Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS

    Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Share

    wadin

    Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Tue May 19, 2009 1:24 pm

    salam ,
    Sedikit info harga lesen motosikal kelas B dan B2...
    Harga mengikut terma dan syarat syarat.BELAJAR SAMPAI LULUS
    thk.



    edited by awin


    Last edited by wadin on Mon Nov 02, 2009 9:44 am; edited 2 times in total

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Tue May 19, 2009 1:46 pm

    bro, pusing dulu form tuh.. Rolling Eyes Rolling Eyes

    carlnain

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by carlnain on Tue May 19, 2009 2:29 pm

    ko ada ajak mat saleh jln kelang lama angkat lesen ni x wadin ?
    kasi2la dia murah2 ckit , dia international class 2...
    Laughing Laughing Laughing


    P/S : sorry bro , semalam aku dh perasan ko kat hiway
    tapi pasai nak cepat 2 yg jln terus 2 . takot bengkel
    keta tutup ....kui.....kui....kui.....
    cepat ko balik lak semalam ?


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    evilme

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by evilme on Tue May 19, 2009 3:08 pm

    wadin kalau aku nak start dari 7,8,9 tu berapa wadin.. rm198 ker.. bab dah ada L utk Bfull..

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Tue May 19, 2009 3:32 pm

    aku pun ader lesen L Bfull, cuma mampos jer aa.. dikatakan leh idup balik, so camne tuh?

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Tue May 19, 2009 6:04 pm

    sinclair wrote:aku pun ader lesen L Bfull, cuma mampos jer aa.. dikatakan leh idup balik, so camne tuh?

    Salam...
    L boleh di gunakan 2 tahun sahaja je...So kena masuk step 4 or workshop juga:) ini undang undang jpj yg buat.

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Tue May 19, 2009 6:24 pm

    wadin wrote:
    sinclair wrote:aku pun ader lesen L Bfull, cuma mampos jer aa.. dikatakan leh idup balik, so camne tuh?

    Salam...
    L boleh di gunakan 2 tahun sahaja je...So kena masuk step 4 or workshop juga:) ini undang undang jpj yg buat.
    tp kenapa ada org yg L da 20 tahun mati, still boleh idupkan balik L dia?

    ni yg confuse sbnrnyer Very Happy

    evilme

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by evilme on Wed May 20, 2009 10:45 am

    wadin soalan aku tak jawap lagi.. L aku idup lagi.. penat ah dok idupkan je tiap 3 bln...

    dol

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by dol on Wed May 20, 2009 1:46 pm

    aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Wed May 20, 2009 2:28 pm

    dol wrote:aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil
    wujud lg kah?? Very Happy nak gak.. haha murah tu.. kene time travel?? Razz

    serangga jalanan

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by serangga jalanan on Wed May 20, 2009 2:34 pm

    dol wrote:aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil

    dol...kongsi la info tu ngn mber2 same...ramai yg nk upgrade ni... bounce

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed May 20, 2009 2:56 pm

    evilme wrote:wadin soalan aku tak jawap lagi.. L aku idup lagi.. penat ah dok idupkan je tiap 3 bln...

    UTk lesen L boleh renew setiap 3 bulan selama 2 tahun. Selepas 2 tahun , kau kena masuk balik kelas bengkal/workshop. So kau kena ambil test sebelum tamat tempoh 2 tahun.
    Tempat aku memang mahal sikit... Tapi kau belajar anytime kecuali hari khamis.Test pun kat tempat aku juga.Mempunyai tenaga pengajar yg mencukupi dan termasuk insuran:).


    thk

    dol

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by dol on Wed May 20, 2009 4:59 pm

    sinclair wrote:
    dol wrote:aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil
    wujud lg kah?? Very Happy nak gak.. haha murah tu.. kene time travel?? Razz

    hehehe...kalo ade pon aku tak suggest da..
    ape guna wadin ade sini.gunakan wadin sebaik2 nya..

    jgn korang main perut die da..mengamuk aku(spam-spam)

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Mon Jun 01, 2009 2:27 am

    wadin, aku nak tambah kelas, nak amik lesen L utk Bpenuh Very Happy berape kene??

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Mon Jun 01, 2009 12:56 pm

    mane empunya thread nih...

      Current date/time is Mon Jul 28, 2014 2:13 pm