk..

    Info baru dapat inii.... kena scan jap. scan org tu pulak tak dtg...sabar jap ...
    info yg kau beri faiz , memang benar beb Laughing Laughing Cool 11000rpm red line Laughing
    perrrhhhhhh .....

    kipas

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kipas on Fri May 29, 2009 11:44 am

    wadin wrote:
    faiz_krr wrote:
    kawakazee150 wrote:
    wadin wrote:
    kawakazee150 wrote:Dulu aku ingat lagi, aku ada terbaca review Kawasaki ZSR Cyclone dalam Roda-Roda...time tu aku sekolah rendah lagi kot..Sampai sekarang aku ingat lagi quoation ayat dalam majalah tu utk cyclone ni "Terpantas Dalam Kelasnya "..Siap ada handle damper + optional double stand racing kalo nak beli motor ni..

    sape2 ada copy review Cyclone, share la kat cni..

    SALAM...
    tengah dapat benda tuuu....

    caya lah bro..share kat cni nanti..sharing is always caring..

    wadin..wadin..cepat share..
    dulu aku penah terbaca..cyclone 200km/h ade lagi baki 1000rpm lagi..
    huh memang masyuk..

    Info baru dapat inii.... kena scan jap. scan org tu pulak tak dtg...sabar jap ...
    info yg kau beri faiz , memang benar beb Laughing Laughing Cool 11000rpm red line Laughing
    perrrhhhhhh .....
    mmg kuat...

    deen325

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by deen325 on Sun May 31, 2009 11:12 pm

    wadin wrote:
    faiz_krr wrote:
    kawakazee150 wrote:
    wadin wrote:
    kawakazee150 wrote:Dulu aku ingat lagi, aku ada terbaca review Kawasaki ZSR Cyclone dalam Roda-Roda...time tu aku sekolah rendah lagi kot..Sampai sekarang aku ingat lagi quoation ayat dalam majalah tu utk cyclone ni "Terpantas Dalam Kelasnya "..Siap ada handle damper + optional double stand racing kalo nak beli motor ni..

    sape2 ada copy review Cyclone, share la kat cni..

    SALAM...
    tengah dapat benda tuuu....

    caya lah bro..share kat cni nanti..sharing is always caring..

    wadin..wadin..cepat share..
    dulu aku penah terbaca..cyclone 200km/h ade lagi baki 1000rpm lagi..
    huh memang masyuk..

    Info baru dapat inii.... kena scan jap. scan org tu pulak tak dtg...sabar jap ...
    info yg kau beri faiz , memang benar beb Laughing Laughing Cool 11000rpm red line Laughing
    perrrhhhhhh .....

    dasyat lah ko wadin.. mentang2 moto ko yg paling di kalangan kito..
    hehehe..
    aku pun nak tau gak.. maklumlah.. ini lah kali pertama pakai kawa..

    faiz_krr

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by faiz_krr on Thu Jun 04, 2009 10:19 pm

    din..din..din..

    mane krz punya...cyclone punya..

    ku tertunggu2.. Crying or Very sad

    carlnain

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by carlnain on Tue Jun 09, 2009 10:38 am

    faiz_krr wrote:din..din..din..

    mane krz punya...cyclone punya..

    ku tertunggu2.. Crying or Very sad

    iya da , lama bebenor scannya Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kipas on Tue Jun 09, 2009 10:50 am

    carlnain wrote:
    faiz_krr wrote:din..din..din..

    mane krz punya...cyclone punya..

    ku tertunggu2.. Crying or Very sad

    iya da , lama bebenor scannya Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    BZ kot...

    faiz_krr

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by faiz_krr on Tue Jun 09, 2009 10:54 pm

    wadin ngah angau...zx oh zx... Razz


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    wadin

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by wadin on Wed Jun 10, 2009 10:06 am

    faiz_krr wrote:wadin ngah angau...zx oh zx... Razz

    angau angau zx merah or black .... krz Smile... scanner kat opis baru... sabar.
    kau punya signature bagus utk budak budak kita Laughing Laughing

    deen325

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by deen325 on Wed Jun 10, 2009 10:15 am

    wadin wrote:
    faiz_krr wrote:wadin ngah angau...zx oh zx... Razz

    angau angau zx merah or black .... krz Smile... scanner kat opis baru... sabar.
    kau punya signature bagus utk budak budak kita Laughing Laughing
    salam...
    jgn lebih sangat angau bro..
    nanti tak leh tido lak...

    kipas

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by kipas on Wed Jun 10, 2009 10:19 am

    deen325 wrote:
    wadin wrote:
    faiz_krr wrote:wadin ngah angau...zx oh zx... Razz

    angau angau zx merah or black .... krz Smile... scanner kat opis baru... sabar.
    kau punya signature bagus utk budak budak kita Laughing Laughing
    salam...
    jgn lebih sangat angau bro..
    nanti tak leh tido lak...
    angau tak pe...jgn jd langau sudah...

    Sponsored content

    Re: Sejarah Kawasaki Ninja 150

    Post by Sponsored content Today at 6:07 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:07 pm