Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Motoku hampir dicuri...

    Share

    r0cket_terbang

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by r0cket_terbang on Wed May 25, 2011 9:29 pm

    makaii wrote:sekarang ni pakai disc lock xena la.. da ada percubaan hompel yang gagai.. pukul 3am dia bunyik..

    hehehe, kasi tbai ckup2, bes tu... phtu bg rimau mkn...

    alha_98320

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by alha_98320 on Wed May 25, 2011 10:17 pm

    makaii wrote:sekarang ni pakai disc lock xena la.. da ada percubaan hompel yang gagai.. pukul 3am dia bunyik..

    berapa harga lock jenis ni??aku dok pakai 15ringgit jenis U lock untuk depan pastu blakang pakai solex..skali tetak n pakai spanar 8 settle kot..nak beli yang mahal blom cukup budget No No

    r0cket_terbang

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by r0cket_terbang on Wed May 25, 2011 10:58 pm

    alha_98320 wrote:
    makaii wrote:sekarang ni pakai disc lock xena la.. da ada percubaan hompel yang gagai.. pukul 3am dia bunyik..

    berapa harga lock jenis ni??aku dok pakai 15ringgit jenis U lock untuk depan pastu blakang pakai solex..skali tetak n pakai spanar 8 settle kot..nak beli yang mahal blom cukup budget No No

    aq pkai solex, st guichi, solcar disc lock, ingt nk tmbh koleksi lock lg nie, ade gak bce kt thread mne tah ttg menatang nie, dlm puluh2 gak la... tp reliable la... aq simpn shari rm2++, sbln lbih kmpul bli lock... ada ke ptut tyme aq bli moto nie, tokey tu nk bg fork lock, ade aq fork celah mata bwu tw... siput tol... last2 dpt la lock solcar tu...

    p/s : aq ingt nk men rntai2 la psni, tp ti calar plak sport rim tu, bior je la, bek calar rim drpd calar aty aq... hehehe

    makaii

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by makaii on Thu May 26, 2011 1:17 am

    beli kat sunny jalan pahang.. RM200.. mahal tp berbaloi beli.. kunci dia lain mcm skit.. xbole copy..

    r0cket_terbang

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by r0cket_terbang on Thu May 26, 2011 2:46 am

    makaii wrote:beli kat sunny jalan pahang.. RM200.. mahal tp berbaloi beli.. kunci dia lain mcm skit.. xbole copy..

    bro, nie lock ape? Xena the Warrior kewp?

    cik goku

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by cik goku on Thu May 26, 2011 9:21 am

    try le pakai alarm..aritu ada g tgk alarm jenis m force.kat shah alam herga 160 siap pasanag.ada sape2 yg pakai alarm jenis ni x? ada alarm rasa selamat sikit..

    Muddno

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Muddno on Thu Jun 02, 2011 1:27 pm

    semalam umah sebelah mertua aku orang panjat pagar... cuba bwk lari dia punye en-6. rasa mcm baru kuar motor tu... tp xlepas sebab pagar auto, xpkai lock. so xleh bukak. nsb baik... KIPS ni leh wat custom key ke?

    Sponsored content

    Re: Motoku hampir dicuri...

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:23 am