Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Alamat Kedai Motor

    Share

    kezman13

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kezman13 on Mon Nov 19, 2012 9:04 pm

    hi ghostrider hehe..ruma kat kajang....keje kat lcct nilai..so ulang alik arah selatan..tu yg nk gi ke arah situ mcm jarang je Very Happy ada suggestion lain ka...tgk avatar ghostrider tringat zulfahmi menang haha

    GhostRideR

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by GhostRideR on Mon Nov 26, 2012 7:02 pm

    kezman13 wrote:hi ghostrider hehe..ruma kat kajang....keje kat lcct nilai..so ulang alik arah selatan..tu yg nk gi ke arah situ mcm jarang je Very Happy ada suggestion lain ka...tgk avatar ghostrider tringat zulfahmi menang haha

    dari kajang mmg ler jauh bang.. keh keh keh... avatar tu bukan buat teringat tapi mmg zulfahmi punya logo tu... rider malaya tersohor di donia.. peh!

    acamdisini

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by acamdisini on Mon Nov 26, 2012 11:54 pm

    tmpang tnye..bengkel yg best utk kips area temerloh kt mane ea? wjud ke x, sbb kips xbnyk kt sini

    acamdisini

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by acamdisini on Tue Nov 27, 2012 12:07 am

    wadin wrote:
    evilme wrote:mzab motosport
    batu caves
    ..
    bro, kat mana kedai ni? kau pernah hantar kat sana ke?
    Bengkal motor kat temerloh aku tahu lah:)..
    Motor morini memang aku recomanded lah..

    Aku dgr ada bengkal kat area batu arang, rawang.Pantai motor enterprise.diaorg mekanik kawasaki sunrock... tapi aku ta pernah gi lah.

    thk
    bro wadin, bengkel temerloh kt mne?

    harry541

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by harry541 on Tue Nov 27, 2012 8:38 pm

    GhostRideR wrote:Dal Motor Works (DMW) dekat dekat Tesco Pandan arah ke ulu kelang.. Kedai dia tepi jalan nak ke Kg Pandan.. ramai owner RR hantar sana.. bounce

    bro memang hantar motor kt Dal Motor Works?

    GhostRideR

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by GhostRideR on Thu Nov 29, 2012 7:28 pm

    harry541 wrote:
    GhostRideR wrote:Dal Motor Works (DMW) dekat dekat Tesco Pandan arah ke ulu kelang.. Kedai dia tepi jalan nak ke Kg Pandan.. ramai owner RR hantar sana.. bounce

    bro memang hantar motor kt Dal Motor Works?

    sejak beli baru 1st hantar motor aku kat situ but acutally lama dah aku hantar motor aku yg sebelum2 ni.. diorang ok... cakap apa problem motor diorang akan suggest la apa yg terbaik... nak laju ke nak slow kan motor pun bleh diorang buat..hehe.. so bro harry tinggal area pandan ker?

    harry541

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by harry541 on Fri Nov 30, 2012 4:15 pm

    GhostRideR wrote:
    harry541 wrote:
    GhostRideR wrote:Dal Motor Works (DMW) dekat dekat Tesco Pandan arah ke ulu kelang.. Kedai dia tepi jalan nak ke Kg Pandan.. ramai owner RR hantar sana.. bounce

    bro memang hantar motor kt Dal Motor Works?

    sejak beli baru 1st hantar motor aku kat situ but acutally lama dah aku hantar motor aku yg sebelum2 ni.. diorang ok... cakap apa problem motor diorang akan suggest la apa yg terbaik... nak laju ke nak slow kan motor pun bleh diorang buat..hehe.. so bro harry tinggal area pandan ker?


    ouh. Kawan saya hantar motor kt situ. Saya xpernah hantar lagi motor kt situ. Tapi saya tgk bro Dal tuh macam baik/peramah je.
    Saya duduk cheras. Bro duduk mana?

    GhostRideR

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by GhostRideR on Mon Dec 03, 2012 12:31 pm

    harry541 wrote:
    GhostRideR wrote:
    harry541 wrote:
    GhostRideR wrote:Dal Motor Works (DMW) dekat dekat Tesco Pandan arah ke ulu kelang.. Kedai dia tepi jalan nak ke Kg Pandan.. ramai owner RR hantar sana.. bounce

    bro memang hantar motor kt Dal Motor Works?

    sejak beli baru 1st hantar motor aku kat situ but acutally lama dah aku hantar motor aku yg sebelum2 ni.. diorang ok... cakap apa problem motor diorang akan suggest la apa yg terbaik... nak laju ke nak slow kan motor pun bleh diorang buat..hehe.. so bro harry tinggal area pandan ker?


    ouh. Kawan saya hantar motor kt situ. Saya xpernah hantar lagi motor kt situ. Tapi saya tgk bro Dal tuh macam baik/peramah je.
    Saya duduk cheras. Bro duduk mana?


    saya kat ulu kelang.. family bisnes tuh.. bro dal x cub prix.. now adik dia Azim tu plak masuk cub prix dan mss.. diorang semua peramah's dan mesra's


    harry541

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by harry541 on Mon Dec 03, 2012 3:59 pm

    GhostRideR wrote:
    harry541 wrote:
    GhostRideR wrote:
    harry541 wrote:
    GhostRideR wrote:Dal Motor Works (DMW) dekat dekat Tesco Pandan arah ke ulu kelang.. Kedai dia tepi jalan nak ke Kg Pandan.. ramai owner RR hantar sana.. bounce

    bro memang hantar motor kt Dal Motor Works?

    sejak beli baru 1st hantar motor aku kat situ but acutally lama dah aku hantar motor aku yg sebelum2 ni.. diorang ok... cakap apa problem motor diorang akan suggest la apa yg terbaik... nak laju ke nak slow kan motor pun bleh diorang buat..hehe.. so bro harry tinggal area pandan ker?


    ouh. Kawan saya hantar motor kt situ. Saya xpernah hantar lagi motor kt situ. Tapi saya tgk bro Dal tuh macam baik/peramah je.
    Saya duduk cheras. Bro duduk mana?


    saya kat ulu kelang.. family bisnes tuh.. bro dal x cub prix.. now adik dia Azim tu plak masuk cub prix dan mss.. diorang semua peramah's dan mesra's



    ouh. Ulu kelang kat mana? Sbb sepupu saya ada ddk kt ulu kelang. Taman permata. Bila2 boleh jumpa bro. Haha.
    Ouh. Patut la kwn saya cakap adk bro dal yg main moto. Bro dal xmain. Rasa bila2 nak je hantar moto kt bro dal. Haha. Tu la. Peramah dan mesra. Very Happy

    GhostRideR

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by GhostRideR on Mon Dec 03, 2012 6:23 pm

    saya kat area taman setiawangsa sana bro..ehe.. What a Face hantar sana carik azim tak pun along ata tak pun mie... jumpa adik pada azim pun ok.. rupa diorang hampir sama jer.. kekadang dtg sana sampai slah tegur..ahaha

    damienjl

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by damienjl on Thu Dec 06, 2012 1:34 am

    dkat penang mana bengkel yg reccomend? nak buat top servis Smile

    Ayahcik

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Ayahcik on Fri Aug 23, 2013 5:56 pm

    bro, ada tak senarai alamat service center kawasaki kat area kl and selangor.. motor baru sy aa masalah.. piston ring bunyi..

    GhostRideR

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by GhostRideR on Sun Aug 25, 2013 6:03 pm

    KAWASAKI SUNROCK SDN BHD
    12, Jalan Jurunilai U1/20, Seksyen U1, Hicom Glenmarie Industrial Park,, 40150, Shah Alam, Selangor

    ni HQ kawasaki...

    Ray-Me

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Ray-Me on Tue Sep 03, 2013 3:25 pm

    As salam...

    Kat mana workshop area bangi/kajang yang leh tune kips ni eh? maksud aku yg betul2 berpengalaman dalam karenah kips nie....aku rasa cam kena setting balik jer carb aku ni....dah tak cun pergi nya....

    STK

    Mat Red

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Mat Red on Wed Dec 18, 2013 7:31 pm

    Salam rodong2 kippers,

    Ambe nk tanya kippers2 dr Kuantan, mana workshop aka pomen yg brkaliber @ kuantan?
    Ambe beli doubleR @ Titanium Bikers (mostly jual SBK)..
    Dah 2x servis free @ situ..
    Next servis nk wat @ tmpt lain,kt situ mahal & byk sgt moto..
    Any recomanded / suggestion @ kuantan?
    Tq uolzz..

    myortone

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by myortone on Sat Feb 15, 2014 11:42 pm

    salam bro kalian.. kt area perak ada ke workshop doubler r ?sekitar manjung ??

    syxt9s

    Kedai bikin motor di SABAH

    Post by syxt9s on Sat Oct 18, 2014 10:56 am

    Salam Jockey2 Kipers!

    Jika berada di Sabah, check out kedai moto ini...

    KARIM MOTOR
    Block C Shoplot 23-0 Ground Floor,
    Lorong Mas Plaza (The Riverside),
    Kuala Inanam, Kingfisher Park Phase 2,
    88100 Kota Kinabalu, Sabah

    014-670-2068
    012-821-4487
    016-839-0670

    shokoloco

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by shokoloco on Wed Aug 24, 2016 10:54 am

    aku aritu ada try nak gi kedai acheng...pada 23/8/2016 aku pun gi kedai tu..tp tgk pomen india je yg ada...aku tnya india tu pasal acheng..last2 india tu bgtaw acheng dh meninggal setahun lepas...adoiii aku baru plan nak anta RR aku..nmpaknya kempunan la RR aku nak rasa belaian acheng..so skrg ni kedai acheng tu india tu dan anak acheng yg takeover..pomen india tu pun ckp skrg dh kurang dh org anta moto kat kedainya..

    xafee

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by xafee on Sat Oct 15, 2016 11:05 am

    innalillah....ada terfikir juga ah cheng...tapi tak de siapa nak tanya...lepas pakai fz da kurang hantar motor kat sana..

    azreenjohari

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by azreenjohari on Thu Oct 20, 2016 4:24 pm

    salam,
    untuk area kuantan, pomen atau bengkel mana yang bagus untuk diberi kepercayaan membaiki atau service motor RR? boleh komen n wasap 0149256883

    Sponsored content

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Sponsored content Today at 7:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:06 am