Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Share

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Tue Oct 18, 2011 5:42 pm

    Salam 1 KiPS Laju,
    Kemungkinan pindaan undang2 perlesenan & modul pemanduan juga bakal ditukar...Roadblock pun makin kerap...tanda2 awal nak pilihanraya "kata kata seorg rakan "
    Trek belajar praktikal akan di tukar. Yang paling best kita dgr akan yang berlaku nanti ialah harga pun akan ditukar...
    Jadi sahabat ku..marilah ramai ramai ambil Lesen B full:)

    Lesen Bfull akan merubah kehidupan andaSmile Tapi lesen B Full tak boleh buat motor laju cuma boleh beli motor yg lagi lagi laju:)

    Wadin GSA

    ijan2009

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by ijan2009 on Tue Oct 25, 2011 4:52 pm

    wadin wrote:Salam 1 KiPS Laju,
    Kemungkinan pindaan undang2 perlesenan & modul pemanduan juga bakal ditukar...Roadblock pun makin kerap...tanda2 awal nak pilihanraya "kata kata seorg rakan "
    Trek belajar praktikal akan di tukar. Yang paling best kita dgr akan yang berlaku nanti ialah harga pun akan ditukar...
    Jadi sahabat ku..marilah ramai ramai ambil Lesen B full:)

    Lesen Bfull akan merubah kehidupan andaSmile Tapi lesen B Full tak boleh buat motor laju cuma boleh beli motor yg lagi lagi laju:)

    Wadin GSA

    hehehe... backdated pendaftaraan boleh di kira ke?...hehehe
    lama aku x contact semenjak 2 menjak upgrade...hehehe

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Thu Dec 01, 2011 3:53 pm

    Salam...
    tahniah.... 5 org lulus Lesen B fulll
    dalam sejarah permotoran malaysia...Ali victor Rafeal telah lulus dengan dengan cemerlang dalam ujian bfull tadi setelah 18 tahun bergelumang dgn dosa tanpa lesen:)Smile...
    tahniah semua...

    selamat

    jaypan

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by jaypan on Thu Dec 01, 2011 4:59 pm

    Macam mencabar je ujian2 dia....

    ninja_cherasbt9

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by ninja_cherasbt9 on Thu Dec 01, 2011 11:42 pm

    wadin wrote:Salam...
    tahniah.... 5 org lulus Lesen B fulll
    dalam sejarah permotoran malaysia...Ali victor Rafeal telah lulus dengan dengan cemerlang dalam ujian bfull tadi setelah 18 tahun bergelumang dgn dosa tanpa lesen:)Smile...


    tahniah semua...

    selamat



    nak no phone bro

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Fri Dec 02, 2011 3:31 pm

    jaypan wrote:Macam mencabar je ujian2 dia....
    Salam,
    senang je bagi rider tegar kips, apalah sangat.......
    renung renungkan


    safe ride
    wadin

    wadin

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by wadin on Mon Dec 05, 2011 2:08 pm

    Salam 1 Kippers
    last 1 Dec 2011... 5 orang lulus bfull...seorg rider er6f...yg lain onwer motor besar:)
    Tahniah semua kerana menjadi seorang yg kompeten untuk membawa 500 cc keatas:)...
    di mana yang lain ini....Saya cuba memberi service yg terbaik untuk anda

    Next test 22 Dec 2011. Join Group versy ..Dokumen diperlukan secepat mungkin..

    Terima kasih
    safe ride
    'Kehidupan anda akan berubah setelah memiliki Lesen B Full'.Smile

    wadin Bfull


    Ali Victor

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Ali Victor on Thu Dec 08, 2011 5:13 pm

    Salam semua....
    gua dah ada lesen B:)SmileSmile
    rock and ride

    asyraff

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by asyraff on Mon Apr 16, 2012 2:11 pm

    salam.nak puspakom motor , motor x pyh cek . brp charge

    Sponsored content

    Re: Harga Lesen Utk Kelas Motosikal (B/B2) /D/ E /GDL/PSV (Permanduan Berhemat Course dll)

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm