Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Share

    packland_utara

    salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by packland_utara on Tue Apr 05, 2011 9:33 pm

    saya dari aloq staq kedah.... harap beri tunjuk ajar... hehe....

    dart_haitaara

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by dart_haitaara on Wed Apr 06, 2011 1:39 am

    selamat menjadi warga kippers... harap kita boleh bertemu di mana2 TTs atau konvoi lepas ni cheers cheers cheers

    packland_utara

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by packland_utara on Wed Apr 06, 2011 9:36 am

    dari ari tuh lg nak tanya......TTs 2 apa...???
    bdk baru belajaq...sori... pale

    krole

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by krole on Wed Apr 06, 2011 1:23 pm

    packland_utara wrote:dari ari tuh lg nak tanya......TTs 2 apa...???
    bdk baru belajaq...sori... pale

    table talk session bleh..
    teh tarik session bleh..
    tepuk tampar session bleh..hehehehehe

    khor

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by khor on Wed Apr 06, 2011 5:18 pm

    krole wrote:
    packland_utara wrote:dari ari tuh lg nak tanya......TTs 2 apa...???
    bdk baru belajaq...sori... pale

    table talk session bleh..
    teh tarik session bleh..
    tepuk tampar session bleh..hehehehehe

    Tumpang Tanya Sikit pun bleh.. wa ka..ka..ka.. Laughing

    AbgKP

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by AbgKP on Mon Apr 11, 2011 4:02 pm

    As$å£ammualaikum salam perkenal bwat kippers2 semua name aku zahari/abg asal dari kg.pasir,ulu kelang,ampang.. Skang dh kawen n stay dkat pandan mewah. . .aku gne kawasaki kr DAD7795(MERAH) hrap bro2 kippers dpt beri tunjuk ajar hehe peace

    AbgKP

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by AbgKP on Mon Apr 11, 2011 4:04 pm

    Nie pic x update lg t aku update pic moto aku dgn headlamp sonic 2 bro2 komen la cket k hehehe

    PKD9977

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by PKD9977 on Tue May 17, 2011 2:14 pm

    salam
    buat kaki2 lam
    aku org loqstaq
    aku pun kaki baru......
    ada apa2 yg best jemput2 ar sama....
    moto aku masih standart pekak.....
    mnetap dipenang...
    tp mmg best hinjut kips 150....
    luar jangkaan kekuatan jentera ni

    harga jentera ni sbenar benarnya brapa yerk....
    aku punya kaler ijau......


    NeXY

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by NeXY on Tue May 17, 2011 7:47 pm

    assalamualaikum..... hihihii... warga baru gak... baru nak masuk 2minggu pakai kips... kalau tak silap harga kips nie kalau beli cash rm9700 lebey kurang... hehehehe... kalau salah sila betulkan... anyway.. henjut jangan tak henjut...

    armmat

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by armmat on Tue May 17, 2011 8:50 pm

    khor wrote:
    krole wrote:
    packland_utara wrote:dari ari tuh lg nak tanya......TTs 2 apa...???
    bdk baru belajaq...sori... pale

    table talk session bleh..
    teh tarik session bleh..
    tepuk tampar session bleh..hehehehehe

    Tumpang Tanya Sikit pun bleh.. wa ka..ka..ka.. Laughing

    teh tarik spesel lagi sodap...ahha cyclops

    longjack

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by longjack on Wed May 18, 2011 1:18 am

    TTS - tempur tnpa senjata
    TTS - tumbuk tak sampai
    TTS - tunduk tapi slow

    WINSTON - wa ingat nak stim tp org nmpk

    huhu..

    armmat

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by armmat on Wed May 18, 2011 11:45 pm

    longjack wrote:TTS - tempur tnpa senjata
    TTS - tumbuk tak sampai
    TTS - tunduk tapi slow

    WINSTON - wa ingat nak stim tp org nmpk

    huhu..

    tempur tnpa snjata tuh, hang blajaq ke?? Smile

    AbgKP

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by AbgKP on Thu May 19, 2011 10:30 am

    TTS-TRY TEST SPEED hehehe ape2 hal pun WELCOME TO THE CLUB bro hehehe

    PKD9977

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by PKD9977 on Fri May 27, 2011 12:11 am

    NeXY wrote:assalamualaikum..... hihihii... warga baru gak... baru nak masuk 2minggu pakai kips... kalau tak silap harga kips nie kalau beli cash rm9700 lebey kurang... hehehehe... kalau salah sila betulkan... anyway.. henjut jangan tak henjut...


    aku utang kedai...bayar muka 4 riban sebulan 253 ,tiga taun ok x,sbb aku rasa mcm dah tkena....hehehehhe.....
    kaki2 lama mane lokasi terbaik nak angkut elzos utk jentera baru aku ni ar.....nak bg stim skit lg hinjut....hehehehe

    NeXY

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by NeXY on Fri May 27, 2011 12:21 am

    PKD9977 wrote:
    NeXY wrote:assalamualaikum..... hihihii... warga baru gak... baru nak masuk 2minggu pakai kips... kalau tak silap harga kips nie kalau beli cash rm9700 lebey kurang... hehehehe... kalau salah sila betulkan... anyway.. henjut jangan tak henjut...


    aku utang kedai...bayar muka 4 riban sebulan 253 ,tiga taun ok x,sbb aku rasa mcm dah tkena....hehehehhe.....
    kaki2 lama mane lokasi terbaik nak angkut elzos utk jentera baru aku ni ar.....nak bg stim skit lg hinjut....hehehehe

    Rasanya aku bayar bulan lagi mahal kot... huhuhuhu... almaklum laa... tak mampu bayar downpayment banyak.... kalau tak silap haritu.. downpayment moto aku dalam 3k... bebulan aku bayo dekat rm290.... rasanya lebih afdal aku bayar bebulan rm300.... 3tahun... pinjaman Aeon Credit... huhu

    PKD9977

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by PKD9977 on Mon May 30, 2011 11:37 pm

    aeon kredit.....bkn tgg je interest dier,,,,,,utang kdai dalam 10% je.........nexy mna lokasi skang........

    iz85

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by iz85 on Tue May 31, 2011 2:18 am

    salam pkd.betul ckp lu tu.aeon kedit tu bkn mahal je tp cam lintah darat la.die nye interes je 18%per tahun.ble kre blk mak oi leh tepuk dahi o.jd mahal gle rege moto ni.lg 1 hal lambat je bayar ade cas tambahan.ni kre along belesen.cume lebihnye die blh bayar muke rendah.sal dulu penah kene dah.so cukup la skali je

    hiro

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by hiro on Tue May 31, 2011 2:24 am

    hai semua.salam perkenalan.
    saya roy.
    baru register 2 saat tadi.
    Sleep

    r0cket_terbang

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by r0cket_terbang on Tue May 31, 2011 4:37 am

    hiro wrote:hai semua.salam perkenalan.
    saya roy.
    baru register 2 saat tadi.
    Sleep

    sLm prKnLn!!!
    Lorh, da tdo ka?
    hehehe ^^,

    btw, ti intro diri kt thread introduction ya, ti sng nk halo2,
    kat situ ada byk detail mmber yg swktu n sekawasan, ti sng nk hangout n lpak sme2...


    hiro

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by hiro on Tue May 31, 2011 11:27 am

    baiklah tuan..
    trima kaseh atas panduan anda..
    sekarang jugak saya perkenalkan diri di tempat tersebut..
    shah alam pun taakde hal nak hang out bro.. Cool

    zenkage

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by zenkage on Wed Jun 01, 2011 4:21 am

    AEON kredit pekerja bnyak kurang hajar kot.....sampai cakap ngan orang2 tua pon herdik2 and maki.Pe la nak jadi.

    Erm.....kt melaka,kebanyakan kedai jual 10k ke atas untuk kips ZX 150 SE. tp ada 1 kedai tu murah skit ar.RM 9650 Tunaiii......

    naj wasaki

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by naj wasaki on Thu Jun 02, 2011 1:59 pm

    hi otai2 smua.. apa habaq? haha .. aku bru join group,harap beri tunjuk ajar

    zlan

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by zlan on Mon Jun 06, 2011 9:46 am

    salam pngenalan, saya razlan dari kuching sarawak, ingin menuntut ilmu dr otai2 kips sekalian.. sila bg tunjuk ajar k.. Smile

    cikai

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by cikai on Tue Jun 07, 2011 11:18 pm

    ...

    PKD9977

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by PKD9977 on Fri Jun 10, 2011 9:56 pm

    mmg mahai ar, tapi x pa....time rembat 190 semua kekesalan tu luruh bagai habuk2....hahahaha~

    Sponsored content

    Re: salam pekenalan....dan asslamualaikum..............

    Post by Sponsored content Today at 11:56 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:56 am