Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Share

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 7:18 pm

    ahaha btol2.. aku pon lepak walau ade honda 2 tayar dgn 4 tayar. ahaha still lepak dak kips. ahaha

    paeach

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by paeach on Thu Jan 20, 2011 7:40 pm

    aWe89 wrote:
    paeach wrote:bro skillo..kalau mls pg kedai2 yg x layan tu mai kita support kedai aksesori geng kips kita kat kajang tu..siap boleh tts lg..
    tgk FB kedai dia..
    http://www.facebook.com/pages/Direct-Motorsports/141064995923347

    ni fb dia : http://www.facebook.com/chronicles.of.lee


    cheers cheers cheers
    bro paech lu nak wat lawatan muhibah ke sana,
    jgn dilupakan ajak awe..

    hahaha...boleh tu boleh..
    tp jalannya den x hafal2 lg pg kedai dia..haha..
    geek

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jan 20, 2011 8:28 pm

    kips xlepak ngan geng2 rxz, ex5, LC135???


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    alep

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alep on Thu Jan 20, 2011 10:27 pm

    masuk jek, tapi majoriti dorg ni budak2 lg, x matured, sat2 nak pi test atas jalan, adess..

    ginagong

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ginagong on Thu Jan 20, 2011 10:56 pm

    tak semua geng2 sbk pandang rendah pada kips....
    lebih2 lagi geng2 veteren....
    geng2 tu bleh masuk blaka....tabik....

    hakim

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by hakim on Thu Jan 20, 2011 11:16 pm

    Ok je tu. Wat dunno je ngan kedai tu. Aku tebalik sket. Aku yang potong sopobike n then angkat tgn kat diorang. Time diorang nk masuk simpqng la. Hehhehehe... Tp aku x penah lg jumpa yg pandang serong. Pngalaman aku smua thumbs up.

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 11:49 pm

    hakim wrote:Ok je tu. Wat dunno je ngan kedai tu. Aku tebalik sket. Aku yang potong sopobike n then angkat tgn kat diorang. Time diorang nk masuk simpqng la. Hehhehehe... Tp aku x penah lg jumpa yg pandang serong. Pngalaman aku smua thumbs up.

    tgh2 ride mmg dah di fullface.. mane nak nampak.. hehe

    hakim

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by hakim on Fri Jan 21, 2011 12:08 am

    ini namanya syok sendiri. Muehehe...

    alep

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alep on Fri Jan 21, 2011 12:12 am

    kalau pakai jacket, glove, fullface, kasut, gerenti dorg respek sebab kita bukan mat rempit, kalau pakai SBK tp selipar jepun, helmet mss, mmg kena angkat jari tengah la, aku pernah jumpa sekali waktu lepas maghrib time nak naik karak, R1

    2wheels

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by 2wheels on Fri Jan 21, 2011 1:25 am

    Hi bro semua,aku dari singapore,harap leh join forum kips ni. Pasal betul minat kat kips aku ni...Selalu baca je kat sini,jarang jarang post,segan...Tapi thread ni menarik perhatian aku,tentang pandangan serong orang terhadap motor 2stroke/kecik ni.
    Ok,pada aku lah,aku bawak FZ1 & GSXR dan yang tersayang,ZX150(bukan nak menunjuk nunjuk,tapi setakat nak beri pandangan sahaja), pada aku,motor besa& kecik ada kelebihan masing masing,tapi ZX lebih memberi aku kepuasan tiap tiap kali aku riding. Dalam suasana bandar,jalan jalan kecik, dan mana mana aku pergi, aku masih belum puas menunggang ZX ni....Melainkan seperti aku gi KL ke,melepasi highway utara selatan,track sepang,then motor besar adalah pilihan aku. Juga di track pasir gudang,aku lebih puas menuggang zx dari moto besar aku.Dan kepuasan ZX mampu bertanding dgn moto besar disana kerana track di sana lebih baik untuk zx....Ambik selekoh selekoh tajam & pendek....Moto besar mana boleh buat tu semua? Ada jugak yg belagak depan aku dgn motor besar dia,tapi bila dah kena bakar dekat corner dgn aku,ego masing masing pun dah termasuk....kebanyakkan nya adalah poser semata.....
    So aku rasa kita semua patut berbangga dgn mesin kita ni,walaupun kecik, kemampuannya lebih memuaskan...Kita boleh menuggangnya to its maximum potential,manakala moto besar,we cannot fully use its full potential....Yg penting kita sebagai zx rider patut berbangga dgn nya. Cheers bro......

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Fri Jan 21, 2011 6:43 am

    2wheels wrote:Hi bro semua,aku dari singapore,harap leh join forum kips ni. Pasal betul minat kat kips aku ni...Selalu baca je kat sini,jarang jarang post,segan...Tapi thread ni menarik perhatian aku,tentang pandangan serong orang terhadap motor 2stroke/kecik ni.
    Ok,pada aku lah,aku bawak FZ1 & GSXR dan yang tersayang,ZX150(bukan nak menunjuk nunjuk,tapi setakat nak beri pandangan sahaja), pada aku,motor besa& kecik ada kelebihan masing masing,tapi ZX lebih memberi aku kepuasan tiap tiap kali aku riding. Dalam suasana bandar,jalan jalan kecik, dan mana mana aku pergi, aku masih belum puas menunggang ZX ni....Melainkan seperti aku gi KL ke,melepasi highway utara selatan,track sepang,then motor besar adalah pilihan aku. Juga di track pasir gudang,aku lebih puas menuggang zx dari moto besar aku.Dan kepuasan ZX mampu bertanding dgn moto besar disana kerana track di sana lebih baik untuk zx....Ambik selekoh selekoh tajam & pendek....Moto besar mana boleh buat tu semua? Ada jugak yg belagak depan aku dgn motor besar dia,tapi bila dah kena bakar dekat corner dgn aku,ego masing masing pun dah termasuk....kebanyakkan nya adalah poser semata.....
    So aku rasa kita semua patut berbangga dgn mesin kita ni,walaupun kecik, kemampuannya lebih memuaskan...Kita boleh menuggangnya to its maximum potential,manakala moto besar,we cannot fully use its full potential....Yg penting kita sebagai zx rider patut berbangga dgn nya. Cheers bro......
    halamak bro... nsnti leh la kita layan trek pasir gudang sama2.... FB ade???


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Fri Jan 21, 2011 6:55 am

    2wheels wrote:Hi bro semua,aku dari singapore,harap leh join forum kips ni. Pasal betul minat kat kips aku ni...Selalu baca je kat sini,jarang jarang post,segan...Tapi thread ni menarik perhatian aku,tentang pandangan serong orang terhadap motor 2stroke/kecik ni.
    Ok,pada aku lah,aku bawak FZ1 & GSXR dan yang tersayang,ZX150(bukan nak menunjuk nunjuk,tapi setakat nak beri pandangan sahaja), pada aku,motor besa& kecik ada kelebihan masing masing,tapi ZX lebih memberi aku kepuasan tiap tiap kali aku riding. Dalam suasana bandar,jalan jalan kecik, dan mana mana aku pergi, aku masih belum puas menunggang ZX ni....Melainkan seperti aku gi KL ke,melepasi highway utara selatan,track sepang,then motor besar adalah pilihan aku. Juga di track pasir gudang,aku lebih puas menuggang zx dari moto besar aku.Dan kepuasan ZX mampu bertanding dgn moto besar disana kerana track di sana lebih baik untuk zx....Ambik selekoh selekoh tajam & pendek....Moto besar mana boleh buat tu semua? Ada jugak yg belagak depan aku dgn motor besar dia,tapi bila dah kena bakar dekat corner dgn aku,ego masing masing pun dah termasuk....kebanyakkan nya adalah poser semata.....
    So aku rasa kita semua patut berbangga dgn mesin kita ni,walaupun kecik, kemampuannya lebih memuaskan...Kita boleh menuggangnya to its maximum potential,manakala moto besar,we cannot fully use its full potential....Yg penting kita sebagai zx rider patut berbangga dgn nya. Cheers bro......

    hohohoh terbaik la bro... kitorg insan biase yg tak berkemampuan memiliki motor besar2 nie.. masing2 mengidam kalo motor tu semua harga 5k je.. ehehehe peace bro..

    blitz QQ

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by blitz QQ on Fri Jan 21, 2011 9:13 am

    aku x pandang serong pada sesebuah motor.. cara berpakaian pun kt dpt bezakan mat rempit dgn rider.... aku respect pd mereka yg pntingkan keselamatan.. Very Happy

    wadin

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by wadin on Fri Jan 21, 2011 9:25 am

    Salam..
    motor tak buat salah apa apa pun... yang serong tu attitude org yang bawa motor tu.
    1. pengetahuan 2.kemahiran 3. Attitude kalau ada ketiga-tiga ini baru cite.Smile
    terimakasih

    sood_penang

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by sood_penang on Fri Jan 21, 2011 12:05 pm

    btol 2..
    aq sokong bro..
    bg pendapat aq lah... kdang2 owang yang belagak nie kehidupan dia dikalangan owang yang c mcm dia...
    cth nya... dalam kmpung dia.. dia sorang ja pakai moto besar... dan bla kuar smua owang wushar..
    kuar ride pun 2 3 bulan skali.. attitude rider kurang la dia dapat..
    tp x pe... biar owang sombong ngan kita.. asalkan kita nie event pakai zx... tp ati mau z1000..

    GO!!!GO!!!GO!!!! hihihih
    cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Fri Jan 21, 2011 4:12 pm

    z1000sx!!! terbaik dari ladang.. ahahaa

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Fri Jan 21, 2011 8:15 pm

    sokong lah barangan buatan malaysia iaitu helmet Ms88...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    alep

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alep on Fri Jan 21, 2011 8:47 pm

    errr...versys650 CKD, er6, 250r, barang buatan malaysia jugak kan?

    2wheels

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by 2wheels on Fri Jan 21, 2011 10:25 pm

    [/quote]
    halamak bro... nsnti leh la kita layan trek pasir gudang sama2.... FB ade???[/quote]

    salam bro....Boleh,takde hal kalaumasa mengizinkan.apa apa PM je,pasal takde FB lah.Bini tak suka aku pakai facebook,takut mengatal....hahaha Very Happy tahu tahu je lah orang perempuan ni....

    2wheels

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by 2wheels on Fri Jan 21, 2011 10:42 pm



    hohohoh terbaik la bro... kitorg insan biase yg tak berkemampuan memiliki motor besar2 nie.. masing2 mengidam kalo motor tu semua harga 5k je.. ehehehe peace bro..[/quote]

    Aku faham perasaan tu bro,aku sendiri pun dulu mengalaminya bila mula bawak motor,...Lepas dah lama bawak moto besar, aku mengidam balik bawak moto 2stroke 150. Kepuasan dia kau tak boleh dapat walau besar mana pun motor kau. Agak menyedihkan kalau 2stroke pupus kat dunia ni....

    Dari segi kemampuan,semua orang idamkan yg terbaik,tapi kadang kala kita tak mampu,so kita cari the next option atau apa yg kita mampu/suka....Dari kita ikat pinggang semata mata nak pakai motor besar,tapi rokok,makan minum kadang kadang miss? Benda ni benar benar berlaku kat mana mana negeri pun....Cheers bro....Zx pun boleh make up cun cun...

    2wheels

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by 2wheels on Fri Jan 21, 2011 10:54 pm

    blitz QQ wrote:aku x pandang serong pada sesebuah motor.. cara berpakaian pun kt dpt bezakan mat rempit dgn rider.... aku respect pd mereka yg pntingkan keselamatan.. Very Happy

    Betul bro...kat singapore ni pun banyak jugak budak budak ala ala mat rempit,motor dia orang toksah cakap lah....sekali pandang confirm orang chop mat rempit,tapi tak semua...Ada yg make up moto diaorang ala ala mat rempit tapi kat jalan raya dia orang tak membahayakan orang lain...
    Yg tu lah kita patut respect,walaupun sekali pandang,kita igat diaorang tu mat rempit,tapi sebenar nya diaorang ni stakat meke up moto cun cun,ganas ganas kerana minat/hobi. Nak laju,ganas ada tempatnya,waktunya,yg penting jangan membahayakan orang lain.... Cheers bro...

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Sat Jan 22, 2011 12:34 am

    2wheels wrote:
    blitz QQ wrote:aku x pandang serong pada sesebuah motor.. cara berpakaian pun kt dpt bezakan mat rempit dgn rider.... aku respect pd mereka yg pntingkan keselamatan.. Very Happy

    Betul bro...kat singapore ni pun banyak jugak budak budak ala ala mat rempit,motor dia orang toksah cakap lah....sekali pandang confirm orang chop mat rempit,tapi tak semua...Ada yg make up moto diaorang ala ala mat rempit tapi kat jalan raya dia orang tak membahayakan orang lain...
    Yg tu lah kita patut respect,walaupun sekali pandang,kita igat diaorang tu mat rempit,tapi sebenar nya diaorang ni stakat meke up moto cun cun,ganas ganas kerana minat/hobi. Nak laju,ganas ada tempatnya,waktunya,yg penting jangan membahayakan orang lain.... Cheers bro...

    sy sokong!!!

    alldisc

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alldisc on Sat Jan 22, 2011 9:24 am

    nasib baik aku guna motor kecik, buruk dan lama. konpem org tak cakap aku sombong punya...

    makananku hanyalah motor 4 stroke bawah 110cc....

    bainz

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by bainz on Sat Jan 22, 2011 11:32 am

    rilex la..kt hiway superbike mmg laju...tp kips boleh jgk amik line kanan,haha...kalau masuk jln town kips jgk lg cepat..

    ryuganz

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ryuganz on Sat Jan 22, 2011 8:11 pm

    perasaan je tu.
    hu, lain plak aku.tiap kali aku bawak motor. ada yang angkat tgn.,penah bersalaman lagik dgn brader bawak zx636 kt traffic light.

    ada gak yang 'sombong'.tapi mostly motor naked CB250/400 plet singapore.bawak laju laju dekat sebelah aku. mcm nak bakar2.bagi aku, rege mcm motor kips nk kecoh2.

    Sponsored content

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Sponsored content Today at 9:50 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:50 am