Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Share

    Skillo

    Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Wed Jan 19, 2011 8:34 pm

    huhuhu aku sejak2 ni agak sensitif gak bile usha2 barang aksesori utk perlindungan diri.. contoh mcm pading..fullface..jacket..boot..glove dan tempat2 utk makeup motor nie kasi menarik je.. saje usha2 kedai aksesori BIG BIKE nie area lembah klang.. tapi aku rase dorg cam ta bape nak suke je layan.. layan pon cam tak layan.. pastu cam pandang hina sgt je ktie nie kai KIPS 2-stroke la katekan...dah itu je yg aku mampu nak beli..nak bergaya ala2 BIG BIKE pon tak boleh ke??pdhal utk safety gak.. kang aku pakai helmet ns88 kng kate aku dak2 rempit.. haiyaa...

    lagi satu kalo kt atas jln raya.. cam hina sgt la kite nie gaya2 ala mat rempit la kot..sbb 2stroke kan asap2 foging.. padahal mtr baru mane de asap cam foging tu..haiyaaa...
    aku nie jenis ske bw motor rapat2 dgn BIG BIKE nie..bkn ape..cam berangan2 je pakai motor besar2 nie kan..lagi2 dgr YOSYIMURA nye bunyi..meleleh.. tp disalah erti yg kite nie cam nak ajak race plak.. ape laaaa.. MOTOR JE BESAR!! OTAK KECIK!!! boleh di banding la dgn mat rempit dgn penunggang yg berkhemah.. peace!!

    asrolsani

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by asrolsani on Wed Jan 19, 2011 8:52 pm

    perasaan je kot...

    sahila

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by sahila on Wed Jan 19, 2011 10:19 pm

    bro skilo...maybe betui gak kata bro asrulsani... perasaan je tu... disebabkan masuk kedai big bike tokey kedai x layan, customer kedai jeling2x...tapi depa tak tau kita beli cash... bukan pakai kad plastik... ( nak sedap diri sendri... huhuhu )

    ijan2009

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ijan2009 on Wed Jan 19, 2011 11:43 pm

    Ala.. small matter le tu bro....
    jangan amik hati....

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 12:02 am

    ocigaku rs bkn perasan bro.. tp mmg btol..jgn la g kedai kt cheras tu..tokei cina..mmg cm haram.. nk belek pon xbg.. tgk je bg.. ble tanye harga cm nk xnk jwb..mtk tawar pon xbg.. kedkot tol.. korg tgk la forum2 big bike.. kips je mat rempit.. 2stroke je rempit.. haiya..mentg2 xmamampu.. sbr2

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 12:07 am

    ijan2009 wrote:Ala.. small matter le tu bro....
    jangan amik hati....
    ahaha mmg la small matter.. just terasa je.. aku rs.. budak2 big bike pon men 2stroke gak dl.. ble dah upgrade..kutuk2 lak ek.. ape daa.. tgk le rider tu complete safety ke tak..jgn samekn dgn dak2 rempit.. ye pon aku tau..kalo budak2 kips dlm forum ni semua nye nak pakai big bike.. cume kewangan dan harga motor tu..mak aihhh.. huhu

    asrolsani

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by asrolsani on Thu Jan 20, 2011 1:22 am

    kalau tokey tu taknak jual... ko tak yah beli..
    banyak lagi kedai yg layan...
    macam kat sbm motorsport kat taman maluri..
    aku park kips aku depan kedai, lepak2, borak2, tumpang solat... ok je.. tak kena kutuk pon

    kei

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kei on Thu Jan 20, 2011 1:40 am

    jgan kecik hati skillo... Very Happy Very Happy

    memang ada kdang2 sesetngah kdai memang layanan die mcm hampeh....

    tp memang tndakan bodoh la klau tokey kdai layan customer macam 2...

    esok2 dier gak yang rugi...

    senang crite, x payah pegi kdai mcam 2...

    byk lagi kdai yg lebih baik....


    p/s cube la share cket, ape name kedai 2 dengan alamat dier skali...lain kali xde la habis minyak moto nk cari barang kat kedai 2...

    haulinhen

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by haulinhen on Thu Jan 20, 2011 1:58 am

    klu d tmpt sya sini, big biker suka parking ari ahad d pantai(motor show). bleh nmpk r1,r6,cbr1k,gxsr mcm2 suma 600cc++ tpi diorg cuma chat2 berdiri & isap rokok ajek, x pon minta minuman/makanan. ("hutang byk kad kredit"). &somehow motor diorg bkan ari2 tunggang mungkin 1 bulan 2~3kali sj. tkut kuar duit ambi tayar/maintenance/jatuh. member2 sya suma pon 150cc kebwh xmalu park d sblah motor diorg, sbab kami msih mampu minta air kelapa dgn satey.

    lastly, big bike xde modi2 accessories slalu (tkut kuar duit "kredit" lg).

    kei

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kei on Thu Jan 20, 2011 2:02 am

    Skillo wrote:
    ijan2009 wrote:Ala.. small matter le tu bro....
    jangan amik hati....
    ahaha mmg la small matter.. just terasa je.. aku rs.. budak2 big bike pon men 2stroke gak dl.. ble dah upgrade..kutuk2 lak ek.. ape daa.. tgk le rider tu complete safety ke tak..jgn samekn dgn dak2 rempit.. ye pon aku tau..kalo budak2 kips dlm forum ni semua nye nak pakai big bike.. cume kewangan dan harga motor tu..mak aihhh.. huhu

    pada pendapat aku, layan orang lain citarasa dan kemampuanya....

    setiap moto ade klebihan dan kekuranganya...

    sape cakap kips xde kelebihan?

    ape barang pakai muto beso, tapi2 hari2 makan maggie rebus+ air kosong, hutang sana sini, perangai burok...

    dlam kehidupan kita, mesti ade orang yang benci dan suka pada kita...

    kita hidup bukan kerana nak dapat pujian diorang....

    ini cara kita yang pilih...

    ini minat dan kemampuan kita..

    "aku mugkin x dapat ape yang aku suka, jadi aku kana syukur apa yang ak dah ada" cheers cheers




    haulinhen

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by haulinhen on Thu Jan 20, 2011 2:08 am

    kei wrote:
    Skillo wrote:
    ijan2009 wrote:Ala.. small matter le tu bro....
    jangan amik hati....
    ahaha mmg la small matter.. just terasa je.. aku rs.. budak2 big bike pon men 2stroke gak dl.. ble dah upgrade..kutuk2 lak ek.. ape daa.. tgk le rider tu complete safety ke tak..jgn samekn dgn dak2 rempit.. ye pon aku tau..kalo budak2 kips dlm forum ni semua nye nak pakai big bike.. cume kewangan dan harga motor tu..mak aihhh.. huhu

    pada pendapat aku, layan orang lain citarasa dan kemampuanya....

    setiap moto ade klebihan dan kekuranganya...

    sape cakap kips xde kelebihan?

    ape barang pakai muto beso, tapi2 hari2 makan maggie rebus+ air kosong, hutang sana sini, perangai burok...

    dlam kehidupan kita, mesti ade orang yang benci dan suka pada kita...

    kita hidup bukan kerana nak dapat pujian diorang....

    ini cara kita yang pilih...

    ini minat dan kemampuan kita..

    "aku mugkin x dapat ape yang aku suka, jadi aku kana syukur apa yang ak dah ada" cheers cheers


    support u ~

    cheers "aku mugkin x dapat ape yang aku suka, jadi aku kana syukur apa yang ak dah ada" cheers

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 2:25 am

    thanks bro2 skalian.. ade gak ramai yg komen.. ingat forum tenggelam je.. ahahah.. biase la.. kite nie kck je.. kdg2 ade rase segan kan.. lagi2 ble borak...nah ko.. konvoi smpi sempadan loas tu.. gle tol.. ahahah hr tu ms test ride g bkt kayu hitam..nak habis kn patang motor nie.. tserempak gak la group2 DUCATI nie....stop kt hentian sungai perak kalo tak silap.. tertinggal la glove sekor bro nie kt sink.. aku pon g la amik n bertanyekan ade sape2 tinggal glove menggelupor bro nie amik..tp satu ayat terima kasih pon takde.. mcm la aku nak rembat..pdhal nak pulgkan je pon.. ape la.. mentang2 aku terpegun melihat & mendengar deruman DUCATI..mcm mesin basuh daa.. tp mmg best that bike.. cume owner la kureng kan..mentang2 la bw kips..ala2 rempitan..

    gammafiber

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by gammafiber on Thu Jan 20, 2011 2:37 am


    Ada jugak kedai yg sombong, sekali aja dtg sana lepas tu bye2..

    Ada yg terlebih ramah, sedar x sedar dah beratus habis kat sana. So kita pengguna ada kuasa, siapa yg rugi?


    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 2:49 am

    gammafiber wrote:
    Ada jugak kedai yg sombong, sekali aja dtg sana lepas tu bye2..

    Ada yg terlebih ramah, sedar x sedar dah beratus habis kat sana. So kita pengguna ada kuasa, siapa yg rugi?


    btol2.. aku sanggup habis duit kalo org tu pandai amik hati.. ini murah cam ne skali pon..tp layan cam haram.. adios

    izzizahari

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by izzizahari on Thu Jan 20, 2011 2:55 am

    bior le nak wat camner kan... lain orang lain ragam.

    ako rasa xde kena mengena ngan moto besar dan kecik pon, kalo nak sombong, sombong juge, huhuhu.

    dier takot kite rempit, tp kekadang ako pon takot jugak ngan mamat rxz kat trapik light yg lain macam je mukanyer, hehehehe. ntah2 mamat tu pon sangi ngan ako, hahaha. hidup saling sangsi menyangsi adat kehidupan....

    paeach

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by paeach on Thu Jan 20, 2011 3:16 am

    bro skillo..kalau mls pg kedai2 yg x layan tu mai kita support kedai aksesori geng kips kita kat kajang tu..siap boleh tts lg..
    tgk FB kedai dia..
    http://www.facebook.com/pages/Direct-Motorsports/141064995923347

    ni fb dia : http://www.facebook.com/chronicles.of.lee


    cheers cheers cheers

    kipas

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kipas on Thu Jan 20, 2011 3:32 am

    kei wrote:
    Skillo wrote:
    ijan2009 wrote:Ala.. small matter le tu bro....
    jangan amik hati....
    ahaha mmg la small matter.. just terasa je.. aku rs.. budak2 big bike pon men 2stroke gak dl.. ble dah upgrade..kutuk2 lak ek.. ape daa.. tgk le rider tu complete safety ke tak..jgn samekn dgn dak2 rempit.. ye pon aku tau..kalo budak2 kips dlm forum ni semua nye nak pakai big bike.. cume kewangan dan harga motor tu..mak aihhh.. huhu

    pada pendapat aku, layan orang lain citarasa dan kemampuanya....

    setiap moto ade klebihan dan kekuranganya...

    sape cakap kips xde kelebihan?

    ape barang pakai muto beso, tapi2 hari2 makan maggie rebus+ air kosong, hutang sana sini, perangai burok...

    dlam kehidupan kita, mesti ade orang yang benci dan suka pada kita...

    kita hidup bukan kerana nak dapat pujian diorang....

    ini cara kita yang pilih...

    ini minat dan kemampuan kita..

    "aku mugkin x dapat ape yang aku suka, jadi aku kana syukur apa yang ak dah ada" cheers cheers



    terbaik..apa gune pakai sopobike tp stended je tak modi2 cam kite yg kuar ratus2...(sbb aku suke modi2)...macam omputih tu modi sopobike sampai ribu2...pe barang...tp duit dier...dier nyer suke la nak buat pe...pe gune pakai moto besar tp poket kosong...nak menten pon sakit....lebih baik kite walaupon pakai moto kecik tp poket sentiasa ada isi...mampu menten...sukati diorg la...dah jiwa diorg biar "pape asa begaye"....sapa yg pernah konvoi beramai2 dgn geng kips mesti pernah merasa direspek dgn kata lain dihon tin tin sambil angkat tgn oleh geng sopobike masa kite geng kippers berhenti ditrafik light merah...

    tentang kedai plak...lantak la kedai tu...kasi kempen ramai2 jgn pegi kedai tuh...abes cerita...sombong dgn kastemer...rugi besar la...kastemer always right...mmg bungkus la...kat mana???IBIKE???hahaha...aku pon pernah merasa...kite ade duit kalo murah kite beli...kalo mahal carik tempat lain...pe susah...banyak maaa...kedai...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 9:02 am

    thanks bro paeach... ini info yg di cari2.. ahahahah... kempen je ramai2 jgn g kedai sane..hampeh tol.. mentang2 owner kai sopobike tu kan.. uhuhu kesengalan yg menyerlah hahahah

    kick_ingoal

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kick_ingoal on Thu Jan 20, 2011 9:42 am

    Bagi aku la,tak semua budak big bike ni pandang budak-budak kips ni mat rempit,ada sesetengah ja.
    Aku bangga guna kips ni walaupon 2 strokes,rasa macam bawak superbike gak.
    Yang penting masa nak ride kita mesti pakai safety gear yang sepatutnya,biar nampak macam mat motor bukan mat rempit Laughing

    alldisc

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alldisc on Thu Jan 20, 2011 9:49 am

    kalau nak ikutkan, benda ni agak norma sbnrnya.

    kita letak diri kita sendiri sbg cth pun ok. dulu kita guna kapcai, melepak dgn geng kapcai, bila upgrade 150, mesti lagi seronok lepak geng 150 ye tak?

    diskas hal teknikal yg sama, ride pun sama laju, boleh share bengkel mana yg bagus dan lubang spare part dan aksesori.

    bila upgrade moto 750, nak lepak dgn geng 150 lagi tak? enjin tak sama, servis berbeza, harga tayar dan rantai pun lain. kelajuan pun tak sama takkan nak ride sesama?? situasi yg paling best mesti lah kena hang out dgn owner motor serupa.

    aku percaya tidak ada sebuah kumpulan di mana ahlinya bercampur sebuah EX5, sebuah kips, sebuah virago 535, sebuah yamaha R1, sebuah harley davidson dan sebuah skuter suzuki step. waima dalam kelab spt nusantara dan MBC pun owner akan cari kaki lepak motor yang serupa.

    dari segi kedai tak layan tu bukan aku tak penah kena. aku belah aje... kdg2 mekanik dah tolak motor masuk bengkel dan tongkat double stand lagi, aku keluarkan balik dan belah dari kedai tu. tak puas hati punya pasal.

    tp betul jugak kalau layanan berlebih2an, kita pulak yg habis beratus RM. tapi saper yg untung dan saper yg rugi?

    kedai A rugi la... sbb hilang pelanggan mcm kita. seploh pelanggan belah dalam sebulan, lepas sthn tutup kedai laa..

    kedai B dia jugak untung. bisnes maju walau sesak camner sekalipun org tetap datang. cth kedai NKS kat sentul dan ren hup kat kajang.

    kita sbg pemilik? untung sbb kita tahu mekanik tak berkasar dgn motor kita. walau habis beratus tapi puas hati sbb motor kita cantik dgn aksesori atau selamat utk digunakan.

    pendapat 60 sen from alldisc.

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 10:00 am

    alldisc wrote:kalau nak ikutkan, benda ni agak norma sbnrnya.

    kita letak diri kita sendiri sbg cth pun ok. dulu kita guna kapcai, melepak dgn geng kapcai, bila upgrade 150, mesti lagi seronok lepak geng 150 ye tak?

    diskas hal teknikal yg sama, ride pun sama laju, boleh share bengkel mana yg bagus dan lubang spare part dan aksesori.

    bila upgrade moto 750, nak lepak dgn geng 150 lagi tak? enjin tak sama, servis berbeza, harga tayar dan rantai pun lain. kelajuan pun tak sama takkan nak ride sesama?? situasi yg paling best mesti lah kena hang out dgn owner motor serupa.

    aku percaya tidak ada sebuah kumpulan di mana ahlinya bercampur sebuah EX5, sebuah kips, sebuah virago 535, sebuah yamaha R1, sebuah harley davidson dan sebuah skuter suzuki step. waima dalam kelab spt nusantara dan MBC pun owner akan cari kaki lepak motor yang serupa.

    dari segi kedai tak layan tu bukan aku tak penah kena. aku belah aje... kdg2 mekanik dah tolak motor masuk bengkel dan tongkat double stand lagi, aku keluarkan balik dan belah dari kedai tu. tak puas hati punya pasal.

    tp betul jugak kalau layanan berlebih2an, kita pulak yg habis beratus RM. tapi saper yg untung dan saper yg rugi?

    kedai A rugi la... sbb hilang pelanggan mcm kita. seploh pelanggan belah dalam sebulan, lepas sthn tutup kedai laa..

    kedai B dia jugak untung. bisnes maju walau sesak camner sekalipun org tetap datang. cth kedai NKS kat sentul dan ren hup kat kajang.

    kita sbg pemilik? untung sbb kita tahu mekanik tak berkasar dgn motor kita. walau habis beratus tapi puas hati sbb motor kita cantik dgn aksesori atau selamat utk digunakan.

    pendapat 60 sen from alldisc.

    ye btol2.. tp bab lepak tu normal la bro.. cume ble org tu bersapa..tak kira la org tu kapcai ke sopobike ke.. aku dulu gle kapcai.. tp xde la sombong pon ble kai kips.. aku ley puji la kalo motor2 kapcai nie makeup cun2.. xde segan punye la.. jgn wat aksi bahaya & mengancam nyawa aku dah..mmg aku bakar je idop2..buat satay.....hehehe

    aWe89

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by aWe89 on Thu Jan 20, 2011 11:31 am

    paeach wrote:bro skillo..kalau mls pg kedai2 yg x layan tu mai kita support kedai aksesori geng kips kita kat kajang tu..siap boleh tts lg..
    tgk FB kedai dia..
    http://www.facebook.com/pages/Direct-Motorsports/141064995923347

    ni fb dia : http://www.facebook.com/chronicles.of.lee


    cheers cheers cheers
    bro paech lu nak wat lawatan muhibah ke sana,
    jgn dilupakan ajak awe..

    alep

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alep on Thu Jan 20, 2011 4:34 pm

    time naik genting dgn abg ali, abg mus, iskandar(krijauan), jumpa geng SBK time naik dan time balik, dorg hon pastu angkat tgn, siap thumbs up lagi, masa aku balik johor, siap kena potong pastu dia angkat tangan lagi, kalau bab kedai aku rasa kedai Eidaman kat kelana jaya paling best dari segi layanan, masa aku pegi crowded dgn geng SBK tapi dia layan sambil boleh gelak sama-sama lagi

    asrolsani

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by asrolsani on Thu Jan 20, 2011 4:45 pm

    alldisc wrote:kalau nak ikutkan, benda ni agak norma sbnrnya.

    kita letak diri kita sendiri sbg cth pun ok. dulu kita guna kapcai, melepak dgn geng kapcai, bila upgrade 150, mesti lagi seronok lepak geng 150 ye tak?

    diskas hal teknikal yg sama, ride pun sama laju, boleh share bengkel mana yg bagus dan lubang spare part dan aksesori.

    bila upgrade moto 750, nak lepak dgn geng 150 lagi tak? enjin tak sama, servis berbeza, harga tayar dan rantai pun lain. kelajuan pun tak sama takkan nak ride sesama?? situasi yg paling best mesti lah kena hang out dgn owner motor serupa.

    aku percaya tidak ada sebuah kumpulan di mana ahlinya bercampur sebuah EX5, sebuah kips, sebuah virago 535, sebuah yamaha R1, sebuah harley davidson dan sebuah skuter suzuki step. waima dalam kelab spt nusantara dan MBC pun owner akan cari kaki lepak motor yang serupa.

    dari segi kedai tak layan tu bukan aku tak penah kena. aku belah aje... kdg2 mekanik dah tolak motor masuk bengkel dan tongkat double stand lagi, aku keluarkan balik dan belah dari kedai tu. tak puas hati punya pasal.

    tp betul jugak kalau layanan berlebih2an, kita pulak yg habis beratus RM. tapi saper yg untung dan saper yg rugi?

    kedai A rugi la... sbb hilang pelanggan mcm kita. seploh pelanggan belah dalam sebulan, lepas sthn tutup kedai laa..

    kedai B dia jugak untung. bisnes maju walau sesak camner sekalipun org tetap datang. cth kedai NKS kat sentul dan ren hup kat kajang.

    kita sbg pemilik? untung sbb kita tahu mekanik tak berkasar dgn motor kita. walau habis beratus tapi puas hati sbb motor kita cantik dgn aksesori atau selamat utk digunakan.

    pendapat 60 sen from alldisc.
    aku lepak ngan budak kips lagi walaupun aku bawak honda CIVIC tongue

    alep

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alep on Thu Jan 20, 2011 6:15 pm

    honda cbr600? eh salah taip tu bang, jgn marah..

    Sponsored content

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Sponsored content Today at 9:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:06 am