Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam perkenalan. newbie here.

    Share

    amirulridlwan

    salam perkenalan. newbie here.

    Post by amirulridlwan on Sat Apr 23, 2011 1:51 pm

    assalamualaikum kepade semua otai2 kippers..
    saye budak baru belajar..

    Nama- Iwan
    Umur- 19
    Asal- Pekan pahang
    Menetap- KL (Ampang, segala jenis wangse like wangse maju, wngse melawati) Selangor (Gombak (tempat tidur), cheras, banting (study) )
    Tenggiling- kriss 120(arwah pada tengah 2010), rxz135 ('dipetik' org pada 2009, baru 27 hari pakai), lc135(nak tolak sebab nak angkat tenggiling kips ni plak)
    Tujuan- nak mengumpul ilmu sebelum dapat menyunting kips ni kat kedai. sbb xpenah lagi hidup susah payah menjage 2t pe sume. sbb dapat merase kejap je moto 2t ni. kire xpenah la even penah ade moto 2stroke. and nak taw maintainance kips ni cmne. orang kate tinggi la. tapi nak taw jugak dari otai2 semua. and nak tw nak jage die dari smue aspek trutame nak mantain and elak kene CURI.
    Bile nak angkat- bercadang bulan 6 atau 7. sbb tu la nak survey dulu. tkut nnti silap pilih, sekse diri. area 10k tu. bukan murah.


    terima kasih to all kippers. have a nice weekend!

    Very Happy Very Happy Very Happy

    zampd

    Re: salam perkenalan. newbie here.

    Post by zampd on Sun Apr 24, 2011 11:53 pm

    salam bro Iwan.......aku bukan otai tapi harap aku dapat membantu serba sikit pasal zx nih............zx nih adalah moto 2strokes yg paling jimat minyak dan 2T dari kalangan yg sewaktu dengannya......zx stendet juga tahan lasak untuk dilanyak sebaik saja keluar dari kedai.......maintenance tak mahal mana pon, lebih kurang sama ngan moto 2strokes 150cc yg lain, tapi alat gantinya agak "keras" sikit pasal banyak barang ori jer.....

    satu jer masalah utama pakai zx ni.........kebelakangan ni, banyak anak haram jadah bangsat yg dok curi moto nih......kira panas juga la moto ni, dinasihatkan sentiasa berwaspada dengan tempat parking dan banyakkanlah lock kat moto tu.......peace....

    firdausz

    Re: salam perkenalan. newbie here.

    Post by firdausz on Wed May 04, 2011 10:12 am

    penjagaan moto 2 stroke ni takde la membeban kan sgt kalau di biarkan std.
    ..2t kalau boleh pakailah yg lebih dari rm20.00 seliter..tak kisah lah brand ape...selain menjaga power valve ..dpt jugak mengurangkan pencemaran alam sekitar (2t chap itik ..satu tin 500ml rm3.50 pun boleh pakai..tapi asapnye ..mashaalllah!+ bau 2t sejati Very Happy )

    iz85

    Re: salam perkenalan. newbie here.

    Post by iz85 on Tue May 31, 2011 2:37 am

    salam iwan.salam pekenalan.bg aku moto 2stroke ni maintainance die x lah teruk sgt.sal minyak itam die x kerap kene tukar cam4 stroke.sal minyak itam die main dlm gearbox je.tp 2t die kene la pakai yg baek ckit.20 keatas tu kre ok la.2t die leh pg 1500km kalo ari2 rembat.kalo x lg blh pg jauh 2000km per1L.kalo blh jgn pakai 2t cap parang tumpul.baru leh jage enjin.sal spare part lak mmg tenat ckit la.tp moto ni tahan lasak.stakat nak rembat 180 to 190 tu slamber je x yah takut2. pasal tu spare part die mahal sal susah nak rosak.nnt leh pg ride same2.ha...3x afro

    r0cket_terbang

    Re: salam perkenalan. newbie here.

    Post by r0cket_terbang on Tue May 31, 2011 4:28 am

    iz85 wrote:salam iwan.salam pekenalan.bg aku moto 2stroke ni maintainance die x lah teruk sgt.sal minyak itam die x kerap kene tukar cam4 stroke.sal minyak itam die main dlm gearbox je.tp 2t die kene la pakai yg baek ckit.20 keatas tu kre ok la.2t die leh pg 1500km kalo ari2 rembat.kalo x lg blh pg jauh 2000km per1L.kalo blh jgn pakai 2t cap parang tumpul.baru leh jage enjin.sal spare part lak mmg tenat ckit la.tp moto ni tahan lasak.stakat nak rembat 180 to 190 tu slamber je x yah takut2. pasal tu spare part die mahal sal susah nak rosak.nnt leh pg ride same2.ha...3x afro

    hehehe, btol3, mentenan ok, x mhl n x murh, tgh2 la tu.
    2t tu mmg elok pkai yg mhl sket, aq pkai penzoil kaler silver,
    moto nie mmg heavy duty, rembat 2,3jam so far alhamdulillah,
    spare part mmg ssh nk rosak, tp bile rsk tu, tuhan saja la yg tahu...

    p/s : shari singgit simpn x rgi, ti xda la ralat sgt ti...
    normal la, sume bnda rsk, cuma cpt n lmbt depend pd pnjagaan nya...


    Sponsored content

    Re: salam perkenalan. newbie here.

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm