Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Alamat Kedai Motor

    Share

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Sat Jun 11, 2011 2:19 pm

    kacong hebat wrote:assalamualaikum kippers sekalian..tumpang tanya kedai ah cheng yg menjadi sebutan ramai nie dimana lokasinya? and apa specialnya kedai ah cheng nie hingga menjadi sebutan ramai?


    Dia memang pakar khas untuk kips aje bekas pemenang MSS kips...so dari standard hingga ke racing dia tahu semua aspek moto kawa ni, advise dia kasi pun berperisa...tapi dia keje seorang aje so kalau queue panjang kenalah bersabar..ade moto Kawa ER pun menunggu kat depan kedai ia kadang2..so kerana nilah nama AH CHENG menjadi undian ramai kippers ni Smile

    syazali zali

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by syazali zali on Sat Jun 11, 2011 6:04 pm

    salam........
    tak ramai pomen yg berwibawa pasal kips ni, tapi sekarang dgn adanya zx150 ramai pulak yg mencari pomen yg berkaliber...

    syazali zali

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by syazali zali on Sat Jun 11, 2011 6:05 pm

    salam........
    tak ramai pomen yg berwibawa pasal kips ni, tapi sekarang dgn adanya zx150 ramai pulak yg mencari pomen yg berkaliber...

    Ray-Me

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Ray-Me on Mon Jun 13, 2011 2:16 am

    Salam..

    Sedang mencari workshop yg pakar dalam menangani kerenah kips ni kat area kajang/bangi...

    Pohon kengkawan beri cadangan...

    Thanks

    PCK4554

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by PCK4554 on Mon Jun 13, 2011 3:15 am

    area kedah kat ne lak kdai yg cun untuk kips ni???
    a/star , jitra , ..sape2 ada info, share2 jap...hehe3

    Khaza

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Khaza on Tue Jun 14, 2011 10:49 pm

    Kalau Aloq Setaq,hg try pi Beng Motor yg depan sekolah agama Kedah tu tgk..
    Hg bgtau je nama aku kt pomen dia..

    Ray-Me

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Ray-Me on Wed Jun 15, 2011 11:33 am

    Ray-Me wrote:Salam..

    Sedang mencari workshop yg pakar dalam menangani kerenah kips ni kat area kajang/bangi...

    Pohon kengkawan beri cadangan...

    Thanks

    Tolong....tolong....perlukan cadangan!!!!

    Ezak Harmanov

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Ezak Harmanov on Wed Jun 15, 2011 1:22 pm

    Ray-Me wrote:
    Ray-Me wrote:Salam..

    Sedang mencari workshop yg pakar dalam menangani kerenah kips ni kat area kajang/bangi...

    Pohon kengkawan beri cadangan...

    Thanks

    Tolong....tolong....perlukan cadangan!!!!

    cuba tny abg mophileus, no ade kt thread intro @ wts

    zenkage

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by zenkage on Fri Jun 17, 2011 6:14 pm

    alep wrote:
    Skillo wrote:Salam bro2 sekalian.. mencari barang2 aksesori ride.. full face.. jacket pading.. bag tank.. bermacam2 lg la.. sape tau kedai2 mane yg agak ok harga nye.. area KL, SHAH ALAM & PJ

    kedai eidaman, belakang giant kelana jaya, dataran glomac, link forum eidaman

    Hari isnin lepas aku dropby jap kat eidaman coz kebetulan ada kat rumah saudara kat KJ.Skali tutup daa........hampa rasanya :-(

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Fri Jun 17, 2011 6:39 pm


    Takpe bole pegi lagi cuba try masuk laman web diaorang bole cari kat google dapat contact number diorang bolh call sebelum pegi Very Happy

    iltizamz

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by iltizamz on Fri Jun 17, 2011 8:15 pm

    matthew,nak tanya ni kalo kita yg area sg buloh selangor mana lak bole cari bengkel2 yg tau wat kips ni??saya biasanya turun ke global bike je...

    shinichi_1412

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by shinichi_1412 on Thu Jun 23, 2011 11:49 am

    guys,,,,where can i buy a new kips around klang valley area eh????nak angkat sebelum raye ni,,,nak gak cari kedai yg terbaek~~~

    iltizamz

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by iltizamz on Thu Jun 23, 2011 12:10 pm

    guys,,,,where can i buy a new kips around klang valley area eh????nak angkat sebelum raye ni,,,nak gak cari kedai yg terbaek~~~

    try gi kst bikers kat sri muda shah alam...

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Thu Jun 23, 2011 12:39 pm


    Go to kapar motors in kapar klang ul get the best deal in town bro..... Very Happy

    faizalmeta

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by faizalmeta on Tue Jun 28, 2011 1:04 am

    dkt pandan de kedai pomen tuk servis pv

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Fri Jul 01, 2011 5:52 pm

    faizalmeta wrote:dkt pandan de kedai pomen tuk servis pv


    itu saya tidak pasti tapi boleh bawa ke kedai moto ah cheng...pasti puas

    park crown

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by park crown on Wed Sep 07, 2011 2:00 am

    kalau area penang kt pokok sena... dkat ngn simpang tga ada bengkel moto... kat situ mmg legends untuk repairs kips... dari zaman bapak n trun ke anak2 da skunk.....

    kame87

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kame87 on Wed Sep 07, 2011 10:07 pm

    ada koordinat gps utk kedai moto ah cheng x?

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Wed Sep 07, 2011 10:13 pm

    kame87 wrote:ada koordinat gps utk kedai moto ah cheng x?

    Taman Hormat Sunway depan Sunway Pyramid bro...kena masuk kawasan perumahan..

    pesa1341

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by pesa1341 on Thu Sep 08, 2011 12:51 pm

    salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?

    kipas

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kipas on Thu Sep 08, 2011 8:57 pm

    pesa1341 wrote:salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?
    MZAB batu kep


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Thu Sep 08, 2011 10:59 pm

    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?
    MZAB batu kep

    Tu komen dari pakar tuuuu...

    kampungboy

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kampungboy on Fri Sep 09, 2011 8:53 am

    semalam gi cari kedai panjang JB tak dapat Mad

    pesa1341

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by pesa1341 on Wed Sep 14, 2011 4:06 pm

    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?
    MZAB batu kep

    tq bro , tp sy x familiar ngn batu caves . sy just tau giant bt caves 2 je....
    ape landmark die yg dkt2 MZAB 2 x ?

    kipas

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kipas on Wed Sep 14, 2011 8:32 pm

    pesa1341 wrote:
    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?
    MZAB batu kep

    tq bro , tp sy x familiar ngn batu caves . sy just tau giant bt caves 2 je....
    ape landmark die yg dkt2 MZAB 2 x ?
    petronas


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Sponsored content

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Sponsored content Today at 7:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:06 am