Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    budak baru.. baru belajar

    Share

    armmat

    budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Tue Apr 26, 2011 11:27 pm

    salam prkenalan untuk sume...

    serba cket pasal sy

    namo:armmat
    student kat upnm, sg besi
    asal: kelate

    bru nak angkat kips se belas2 bulan 5 ni utk guna praktikal..
    arap sume bg unjuk ajar... tq


    Very Happy Smile Smile Smile

    insan_biasa

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by insan_biasa on Thu Apr 28, 2011 1:27 am

    jom lepak bangi...

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Thu Apr 28, 2011 9:42 am

    insan_biasa wrote:jom lepak bangi...

    kena tnggu prktikal lu, skunk x leh kuar, coz ak student sakar, duk dalam kem ag...
    Crying or Very sad

    insan_biasa

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by insan_biasa on Fri Apr 29, 2011 11:02 pm

    yeke. ok3... nanti hallo bro..

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Sat Apr 30, 2011 9:33 am

    insan_biasa wrote:yeke. ok3... nanti hallo bro..

    bereh2.. student jgok ke? ke da kije

    haq

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by haq on Sun May 01, 2011 12:27 am

    klate alik mano boh???
    bounce

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Sun May 01, 2011 9:03 am

    haq wrote:klate alik mano boh???
    bounce

    slm prkenale abe...
    kito duk alik tendong,pasir mas umoh tu..
    loni ngaji kat upnm sg besi..

    iltizamz

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by iltizamz on Wed May 04, 2011 10:06 am

    salam perkenalan wat smua yg ada...kira2 masih lg dlm KL smuanya kan so leh la kita cari 1 hari lepak sama2 kan..all kippers pun bleh je kalo free2 nanti...

    insan_biasa

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by insan_biasa on Wed May 04, 2011 9:05 pm

    armmat wrote:
    insan_biasa wrote:yeke. ok3... nanti hallo bro..

    bereh2.. student jgok ke? ke da kije

    keje da bro, dlu student uniten jew...,

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Wed May 04, 2011 9:54 pm

    iltizamz wrote:salam perkenalan wat smua yg ada...kira2 masih lg dlm KL smuanya kan so leh la kita cari 1 hari lepak sama2 kan..all kippers pun bleh je kalo free2 nanti...

    buleh2, t ade mase leh lepak sembang2 skali... Smile

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Wed May 04, 2011 9:57 pm

    insan_biasa wrote:
    armmat wrote:
    insan_biasa wrote:yeke. ok3... nanti hallo bro..

    bereh2.. student jgok ke? ke da kije

    keje da bro, dlu student uniten jew...,

    uniten tu bro... pergh~~ cheers

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Sun May 08, 2011 9:02 am

    baru byar moto smlam kat wilhin motor sdn bhd,jlan balakong,cheras...
    moto naek harga, SE naek 200 rat, biase naek 4 rat... aduszz..

    Matthew

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by Matthew on Sun May 08, 2011 9:18 am



    Dengar kate harge 2 stroke dah naik... harge ni betul ke kat semua tempat??? Question

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Sun May 08, 2011 9:47 am

    Matthew wrote:

    Dengar kate harge 2 stroke dah naik... harge ni betul ke kat semua tempat??? Question

    dgr dari orng kdai tu, dye naek arga 1/5 aritu... katenye stok yg ade sume stok yg bru smpai....

    NeXY

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by NeXY on Mon May 09, 2011 3:23 am

    hbhihihihihihi.... nasib baik kips aku kuar awal... huhuhu............ so bila kuar?.... bley ride sesama.........

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Mon May 09, 2011 3:44 pm

    NeXY wrote:hbhihihihihihi.... nasib baik kips aku kuar awal... huhuhu............ so bila kuar?.... bley ride sesama.........

    esok siap kot bang... tp amek ujung mnggu, sy duk dlm kem,student, x leh kuar.. x sabo nye ase...
    he, bleh la na ride sesame...

    NeXY

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by NeXY on Fri May 13, 2011 9:39 pm

    ni pon dok tunggu member punya kips siap... dok repair kat welly... moto dia xcident plak... huhu

    iltizamz

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by iltizamz on Fri May 13, 2011 9:56 pm

    kalo dah kuar lehla kita ride @ lepak sesama mengenali kawan lebih rapat...

    NeXY

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by NeXY on Fri May 13, 2011 10:35 pm

    yeah!... semestinya anda dan meggi.... huhuhuhuhu

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Sun May 15, 2011 1:44 am

    ngah rehat lepas baru balik ambil motor...
    amek motor kat kedai , lepas tu isi minyak, jaln, try test tekan "fuel", tetiba mjarum x naek pom, x kan baru isi minyak x naik, 15 hinggit da isi.. huaa.. sy prlu banyak blajar lg pasal motor ni.. memang zeroes pasal motor... Crying or Very sad

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Sun May 15, 2011 5:07 pm

    isi minyak moto senget nga tegak jdk x sama... baru ku pham...

    nape susa sngat na free gear motor ni , da la tuan hamba ni baru shari dua blajar bawak moto clutch..

    alep

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by alep on Sun May 15, 2011 9:18 pm

    armmat wrote:isi minyak moto senget nga tegak jdk x sama... baru ku pham...

    nape susa sngat na free gear motor ni , da la tuan hamba ni baru shari dua blajar bawak moto clutch..

    adjust clutch je kot, hamba pun baru pakai kips gak Smile

    armmat

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by armmat on Sun May 15, 2011 10:59 pm

    alep wrote:
    armmat wrote:isi minyak moto senget nga tegak jdk x sama... baru ku pham...

    nape susa sngat na free gear motor ni , da la tuan hamba ni baru shari dua blajar bawak moto clutch..

    adjust clutch je kot, hamba pun baru pakai kips gak Smile

    bro alep, adjust clutch tu untuk ringan atau beratkan clutch bila kita tarik ke??

    NeXY

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by NeXY on Mon May 16, 2011 3:36 am

    armmat wrote:
    alep wrote:
    armmat wrote:isi minyak moto senget nga tegak jdk x sama... baru ku pham...

    nape susa sngat na free gear motor ni , da la tuan hamba ni baru shari dua blajar bawak moto clutch..

    adjust clutch je kot, hamba pun baru pakai kips gak Smile

    bro alep, adjust clutch tu untuk ringan atau beratkan clutch bila kita tarik ke??

    hehehehehe..... watashi masa memula angkat kips pon ada masalah yg sama... gear susah nak free time berenti.... pastu isi fulltank rm18hinggit baru meter naik... hahahahhaa.... pasal nak free gear susah tu memang kebanyakkan kips ada masalah tu... try adjust skit clutch cable kat lever tu.... adjust kasik panjang skit.. nanti senang laa nak free.....

    PCK4554

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by PCK4554 on Tue May 17, 2011 1:58 pm

    pkc 4554 dari penang....
    salam pgenalan,
    if de aktiviti2 area utara
    jemput2 chek sama nahhhhh Very Happy

    Sponsored content

    Re: budak baru.. baru belajar

    Post by Sponsored content Today at 7:32 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:32 pm