Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Share

    Idris Bin Mat Seman

    kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Jan 13, 2011 5:56 pm


    akan d teruskan jelajah timor pada jun ini.
    ada sapa2 berani nk ikut?hanya untuk moto yg
    tip top saja d benarkan.kos dlm rm 500 dh memadai.
    laluan h/way karak,kuantan,singgah cukai dan bermalam
    d kuala terenganu.soknya gerak ke kota baru bermalam
    sambil beramah mesra dgn kips kelantan.lusanya gerak
    balik ikut jeli,grik,k.kangsar dan blk kl.

    ada beranieeeeeee?????

    dart_haitaara

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by dart_haitaara on Thu Jan 13, 2011 6:02 pm

    nanti try bincang dengan kippers utara hehehe, ikut majoriti tertinggi pirat

    gammafiber

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by gammafiber on Thu Jan 13, 2011 9:52 pm

    Pernah buat trip mcm ni bulan Nov lepas, mmg betul moto kena tip-top lebih2 lagi tayar kena okay.

    Kombinasi lengkap H/way n corner. Paling best ride dari Jeli ke Grik, jalan cun corner menarik. cheers







    zalie78

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by zalie78 on Fri Jan 14, 2011 12:59 am

    wah menarik ni...sape yg pernah ikut jelajah selatan pasti sudah fit utk jelajah timur ni pulak....insyallah kalau semua mengizinkan aku nak follow.....

    asrolsani

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by asrolsani on Fri Jan 14, 2011 2:50 am

    korang laju2... aku tak dapat kejar... mungkin tak dapat follow...

    mamat

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by mamat on Fri Jan 14, 2011 3:30 am

    CAREH2!


    Last edited by mamat on Fri Jan 14, 2011 9:11 pm; edited 1 time in total

    wadin

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by wadin on Fri Jan 14, 2011 8:57 am

    Salam 1 malaya...

    Berani

    suhaimisobrie

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by suhaimisobrie on Fri Jan 14, 2011 9:12 am

    aku follow.............................biar berdua pun kita tetap pergi bro edd....aku mmg minat jalan jauh2.......

    wadin

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by wadin on Fri Jan 14, 2011 9:20 am

    Salam 1 malay..
    dekat je ni, buat balik hari pun aku berani...Caya bro ED
    INI BUKAN PASAL KELAJUAN Ini pasal.......(lu pikirlah sendiri)

    selamat berjaya:)

    nekman

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by nekman on Fri Jan 14, 2011 10:15 am

    suhaimisobrie wrote:aku follow.............................biar berdua pun kita tetap pergi bro edd....aku mmg minat jalan jauh2.......
    Semangat rider sejati.. Salute lar..

    sparck

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by sparck on Fri Jan 14, 2011 10:20 am

    follow follow....

    Idris Bin Mat Seman

    kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by Idris Bin Mat Seman on Fri Jan 14, 2011 12:35 pm


    bukan takat 2 org je suhaimi.
    yg konpom nak g ni,

    1.bro edd
    2.suhaimi
    3.cikgu azhar
    4.cikgu nik
    5.azhar(aq)
    6.halim(budak kips proton tg malim)
    7.lam
    8.weng2
    9.carlnain

    blum termasuk geng utara,geng super kips.
    apa2 pun aku mengalu alukan kan kehadiran anda semua.
    yg terbaik 20 buah saja,senang kawal.nanti aku maklumkan
    dari masa ke semasa.moga yg terbaik untuk kali ini.

    kr150c87

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by kr150c87 on Fri Jan 14, 2011 12:50 pm

    ni mesti ride best,ride safe,.. sayanglah diri sendiri,maklumlah dah bersara riding kips.moto dah jual...pasal dah hupgrade.hehe

    mal 5190

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by mal 5190 on Fri Jan 14, 2011 6:50 pm

    bro edd..saye pun nk join.. cheers cheers cheers

    Idris Bin Mat Seman

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sun Jan 16, 2011 5:14 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:
    bukan takat 2 org je suhaimi.
    yg konpom nak g ni,

    1.bro edd
    2.suhaimi
    3.cikgu azhar
    4.cikgu nik
    5.azhar(aq)
    6.halim(budak kips proton tg malim)
    7.lam
    8.weng2
    9.carlnain
    10.mal
    11.sifu azzo

    blum termasuk geng utara,geng super kips.
    apa2 pun aku mengalu alukan kan kehadiran anda semua.
    yg terbaik 20 buah saja,senang kawal.nanti aku maklumkan
    dari masa ke semasa.moga yg terbaik untuk kali ini.

    zampd

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by zampd on Sun Jan 16, 2011 9:36 pm

    Bro Edd, saya memang minat sesangat nak join aktiviti macam ni tetapi saya tak dapat nak kompom pasal kerja saya yg tak menentu.......pekerja bawahan macam saya ni bila2 masa boss boleh kansel cuti dan arahkan saya masuk kerja.....saya tak dapat janji, tetapi kalo dapat pelepasan, saya nak join.........kalo nak upkan nama pon, letakkan saya dalam kategori kompom last minit.......huhuhu

    Idris Bin Mat Seman

    kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Jan 20, 2011 1:20 pm


    salam semua.
    bro zamp,nk join last minit pun x de hal.cuma kita nk hadkan
    20 rider yg terbaik untuk jelajah timur kali ini.bukan apa senang
    nk kawal dan pergerakan konvoi pun leh jadi licin.pergerakan konvoi
    ini mgkn akan bergerak jumaat malam jam 10.penginapan hanya satu tempat
    sahaja iaitu d kota bharu hari sabtu.perjalanan hari mula kita akan
    berhenti rehat n cas bateri bila memasuki area terengganu.dpt lelap
    dlm 3-4 jam pun dh memadai.tengoklah d mana ada kaws rehat yg ok.sabtu
    pagi2 kita gerak ke kuala terengganu,makan tengahari dan bergambar
    tempat2 yg menarik.petang dlm kul 3 kita terus ke kota bharu.

    Jemir

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by Jemir on Mon Jan 24, 2011 9:57 pm

    Sy join...bleh singgah kampung jap kat grik huhu

    carlnain

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by carlnain on Thu Jan 27, 2011 5:50 pm

    Masukkan nama saya....x kompom tapi kalo x ada aral melintang INSYAALLAH pergi... cheers cheers

    Hadkan peserta baguih gak, sng nak control ckit..
    ramai2 sgt, byk la kapla .... bakal menyusahkan
    peserta2 yg lain lak....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Jebat_Mka.75

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by Jebat_Mka.75 on Thu Jan 27, 2011 7:32 pm

    zampd wrote:Bro Edd, saya memang minat sesangat nak join aktiviti macam ni tetapi saya tak dapat nak kompom pasal kerja saya yg tak menentu.......pekerja bawahan macam saya ni bila2 masa boss boleh kansel cuti dan arahkan saya masuk kerja.....saya tak dapat janji, tetapi kalo dapat pelepasan, saya nak join.........kalo nak upkan nama pon, letakkan saya dalam kategori kompom last minit.......huhuhu
    Sama lah kita bro...bos boleh sesuka hati kensel kan cuti...Bro Edd...masukkan nama saya seangkatan dgn Bro ZamPD...cuti on saya pun on...dah lama sesangat nak join konvoi nih... pirat pirat pirat

    epul ktn

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by epul ktn on Sun Feb 06, 2011 12:22 am

    Idris Bin Mat Seman wrote:
    salam semua.
    bro zamp,nk join last minit pun x de hal.cuma kita nk hadkan
    20 rider yg terbaik untuk jelajah timur kali ini.bukan apa senang
    nk kawal dan pergerakan konvoi pun leh jadi licin.pergerakan konvoi
    ini mgkn akan bergerak jumaat malam jam 10.penginapan hanya satu tempat
    sahaja iaitu d kota bharu hari sabtu.perjalanan hari mula kita akan
    berhenti rehat n cas bateri bila memasuki area terengganu.dpt lelap
    dlm 3-4 jam pun dh memadai.tengoklah d mana ada kaws rehat yg ok.sabtu
    pagi2 kita gerak ke kuala terengganu,makan tengahari dan bergambar
    tempat2 yg menarik.petang dlm kul 3 kita terus ke kota bharu.

    bro law saye folow dari kuantan sampai kuala terengganu,,,
    pastu korang nak gerak ke kota bharu saye pulang ke kuantan semula bole ???

    mambang

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by mambang on Sun Feb 06, 2011 12:55 pm

    event yg menarik....semoga berjalan lancar

    azzo

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by azzo on Tue Feb 08, 2011 8:54 pm

    aik,nama aku pun ada.??hahaha
    kips only naaa..no ex5 allowed
    patah kaki kiri aku

    macam biasa aku support dari belakang

    ranjau_berduri

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by ranjau_berduri on Wed Feb 09, 2011 7:23 am

    azzo wrote:aik,nama aku pun ada.??hahaha
    kips only naaa..no ex5 allowed
    patah kaki kiri aku

    macam biasa aku support dari belakang
    tunda motor la tu.......


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    azzo

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by azzo on Wed Feb 09, 2011 9:26 am

    hahaha,kena tukar pakai kaki besi camni Rolling Eyes

    Sponsored content

    Re: kips jelajah timor pada 3,4 dan 5 jun 2011

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm