Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Share
    avatar
    green_wtm6891

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by green_wtm6891 on Wed Mar 17, 2010 10:38 am

    pokju79 wrote:Kalu kes aku dulu lesen kete dah ada cuma lesen motor belum ada. Ambil kat kelas belajar lesen B full hanya bayar RM450 sahaja. Kiter hanya ikut program kelas dalam setengah hari termasuk bengkel kemudian belajar naik motor besau dalam 8 jam. Kemudian, dah boleh buat penilaian dan sekirannyer ok, boleh test motor besau dengan JPJ.

    tumpang tanya.,kalu dah ada lesen B2 dgn D.,nak amik B full camne plak??kne masuk kelas dlu jugak ke??rege die brape?? Very Happy Very Happy
    avatar
    pokju79

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by pokju79 on Wed Mar 17, 2010 12:09 pm

    Rasanyer kelas bengkel dah x perlu ambil dah...cuma kena ambil 8 jam bawak motor besau dlm litar kat kelas memandu n boleh buat penilaian dan test JPJ...harga x tahu pulak...cuba tanya kat mana2 akademi memandu...
    avatar
    green_wtm6891

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by green_wtm6891 on Wed Mar 17, 2010 12:11 pm

    pokju79 wrote:Rasanyer kelas bengkel dah x perlu ambil dah...cuma kena ambil 8 jam bawak motor besau dlm litar kat kelas memandu n boleh buat penilaian dan test JPJ...harga x tahu pulak...cuba tanya kat mana2 akademi memandu...

    tak sampai la rm450 tu ye???
    avatar
    pokju79

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by pokju79 on Wed Mar 17, 2010 12:13 pm

    green_wtm6891 wrote:
    pokju79 wrote:Rasanyer kelas bengkel dah x perlu ambil dah...cuma kena ambil 8 jam bawak motor besau dlm litar kat kelas memandu n boleh buat penilaian dan test JPJ...harga x tahu pulak...cuba tanya kat mana2 akademi memandu...

    tak sampai la rm450 tu ye???

    Mungkin kot...cuba lah survey kat akademi memandu...tapi ada member tuh cakap dia just bayar ajer untuk buat lesen B full...lesen terbang ker apa tak tahu lah pulak....member tuh pun x cakap betul2... cuba tanya n kongsi dengan kita org kat sini wokey... Smile
    avatar
    green_wtm6891

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by green_wtm6891 on Wed Mar 17, 2010 12:15 pm

    pokju79 wrote:
    green_wtm6891 wrote:
    pokju79 wrote:Rasanyer kelas bengkel dah x perlu ambil dah...cuma kena ambil 8 jam bawak motor besau dlm litar kat kelas memandu n boleh buat penilaian dan test JPJ...harga x tahu pulak...cuba tanya kat mana2 akademi memandu...

    tak sampai la rm450 tu ye???

    Mungkin kot...cuba lah survey kat akademi memandu...tapi ada member tuh cakap dia just bayar ajer untuk buat lesen B full...lesen terbang ker apa tak tahu lah pulak....member tuh pun x cakap betul2... cuba tanya n kongsi dengan kita org kat sini wokey... Smile


    orait...bukan pe...kot coming soon nak hupgred ke..hehehe...
    avatar
    akeem.ad

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by akeem.ad on Wed Jan 05, 2011 5:18 pm

    bro lesen saya dahh mati setahun dahh.. blehh macam mane ehh?? nak kene buat balik ke??
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed Jan 12, 2011 9:22 am

    Salam......
    Cuba check dengan JPJ. janji tak ada blacklist. Ini lesen apa?
    avatar
    akeem.ad

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by akeem.ad on Wed Jan 12, 2011 9:47 am

    "L" moto Laughing
    avatar
    siput

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by siput on Wed Jan 12, 2011 4:15 pm

    salam...
    berapa RM kalau nak buat lesen GDL skng?
    GDL tu kelas "E" ke?
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed Jan 12, 2011 4:37 pm

    Salam....
    ingat lesen b full atau lesen racing... nampak motor mcm laju semacam:)Smile Jgn lupa pasang sticker L
    Lesen L baru hanya boleh digunakan selama 2 tahun saja. dlm masa tu kena ambil test JPJ...
    Selamat Semua
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed Jan 12, 2011 4:43 pm

    Salam
    GDL E = RM298 Sampai lulus.ini Tidak termasuk medical check up dan lesen
    avatar
    akeem.ad

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by akeem.ad on Thu Jan 13, 2011 1:12 pm

    tapi saya ada lesen kerete.. still kene amik test ke?? or bayar je dahh dapat lesen L balik??
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Thu Feb 10, 2011 3:23 pm

    akeem.ad wrote:tapi saya ada lesen kerete.. still kene amik test ke?? or bayar je dahh dapat lesen L balik??

    Salam...sori lambat jawab...Unutk lesen L tak payah test...
    kena masuk kelas teori dan amali.dan keluar L lah... Smile
    Bila nak ambil? apa apa aku boleh tlg yg termampu...

    thank
    avatar
    akeem.ad

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by akeem.ad on Thu Feb 10, 2011 4:07 pm

    wadin wrote:
    akeem.ad wrote:tapi saya ada lesen kerete.. still kene amik test ke?? or bayar je dahh dapat lesen L balik??

    Salam...sori lambat jawab...Unutk lesen L tak payah test...
    kena masuk kelas teori dan amali.dan keluar L lah... Smile
    Bila nak ambil? apa apa aku boleh tlg yg termampu...

    thank


    abg bagi no abg nanti saya call.. terima kasihh~
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Mon Sep 26, 2011 9:54 am

    Salam 1 kipper...Sudahkah anda mempunyai lesen B full?.........Adakah anda bercita cita memakai motor berkuasa tinggiSmile
    Kehidupan akan berubah setelah memiliki Lesen B full:)
    Saya menawarkan Lesen Bfull termurah di Klang valley dgn menggunakan Kawasaki Er6n....
    Sila P.M saya secepat mungkin:)dgn no tel anda

    wadin Bfull
    avatar
    kr150c87

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by kr150c87 on Mon Sep 26, 2011 11:59 am

    salam bang wadin-anggaran kos brp harganya untuk lesen b full nih..sekarang masih lesen L lagi..nak pegi b full berapa kosnya.hehe.. Smile
    avatar
    syafiq

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by syafiq on Mon Sep 26, 2011 1:36 pm

    salam abg wadin brape nk kene bayar kalo dr b2 ke full?
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Mon Sep 26, 2011 2:10 pm

    kr150c87 wrote:salam bang wadin-anggaran kos brp harganya untuk lesen b full nih..sekarang masih lesen L lagi..nak pegi b full berapa kosnya.hehe.. Smile

    kau dah ada lesen L b ke?
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Mon Sep 26, 2011 3:20 pm

    kr150c87 wrote:yes dah ade,tapi dah lama mati dah,x renew lagi.mmg stated L B full.

    okay kau gi renew dulu lesen L b tu dulu...lepas itu beritahu aku.Smile

    avatar
    asrolsani

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by asrolsani on Tue Sep 27, 2011 9:58 pm

    tempat kursus dan amali kat mana?
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Wed Sep 28, 2011 10:11 am

    asrolsani wrote:tempat kursus dan amali kat mana?

    Salam
    Metro driving academy(MDA), Kg melayu subang atau MDA Pulau Meranti, Puchong...
    Selalu budak2 gi MDA Subang...



    terimakasih
    avatar
    LaM

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by LaM on Wed Sep 28, 2011 7:16 pm

    saya nak ambik lesen keta lembu..boleh ka bang wadin
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Fri Oct 14, 2011 2:00 pm

    LaM wrote:saya nak ambik lesen keta lembu..boleh ka bang wadin

    Salam,
    lesen kereta lembu boleh di ambil di tanjong malim atau Kalumpang sahaja Smile
    motor dah laju ke?Smile

    MAri MAri Lesen B full......


    safe ride


    Last edited by wadin on Tue Oct 18, 2011 5:45 pm; edited 1 time in total
    avatar
    ijan2009

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by ijan2009 on Sat Oct 15, 2011 12:13 am

    Ada pree gift tak kalau 1st yang mendaftar... hehehehe...
    avatar
    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Sat Oct 15, 2011 11:20 am

    ijan2009 wrote:Ada pree gift tak kalau 1st yang mendaftar... hehehehe...
    ...

    salam...good idea....
    peserta pertama dari kawasaki kips ambil bfull akan di beri free gift Smile ada bran ....
    mari mari mari



    god bless we all

    Sponsored content

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat May 27, 2017 2:50 am