Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Alamat Kedai Motor

    Share

    Azroy

    Alamat Kedai Motor

    Post by Azroy on Tue Mar 03, 2009 5:51 pm

    Kat sini aku cadangkan kalau korang ada alamat kedai motor korang rekomen untuk Repair, Service, Cat, Faber glass, atau Aksesori taruh la kat sini kalau boleh setiap negeri. bukan ape, sebagai rujukan untuk kita semua. aku dpt tahu tak semua makanik berani SENTUH motor kita ni.. huhu..so silalah taruh alamat serta nombor phone nye sekali.. Very Happy

    Azroy

    UTM RACING - Service, DYNO Machine

    Post by Azroy on Tue Mar 03, 2009 6:01 pm

    UTM Racing
    No. 14, Jalan Gombak,
    53000 Kuala Lumpur
    (seberang jalan belah tepi balai polis setapak, sederet ngan Tymen Airbrush)

    awin

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by awin on Tue Mar 03, 2009 8:51 pm

    Shop: Moto Morini Garage
    Location: Taman Rasah Jaya, Seremban, Negeri Sembilan
    Tel: 013-6297420 (Mazlan)

    Mempunyai pengalaman lebih 15tahun dalam sukan permotoran terutama 150cc.
    Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda dah semua jenis motosikal cub.



    Da CrEw


    ranjau_berduri

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by ranjau_berduri on Wed Mar 04, 2009 7:54 am

    Rumah Ah Zhing kat equine...

    evilme

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by evilme on Wed Mar 04, 2009 8:11 am

    mzab motosport
    batu caves

    BooNSianG

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by BooNSianG on Sat Mar 07, 2009 3:26 am

    Shop Name : Pusat Motosikal Taman Hormat

    Address : 431 , Jalan Limau Manis , Tmn Dato Hormat , 46000 Selangor

    Owner : Steven Yeow (ACheng)A.K.A Old Man What a Face

    H/p : 012-3399901 / 03-56340076

    Specialized in Mod's and Repairs

    kipas

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kipas on Tue Mar 10, 2009 3:57 pm

    kedai motor KIM LAI di Taman Tayton,Cheras....blom pernah pegi...kalo saper2 rajin try la tgk...

    wadin

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by wadin on Thu Mar 12, 2009 10:02 am

    evilme wrote:mzab motosport
    batu caves
    ..
    bro, kat mana kedai ni? kau pernah hantar kat sana ke?
    Bengkal motor kat temerloh aku tahu lah:)..
    Motor morini memang aku recomanded lah..

    Aku dgr ada bengkal kat area batu arang, rawang.Pantai motor enterprise.diaorg mekanik kawasaki sunrock... tapi aku ta pernah gi lah.

    thk

    daneil

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by daneil on Tue Apr 28, 2009 4:43 pm

    Ada siape2 tahu daerah tampoi, jb yg baik punya. Buat masa nie ako antar kat Pandan, JB. Fuyoh... jauh dari tempat tinggal.

    Azroy

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Azroy on Tue Apr 28, 2009 4:50 pm

    daneil wrote:Ada siape2 tahu daerah tampoi, jb yg baik punya. Buat masa nie ako antar kat Pandan, JB. Fuyoh... jauh dari tempat tinggal.

    tak silap aku dengar orang cerita kat jalan susur berhampiran kawasan lakin.. kedai Panjang yg ada replika motor kita kat dpn kedai dia.. atau kedai Pakdin..

    mythslasher

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by mythslasher on Thu Jun 11, 2009 12:05 am

    alamak..suma area tgh n selatan je ni..area2 utara...penang ke kedah ke xde ke ni?

    arninja5984

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by arninja5984 on Thu Jun 11, 2009 1:46 pm

    slam bro..
    ye betul2..contact la kitaorang kalu nak tau lebih lanjut..tapi kalu bab acc. shop ni,doktor lagi terror..
    kalu bab repair merepair ni aku leh suggest area bagan a.k.a butterworth,Megafortune motors..(cari pomen indon @ apek yg pakai spek..diorang ni pro tu bro)


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    mythslasher

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by mythslasher on Fri Jun 12, 2009 8:02 pm

    pada kippers area penang..ada member rekemen kedai GUAN MOTOR kt jalan p.ramlee,sapa penah g c2?
    ok x service dia?n lg 1 kt area B.M. ..PRO CYCLE,dowg ckp tokei kedai ni blagak sket..takat 250cc ke bwh x layan..
    tul ke?sapa pnah g?

    PJC 1153

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by PJC 1153 on Wed Jul 22, 2009 5:37 pm

    saper yang sugggest ko myth kat jalan p ramleee tuh?
    yang aku tau diorg pro dalam servis n setting carb.. tapi mahal sket la. tapi yang konpem puas hati..
    tapiiiii... moto yang biasa doirg wat motor cam classic besar2 punyer... kips aku xtau..
    tapi klu minat kiter g sama2.. try usha n tgk servis charge..

    alldisc

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by alldisc on Wed Jul 22, 2009 6:20 pm

    area bangi. mekanik ni mmg handal dalam 4 pekara

    1. tukar minyak 4T
    2. top up minyak 2T
    3. tukar spark plug
    4. isi angin tayar.

    5. servis karb

    contact alldisc

    no handphone

    020-987 6543

    serangga jalanan

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by serangga jalanan on Wed Sep 09, 2009 5:57 pm

    alep wrote:
    evilme wrote:mzab motosport
    batu caves

    bro, ade no tel kedai tu x? MZAB tu sblah welly batu cave je kan?

    seberang jln welly bt caves...direct petronas dpn skit kt sunway bt caves...abg zul 012-6554262 or 03-61876554

    ammen

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by ammen on Wed Sep 09, 2009 10:21 pm

    Azroy wrote:
    daneil wrote:Ada siape2 tahu daerah tampoi, jb yg baik punya. Buat masa nie ako antar kat Pandan, JB. Fuyoh... jauh dari tempat tinggal.

    tak silap aku dengar orang cerita kat jalan susur berhampiran kawasan lakin.. kedai Panjang yg ada replika motor kita kat dpn kedai dia.. atau kedai Pakdin..

    g kedai panjang la broo...servies tiptop...
    tp jgn dtg waktu petang lepas keje..mampos byk giler motor kat situ...
    nak datang dlm tghr ker...

    area kedai tuh dari susur larkin nak ke danga mall tuh...
    ko tgk belah kanan ada kedai petronas sprinta...
    mmg ada replika kips depan kedai dier...

    alep

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by alep on Sat Sep 26, 2009 9:46 pm

    sape tau kedai yang bagus overhaul, decarbonize enjin (takut kedai bersih head atas je yg kt tepi tu x tgk, takut calar piston), servis fork

    kacang

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kacang on Wed Nov 11, 2009 2:49 pm

    aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    kacang

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kacang on Wed Nov 18, 2009 9:43 am

    khyan6920 wrote:salam sume.. aku baru kat shah alam ny. nak tawu katner de kdai spray best2?? aku nak sembor rim aku... tlong ek... Laughing Laughing

    padang jawa tau??
    depan puspakom..
    kedai papan je..
    toke cine..

    carlnain

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by carlnain on Fri Nov 20, 2009 2:44 pm

    kacang wrote:aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    Ni name card dia / contact mie :



    Harga nak buat :

    Suis headlamp rm 20
    angel eyes sepasang + instal rm 90


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nazmiaspolar

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by nazmiaspolar on Mon Jan 04, 2010 12:56 pm

    bleh sape2 bg detail x kat mane kdai Ahcheng ni...sbb nk antar service moto la...nk buat fullservice

    jokips

    jokips

    Post by jokips on Wed Jan 06, 2010 10:52 pm

    hello bro....kedai acheng kat sunway...kalau dah sampai depan kepala singa kat sunway tu..tgk belah kanan seberang jalan sana...ada caltexkan...kedai dia dekat area situ...jadi kena u turn kat depan sana...menghala ke caltex..ada papan tanda masjid ke kiri..terus masuk kiri...klau tak masuk kiri.lagi 300meter sampai caltex..bermakna simpang tu sblom caltex...dah masuk kiri trus lepas langgar 2 bump..ada nampak kedai..depan tu mmg ada kedai moto gak..tapi tu bukan aceng..acengnye kedai belah blakang...situ ada 2 je kedai moto..satu depan satu blakang...servis power...klau nak cepat...sama ada datang awal2 atau datang lambat2..sbb dia keje sorang je..klau dtg awaleh siapkan moto anda dulu sblom org lain dtg...kalau lewat dlm kul 6.30mlm pun ok...mlm anak dia ada tolong..

    Qayyum89

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Qayyum89 on Mon Feb 01, 2010 5:08 pm

    ad spe2 yg tau kedai mane yg ok kat area bm..

    lutut

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by lutut on Fri Feb 26, 2010 12:53 pm

    Qayyum89 wrote:ad spe2 yg tau kedai mane yg ok kat area bm..

    Kedai motor dekat Taman Kerjasama. Kedai melayu... Depan Shell Bukit Tengah. Banyak superbike kat situ.. Murah dan pro..


    Last edited by lutut on Thu Jun 10, 2010 9:28 am; edited 1 time in total

    Sponsored content

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Sponsored content Today at 7:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:06 am