Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Share

    Skillo

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Skillo on Sat Jan 22, 2011 8:52 pm

    ryuganz wrote:perasaan je tu.
    hu, lain plak aku.tiap kali aku bawak motor. ada yang angkat tgn.,penah bersalaman lagik dgn brader bawak zx636 kt traffic light.

    ada gak yang 'sombong'.tapi mostly motor naked CB250/400 plet singapore.bawak laju laju dekat sebelah aku. mcm nak bakar2.bagi aku, rege mcm motor kips nk kecoh2.

    akakak tau xpe.. harga lebay kurg nak cite lebay2 lak ek.. tu poyo2an je tu.. biase la..

    hakim

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by hakim on Sun Jan 23, 2011 2:03 am

    haiyyy... kalaulah moto-moto ni tak dicukaikan krajaan, dah lama statistik eksiden motorcyclist rendah berbanding skang. Habis tu smua dapat pakai sapobike ngan safety gear. Apa bole buat. Pakai la kita moto2 kecik tp nak bawak laju2... Haishhhh...

    Pak_Utih

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Pak_Utih on Sun Jan 23, 2011 10:08 am

    Utih ada 2 pendapat;

    Yang pertama, memang tak dinafikan bebudak Superbike dan kedai superbike memang ada yang pandang serong, tapi...ada aku kisah? haha. Buat tak tau je, banyak lagi kedai yang tuan punya kedai ok2...bebudak superbike pun ada yang ok. Contoh macam kat ofis Utih, mentang2 depa kerja Offshore duit banyak pakai R1, CBR1000, BMW GS dan lain2, ramai juga superbikers yang ok..yang kerek tu Utih akan cakap 1 je...lantak korang lah, hujan korang duduh bawah flyover gak..Utih sendiri pilih beli KIPS masa tu dari beli 250 atau terus berhutang dengan superbike lain, janji aku tak hutang banyak2... Twisted Evil
    Yang kedua, depa jeles tu sebab kalau kat town makan asap KIPS dan kena cucuk slalu...tapi Utih banyak dengar dari superbikers yang bebudak KIPS sempoi, macam kita yang dalam forum ni. Lagi pun ramai apa bebudak superbikers yang mula dengan KIPS. Apapun, "Proud to be a Kippers and the brotherhood"! Salute!!! cheers

    iz 88

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by iz 88 on Sun Jan 23, 2011 11:09 am

    sokong...tp ktm duke 125 2 smart la....mcm nk sebat jer sebijik....hikhik.. Laughing Laughing

    epul ktn

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by epul ktn on Sun Jan 23, 2011 8:59 pm

    betol3x...
    by the way lain orang lain perangai tol x???
    sebab nye mase aku pakai rxs konvoi ngn membe berenti la kt RNR,,,
    ade nampak dak big bike ,,,
    kiteowg lepak borak2,,,ok la brader 2,,,
    aku igt ag pesan die,,," jage la moto nie dik,bukan senang nak cari da"
    pastu die folow kiteowg yg moto 10x lebey kecik dari die,,,smp kuantan,,,

    tapi ade gak la dak big bike y sombong ,,,em xtaw nak kate la,,,

    any person has their own personality betol tak??

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Sun Jan 23, 2011 10:52 pm

    hakim wrote:haiyyy... kalaulah moto-moto ni tak dicukaikan krajaan, dah lama statistik eksiden motorcyclist rendah berbanding skang. Habis tu smua dapat pakai sapobike ngan safety gear. Apa bole buat. Pakai la kita moto2 kecik tp nak bawak laju2... Haishhhh...
    rasa xjugak bro... mungkin semakin tinggi... masing2 nak bawa laju jer, abes semua demtam dentum ler..

    rase2 la pakai safety gear xmenurunkan statistik kemalangan... tp mengurangkan cedera sahaja....

    mentaliti jugak yg penting.... agak aku ler...



    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    kipas

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kipas on Sun Jan 23, 2011 11:10 pm

    hati nak bawak sbk tp tak nak pakai sbk...

    anda yang mana satu???
    bawak moto???
    pakai moto???
    naik moto???
    tunggang moto???
    bonceng moto???
    atau
    main moto???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Sun Jan 23, 2011 11:21 pm

    jual motor???
    curi motor??


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    hakim

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by hakim on Mon Jan 24, 2011 12:18 pm

    ranjau_berduri wrote:
    hakim wrote:haiyyy... kalaulah moto-moto ni tak dicukaikan krajaan, dah lama statistik eksiden motorcyclist rendah berbanding skang. Habis tu smua dapat pakai sapobike ngan safety gear. Apa bole buat. Pakai la kita moto2 kecik tp nak bawak laju2... Haishhhh...
    rasa xjugak bro... mungkin semakin tinggi... masing2 nak bawa laju jer, abes semua demtam dentum ler..

    rase2 la pakai safety gear xmenurunkan statistik kemalangan... tp mengurangkan cedera sahaja....

    mentaliti jugak yg penting.... agak aku ler...


    Ntah la bro. Rasanya macam yang kecik2 ni cuba nak lajukan motor diorang sehabis boleh. So most of the time bawak laju la. . Kat traffic light ke, jalan kampung ke, nak test speed je. Safety bukannya nak pikir pon. Brek pon kekadang tak cukup sifat. Camner la tak eksiden. Kalau macam motot2 besar ni, dia pun da tau moto dia da laju dah. Tak pun pikir2 cuba nak melajukan lagi motot diorang. Kelajuan yang ada pon tak khatam2 lagi. Safety jugak diorang akan pikir dulu.

    Tu la pendapat 1 sen aku ni.

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Mon Jan 24, 2011 2:33 pm

    hakim wrote:
    Ntah la bro. Rasanya macam yang kecik2 ni cuba nak lajukan motor diorang sehabis boleh. So most of the time bawak laju la. . Kat traffic light ke, jalan kampung ke, nak test speed je. Safety bukannya nak pikir pon. Brek pon kekadang tak cukup sifat. Camner la tak eksiden. Kalau macam motot2 besar ni, dia pun da tau moto dia da laju dah. Tak pun pikir2 cuba nak melajukan lagi motot diorang. Kelajuan yang ada pon tak khatam2 lagi. Safety jugak diorang akan pikir dulu.

    Tu la pendapat 1 sen aku ni.

    manusia xkan puas.. motor2 besar pon modi2 gak.. ekzos lah, PC la.. mcm2 lg... xcaya
    lau harga2 motor besar trun, cube tgk video2 youtube... main pacak2 selamber jer kat tgh highhway.. kadang2 kai pulface jer..


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    hakim

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by hakim on Mon Jan 24, 2011 3:05 pm

    Tul gak... Omputih tu gilo... Gilo meroyan... Harap kalau sapobike kite semurah diorang, kita tak wat camtu gak. Arrow

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Mon Jan 24, 2011 4:50 pm

    kita mmg xwat gitu...

    tp aku kekadang suka gak tgk.. hehehe....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    sab5404c

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by sab5404c on Thu Jan 27, 2011 9:48 am

    aku rsa smua 2 ikut mentaliti manusia 2 gak.. kt opis aku ada 2 org member pkai bigbike, sorng pkai aprillia 1000cc(dia ni bnarnya da kipss gk dlu) ma sorng g pkai kawasaki Z1000 n ER6.. dorngg ok jekk.. siap bwa aku konvoi lg p kuching n sabah.. tp pnha gk aku jmpa bro ni pkai ER6 yg full faring pnyaa.. pnyaaaaa laaa eksen giler.. siap blow2 lg d trafic light..last2 enjin dia mati time main2 clutch... ahahahahahah... tp yg eran gk..pnah gk bro pkai big bike (xtaw la mtor apa) dia lalu d line kanan..aku kt kiri nak msuk simpang.. dia lalu siap toleh blakang lg (tgok aku) xtaw la npa...mybe eran mtot apa aku pkai kut.. sal zx yg SE ni aku sorng jak pkai d bintulu ni.. ahahahaha.. mybe rare kot... wakakakaak..

    kurt2812

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kurt2812 on Mon Jan 31, 2011 6:18 am

    aku x pnah lg jumpa geng SBK yg sombong..stiker berik dgn alpinestar kt motor aku ni pon sorg bro SBK yg bg..pakai zx14..aku tegur2 die je..trus die bg stiker tu..

    dol

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by dol on Sat Feb 05, 2011 5:53 pm

    Skillo wrote:huhuhu aku sejak2 ni agak sensitif gak bile usha2 barang aksesori utk perlindungan diri.. contoh mcm pading..fullface..jacket..boot..glove dan tempat2 utk makeup motor nie kasi menarik je.. saje usha2 kedai aksesori BIG BIKE nie area lembah klang.. tapi aku rase dorg cam ta bape nak suke je layan.. layan pon cam tak layan.. pastu cam pandang hina sgt je ktie nie kai KIPS 2-stroke la katekan...dah itu je yg aku mampu nak beli..nak bergaya ala2 BIG BIKE pon tak boleh ke??pdhal utk safety gak.. kang aku pakai helmet ns88 kng kate aku dak2 rempit.. haiyaa...

    lagi satu kalo kt atas jln raya.. cam hina sgt la kite nie gaya2 ala mat rempit la kot..sbb 2stroke kan asap2 foging.. padahal mtr baru mane de asap cam foging tu..haiyaaa...
    aku nie jenis ske bw motor rapat2 dgn BIG BIKE nie..bkn ape..cam berangan2 je pakai motor besar2 nie kan..lagi2 dgr YOSYIMURA nye bunyi..meleleh.. tp disalah erti yg kite nie cam nak ajak race plak.. ape laaaa.. MOTOR JE BESAR!! OTAK KECIK!!! boleh di banding la dgn mat rempit dgn penunggang yg berkhemah.. peace!!

    haha..kalka aku dgr statement ni.x penah plak aku & geng2 lame ni kene mcmtu.supplier moto gp (angelo italianos) pon da tangkap syok kat kips ni. aku kalo g memane kedai acc, dieorg ok jek.haha...nasib badan.

    ranjau_berduri

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ranjau_berduri on Mon Feb 07, 2011 12:11 am

    dol wrote:

    haha..kalka aku dgr statement ni.x penah plak aku & geng2 lame ni kene mcmtu.supplier moto gp (angelo italianos) pon da tangkap syok kat kips ni. aku kalo g memane kedai acc, dieorg ok jek.haha...nasib badan.
    hahaha... tetap gak kena bukak kasut kat CYCLE GARAGE... hahahahaha.... Razz Razz Razz


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    dol

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by dol on Mon Feb 07, 2011 8:43 am

    ranjau_berduri wrote:
    dol wrote:

    haha..kalka aku dgr statement ni.x penah plak aku & geng2 lame ni kene mcmtu.supplier moto gp (angelo italianos) pon da tangkap syok kat kips ni. aku kalo g memane kedai acc, dieorg ok jek.haha...nasib badan.
    hahaha... tetap gak kena bukak kasut kat CYCLE GARAGE... hahahahaha.... Razz Razz Razz

    haha....ye la beb.pasal nnt rumah tuan hamba kotor
    Laughing Twisted Evil

    exiles

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by exiles on Mon Feb 07, 2011 12:33 pm

    utuk aku plak xpenah lak aku mgalami kejadian2 mcm nih..aku g la kedai2 eksesori mna2 pn suma lyn ok jek..masuk2 kedai brader2 moto besar nih elok je tgur2 siap puji lg moto aku..dorg ckp bgus tuk beginer rider..siap respect lg kt owner kips nie dorg ckp dorg manjang kna titik kt corner dgn motor nih..time aku jmpa dak2 sopobike nie kt rnr pn dorg ok jek..leh sembang2,siap ajk join dorg lg..time aku ride solo sblum nih on da way blk kl dr teluk batik selisih la dgn dak2 sopobike nih..dkt 20 biji kt jln lama tuh..dgn bg highlight,dgn angkat tgn suma,bekelip2 mata aku nih..time tu rsa bangga toksah ckp la..aku plak bru2 pkai kips nie time tu..myb sbab bdn aku nih kecik,bila dgabungkn dgn zx nie dh jd mcm aku bwk 600cc la kot.

    whatsupbro

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by whatsupbro on Fri Feb 11, 2011 1:45 pm

    stakat ni.. geng sbk xpenah ku join...
    segan la katekan..
    tapi aritu kat traffic light bro bwk ducati ape tah.. ok je senyum kat aku sambil buat isyarat good...

    mmg x disangkalkan mmg ade yg poyo..

    fm

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by fm on Fri Feb 25, 2011 5:12 pm

    saya rasa tengok orang jugak. xsemestinya rider superbike pandang serong.

    experience saya, dgn niat baiknya bagitau seorang rider ex5 sidestand dia lupa naikkan. masa tu kat trafik light. dia pandang saya semacam, macam pissed off nak gaduh je. dalam hati gasak kau la.

    kurt2812

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kurt2812 on Wed Mar 02, 2011 11:09 pm

    [quote="dol"]
    Skillo wrote:huhuhu aku sejak2 ni agak sensitif gak bile usha2 barang aksesori utk perlindungan diri.. contoh mcm pading..fullface..jacket..boot..glove dan tempat2 utk makeup motor nie kasi menarik je.. saje usha2 kedai aksesori BIG BIKE nie area lembah klang.. tapi aku rase dorg cam ta bape nak suke je layan.. layan pon cam tak layan.. pastu cam pandang hina sgt je ktie nie kai KIPS 2-stroke la katekan...dah itu je yg aku mampu nak beli..nak bergaya ala2 BIG BIKE pon tak boleh ke??pdhal utk safety gak.. kang aku pakai helmet ns88 kng kate aku dak2 rempit.. haiyaa...


    haha..kalka aku dgr statement ni.x penah plak aku & geng2 lame ni kene mcmtu.supplier moto gp (angelo italianos) pon da tangkap syok kat kips ni. aku kalo g memane kedai acc, dieorg ok jek.haha...nasib badan.

    giler pe berniaga na wat mcm tu..biar la kite pakai ex5 pon..dah kite nak beli brg..duit dpt kat die gak..klo sesetengah mat2 rempit..sanggup ikat perut berbulan2 sbb nak beli open face arai yg hg 2k keatas..tp safety nyer x setanding dgn SOL yg hg bwh rm400..aku x pnah lg jpe peniaga kedai aksesori riding yg sombong mcm tu..org xnak rezeki la tu Very Happy

    hkm

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by hkm on Sun Mar 06, 2011 10:52 pm

    mcm2 ragam org ni kan hehe yg sbk nye lain yg saudagar accesories nye lain
    aku buat xtau je la dh mmg btol pon kite bwk kips( mengikut pandangan dorg kan) jee kalau dorg nk nyombong pon
    tp kalau dorg baik aku cube balas 1000x lagi baik kt dorg

    firdausz

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by firdausz on Mon Mar 14, 2011 3:17 pm

    tak semua pandang mcm tu bro..ada yg respek..tapi still ada yg muka dia kalau kita tengok " Ek ele..moto lu boleh beli 10 bijik moto gua thauuuw"...err..kita ada mintak duit dia beli moto ke? Very Happy:D

    ramai org yg berlagak mcm ni hanya sebab byk duit..tak la pandai sgt fully utilise moto dia org...(mcm aku le..tu le sebab kona tegak keras..wakakak)

    Kejadian benar : dulu masa memula pakai moto aku ni..baca kat internet 100% org review handling paling best!..even easily boleh pancung SBK dlm koner ...terasa riak la...bile tgk moto lain..rasa cam riak je...
    nak dijadikan crita satu hari tu tuhan nak tunjuk...balik dari keje tgh layan selekoh masuk hiway..(tak la laju pun 120kmh je)..aku trpotong satu 125z..dlm hati...takkan dia boleh ikut punye..

    tgh sedap2 koner (terasa laju la wkakak) tetengok mamat 125z tu baik punye side by side dgn aku..tekejot beruk aku..sib baik tak lurus tala ke divider tu...bile dah masuk hiway..aku angkat tgn kat mamat tu..(mtk maap kat dia sebab aku tak tgk side miror)..dia balas balik..pastu renti kat tol..sembang minum..sampai la skang jadi geng Very Happy:D

    moral : Jgn riak dan sombong sebab maybe satu hari nnti kita perlukan pertolongan dia org.

    alep

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alep on Mon Mar 14, 2011 3:32 pm

    yup, as long as we're riders, we respect each other, ride safely n peacefully

    shamsudin

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by shamsudin on Mon Mar 14, 2011 5:25 pm

    right alep... janji 2 tayar ..

    Sponsored content

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm