Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Share

    AbgKP

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by AbgKP on Wed Apr 27, 2011 11:57 am

    Skillo wrote:huhuhu aku sejak2 ni agak sensitif gak bile usha2 barang aksesori utk perlindungan diri.. contoh mcm pading..fullface..jacket..boot..glove dan tempat2 utk makeup motor nie kasi menarik je.. saje usha2 kedai aksesori BIG BIKE nie area lembah klang.. tapi aku rase dorg cam ta bape nak suke je layan.. layan pon cam tak layan.. pastu cam pandang hina sgt je ktie nie kai KIPS 2-stroke la katekan...dah itu je yg aku mampu nak beli..nak bergaya ala2 BIG BIKE pon tak boleh ke??pdhal utk safety gak.. kang aku pakai helmet ns88 kng kate aku dak2 rempit.. haiyaa...

    lagi satu kalo kt atas jln raya.. cam hina sgt la kite nie gaya2 ala mat rempit la kot..sbb 2stroke kan asap2 foging.. padahal mtr baru mane de asap cam foging tu..haiyaaa...
    aku nie jenis ske bw motor rapat2 dgn BIG BIKE nie..bkn ape..cam berangan2 je pakai motor besar2 nie kan..lagi2 dgr YOSYIMURA nye bunyi..meleleh.. tp disalah erti yg kite nie cam nak ajak race plak.. ape laaaa.. MOTOR JE BESAR!! OTAK KECIK!!! boleh di banding la dgn mat rempit dgn penunggang yg berkhemah.. peace!!
    Salam ,hehehe kdang2 memang ade bdak2 yg pkai SBK b'lagak x hingat. . .contoh mcm ptg smlm time aku on the way nk blik umah . . .lokasi kejadian antare ampang point hingge ke simpang ke pandan indah,ampang.(highway mrr2) time tu jln tengah jem truk aku t'serempak la ngan 2 bjik sbk nie ngah t'kial2 nk lepaskn diri celah2 keta. . .lau x clap aku sorang naek bmw gs 650,n sorang naek yamaha hmm versi dye aku x ingat la huhu. . .aku dgn selamber menapau la dyeorg kan moto kips kte nie kecik snang la nk mencilok hehehe tpi bler aku dh lpas kt dpn dyeorg tbe2 follow belakang aku rpat gler mcm nk beracing jew. . .pastu aku pecut n beberape kali mencilok aku dpt escape hehe ingatkan dh xdew rupenye kt dpan aku dew sebijik lg sbk colour biru. . aku follow jew ler blakang dye nk ptong x bleh kete byk sgt dye plak mcm xnak bg jew aku lalu huhu aku follow la rapat2 pastu bler lane dh ade ruang cket aku trus pecut. . .time ngah pecut 2 tibe2 dak sbk nie trus landing sbelah moto aku betul2 rapat dlm stu lane. . .aku wt dono jew ler hehehe lgpun time 2 dh sampai simpang g umah aku xkan nk trus jew lyan mamat sbk 2. . .dak sbk 2 mcm poyo jew aku rser dye pnaz la 2 aku cucux angin rpat2 belakang dye hahaha

    asrulhafifi asrul

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by asrulhafifi asrul on Thu Apr 28, 2011 1:25 am

    salam perkenalan semua...
    tu cerita kedai kan
    tp aku mula2 nak ambik motor kips ni alamak kawan2 aku kutuk semua
    bilang aku bodoh la spare part mahal la dan barang payahla...
    peduli ape aku org memang mcm tu lain angin lain stail...
    aku dpt motor ni pun dgn harga murah tu lah aku beli..

    ajai_fza@yahoo.com

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ajai_fza@yahoo.com on Sat May 21, 2011 12:15 am

    Haaa sorry la kengkawan sumer..aku nk membebel sket ni..dan mengarut.. korang nk tanak layan aku pon aku tak kesah.. aku nk bebel gakk..

    al-kisah nya siang semalam panas terik. aku nk ke seromban naik ktm, aku park la moto kips suria baja itam aku tu baekkk punye depan kedai runcit kt KTM UKM tu..dek sobabkan panah torik bebonarnyo, aku pun sangkut la hemlet aku yg "ok" ni kt moto. sesudah selesai urusan di seromban, aku pulang ke UKM semulo, hanya untok mendapati hemlet aku ni dah basah bonar. kerana, ujan lebat di sebelah petang di bangi/kajang tanpo honti2. hemlet ni kompem2 tak mau nye kering 1 malam. so, aku balik rumah dgn hemlet basah tu.

    keesokan harinya (iaitu hari ini) pada sebelah pagi, hemlet den yg "ok" ni smalam basah tu tak kering2 lg. so, nk tanak kena laa pakai hemlet jenama "apollo". haaa apa lagi.. gua mmg da agak da.. terdetik dalam ati ni.. kalau laa aku tekap hemlet ni kt kepala aku, sambil naik kips.. KOMFOM. dan KOMFOM, mat2 SBK akan cop kita (kipers) sebagai mat rompit. maklum la.. byk aku baca kt sini, kita da kena cop gitu..aku pun terdetik2 jgk kt ati ni.

    Nak dijadikan cite pendek, masa otw nk balik, nk g semayang jomaat ni.. lampu trafik lite merah, aku beronti laa an..takkan nk jalan plak. dgn helmet apollo aku, jaket itam tak brapa nk hensem. tibe2 bunyi berattt kt blakang moto aku "vrommmm". dia benti blakang aku. jam 4. kira kt blindside laa. aku nk tgk moto, segan laa kan takkan nk toleh2 plak. aku carik2 pakai side mirror, jumpe laa moto dia. kawa yg atas dari 250 tu (aku tak tangkap sgt model2 ni). dia da modi moto dia. time tu dia perasan laa aku duk usha moto dia. bila lampu ijau jee....dia punye pecutt wa cakap lu, macam dah tak tahan nk balik umah terkincit dah weh. laju benar. siap baka2 lagi lalu sebelah aku. mmg dia tarik abis la throttle dia tu. dalam ati, aku berbisik...."aih...tu la, pakai helmet apollo lg..kan kena cop rempit da.." hahahahhaa mungkin perasaan aku je kot.. tapi, takkan pokok bergoyang jika angin kentut yg lalu ye tak? (apa laa aku ngarut da ni..)

    mintak maap laa yek kawan2.. mungkin arini, disebabkan aku, pakai hemlet apollo, jaket itam tak brapa hemsem, kita sbg kipers kena cop sbg rempit lg..ya. sekali lg.. oleh abg2 SBK-credit-term-loan. hix2.

    tp aku tak kisah. aku tak nyusahkan orang. orang tak mencarut kutuk aku bila aku bawak moto baik2. yg penting, bawa selamat, jgn nyusahkan orang. sorry ah bebel byk. aku tensen gak td. hahahahha

    alep

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by alep on Sat May 21, 2011 2:29 am

    he..he..kalau pakai helmet APOLo boleh jadi friendly, senang nak bagi org nampak muka senyum

    asrolsani

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by asrolsani on Sat May 21, 2011 8:47 am

    aku bawak cbr pakai helmet open face x-dot je bawak g keje..pastu ikut blakang cup...hehehe

    matxtreme89

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by matxtreme89 on Sat May 21, 2011 11:39 am

    salam kippers sekalian...
    pndangan aku la kan...x semua yg bwk sbk tu brlagak/sombong..penah jgak aku trsrempak dgn geng2 neh dkt rnr..
    aku buat muka x malu kucing g smbang dgn diorng,,,mostly ok je...yg berumur la paling ok..diorng kta bagus beli kips utk melangkah kearah sbk...hahaha...aku rse yg mcm sombong2 neh geng2 muda2 yg mungkin beli sbk guna duit mak bapak kot...mngkin diorgn sombong sbb anak org kaya..hahaha...
    tu pndapat aku...aritu aku gi edaman motor dkt kj...mmg terbaik...geng2 sbk peramah je..diorng siap tunjuk ajar lg utk aku bli jaket yg sesuai dgn badan aku yg agak besar neh...

    ajai_fza@yahoo.com

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by ajai_fza@yahoo.com on Sun May 22, 2011 11:26 am

    terbaekk la. aku pasti ada yg baik2 dan peramah punya di luar sana. cuma belum jumpa je lg.
    takpe, pasni bole cube kenen2 ngn abg2 sbk ni Very Happy

    iz85

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by iz85 on Fri May 27, 2011 10:36 am

    salam bro.bende2 camni x yah amik ksah sgt.x sume dak2 big bike camtu.ade gak yg baik2.mcm tokey kedai tpt yg bro usha brg tu die punye otak igt org yg pakai small bike ni x de duit.tu yg die buat layan x layan tu.bagi aku senang je ,kalo x layan aku blah je ,kalo ati aku panas plak aku tepet je tokey kedai tu,camni 'tokey kasi bayam skilo,ikan kerapu sekati' pastu mesti leh tgk muke die berubah n hati die panas Evil or Very Mad camtu je ubatnye.baru puas ati Twisted Evil

    kodng

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by kodng on Thu Jul 25, 2013 7:42 am

    paeach wrote:bro skillo..kalau mls pg kedai2 yg x layan tu mai kita support kedai aksesori geng kips kita kat kajang tu..siap boleh tts lg..
    tgk FB kedai dia..
    http://www.facebook.com/pages/Direct-Motorsports/141064995923347

    ni fb dia : http://www.facebook.com/chronicles.of.lee


    cheers cheers  cheers

    fb page kedai tu macam dah tak update je semenjak 2010

    najmkarim

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by najmkarim on Thu Jul 25, 2013 1:05 pm

    bro bro kippers... aku tak kisah pun apa tokey kedai ke.. budak2 SBK ke.. apa diaorg nak cakap..cakap ler.. yang penting kita selesa dengan apa yang kita ada.. kips aku siap taruk box belakang lagi.. bukan nak rempit pon.. ulang alik kerje jer.. he he he

    myortone

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by myortone on Mon Nov 18, 2013 12:00 am

    solution nya... jom la berkonvoi beramai-ramai nampak sikit besar Very Happy 

    Matthew

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Matthew on Thu Nov 28, 2013 6:33 am

    Memang lumrah SBK users ni kebanyakanye sombong tapi tak payah layan, KIPS kite tu dah SBK on its own..ride safe...peace...Very Happy 

    pirate

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by pirate on Fri Nov 29, 2013 3:56 pm

    Ape hal ni

    Sponsored content

    Re: Pandangan korg terhadap dak2 BIG BIKE yg memandang serong kt KIPS

    Post by Sponsored content Today at 6:48 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:48 pm