Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam dari Kawasaki

    Share

    Ebby Nasir

    Salam dari Kawasaki

    Post by Ebby Nasir on Thu Mar 17, 2011 2:45 pm

    Asalamualaikum & Salam Sejahtera utuk Kips Riders

    Aku Nadzri dari Kawasaki Motor baru join forum ni. Forum ni pun aku tau dari Azman dari group ni yang memperkenalkan pada En. Ahmad Radzi selaku Ast. Manager Marketing Kawa.
    Aku akan post segala event yang berkaitan dengan Kawasaki disini. Segala info, pertanyaan & masalah bleh tanya aku. Mana yang aku tak tau akan aku rujuk pada yang arif dan reply balik.
    Bab warranty kalau boleh sebelum claim bleh tanya aku dulu.
    Kita sebagai riders boleh bincang lagi untuk selesaikan masalah.

    Apa2 je bleh email kat aku. Toksah malu sebab aku pun pemalu. Aku pun takde la big bike..aku pun pakai 150cc gak cuma model KLX.
    Apa2 bleh email ke mohdnadzri.mdnasir@kmsbmy.com.my atau yang lebih arif pasal event ahmadradzi.rahman@kmsbmy.com.my
    sebab aku takkan dapat lepak2 sembang2 dalam forum tiap hari. Maklum la tak semua tempat kerja paham apa kita buat.

    Salam..

    hakim

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by hakim on Thu Mar 17, 2011 4:21 pm

    Waalaikumsalam Nadzri. Yaaaa... Orang yang macam encik la yang kami tunggu2. Hoorayyy!!! cheers Cerah masa depan kawasakikips... Harap kawasakikips tak terpinggir daripada aktiviti-aktiviti Kawasaki pada masa2 akan datang. Let the good times rolling... Very Happy

    alldisc

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by alldisc on Thu Mar 17, 2011 5:07 pm

    Salam kembali bro Ebby.

    Welkam to the club. utk pengetahuan, kelab ni dah hampir sunyi sepi sebab ramai yang tak minat nak hidupkan forum ni.

    facebook antara sebab perpecahan yang sukar dielakkan. masalah jarak pun satu hal juga, jadi kippers (ikan kering?) akan hang out dengan geng dari kawasan yang sama saja. cthnya area putrajaya jarang nak lepak dengan geng cheras, atau geng shah alam jarang nak lepak dengan geng batu caves. contoh saja lah.

    aku dan rasanya setiap ahli kat sini berbesar hati dengan kesudian kawasaki malaysia sanggup bukak akaun register kat forum ni, semata2 nak mendampingi dengan pemilik kawasaki.

    aku ada beberapa soalan dan idea yg nak diketengahkan, harap ko sedia dengar/terima. bukan apa, walaupun aku dah guna 5 bijik kawasaki kips, tapi semuanya seken hand!! warrghhhh kah kahhkahh!!

    Ebby Nasir

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by Ebby Nasir on Thu Mar 17, 2011 5:54 pm

    haha..terima kasih. aku memula tu risau jugak nak register kat sini. sebab aku dah kena ngan satu forum moto ni yang bann kawa. aku masuk pun jawapan mcm tak diundang. tapi layanan kat sini memang best. Okeh 9 April ni Kawasaki ada buat Blood Donation di Subang Parade. Aku pun dah post kat bahgian event dlm forum ni. GM Kawa Mr. Jeffrey ada cakap kat dia berharap Kips bikers boleh datang sekali. Mungkin korang bleh datang jumpa dia, kenalkan diri bagitau planning korang.

    Sebelum ni forum Ninja250r pun macam ni. Terpaksa buat aktiviti sendiri. Tapi lama2 GM nampak aktiviti yang diaorang buat setelah diaorg salurkan maklumat, gambar & mcm2 lagi. Sekarang Kawa bagi support apa event yang dia buat. Selalunya Kawa tak kan support melalui kewangan, tapi barangan. Contoh korang nak buat ride amal ke...buat surat hantar kat Kawa. Aku akan tolong usulkan pada GM.

    kr150c87

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by kr150c87 on Thu Mar 17, 2011 6:39 pm

    Ye KE,kalau dalam bidang sukan permotoran macam mane ? katakanlah nak promote ,kenalah ada sponsorship yg berkena sebeb motorsports racing.cth MSS Bikerz Cupz 150..kebanyakan kawasaki zx150 atau yg sejenisnya, Terpaksalah akur dengan harga parts yang amat tinggi,disebabkan minat sukan dan jentera.maka terpaksalah akur je..

    fdaus1985

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by fdaus1985 on Thu Mar 17, 2011 8:22 pm

    klu jadi runner barang best gak ni.
    pos thru online..mmg terbaek la utk sapa2 yg duk jauh dari KL tuh

    fdaus1985

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by fdaus1985 on Thu Mar 17, 2011 8:23 pm

    alldisc wrote:Salam kembali bro Ebby.

    Welkam to the club. utk pengetahuan, kelab ni dah hampir sunyi sepi sebab ramai yang tak minat nak hidupkan forum ni.

    facebook antara sebab perpecahan yang sukar dielakkan. masalah jarak pun satu hal juga, jadi kippers (ikan kering?) akan hang out dengan geng dari kawasan yang sama saja. cthnya area putrajaya jarang nak lepak dengan geng cheras, atau geng shah alam jarang nak lepak dengan geng batu caves. contoh saja lah.

    aku dan rasanya setiap ahli kat sini berbesar hati dengan kesudian kawasaki malaysia sanggup bukak akaun register kat forum ni, semata2 nak mendampingi dengan pemilik kawasaki.

    aku ada beberapa soalan dan idea yg nak diketengahkan, harap ko sedia dengar/terima. bukan apa, walaupun aku dah guna 5 bijik kawasaki kips, tapi semuanya seken hand!! warrghhhh kah kahhkahh!!

    walaupun sunyi sepi..
    forum ni umpama manual ke-2 aku lepas manual yg kawasaki bagi.
    byk benda pasal kips aku refer kat sini..

    nekman

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by nekman on Fri Mar 18, 2011 8:08 am

    waa.. Makin maju forum ni...kalau ade event di tempat selain area lembah kelang harap update di sini juga ye..

    kipas

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by kipas on Sat Mar 19, 2011 1:32 pm

    Ebby Nasir wrote:haha..terima kasih. aku memula tu risau jugak nak register kat sini. sebab aku dah kena ngan satu forum moto ni yang bann kawa. aku masuk pun jawapan mcm tak diundang. tapi layanan kat sini memang best. Okeh 9 April ni Kawasaki ada buat Blood Donation di Subang Parade. Aku pun dah post kat bahgian event dlm forum ni. GM Kawa Mr. Jeffrey ada cakap kat dia berharap Kips bikers boleh datang sekali. Mungkin korang bleh datang jumpa dia, kenalkan diri bagitau planning korang.

    Sebelum ni forum Ninja250r pun macam ni. Terpaksa buat aktiviti sendiri. Tapi lama2 GM nampak aktiviti yang diaorang buat setelah diaorg salurkan maklumat, gambar & mcm2 lagi. Sekarang Kawa bagi support apa event yang dia buat. Selalunya Kawa tak kan support melalui kewangan, tapi barangan. Contoh korang nak buat ride amal ke...buat surat hantar kat Kawa. Aku akan tolong usulkan pada GM.

    ok terima kasih joint de club n slamat dtg pihak kami ucapkan...kite sume mesti ade give n take..pihak kami (kippers) semalaya boleh dtg utk memeriahkan majlis pihak tuan..tp dgn syarat...ape support dr pihak tuan boleh bg kpd kami..andaikata kewangan tidak boleh diberi...barangan boleh diberi...kami ucapkan terima kasih...

    kami kippers satu malaya ada bermacam2 aktiviti...konvoi...bermain trek sepang...mahupon ke majlis kenduri kahwin...semua aktiviti boleh dirujuk ke tread event&aktiviti...

    andai kata konvoi...pihak tuan mungkin boleh beri beberapa sumbangan seperti baju t-shirt...minyak 2T...minyak petrol...mahupon sebuah pickup andaikata de salah sorg ada masalah motosikal...kalau ada seorang dua mekanik lagi bagus...

    andai kata ada event perlumbaan motosikal dikalangan warga kips ini di sepang sudilah kiranya pihak tuan memberi beberapa sumbangan seperti spare part motosikal...antaranya block,piston dan sebagainya...moga2 ini akan menaikkan lg image kawasaki yg selama ini menganak tirikan kami...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    nekman

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by nekman on Sat Mar 19, 2011 1:50 pm

    Kipas bayak sangat nak minta tu.. Dapat diskaun rega beli parts cam piston, ring atau block pun ok dah.. Ade lar privilage untuk sesiapa yang pakai sticker KIPS nih.. Hehe..

    kipas

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by kipas on Sat Mar 19, 2011 1:54 pm

    [quote="kipas"]
    nekman wrote:Kipas bayak sangat nak minta tu.. Dapat diskaun rega beli parts cam piston, ring atau block pun ok dah.. Ade lar privilage untuk sesiapa yang pakai sticker KIPS nih.. Hehe..
    sekadar penyampaikan beberapa keluhan dari pengguna kips...yg pakai kips ni bukan sume org senang...harga brg spare part dah melambong tinggi...minyak petrol semakin mahal...gaji masih ditakok lama...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    firdausz

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by firdausz on Sat Mar 19, 2011 1:56 pm

    selamat datang...walaupun saya baru disini dan tak guna zxr150 / kips..tapi tetap nak join jugak Very Happy

    kurt2812

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by kurt2812 on Sun Mar 27, 2011 5:41 am

    alhamdulillah dan selamat datang bro..kamu sangat mengalu2kan wakil kawa motor dlm forum ni..dgn harapan bro bleh jd org tgh antara forum pemilik kips ni dgn kawa motor..klo ada event2 lg lepas ni,sudi2 la jemput forumer dr kawasakikips.com ni..KAMI JUGA PENUNGGANG KAWASAKI..

    asrolsani

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by asrolsani on Sun Mar 27, 2011 10:45 pm

    selamat datang ke forum kawasakikips... walaupun kami takder nama kelab yg official.. kami agak aktif terutama geng utara..
    harapan saya agar kawasaki tak pinggirkan kami 150cc.. kerana semua event kawa limit kpd >250cc...kadang2 cbu shj... sy register team green dari tahun lepas, sampai skrg belum approve...
    pasar sponsor tu sy tak kesah sangat.. dapat air mineral pon dah ok...

    dart_haitaara

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by dart_haitaara on Mon Mar 28, 2011 4:28 am

    Ebby Nasir wrote:Asalamualaikum & Salam Sejahtera utuk Kips Riders

    Aku Nadzri dari Kawasaki Motor baru join forum ni. Forum ni pun aku tau dari Azman dari group ni yang memperkenalkan pada En. Ahmad Radzi selaku Ast. Manager Marketing Kawa.
    Aku akan post segala event yang berkaitan dengan Kawasaki disini. Segala info, pertanyaan & masalah bleh tanya aku. Mana yang aku tak tau akan aku rujuk pada yang arif dan reply balik.
    Bab warranty kalau boleh sebelum claim bleh tanya aku dulu.
    Kita sebagai riders boleh bincang lagi untuk selesaikan masalah.

    Apa2 je bleh email kat aku. Toksah malu sebab aku pun pemalu. Aku pun takde la big bike..aku pun pakai 150cc gak cuma model KLX.
    Apa2 bleh email ke mohdnadzri.mdnasir@kmsbmy.com.my atau yang lebih arif pasal event ahmadradzi.rahman@kmsbmy.com.my
    sebab aku takkan dapat lepak2 sembang2 dalam forum tiap hari. Maklum la tak semua tempat kerja paham apa kita buat.

    Salam..

    kami dari kips utara bebesar hati anda reg kt forum ni, klu ada event yg leh wat kt utara jnform ja...

    Ebby Nasir

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by Ebby Nasir on Mon Mar 28, 2011 11:17 am

    terima kasih banyak-banyak. aku akan tolong cuba tolong utarakan pasal event untuk kips ni.

    sab5404c

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by sab5404c on Mon Mar 28, 2011 1:01 pm

    salam broo..law bro jd org tgh tuk bli2 brg sparepart bleh kaa..? sal aku tngl kt srwak..tmpat aku tngal ni rsanya xda authorize kawasaki dealer (bintulu).. yg ada pn kt kuching rasanyaa.. lg stu aku xpasti kdai2 mtor taw ka model kips yg baru ni..(zx150),jd brg2 part 2 rsanya mmg rare la nak jmpa kt sni..

    alep

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by alep on Mon Mar 28, 2011 7:28 pm

    aisee, mungkin bro boleh request dgn geng2 jb macam bro nekman, atau bro kacang sbb x silap dia runner barang, mgkin sahabat2 tu boleh membantu

    Sponsored content

    Re: Salam dari Kawasaki

    Post by Sponsored content Today at 9:52 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:52 am