Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Alamat Kedai Motor

    Share

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Sun Sep 18, 2011 12:09 am

    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:
    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?
    MZAB batu kep

    tq bro , tp sy x familiar ngn batu caves . sy just tau giant bt caves 2 je....
    ape landmark die yg dkt2 MZAB 2 x ?
    petronas

    Tu dekat kedai endau ke???

    kipas

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kipas on Sun Sep 18, 2011 5:41 am

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:
    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?
    MZAB batu kep

    tq bro , tp sy x familiar ngn batu caves . sy just tau giant bt caves 2 je....
    ape landmark die yg dkt2 MZAB 2 x ?
    petronas

    Tu dekat kedai endau ke???
    endau kat pasar borong selangor...MZAB dkt dgn pasar borong selayang...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Sun Sep 18, 2011 1:48 pm

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:
    kipas wrote:
    pesa1341 wrote:salam , nk tanye sape tau kedai yg ade kepakaran repair krz area wangsa maju , setapak ?
    MZAB batu kep

    tq bro , tp sy x familiar ngn batu caves . sy just tau giant bt caves 2 je....
    ape landmark die yg dkt2 MZAB 2 x ?
    petronas

    Tu dekat kedai endau ke???
    endau kat pasar borong selangor...MZAB dkt dgn pasar borong selayang...

    Beza bonar dua2 pasar ni...tersilap pronounce lain tempt jadinye...

    kame87

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kame87 on Sat Sep 24, 2011 2:32 pm

    Ada sapa2 tau x kat kota bharu bengkel mana yang boleh setting kips dan top servis

    kipas

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kipas on Sun Sep 25, 2011 3:26 am

    kame87 wrote:Ada sapa2 tau x kat kota bharu bengkel mana yang boleh setting kips dan top servis
    ni kena tanya pok ju nih...die otai kips kat sana...try cari kontek namber dier dalam ponbuk...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kame87

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kame87 on Sun Sep 25, 2011 2:03 pm

    kipas wrote:
    kame87 wrote:Ada sapa2 tau x kat kota bharu bengkel mana yang boleh setting kips dan top servis
    ni kena tanya pok ju nih...die otai kips kat sana...try cari kontek namber dier dalam ponbuk...
    wokey

    carlnain

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by carlnain on Mon Oct 03, 2011 4:16 pm

    carlnain wrote:
    kacang wrote:aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    Ni name card dia / contact mie :



    Harga nak buat :

    Suis headlamp rm 20
    angel eyes sepasang + instal rm 90

    TEMPAT TERBAEKK...n PORT SUPERKIPS CENTRALL... cheers cheers
    nak set mcm mana kena la ckp dgn pomennya.

    CREW: KAi SANG / PEJAL / KACANG /
    CHIEF CREW : POK MIE
    PERLESENAN : WADIN
    BAKAQ GARISAN : CARL9/KACANG/KAI SANG
    SPAREPARTS : WADIN/IS/ KACANG
    MINYAK 2T & 4T : PENZOIL
    MAKANAN & MINUMAN : T*T*K BESAR

    sunny sunny flower flower flower sunny sunny sunny sunny


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Tue Oct 04, 2011 10:55 am

    carlnain wrote:
    carlnain wrote:
    kacang wrote:aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    Ni name card dia / contact mie :



    Harga nak buat :

    Suis headlamp rm 20
    angel eyes sepasang + instal rm 90

    TEMPAT TERBAEKK...n PORT SUPERKIPS CENTRALL... cheers cheers
    nak set mcm mana kena la ckp dgn pomennya.

    CREW: KAi SANG / PEJAL / KACANG /
    CHIEF CREW : POK MIE
    PERLESENAN : WADIN
    BAKAQ GARISAN : CARL9/KACANG/KAI SANG
    SPAREPARTS : WADIN/IS/ KACANG
    MINYAK 2T & 4T : PENZOIL
    MAKANAN & MINUMAN : T*T*K BESAR

    sunny sunny flower flower flower sunny sunny sunny sunny


    Kenapa makan minum sampai cam tu???

    kipas

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kipas on Tue Oct 04, 2011 11:16 am

    Matthew wrote:
    carlnain wrote:
    carlnain wrote:
    kacang wrote:aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    Ni name card dia / contact mie :



    Harga nak buat :

    Suis headlamp rm 20
    angel eyes sepasang + instal rm 90

    TEMPAT TERBAEKK...n PORT SUPERKIPS CENTRALL... cheers cheers
    nak set mcm mana kena la ckp dgn pomennya.

    CREW: KAi SANG / PEJAL / KACANG /
    CHIEF CREW : POK MIE
    PERLESENAN : WADIN
    BAKAQ GARISAN : CARL9/KACANG/KAI SANG
    SPAREPARTS : WADIN/IS/ KACANG
    MINYAK 2T & 4T : PENZOIL
    MAKANAN & MINUMAN : T*T*K BESAR

    sunny sunny flower flower flower sunny sunny sunny sunny


    Kenapa makan minum sampai cam tu???
    mungkin panggilan nama kedai bg diorg


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Tue Oct 04, 2011 11:18 am

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    carlnain wrote:
    carlnain wrote:
    kacang wrote:aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    Ni name card dia / contact mie :



    Harga nak buat :

    Suis headlamp rm 20
    angel eyes sepasang + instal rm 90

    TEMPAT TERBAEKK...n PORT SUPERKIPS CENTRALL... cheers cheers
    nak set mcm mana kena la ckp dgn pomennya.

    CREW: KAi SANG / PEJAL / KACANG /
    CHIEF CREW : POK MIE
    PERLESENAN : WADIN
    BAKAQ GARISAN : CARL9/KACANG/KAI SANG
    SPAREPARTS : WADIN/IS/ KACANG
    MINYAK 2T & 4T : PENZOIL
    MAKANAN & MINUMAN : T*T*K BESAR

    sunny sunny flower flower flower sunny sunny sunny sunny


    Kenapa makan minum sampai cam tu???
    mungkin panggilan nama kedai bg diorg

    Haha sampai macam tu aa...

    kipas

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kipas on Tue Oct 04, 2011 11:29 am

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    carlnain wrote:
    carlnain wrote:
    kacang wrote:aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    Ni name card dia / contact mie :



    Harga nak buat :

    Suis headlamp rm 20
    angel eyes sepasang + instal rm 90

    TEMPAT TERBAEKK...n PORT SUPERKIPS CENTRALL... cheers cheers
    nak set mcm mana kena la ckp dgn pomennya.

    CREW: KAi SANG / PEJAL / KACANG /
    CHIEF CREW : POK MIE
    PERLESENAN : WADIN
    BAKAQ GARISAN : CARL9/KACANG/KAI SANG
    SPAREPARTS : WADIN/IS/ KACANG
    MINYAK 2T & 4T : PENZOIL
    MAKANAN & MINUMAN : T*T*K BESAR

    sunny sunny flower flower flower sunny sunny sunny sunny


    Kenapa makan minum sampai cam tu???
    mungkin panggilan nama kedai bg diorg

    Haha sampai macam tu aa...
    mula2 mmg nampak cam lucah sket tp aku dah edit...tercover la sket...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Tue Oct 04, 2011 12:05 pm

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    carlnain wrote:
    carlnain wrote:
    kacang wrote:aku selalu nak buat mende2 remah kat PUTRI CYCLE SEKSYEN 26 SHAH ALAM.. dkt sekolah teknik batu 3..

    pomen nak kate men trek, xla.. bekas budak2 jahat pada 1 masa dulu..

    toke name abg yafi.. pomen namenye mie..
    kedai ni ade gak jual aksesori untuk motor2 besar..
    pomen de ni bley kire gak (harge)..
    carl pn da penah gi kat sini buat de nye suis lampu n angel eyes..
    puas ati kate carl..

    Ni name card dia / contact mie :



    Harga nak buat :

    Suis headlamp rm 20
    angel eyes sepasang + instal rm 90

    TEMPAT TERBAEKK...n PORT SUPERKIPS CENTRALL... cheers cheers
    nak set mcm mana kena la ckp dgn pomennya.

    CREW: KAi SANG / PEJAL / KACANG /
    CHIEF CREW : POK MIE
    PERLESENAN : WADIN
    BAKAQ GARISAN : CARL9/KACANG/KAI SANG
    SPAREPARTS : WADIN/IS/ KACANG
    MINYAK 2T & 4T : PENZOIL
    MAKANAN & MINUMAN : T*T*K BESAR

    sunny sunny flower flower flower sunny sunny sunny sunny


    Kenapa makan minum sampai cam tu???
    mungkin panggilan nama kedai bg diorg

    Haha sampai macam tu aa...
    mula2 mmg nampak cam lucah sket tp aku dah edit...tercover la sket...

    Momod memmang bagusla..huhuhu

    fariq

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by fariq on Fri Oct 07, 2011 1:28 am

    Matthew wrote:
    kacong hebat wrote:assalamualaikum kippers sekalian..tumpang tanya kedai ah cheng yg menjadi sebutan ramai nie dimana lokasinya? and apa specialnya kedai ah cheng nie hingga menjadi sebutan ramai?


    Dia memang pakar khas untuk kips aje bekas pemenang MSS kips...so dari standard hingga ke racing dia tahu semua aspek moto kawa ni, advise dia kasi pun berperisa...tapi dia keje seorang aje so kalau queue panjang kenalah bersabar..ade moto Kawa ER pun menunggu kat depan kedai ia kadang2..so kerana nilah nama AH CHENG menjadi undian ramai kippers ni Smile
    kat ah cheng nie klu setting atau lain2 job mcm servis/repair slalunya dia charge brp eh?...mahal x dia pnya charge?

    sireh15

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by sireh15 on Mon Nov 14, 2011 1:14 am

    nk tnya sket nie,,kat mzab tu bole wat wiring x? wiring systm ku shot time bsh moto aritu..abes sume lampu xleh nyala..n agk2 bp budget kn ad ye? tga kesengkekkan skarang..haha..almaklum la..tgah bulan. tongue

    Matthew

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Matthew on Tue Dec 13, 2011 1:34 am


    Kedai pok mie ni kat belakang Balai Polis ke Sek 26 dekat nagan kilang Panasonic?? dan siapakah POK MIE dan keistimewaan pomen ni..semua yang bakaq line recomen ia??? Question Question

    damienjl

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by damienjl on Sun Apr 15, 2012 10:42 pm

    penang ada tak?

    whizzert

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by whizzert on Sat May 19, 2012 2:04 pm

    salam. nak tanya, kips sentral tu bukak lagi ke? lalu cam tutup jer.

    danio623

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by danio623 on Tue May 29, 2012 11:23 pm

    Kar Hing Motor
    Kg.Kayu Ara,Damansara
    Petaling Jaya,Selangor.

    danio623

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by danio623 on Fri Jun 01, 2012 10:42 pm

    HI SHINICHI 1412, U CAN GET OR BUY UR KAWASAKI AT ENG HUAT MOTORSPORT AT JALAN KELANG LAMA,U GO THERE AND LOOK FOR AH BOON,TELL STEVEN CHIA RECOMEND U BUY THERE. DUN WORY BROTHER ,HE WILL GIVE U NICE GIFTS FOR UR NEW BIKE,OKEY!

    Maverick

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Maverick on Sun Jul 08, 2012 8:19 pm

    Salam suma..

    Err.. rasa2nya kat area Kuantan ada tak bengkel otai yg pakar pasal kips ni.. nak oberhol mtor.. huhu

    casterside

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by casterside on Mon Jul 09, 2012 1:45 pm

    aku pun mencari jgk bengkel yg terror pasal kips nie kuantan..pernah dengar tp xpernah pergi pun. ada 1 bengkel tak silap aku bengkel SSP high speed power kt jalan wong ah jang, dkat dgan celcom kuantan

    kezman13

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kezman13 on Fri Nov 16, 2012 9:32 pm

    salam pd semua kippers...sape2 tau x kedai moto yg bagus area kajang/bangi/balakong/nilai(klu yg 3 awal xde) utk wat full service..setting carburator blk dll...tq

    GhostRideR

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by GhostRideR on Sat Nov 17, 2012 6:25 pm

    Dal Motor Works (DMW) dekat dekat Tesco Pandan arah ke ulu kelang.. Kedai dia tepi jalan nak ke Kg Pandan.. ramai owner RR hantar sana.. bounce

    kezman13

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by kezman13 on Sat Nov 17, 2012 9:53 pm

    mak ai tesco pandan tu mcm jauh je.. Neutral

    GhostRideR

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by GhostRideR on Mon Nov 19, 2012 6:13 pm

    kezman13 wrote:mak ai tesco pandan tu mcm jauh je.. Neutral

    tesco pandan kat hiway mrr2 tu mana jauh.. What a Face err umah ko kat mana kezman?

    Sponsored content

    Re: Alamat Kedai Motor

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am