Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam salam semua! Dari Seremban

    Share
    avatar
    firdausz

    Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Mon Mar 14, 2011 2:07 pm

    Salam sejahtera semua...saya tak memiliki KIPS / ZXR150 mahu pun mana2 jenama kawasaki...Moto saya 2 stroke tapi cc kecik dari Kips/ZXR150 le (125 je..LC lagi besau le..hehehe)
    dah lama saya usha web kips ni..mmg meriah ! Tahniah!.

    Saya berasal dari Taiping...duduk kat senawang Seremban..bekerja kat Nilai..
    Age : 37...Anak dah 3

    Rasanya tak ramai pengguna 2 Stroke yg berumo macm saya ni tongue

    ada la 3-4 org pengguna moto 2 stroke mcm saya kat seremban.. tapi byk aktiviti grup kat KL ..

    tujuan saya join kawasakikips ni nak meramaikan kawan2...nnti klau pree ujung minggu leh join korang TT kat seremban..

    Salam Hormat! sunny
    avatar
    alep

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by alep on Mon Mar 14, 2011 2:21 pm

    Welcome to the club bro! moto bro mmg 125cc tapi da mengalahkan 250cc Smile, no prob, insyaallah kalau ada tts, ktorg post kat thread event
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Mon Mar 14, 2011 2:24 pm

    TQ Alep...ala..nak lelaju pun nak kemana sgt..ada org beli moto kerana keperluan...ada yg minat..ada yg nak performance...
    saya bwk laju pun seriau..nak kona pun tegak keras je..yg penting kwn2 ramai cheers ....tapi ZXR150 mmg laju Twisted Evil
    avatar
    paeach

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by paeach on Mon Mar 14, 2011 2:46 pm

    firdausz wrote:Salam sejahtera semua...saya tak memiliki KIPS / ZXR150 mahu pun mana2 jenama kawasaki...Moto saya 2 stroke tapi cc kecik dari Kips/ZXR150 le (125 je..LC lagi besau le..hehehe)
    dah lama saya usha web kips ni..mmg meriah ! Tahniah!.

    Saya berasal dari Taiping...duduk kat senawang Seremban..bekerja kat Nilai..
    Age : 37...Anak dah 3

    Rasanya tak ramai pengguna 2 Stroke yg berumo macm saya ni tongue

    ada la 3-4 org pengguna moto 2 stroke mcm saya kat seremban.. tapi byk aktiviti grup kat KL ..

    tujuan saya join kawasakikips ni nak meramaikan kawan2...nnti klau pree ujung minggu leh join korang TT kat seremban..

    Salam Hormat! sunny


    selamat berkenalan..

    moto sy cc lg kecik..c70 je..cc 70..hihi..

    nilai kerja kat mana?
    sy selalu lalu situ..
    tts pun kadang2 ada jgk kat nilai..
    cheers cheers
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Mon Mar 14, 2011 2:59 pm

    saya keje kat kompeni depan roundabout ..bertentangan dgn Majlis Perbandaran Nilai..
    avatar
    mainjet290

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by mainjet290 on Mon Mar 14, 2011 3:06 pm

    bikers are brothers..moto kecik ka,beso ka..2T ataupun 4T,baru ka..retro ka..sumenyer geng,kalau ujan pun still brenti dok bwh flyover gak..hehehe,welkam brader..
    avatar
    paeach

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by paeach on Mon Mar 14, 2011 4:51 pm

    firdausz wrote:saya keje kat kompeni depan roundabout ..bertentangan dgn Majlis Perbandaran Nilai..

    oooh kat situ..tau sgt la..kitorang kalau tts dkt depan dataran nilai tu je..
    yg ada karaoke tu..nama kedai lupo plk..hihi..
    cheers cheers cheers
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Mon Mar 14, 2011 4:52 pm

    oooo tau la kedai tu!...takpe2 TQ for warm welkam
    avatar
    teodolit @ ishak

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by teodolit @ ishak on Mon Mar 14, 2011 8:17 pm

    selagi mempunyai minat yg sama, apa2 muto pon bleh..
    alang2 nak tts area putrajaya .. dah x jauh tu ..
    avatar
    asrolsani

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by asrolsani on Tue Mar 15, 2011 6:21 pm

    welkam... bikers are brothers...
    pakai pocketbike pon kira ok...hehe
    tua muda semua ada kat sini..
    datang PD contact ler...
    avatar
    zalie78

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by zalie78 on Thu Mar 17, 2011 11:15 am

    firdausz wrote:saya keje kat kompeni depan roundabout ..bertentangan dgn Majlis Perbandaran Nilai..

    kilang inno bio ker bro?
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Thu Mar 17, 2011 11:17 am

    ha ah innobiologics....tapi ni bukan kilang..macam makmal bwh kementerian kewangan/kesihatan..penah dtg sini ke bro?
    avatar
    asrolsani

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by asrolsani on Thu Mar 17, 2011 12:34 pm

    itu bro zalie aaa, semua tempat dia pernah masuk....
    cuba tgk signature dia tu... maner tempat dia kerja Very Happy
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Thu Mar 17, 2011 12:45 pm

    OOOO....Ini org dah tahap GPS..semua tempat dia tau Laughing
    avatar
    asrolsani

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by asrolsani on Thu Mar 17, 2011 12:47 pm

    bukan gps... dia GBS... hahaha
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Thu Mar 17, 2011 12:49 pm

    GBS?...apa tu bro?..Gagah Berbakti Segak ?? hehehe
    avatar
    ryuganz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by ryuganz on Sun Mar 20, 2011 12:34 am

    welkam bro. macam pernah nampak moto itu.hehe.i'm from seremban too.
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Sun Mar 20, 2011 12:39 am

    salam salam ryuganz...kalau trserempak tu tegur2 la...kalau bukan aku pun tak pe ...tambah ramai kawan2 Very Happy
    avatar
    ibnu paid

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by ibnu paid on Mon Mar 21, 2011 10:28 am

    wlcome to the club bro firdausz, alang2x bro pki 125..boleh teman berguru psl 125 nie ckit..teman pun ade la dlu 125, pastu kwn bli..syg giler..
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Mon Mar 21, 2011 10:41 am

    aprilia RS ke mito ubnu paid?...aku takde la pandai..setakat tahu n boleh share apa yg aku tau je..moto pun stended je.. Very Happy
    avatar
    ibnu paid

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by ibnu paid on Mon Mar 21, 2011 11:08 am

    125 pun ade beza ker, teman pki 125zr je..
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Mon Mar 21, 2011 11:24 am

    oo yamaha 125z ye?..moto laju tu..tapi saya tak pernah pakai/bawak mintak maap..salah paham.. Razz
    avatar
    alldisc

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by alldisc on Mon Mar 21, 2011 12:54 pm

    zalie78 wrote:
    firdausz wrote:saya keje kat kompeni depan roundabout ..bertentangan dgn Majlis Perbandaran Nilai..

    kilang inno bio ker bro?

    ini dia otai somban... sorang lagi nopal. jgn terkejut, boleh konvoi bawak isteri... setakat 1,000km tu no hal punya. naik KRR aje lagi.

    asrolsani wrote:bukan gps... dia GBS... hahaha

    jgn GWS sudah.
    avatar
    ibnu paid

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by ibnu paid on Mon Mar 21, 2011 11:42 pm

    firdausz wrote:aprilia RS ke mito ubnu paid?...aku takde la pandai..setakat tahu n boleh share apa yg aku tau je..moto pun stended je.. Very Happy

    hurm, teman clap phm la, ngatkn 125 zr..he3x..upenye 125 laen...he3x..sory2x..malu den.. affraid affraid affraid
    avatar
    firdausz

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by firdausz on Tue Mar 22, 2011 9:03 am

    ala...motor jugak..laju jgk 125z tu...ada dua tayar jugak...ujan basah jugak...janji kawan2 ramai!! cheers

    Sponsored content

    Re: Salam salam semua! Dari Seremban

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Apr 24, 2017 5:35 am