Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Motoku hampir dicuri...

    Share

    saijo

    Motoku hampir dicuri...

    Post by saijo on Thu Jan 20, 2011 10:38 am

    Salam to all kippers...

    Nak tanya korg, kunci moto kips aku kene cungkil smlm, hampir2 dicuri, rantai besi aku siap lesap penyangak tu tibai. So ari ni moto aku tak leh nk gerak la sbb lobang kunci dh barai n hendal pun masih dlm kddkn lock lagi. Ada lagi la rezki aku kt moto tu...

    Cmner aku nk buat ni, at least leh gerak p kedai moto pun dh ok....n sesape ade tak penah kene kes cm aku ni, brp rm kalu nk tukar kunci satu set n kalu wat kt glenmarie tu agak2 brp ratus le gamaknyerrrr.... Sad Sad Sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    nazmiaspolar

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by nazmiaspolar on Thu Jan 20, 2011 10:51 am

    saijo wrote:Salam to all kippers...

    Nak tanya korg, kunci moto kips aku kene cungkil smlm, hampir2 dicuri, rantai besi aku siap lesap penyangak tu tibai. So ari ni moto aku tak leh nk gerak la sbb lobang kunci dh barai n hendal pun masih dlm kddkn lock lagi. Ada lagi la rezki aku kt moto tu...

    Cmner aku nk buat ni, at least leh gerak p kedai moto pun dh ok....n sesape ade tak penah kene kes cm aku ni, brp rm kalu nk tukar kunci satu set n kalu wat kt glenmarie tu agak2 brp ratus le gamaknyerrrr.... Sad Sad Sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    salam,
    takziah la bro...
    boleh je bukak lock tu..
    tapi make sure tools complete semua kalo nak bukak...
    mungkin agak payah skit sebab besi untuk lock handle tu mnyukarkan nak bukak lock tu..
    nak cara paling senang,tendang handle..bagi patah besi kat lock tu..
    tapi risiko nye,mungkin lubang lock tu akan rosak...
    xsilap ade jual kunci moto kat NKS sentul..ari tu ade otai2 penah tukar kat sane gne untuk model ape ntah...murah rasanye

    Skillo

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Skillo on Thu Jan 20, 2011 7:10 pm

    mak aih..kejam gle.. bodo nye la.. jgn la mencuri motor org nie.. dah la ssh payah nak beli.. ske2 je nak rembat.. mcm haram

    paeach

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by paeach on Thu Jan 20, 2011 7:43 pm

    uish!
    nasib baik x hilang..
    pencuri guna selalunya spana T nk bukak tu..
    bro test la guna spana tu untuk bukak...

    kei

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by kei on Thu Jan 20, 2011 9:19 pm

    saijo wrote:Salam to all kippers...

    Nak tanya korg, kunci moto kips aku kene cungkil smlm, hampir2 dicuri, rantai besi aku siap lesap penyangak tu tibai. So ari ni moto aku tak leh nk gerak la sbb lobang kunci dh barai n hendal pun masih dlm kddkn lock lagi. Ada lagi la rezki aku kt moto tu...

    Cmner aku nk buat ni, at least leh gerak p kedai moto pun dh ok....n sesape ade tak penah kene kes cm aku ni, brp rm kalu nk tukar kunci satu set n kalu wat kt glenmarie tu agak2 brp ratus le gamaknyerrrr.... Sad Sad Sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Alhamdulillah, muto maseh ade......

    Bro alldisc, or kipas pernah beli rasenya....

    sila pm mereka untuk harga...

    beli di nks sentul....

    dah dapat bukak blom? pm ak......

    muto park kt mane ye bro?area mana?

    next time, kna lebihkan sedikit peruntukan untuk safety muto supaya kjadian x berulang....

    *kips smakin panas nampaknya.... Suspect





    sood_penang

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by sood_penang on Thu Jan 20, 2011 10:03 pm

    2 la kan.... rezeki ko ada lagi bro...
    area penang un nga panas gak moto nie...
    aq nk tingal masuk 7e pun park betoi2 depan pintu.. klu x da tempat g 7e lain..
    hahah..hope pas nie moto bro dah x jadi mark c penyangak 2...
    doa2 lah bg c pnyangak 2 dapat petunjuk jgn mencuri harta orang lain

    mamat

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by mamat on Fri Jan 21, 2011 1:19 am

    HARGA XSILAP AQ DLM SERAT LBIH GAK...MOTO AQ PON PNAH KENA GAK DULU CAM K0...
    TIME TUH SEPUPU AQ PAKAI...NSIB BAIK DIA SEMPAT KUAR UMA,,,LARI PENYANGAK TUH..
    TP TMPT KUNCI 2 DA ROSAK LA...DLM SERAT LBIY GITU...

    krijauan

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by krijauan on Fri Jan 21, 2011 2:31 am

    kalu nak kunci. stanby rm 50 lebih. ada jual kat sentul. taiwan punya. gred 'a' tank punya kunci lain.

    blitz QQ

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by blitz QQ on Fri Jan 21, 2011 9:21 am

    alhamdulillah x kne curi.... cam moto abg aku ape la nasib die skang... huhuhu Sad Sad Sad

    kips skang makin panas.. x de kije lain ke selain mencuri..

    lepas ni klu boleh simpan dlm umah, simpan je kat dalam.. buboh kunci byk skit....

    saijo

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by saijo on Fri Jan 21, 2011 9:31 am

    tq atas reply korg semua. moto masih takleh bukak lagik kunci, aku agak amatur dlm hal-hal ni.
    last option aku panggil locksmith lah senang....tapi rm melayang la. bom

    zalie78

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by zalie78 on Fri Jan 21, 2011 10:05 am

    rm melayang sikit x pe bro...janji mtr tak melayang sudah...bersyukur...

    Maverick

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Maverick on Sun Jan 23, 2011 12:30 am

    Nasib baik... mmg ader rezki dgn kips tu lagi la tu.. jgn risao.. kunci made in taiwan ader.. rm60 je masa sy tukar dulu.. skang tak tau la..
    Yg std mmg beratus2 rega dia..

    Beli kat NKS sentul..

    shawal

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by shawal on Sun Jan 23, 2011 1:04 am

    saijo wrote:Salam to all kippers...

    Nak tanya korg, kunci moto kips aku kene cungkil smlm, hampir2 dicuri, rantai besi aku siap lesap penyangak tu tibai. So ari ni moto aku tak leh nk gerak la sbb lobang kunci dh barai n hendal pun masih dlm kddkn lock lagi. Ada lagi la rezki aku kt moto tu...

    Cmner aku nk buat ni, at least leh gerak p kedai moto pun dh ok....n sesape ade tak penah kene kes cm aku ni, brp rm kalu nk tukar kunci satu set n kalu wat kt glenmarie tu agak2 brp ratus le gamaknyerrrr.... Sad Sad Sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


    pergh... mmg ade lg rezeki... aku x pernah hilang lg motor... keta pernah la... 2 yg pkai kips nie... hopefully, xde jd la kat motor kesayangan nie... skang nie, motor pn aku parking dlm umah... phobia nyer pasal... huhu...

    whatsupbro

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by whatsupbro on Sun Jan 23, 2011 1:34 am

    marilah kite sume Mintak dari Allah.. kepada yg muslim la... mintak sume moto2 kite ni dipelihara dari pihak2 yg berniat jahat...
    Amin... semoga kite punye kenderaan ni tidak diambil tampa izin...

    Pak_Utih

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Pak_Utih on Sun Jan 23, 2011 10:10 am

    Sorry bro dengar macam tu, apa pun alhamdulillah tak hilang...

    r0cket_terbang

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by r0cket_terbang on Sun Jan 23, 2011 12:42 pm

    erm... alhamdulillah x ilang..
    aq pown prking lam uma pown abes aq knci sume gak..
    skunk byk gle kes...
    shah alam jep 1 ari 18biji knfem ilang,
    tu info aq dpt dari jran polis sblh uma aq la.

    kalo dye kncing aq, mkne nye aq pown kncing kowg sume gak la...
    hahahaha

    drpd 18 ilang tu pown,
    hnye 2-4 jep yg jmpe,
    tu pown tinggal bangkai je la...

    Skillo

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Skillo on Sun Jan 23, 2011 7:45 pm

    r0cket_terbang wrote:erm... alhamdulillah x ilang..
    aq pown prking lam uma pown abes aq knci sume gak..
    skunk byk gle kes...
    shah alam jep 1 ari 18biji knfem ilang,
    tu info aq dpt dari jran polis sblh uma aq la.

    kalo dye kncing aq, mkne nye aq pown kncing kowg sume gak la...
    hahahaha

    drpd 18 ilang tu pown,
    hnye 2-4 jep yg jmpe,
    tu pown tinggal bangkai je la...
    peh..aku duk shah alam bro.. ko wat aku risau laa

    dart_haitaara

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by dart_haitaara on Sun Jan 23, 2011 11:55 pm

    saijo wrote:Salam to all kippers...

    Nak tanya korg, kunci moto kips aku kene cungkil smlm, hampir2 dicuri, rantai besi aku siap lesap penyangak tu tibai. So ari ni moto aku tak leh nk gerak la sbb lobang kunci dh barai n hendal pun masih dlm kddkn lock lagi. Ada lagi la rezki aku kt moto tu...

    Cmner aku nk buat ni, at least leh gerak p kedai moto pun dh ok....n sesape ade tak penah kene kes cm aku ni, brp rm kalu nk tukar kunci satu set n kalu wat kt glenmarie tu agak2 brp ratus le gamaknyerrrr.... Sad Sad Sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    motor kita dari golongan2 motor yg selamat dari di curi. motor saya pon dah kena kepak bulan posa thun lepas, selamat saya pakai solex, so sempat saya nampak depa klu dak almarhum la... so skang depa cm na pon xtau... sbb kna pukul n kena tgkap...

    pada kippers2 semua kuncila motor anda baik2

    sood_penang

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by sood_penang on Thu Apr 14, 2011 4:51 am

    cuba bg cdngan untuk atasi maslah cam nie..
    tau pun langkah yang paling ssah untuk dubuka oleh c penyangak-penyangak cam nie..
    risau eden nie

    Muddno

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Muddno on Tue May 24, 2011 11:14 am

    Ish... aku ni dok apartment. xleh bwk nek motor. apa kunci bagus utk pakai? kalo rantai dpn blkg, disc letak solex depan belakang, pastu rantai body ke tiang lg, ok x? ada la 5 kunci kot. tp xpa, janji selamat.

    makaii

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by makaii on Wed May 25, 2011 12:15 am

    salam..

    pagi td nk pegi keje tgk kunci da kene korek,tp masih boleh jolok kunci & start motot lagi.. da pegi NKS carik kunci tp kualiti xhensem.. kalo nk tuka kunci standard balik berapa harga ya? sbb dgr kata kunci standard zx payah nk korek..

    ajai_fza@yahoo.com

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by ajai_fza@yahoo.com on Wed May 25, 2011 3:05 pm

    Kalau pasal untuk mengelakkan kecurian ni, cara terbaik aku rasa solexkan moto kita.
    aku pun pakai solex gak. bubuh terus kt rantai. setakat ni alhamdulillah, belum pernah dicuri lagi.
    tapi ada gak kesan calar balar kt solex tu (rasa mcm org nk potong je).
    smpai da tak berapa nk cantik sgt solex aku tu. tp ok lagi Very Happy

    PLUS, korang bole refer kt thread ni. cara senang untuk melambatkan/memputus-asakan usaha pencuri pencuri ni.

    Hidden switch : http://kips.forumotions.net/t628-hidden-swith

    kat sini diajar cara mematikan karen supaya moto takle idop. switch tu bole disorok, dan cume owner je tau.
    so, penculik2 ni takkan dpt startkan moto hangpa smpai dia jumpe switch tu.

    aku pun belum pernah buat. tp rasa mcm nk cuba je Very Happy
    usaha usaha!

    r0cket_terbang

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by r0cket_terbang on Wed May 25, 2011 3:51 pm

    Skillo wrote:
    r0cket_terbang wrote:erm... alhamdulillah x ilang..
    aq pown prking lam uma pown abes aq knci sume gak..
    skunk byk gle kes...
    shah alam jep 1 ari 18biji knfem ilang,
    tu info aq dpt dari jran polis sblh uma aq la.

    kalo dye kncing aq, mkne nye aq pown kncing kowg sume gak la...
    hahahaha

    drpd 18 ilang tu pown,
    hnye 2-4 jep yg jmpe,
    tu pown tinggal bangkai je la...
    peh..aku duk shah alam bro.. ko wat aku risau laa

    s.alam area mne bro? tu statistik drpd jran aq la, aq pown x tw pgkat ape, 3paku kt bahu, dye dok habaq mai soh aq jge lek lok moto, yg statistik tu bwu s.alam, blom klang, pj, sj n len2 lg... peh kaya gle r profesion penyangak nie... Evil or Very Mad

    alep

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by alep on Wed May 25, 2011 5:10 pm

    xena, try la korang hammer, jack, asid, pecahkan dlm, try la kalau boleh Smile

    makaii

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by makaii on Wed May 25, 2011 9:11 pm

    sekarang ni pakai disc lock xena la.. da ada percubaan hompel yang gagai.. pukul 3am dia bunyik..

    Sponsored content

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm