Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Share

    NaMe_SaYe_LeE

    ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by NaMe_SaYe_LeE on Fri Apr 08, 2011 1:41 am


    Salam & Selamat Sejahtera

    sekadar nak sampaikan jemputan dari club jiran2 2strokes kita

    Setelah berbincang dgn rakan dari MIBC & Aprilia Club RS... Apa kata rider & racer semua mencemarkan awana bersama moto 2 stroke masing2..
    Acara: Apriliaclubrs,MIBC & Superkips Awana Ride
    RV point : bhp karak
    Time : 9am
    Date: 17 April 2011
    Day: Sunday

    *kalau ble nk kumpul 2 stroke lovers (kips/ap/mito/tzm/nsr) sume skali utk bertukar2 pendapat, kenal mengenali, dan mencemarkan awana setelah mss utk 2 stroke dah cancel ni!!!!


    Last edited by NaMe_SaYe_LeE on Fri Apr 08, 2011 1:48 am; edited 1 time in total

    NaMe_SaYe_LeE

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by NaMe_SaYe_LeE on Fri Apr 08, 2011 1:46 am

    ni sume akibat sepang dah cancel race MSS untuk 2strokes...bukan 2 je,malah siap keluar kan larangan untuk motor 2strokes bile ada private track day...


    jom join ride ni tunjukkan 2strokes still hebat...jangan lupe ajak sume groups 2strokes lain macam geng tzm,nsr,RD club & semua geng2 2strokes lain...

    mab4n

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by mab4n on Wed Apr 13, 2011 1:07 am

    Bro,,

    Ride 17 April ni ada gi layan BT & Genting tak??

    brp ramai yg gi ni??

    Makan Angin ke Ambil sijil???

    NaMe_SaYe_LeE

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by NaMe_SaYe_LeE on Thu Apr 14, 2011 4:46 pm

    ride ni dah ubah ke tarikh 24/4/2011

    aku x boleh join...kenduri banyak masa 2...

    NaMe_SaYe_LeE

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by NaMe_SaYe_LeE on Thu Apr 14, 2011 4:48 pm

    mab4n wrote:Bro,,

    Ride 17 April ni ada gi layan BT & Genting tak??

    brp ramai yg gi ni??

    Makan Angin ke Ambil sijil???

    hehehe...ni ride makan angin je bro...saja kumpul semua owner 2strokes x kira model...open 2 all...

    mab4n

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by mab4n on Sat Apr 16, 2011 2:28 pm

    salam bro semua.

    sy dah call SIC, dia kata mereka bukan Baned 2 strokes masa Private track day.

    Private Track day hanya utk moto 400cc ke atas,

    Sic akan arrange dan buat Open track day macam biasa 9-11am below 400cc semua moto 2 strokes atau 4 strokes boleh main.

    11-1pm utk moto besar,

    Moto 150 CC dan 250cc max speed hanya boleh gi max 200-220kmh je tapi moto besar boleh sampai 300kmh, so sy setuju dgm mereka 2 kelas berbeza ini tidak boleh campur sekali. sebab speed diffrence, ia BAHAYA,
    Kang rider superbike semua bising, kawan2 sy juga tu;

    tentang MSS tak ada 2 strokes dia akan confirm kan, sebab team sy pun ada 4 biji moto kips nak race.

    tapi open track day SIC akan buat seperti biasa, dan akan buat secepat mungkin.

    kalau confirm ada minimum 40 biji moto 2 strokes nak gi track, kita buat Private Track day khas utk moto 2 strokes atau below 400cc.

    nak buat Private trackday mau ada RM5000/= utk sewa 2jam
    Md Ali/Jimmy(kawa biru ada Box) 0123838688

    asrolsani

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by asrolsani on Sat Apr 16, 2011 3:26 pm

    aku bawak cbr pon max 220kmj kat straight tu... camner lak? kena masuk below 400cc ke?

    mab4n

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by mab4n on Sun Apr 17, 2011 2:08 am

    asrolsani wrote:aku bawak cbr pon max 220kmj kat straight tu... camner lak? kena masuk below 400cc ke?

    220kmh tu 1000cc minimum je tu, Klau bawa 150cc macam tengah bawa 140kmh, ha ha
    bukan kena masuk below 400cc, bro kena pulas lagi trotle tu, ha ha ha

    full trotle je, break kat 300m atau 250m boleh, kat turn 15 & turn 1.

    sy maximum boleh 200m atau 180m(kadang2)

    Pratice make perfect,, : )


    tapi sebenarnya kalau moto Superbike meter 220kmh . Kips dah 250kmh(meter moto kecil ni ringan 15-20%)

    Meter moto kecil yg betul ada pd moto RD125 & MBX125, TZR125 sy kurang pasti.

    Sponsored content

    Re: ride utk mencemarkan awana bersama Arilia & Mito

    Post by Sponsored content Today at 9:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:07 am