Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Share

    alep

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by alep on Fri Apr 08, 2011 6:43 pm

    cbr250, hmmmm, kita tgk plak yamaha kuarkan 250 dia,mesti terliur

    teodolit @ ishak

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by teodolit @ ishak on Fri Apr 08, 2011 7:27 pm

    like this story..
    nanti kalau dah upgred, jangan lupakan kami yg slow ni..
    hehe

    matbert

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by matbert on Sun Apr 10, 2011 12:18 pm

    sedih gila aku baca..
    dah la aku pun pakai kips nie dh hmpir 9 tahun
    baru ja bertemu jodoh dgn zsr150..baru je nak kenal2 kawan..
    dh pakat upgrade ke 250cc... Crying or Very sad

    haq

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by haq on Sun Apr 10, 2011 1:42 pm

    huhu..aku br je 2bulan gune krz...otai dh upgrade diavel bounce

    alep

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by alep on Sun Apr 10, 2011 3:03 pm

    alang2 nak upgred, upgred la ke cc yang senonoh (exceptional utk 2stroke sbb main tipu Smile ), so, moh la kita stay kat kips xpon paling busuk pon er6

    Matthew

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by Matthew on Sun Apr 10, 2011 4:54 pm


    Cerita yang sedih kehilangan seorang ahli kips yang lama ..kalau ada niat nak upgrade dipersilakan tapi apapun jangan lupa honke, bertegur sapeke bila terjumpa kippers kami ye, yakni respon balik punya hehe .... tc bro god bless.... Smile

    kipas

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by kipas on Mon Apr 11, 2011 12:15 am

    adeh...sedih aku bile baca balik citer alldisc nih dari dulu sampai skang punyer citer... Sad pakcik jgn tinggalkan kami... bounce


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    AsTaLaVisTa

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by AsTaLaVisTa on Mon Apr 11, 2011 12:26 am

    alldisc wrote:masuk tahun 2011, tukar kaler lagi. tunjuk sket skil cat chassis.





    dan sebenarnya, selepas 18 bulan bersama akhirnya jodoh kami berakhir di sini. KRZ aku dipinang orang.


    Lawa moto bro....Dah cat lawa2 .... Dijual pulak..... Sayang wooo.....Sebelum nih kenal bro dalam tipon je....Sama2 owner KRZ....Paper hal pun ...All The Best...

    kamal

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by kamal on Mon Apr 11, 2011 3:15 am

    alldisc wrote:setelah 11 tahun berlalu dan 5 bijik kawasaki ninja 150 telah kumiliki, apakah fenomena kips akan berakhir untuk diriku? ntah laa...

    anyway, aku nak ucapkan byk2 penghargaan pada teman yang sudi terima kehadiran aku. walau ada perbezaan pendapat, yg nyatanya minat kita sama iaitu kips.

    thank you arigato.
    thanks sbb kongsikan pengalaman bro kat newbies mcm aku ni. wlwpn bro dah retired drpd kips, sudi2kn la bg pendapat or pandangan kt kitorg. akhir kata, gudluck untuk bro alldisc. cheers

    sood_penang

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by sood_penang on Tue Apr 12, 2011 5:51 pm

    best,, dan sngt best

    Boyesen

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by Boyesen on Tue Apr 12, 2011 7:27 pm

    sood_penang wrote:best,, dan sngt best

    ape yg best bro?..

    epul ktn

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by epul ktn on Tue Apr 19, 2011 10:13 pm

    KESIAN BRO ALLDISC,,,DUA KALI KENE CURI MOTO,,,HADOI,,,TAPI SEMANGAT KIPS TU KUAT....I SALUTE BRO,,,,SEMOGA PERJUANGAN KIPS DITERUSKAN WALAUPON MOTO DA TAKDE...

    alep

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by alep on Thu Apr 21, 2011 8:02 pm

    Bang sy jumpa RGV250 kt Sbm kg pandan Smile

    AsTaLaVisTa

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by AsTaLaVisTa on Mon Apr 25, 2011 1:11 pm

    Haaa....Tu dia.....Rahsia sudah pecah....siap la geng2 KIPS pas nih kena tapau ngan RGV250...Sedut asap le gamoknyerrrrrrr......Ngeh3

    sang keloi

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by sang keloi on Mon Apr 25, 2011 3:01 pm

    steady la bro alldisc...keep it LEGEND!!!! semua ni nnt puak2 muda dah payah nak dapat...jgn lupa kunci mto byk nnt org amik hehheheh support KAWA 4eva...

    nekman

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by nekman on Mon Apr 25, 2011 9:23 pm

    Bro alldisc, tq bawak pusing2 kajang petang tadi.. jasamu di kenang...

    Nota kaki: kalau ikut name card, dah layak pakai sopobike nih...

    hadikrz

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by hadikrz on Fri Apr 29, 2011 7:21 pm

    selamat berjuang bro alldisc... semoga kita bertemu lagi walaupun saya tak dapat ride bersama.. walaupun saya owner tegar krz...

    fami

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by fami on Tue May 17, 2011 10:12 pm

    TErbaik la story bro ni....

    pesa1341

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by pesa1341 on Tue Oct 25, 2011 4:03 pm

    salam ,
    betul ke bro alldisc dah dpt pengganti yang baru ?
    Khabar2 angin krz yang masih dara hehe...

    nekman

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by nekman on Wed Oct 26, 2011 12:34 pm

    pesa1341 wrote:salam ,
    betul ke bro alldisc dah dpt pengganti yang baru ?
    Khabar2 angin krz yang masih dara hehe...
    Khabar tuh benar.. Sama2 lar kita tunggu update gambar moto bersinau2 kat sini..
    Kalau jumpa kat jalan rasanya kita confirm tak leh ligan..

    AsTaLaVisTa

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by AsTaLaVisTa on Wed Oct 26, 2011 8:37 pm

    nekman wrote:
    pesa1341 wrote:salam ,
    betul ke bro alldisc dah dpt pengganti yang baru ?
    Khabar2 angin krz yang masih dara hehe...
    Khabar tuh benar.. Sama2 lar kita tunggu update gambar moto bersinau2 kat sini..
    Kalau jumpa kat jalan rasanya kita confirm tak leh ligan..

    Wahahaha.....kompem lepas neh dier x mengeluh lagi pasal blok over heat...huhu

    kipas

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by kipas on Wed Oct 26, 2011 10:49 pm

    kompom...krz kaler merah putih...anak dara dah umo 16 thn...baru 4++km jalan...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by Matthew on Thu Feb 02, 2012 8:19 am

    [quote="kipas"]kompom...krz kaler merah putih...anak dara dah umo 16 thn...baru 4++km jalan...[/quote]

    Ya betulll...Tekaan anda memmang tepat... lol!

    alldisc

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by alldisc on Thu Feb 02, 2012 11:19 pm

    syhh.... tu bukan krz. tu suzuki panther aje... cover set kawasaki.

    Matthew

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by Matthew on Fri Feb 03, 2012 12:43 am


    Ye saya dah percaya 100% punnn.... lol!

    Sponsored content

    Re: Kenangan Alldisc bersama Kips (berakhir juaa...)

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm