Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Share

    wadin

    Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Tue May 19, 2009 2:24 pm

    salam ,
    Sedikit info harga lesen motosikal kelas B dan B2...
    Harga mengikut terma dan syarat syarat.BELAJAR SAMPAI LULUS
    thk.



    edited by awin


    Last edited by wadin on Mon Nov 02, 2009 9:44 am; edited 2 times in total

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Tue May 19, 2009 2:46 pm

    bro, pusing dulu form tuh.. Rolling Eyes Rolling Eyes

    carlnain

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by carlnain on Tue May 19, 2009 3:29 pm

    ko ada ajak mat saleh jln kelang lama angkat lesen ni x wadin ?
    kasi2la dia murah2 ckit , dia international class 2...
    Laughing Laughing Laughing


    P/S : sorry bro , semalam aku dh perasan ko kat hiway
    tapi pasai nak cepat 2 yg jln terus 2 . takot bengkel
    keta tutup ....kui.....kui....kui.....
    cepat ko balik lak semalam ?


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    evilme

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by evilme on Tue May 19, 2009 4:08 pm

    wadin kalau aku nak start dari 7,8,9 tu berapa wadin.. rm198 ker.. bab dah ada L utk Bfull..

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Tue May 19, 2009 4:32 pm

    aku pun ader lesen L Bfull, cuma mampos jer aa.. dikatakan leh idup balik, so camne tuh?

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Tue May 19, 2009 7:04 pm

    sinclair wrote:aku pun ader lesen L Bfull, cuma mampos jer aa.. dikatakan leh idup balik, so camne tuh?

    Salam...
    L boleh di gunakan 2 tahun sahaja je...So kena masuk step 4 or workshop juga:) ini undang undang jpj yg buat.

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Tue May 19, 2009 7:24 pm

    wadin wrote:
    sinclair wrote:aku pun ader lesen L Bfull, cuma mampos jer aa.. dikatakan leh idup balik, so camne tuh?

    Salam...
    L boleh di gunakan 2 tahun sahaja je...So kena masuk step 4 or workshop juga:) ini undang undang jpj yg buat.
    tp kenapa ada org yg L da 20 tahun mati, still boleh idupkan balik L dia?

    ni yg confuse sbnrnyer Very Happy

    evilme

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by evilme on Wed May 20, 2009 11:45 am

    wadin soalan aku tak jawap lagi.. L aku idup lagi.. penat ah dok idupkan je tiap 3 bln...

    dol

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by dol on Wed May 20, 2009 2:46 pm

    aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Wed May 20, 2009 3:28 pm

    dol wrote:aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil
    wujud lg kah?? Very Happy nak gak.. haha murah tu.. kene time travel?? Razz

    serangga jalanan

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by serangga jalanan on Wed May 20, 2009 3:34 pm

    dol wrote:aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil

    dol...kongsi la info tu ngn mber2 same...ramai yg nk upgrade ni... bounce

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed May 20, 2009 3:56 pm

    evilme wrote:wadin soalan aku tak jawap lagi.. L aku idup lagi.. penat ah dok idupkan je tiap 3 bln...

    UTk lesen L boleh renew setiap 3 bulan selama 2 tahun. Selepas 2 tahun , kau kena masuk balik kelas bengkal/workshop. So kau kena ambil test sebelum tamat tempoh 2 tahun.
    Tempat aku memang mahal sikit... Tapi kau belajar anytime kecuali hari khamis.Test pun kat tempat aku juga.Mempunyai tenaga pengajar yg mencukupi dan termasuk insuran:).


    thk

    dol

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by dol on Wed May 20, 2009 5:59 pm

    sinclair wrote:
    dol wrote:aku dulu buat B full 300myr...confirm lulus.. Twisted Evil
    wujud lg kah?? Very Happy nak gak.. haha murah tu.. kene time travel?? Razz

    hehehe...kalo ade pon aku tak suggest da..
    ape guna wadin ade sini.gunakan wadin sebaik2 nya..

    jgn korang main perut die da..mengamuk aku(spam-spam)

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Mon Jun 01, 2009 3:27 am

    wadin, aku nak tambah kelas, nak amik lesen L utk Bpenuh Very Happy berape kene??

    Guest
    Guest

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Guest on Mon Jun 01, 2009 1:56 pm

    mane empunya thread nih...

    Amir

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Amir on Tue Jun 02, 2009 2:18 pm

    deen325 wrote:
    carlnain wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:
    kipas wrote:
    sinclair wrote:mane empunya thread nih...
    wadiiiiinnnnn...ader org carik ko ni....

    wadin busy lah ari ni.. tak sempat nak layan sangat forum ni..
    buat ot.. nak kumpul duit.. hehehe
    nak beli double R la katekan...siap tanyer kat atok lg mlm tu pasal single seat...

    2 belum lagi dia order getah tuk single seat ... Suspect Suspect
    rasanya konpom ni dia nak angkat dobel R . Jgn NSR dobel r udah Laughing Laughing
    carnain.. kalu saya nak oder getah tu dulu walaupun single seat tak der lagi...?? leh tak??

    getah ape nih bang?

    carlnain

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by carlnain on Tue Jun 02, 2009 2:18 pm

    Amir wrote:
    deen325 wrote:
    carlnain wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:
    kipas wrote:
    sinclair wrote:mane empunya thread nih...
    wadiiiiinnnnn...ader org carik ko ni....

    wadin busy lah ari ni.. tak sempat nak layan sangat forum ni..
    buat ot.. nak kumpul duit.. hehehe
    nak beli double R la katekan...siap tanyer kat atok lg mlm tu pasal single seat...

    2 belum lagi dia order getah tuk single seat ... Suspect Suspect
    rasanya konpom ni dia nak angkat dobel R . Jgn NSR dobel r udah Laughing Laughing
    carnain.. kalu saya nak oder getah tu dulu walaupun single seat tak der lagi...?? leh tak??

    getah ape nih bang?

    gelang getah Laughing Laughing Laughing

    nanti aku upload pict dia...


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    deen325

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by deen325 on Tue Jun 02, 2009 3:35 pm

    Amir wrote:
    deen325 wrote:
    carlnain wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:
    kipas wrote:
    sinclair wrote:mane empunya thread nih...
    wadiiiiinnnnn...ader org carik ko ni....

    wadin busy lah ari ni.. tak sempat nak layan sangat forum ni..
    buat ot.. nak kumpul duit.. hehehe
    nak beli double R la katekan...siap tanyer kat atok lg mlm tu pasal single seat...

    2 belum lagi dia order getah tuk single seat ... Suspect Suspect
    rasanya konpom ni dia nak angkat dobel R . Jgn NSR dobel r udah Laughing Laughing
    carnain.. kalu saya nak oder getah tu dulu walaupun single seat tak der lagi...?? leh tak??

    getah ape nih bang?
    getah pelapik single seat,..

    brother carl.. pembekal utamanya..hehehe

    carlnain

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by carlnain on Tue Jun 02, 2009 4:10 pm

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    woitt.....mana ada , aku tlg2 beli je .
    d nasihatkan beli kat hardware je , harga kureng dari rm10 semeter.
    suruh aku beli aku cas 6rm semeter Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    single seat pki 2m je getah 2.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed Jun 03, 2009 12:37 pm

    salam...
    byk cite tarak , bila korang nak ambil b full.... tengok tajuk tu Laughing Laughing Cool ...
    a'kum


    Last edited by wadin on Mon Nov 02, 2009 9:47 am; edited 1 time in total

    deen325

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by deen325 on Wed Jun 03, 2009 12:52 pm

    wadin wrote:salam...
    byk cite tarak , bila korang nak ambil b full.... tengok tajuk tu Laughing Laughing Cool ...
    a'kum

    bro.. aku nak amik b full..
    ari tu aku tgk table tu tak berapa paham..
    klu mcm aku.. dah ader b2 n keta..
    nak kena hadir kursus lagi ker tuk nak tambah b full..
    pas tu mcm mana angaran costnya..??

    wadin

    Harga Diskaun

    Post by wadin on Wed Aug 26, 2009 10:11 am

    Salam Update sedikit info Mengenai harga Lesen.

    Diskaun RM200 Pendaftaran Baru Bagi Lesen Kelas D & B2.
    Bermula 1hb September 2009 hingga 31 October 2009.

    Diskaun harga Lesen adalah berikut:

    1. Lesen kelas D(kereta) = Rm1198

    2. Lesen Kelas B2 (motosikal) = Rm498

    3. Lesen Kelas D & B2 = RM 1696

    Calon Calon juga dikehendaki menamatkan kursus pembelajaran dan menduduki ujian praktikal selewat-lewatnya sebelum 31hb Disember 2009.

    Benda yg baik itu datang dari tuhan
    sekian terimakasih.

    pokju79

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by pokju79 on Wed Aug 26, 2009 10:18 am

    Kalu kes aku dulu lesen kete dah ada cuma lesen motor belum ada. Ambil kat kelas belajar lesen B full hanya bayar RM450 sahaja. Kiter hanya ikut program kelas dalam setengah hari termasuk bengkel kemudian belajar naik motor besau dalam 8 jam. Kemudian, dah boleh buat penilaian dan sekirannyer ok, boleh test motor besau dengan JPJ.

    serangga jalanan

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by serangga jalanan on Wed Aug 26, 2009 11:24 am

    bkn ke kerajaan da selaraskn ke bayaran utk lesen moto (B2) ni? scratch

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed Aug 26, 2009 12:23 pm

    mrfooart wrote:bkn ke kerajaan da selaraskn ke bayaran utk lesen moto (B2) ni? scratch

    Ini harga kat tempat aku shj...
    Yg kerajaan set tu , belum dapat keputusan. Diaorg pening kepala kerana cakap harga sebelum buat kajian Laughing
    ini utk lesen baru...Bukan tambah kelas

    thk

    Sponsored content

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Sponsored content Today at 1:52 pm


      Current date/time is Mon May 02, 2016 1:52 pm