Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Share

    AbgKP

    kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 6:05 pm

    Salam bro2 sume. . .nie aku nk luahkan ketidak puasan hati aku dgn kejadian yg menimpa aku pada hari sabtu (7may 2o11 lbih kurang jam 9.45mlm) harap bro2 dpt bg nasihat. .kejadian berlaku time on the way nk blik keje. . .time tu aku dlm perjalanan dari jln ampang menuju ke pandan mewah. . .ade la dua bijik lc duk follow blakang aku. . .laju n rapat smcm je tpi dye x than aku lg time tu. . .pkai bju biase xpkai uniform. . .aku pun risau gak tkut penyamun ke ape ke so aku pecut la moto aku n bler sampai kt traffic nk msuk hiway mrr2 dpn ampang point aku stopla sbab lampu merah time tu la dyeorg kuarkn kad polis trus tahan n cabut kunci moto aku . . Pastu sruh aku ke tepi. . .aku ikut je la. . . Tolak moto parking tepi tibe2 ade sorang plis nie marah2 pastu tuduh aku nk lari la ape la pastu tbe2 dye tendang kne perut aku. . .aku ckp la kt dye klau sye nk lari bang dh lame sye lari . . .tpi sye x lari pun. . .pastu dye ckp kt aku sruh diam. . .n klau x puashati dye ajak aku b'tumbuk dgn dye

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 6:45 pm

    Lpas tu dye tuduh aku mcm2 ckp aku nie nk merempit la ape la. . .pastu dye tanye psal moto aku nie nampak mcm moto piang la. . .aku jwb nie moto kawasaki la. . .pastu psal headlamp . . .aku ckp la klau nk bli full coverset mahal sye xmampu lg. . .so sye buh la lampu nie. . .mcm2 dyeorg soal aku. . .pastu sampai lg 2 org polis pkai uniform n sorng x pkai uniform hbes sume dye check tpi aku x risau langsung bab aku taw aku x wt ape2 salah. . .dyeorg gertak2 aku ckp nk bwak blai urine la ape la tpi aku jwb snang je check je la bang. . .sye x kesah pun. .sbab sye bwat langsung ape yg abg tuduh2 sye td. . .last2 dh xde ape2 nk charge aku dye lepaskan aku. . .utk pengetahuan bro2 aku dlu penah jd peninju n aku blajar tinju hampir dkat 3thun lbih n dh biase bab fight2 nie tpi atas ring ler hehe. . .time plis tu ajak fight rse tercabar la jgak tpi mengenangkn isteri tgh mengandung kt rumah aku than jew. . .wlau dh kne tendang ngan plis tu aku msih bleh ckp baik2 lg dgn dyeorg wlau dlm hati betape sakit nye hati aku

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 6:57 pm

    Kdang2 time duk sorang teringat je hal nie menyirap tu dtg blik. . .mse aku kne tendang tu wlau pun kuat tpi aku xdew la rser sakit sgt. . .sbab dlu time mule2 training dlu dh memang slalu bdan aku jd punchbag huhu so dh lali la cket. . .tpi yg sakit hati aku. . .yela mcm karam singh walia duk slalu ckp sambel angkt tgn terbakar bukit nampak asapnya,terbakar hati siapa yg taw kan2? Hehe ape2 hal peace bro2 slam

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 7:04 pm

    Harap bro2 sume dpt beri nasihat dan pendapat. . .utk pengetahuan bro2 nie la first time aku b'hadapan dgn kejadian mcm nie. . .biasanye klau polis or kete peronda tahan aku slalu berhenti jew. . .plik2 tah la aku pun confius lg skang . . .thanks bab sudi bace luahan perasaan aku. . .rse lega cket bab dpt kuarkan ape yg t'buku dlm hati aku. . .terime kasih byk2 frm zahari

    reza

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by reza on Mon May 09, 2011 8:12 pm


    slmm abg kp ....kes2 mcm ni sebenarnya agak terpinggir dlm ertikata yg lain u in the wrong place with the wrong time ,apa pon sikap polis tu
    mmg x patut jngn kerana sebilangan mat rempit yg x brtnggung jwb semua penunggang dianggap sama...Apa pon sikap abg kp yg bnyk bersabar tu amat sy respek bkn semua org mempunyai tahap kesabaran yg begitu...polis sepatutnya melindungi bkn sepak terajang org ...polis yg beginilah yg selalu merosakkan imej anggota yg lain...kalau abg kp masih rasa x puas ati sy rasa baik buat laporan jer mengenai peristiwa tersebut ..kita bertindak ikut peraturan itu yg sebaik2nya...apa pon jika nak buat apa2 keputusan pastikan ianya di buat dngn fikiran yg rasional...

    whatsupbro

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by whatsupbro on Mon May 09, 2011 8:34 pm

    Wooow.. ni yg xbest ni.. ade plak yek polis ceni... harap bersabar yek bro.. setiap perbuatan ade pembalasan... polis tu akan kene jugak... (Not all of em are clean)

    jadi.. moral of the story.. keep our cool macam AbgKP... SALUTE!!

    ranjau_berduri

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by ranjau_berduri on Mon May 09, 2011 9:24 pm

    wat jer laporan polis... no badan ade amik x???


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    AsTaLaVisTa

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AsTaLaVisTa on Mon May 09, 2011 9:29 pm

    Nak wat camner bro....Dah adat dunia skang nih....Sapa berkuasa dialah raja....Bukan semua polis perangai macam tuh...Hanya segelintir....Masih ader yg perihatin & baik....Bawak jer moto....Trus dicop kiter nih mat rempit....Org lain wat dajal....Kita tercalit sama....Padahal kita pakai moto untuk tujuan yg murni....mencari rezeki yg halal untuk keluarga...Bukan untuk merempit....Dah tertangkap skali walaupun kita x salah....Buli & pukul memang x sah...Kena gertak...maki hamun....ugut.....Memang dah rutin skang nih....Aku penah berada dalam situasi bro pada taun 2004....Satu malam kat balai...Diorang kasi hint ....MALAM NI KITA MINUM KOPI.....Tp aku wat derk jer...Harap paham sendiri la maksud tersirat di sebalik KOPI.....

    dart_haitaara

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by dart_haitaara on Mon May 09, 2011 9:33 pm

    abg kp wat repot trus.... sbb merosakkan imej polis, diaorg dah lari dari tanggungjawab klu dok sepak terajang orang awam xtentu pasal.... kes ni boleh wat diaorg kena mengadap lembaga tatatertib kerana memukul orang awam tanpa sebab.

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 10:10 pm

    ranjau_berduri wrote:wat jer laporan polis... no badan ade amik x???
    xdpt la bro sbab yg than aku tu pkai pakaian preman or undercover. . .tpi memang silap aku jgak bab xingat nk amik no plate moto dye. . .xpewlah ape2 hal pun terime kasih bro. . .cume aku bkak thread nie supaye kippers2 lain b'hati2 bler b'hadapan situasi mcm aku kne nie. . .n kpd bro2 yg laen klau t'kene situasi mcm nie amik la maklumat penting mcm no plate moto 2 or lg bgus dpt no badan n wt report. . .cume memang nseb aku x baik mlm tu. . .tpi aku b'syukur xdew apew2 yg lbih buruk berlaku. . .alhamdulillah. . .so kpd kippers2 lain b'hati2 lah k. . .bende nie x mustahil terjadi. . .

    alha_98320

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by alha_98320 on Mon May 09, 2011 10:18 pm

    Suka2 tendang orang..bukan lari roadblock pn..sengal.. Mad
    nasib la bro ni penyabar orgnye..kalo tak mati keras mamat polis tu kne tinju cyclops

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 10:42 pm

    AsTaLaVisTa wrote:Nak wat camner bro....Dah adat dunia skang nih....Sapa berkuasa dialah raja....Bukan semua polis perangai macam tuh...Hanya segelintir....Masih ader yg perihatin & baik....Bawak jer moto....Trus dicop kiter nih mat rempit....Org lain wat dajal....Kita tercalit sama....Padahal kita pakai moto untuk tujuan yg murni....mencari rezeki yg halal untuk keluarga...Bukan untuk merempit....Dah tertangkap skali walaupun kita x salah....Buli & pukul memang x sah...Kena gertak...maki hamun....ugut.....Memang dah rutin skang nih....Aku penah berada dalam situasi bro pada taun 2004....Satu malam kat balai...Diorang kasi hint ....MALAM NI KITA MINUM KOPI.....Tp aku wat derk jer...Harap paham sendiri la maksud tersirat di sebalik KOPI.....
    salam bro. . .aku fham memang x sume polis mcm tu. . .ade yg baik n ade yg truk. . .cume time tu nseb aku x baik. . .kan pernah ade org kate klau ktew nk bwat kebaikan memang akan ade dugaan nye. . .ape2 hal terime kasih bro bg nasihat. . .peace!

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 10:50 pm

    alha_98320 wrote:Suka2 tendang orang..bukan lari roadblock pn..sengal.. Mad
    nasib la bro ni penyabar orgnye..kalo tak mati keras mamat polis tu kne tinju cyclops
    slam bro alha. . .hehe aku bkan ape mengenangkan isteri kt umah tgh mengandung. . .lgpun org tue ade ckp x elok pukul2 or wt naye kt org atau binatang. . .tkut pew2 jd kt kandungan. . .bler teringat bende tu trus x jd nk marah. . .xpew lah t ade la balasan yg menanti. . .klau bkan dunie kt akhirat nanti ade jgak. . .thanks sbab sudi bce luahan aku. . .peace slm

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Mon May 09, 2011 11:02 pm

    Terime kasih bro2 sume sbab dh bg nasihat membina . . .Salute kt bro2 sume... ktew kne pegang prinsip resmi padi makin berisi,makin menunduk,bkan makin meninggi...biarlah sederhana . . .yg penting bahagie. . .. .trime kasih byk2 n assalammualaikum. . .hidup kippers!!!

    KrGuy

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by KrGuy on Tue May 10, 2011 4:21 am

    so sori 4 wat happened to u bro...saye pun penah kena tolak n ragging dgn polis dekat 11 org kot...sabar je la..ape nak wat..

    alldisc

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by alldisc on Tue May 10, 2011 10:22 am

    kalau di lihat dari sudut undang2, polis tak beruniform tak de hak menahan seseorang tanpa sebab munasabah. cth jenayah laa, itu pun dalam operasi rasmi seperti menyerbu stor dadah, kelab malam atau operasi cegah rempit. pengetahuan aku la,

    ko boleh wat laporan polis, tapi kena ada bukti iaitu siapa, apa nombor nya, motor apa, warna apa, waktu bila, di mana.

    dalam pengetahuan aku lagi, polis walaupun preman @ special branch tak boleh amik tindakan sedemikian. itu dinamakan penyalahgunaan kuasa.

    in your defence, ko boleh cakap.. sbb yg ikut ko tu tak dikenali sbg motor polis, maka kita ada hak berkata kita lari sbb risaukan pencuri dan sbgnya. kita risau nyawa kita terancam.

    kalau nak kes ni besar, senang je.. tapi ada consequent yg kita perlu harungi. cthnya, kita kena pegi report kat suhakam, atau badan2 NGO berkaitan hak asasi manusia/rakyat malaysia. SPRM pun boleh juga, sbb ini termasuk penyalahgunaan kuasa tanpa sebab munasabah.

    satu point lagi yg kita tahu selama ni bila polis buat road block mesti dalam keadaan official. bermakna ada anggot beruniform, dan kawalan secara rasmi dgn halangan rasmi PDRM. bukan sekadar saspek, kejar dan tahan.

    proses ini tidak mudah. tapi sekiranya kita tak amik tindakan, maka ada anggota polis yg akan terus bermaharajalela, menyusahkan komuniti dan mencalarkan imej rakyat.

    ini antara sebab anwar ibrahim bangun menentang mahathir suatu ketika dulu walaupun ugutan diterima utk memecat dgn cara terhina (aisehman, terpolitik lak).

    so, pilihan di tangan anda. lawan atau diam dan teruskan kehidupan.

    kr150c87

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by kr150c87 on Tue May 10, 2011 2:09 pm

    kadang2 memang tengok jugak ,kalau bawak motor macam perangai loyar buruk.bahkan x sedap dipandang,mmg conpem ditahan.

    alep

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by alep on Tue May 10, 2011 2:41 pm

    mb lepas ni, kita semua2 kena hati2, jgn lupa amik no badan, polis pon manusia gak, dorg wat silap, aku pon biasa tgk unit rondaan langgar lampu merah, last aku tgk kt kg pandan, selamba je dorg, dorg pon manusia, ada sikap dan sifat dengki dan x puas hati, sabo je la, tapi, kekadang baca dalam paper mmg ada kes org menyamar polis, so kad kuasa ke apa ke boleh diklonkan, lagi2 yg x pakai uniform

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Tue May 10, 2011 6:21 pm

    kr150c87 wrote:kadang2 memang tengok jugak ,kalau bawak motor macam perangai loyar buruk.bahkan x sedap dipandang,mmg conpem ditahan.
    salam bro. . .hehe aku rase time tu aku bwak rilek je lgpun time tu dlm keadaan kereta tgh jem sbab org byk bru blik keje xdpt la nk bwak laju2 . . .agaknye dye jeles kot hehe yela moto kips ktew nie kan ala2 superbike hehe aku puwn time tu bru pas blik keje siap pkai kasut but tinggi n pkai glove cume jacket je x pkai. . .huhu. . .aku bkan nk ckp ape la tpi aku tgk dyeorg tu puwn mcm kaki stim je. . .care dyeorg b'ckp pun mcm tgh khayal je. . .tu la yg aku plik tu. . .so wt kippers2 lain hati2 la bler b'hadapan situasi mcm nie k

    AsTaLaVisTa

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AsTaLaVisTa on Tue May 10, 2011 10:13 pm

    AbgKP wrote:
    kr150c87 wrote:kadang2 memang tengok jugak ,kalau bawak motor macam perangai loyar buruk.bahkan x sedap dipandang,mmg conpem ditahan.
    salam bro. . .hehe aku rase time tu aku bwak rilek je lgpun time tu dlm keadaan kereta tgh jem sbab org byk bru blik keje xdpt la nk bwak laju2 . . .agaknye dye jeles kot hehe yela moto kips ktew nie kan ala2 superbike hehe aku puwn time tu bru pas blik keje siap pkai kasut but tinggi n pkai glove cume jacket je x pkai. . .huhu. . .aku bkan nk ckp ape la tpi aku tgk dyeorg tu puwn mcm kaki stim je. . .care dyeorg b'ckp pun mcm tgh khayal je. . .tu la yg aku plik tu. . .so wt kippers2 lain hati2 la bler b'hadapan situasi mcm nie k

    Tp cara diorang soal & ugut bro cam nak mintak duit kopi jek...Masa aku kena tahan kat balai ari tuh pun...Macam2 diorang ugut..Nama black list la..Ader rekod balai la....Mase tuh aku student lagi..Kesalahan yg aku buat...Bukak cybercafe melebihi kul 12 mlm atas arahan bos aku coz ader student lom siap assigment...Aku keja part time nak cari duit blanje...X nak susahkan mak bapak...Nasib baik bos aku datang cepat & jamin aku...Yg kesian member aku keja cybercafe sebelah kena tahan lokap satu mlm pakai seluar pendek je tido atas simen....Nasib badan... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    kipas

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by kipas on Wed May 11, 2011 3:34 am

    ikut nasihat pakcik alldisc nih....org lama nih..polis bujang2 skang dah sangat2 dan terlampau kurang ajar...suke2 pacung moto kite...pernah jd kat member aku...polis baru habes keje...polis dari balai kota damansara nih...line dier ader suke2 pancung line org...blocking org...nak bg kite xcden pe...jahat sungguh perangai polis2 muda sekarang...kippers sume...hati2 dgn polis bujang...ikut nasihat bro alldisc nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    ranjau_berduri

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by ranjau_berduri on Wed May 11, 2011 3:36 am

    kipas wrote:ikut nasihat pakcik alldisc nih....org lama nih..polis bujang2 skang dah sangat2 dan terlampau kurang ajar...suke2 pacung moto kite...pernah jd kat member aku...polis baru habes keje...polis dari balai kota damansara nih...line dier ader suke2 pancung line org...blocking org...nak bg kite xcden pe...jahat sungguh perangai polis2 muda sekarang...kippers sume...hati2 dgn polis bujang...ikut nasihat bro alldisc nih...
    xsemua mcmtu terutamanya gadis2 polis.... Laughing Laughing Laughing Twisted Evil Twisted Evil


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    haq

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by haq on Wed May 11, 2011 1:04 pm

    kalau tak silap,polis nak tahan org kene ikut prosidur mcm roadblock tu kn?kena ada kon,meja2 semua...kalau yg tahan kt lorg2 tanpa peralatan lengkap tu pon kira menyalahgunakan kuasa dan duit saman tu masuk poket sendiri kn?

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Wed May 11, 2011 1:40 pm

    AsTaLaVisTa wrote:
    AbgKP wrote:
    kr150c87 wrote:kadang2 memang tengok jugak ,kalau bawak motor macam perangai loyar buruk.bahkan x sedap dipandang,mmg conpem ditahan.
    salam bro. . .hehe aku rase time tu aku bwak rilek je lgpun time tu dlm keadaan kereta tgh jem sbab org byk bru blik keje xdpt la nk bwak laju2 . . .agaknye dye jeles kot hehe yela moto kips ktew nie kan ala2 superbike hehe aku puwn time tu bru pas blik keje siap pkai kasut but tinggi n pkai glove cume jacket je x pkai. . .huhu. . .aku bkan nk ckp ape la tpi aku tgk dyeorg tu puwn mcm kaki stim je. . .care dyeorg b'ckp pun mcm tgh khayal je. . .tu la yg aku plik tu. . .so wt kippers2 lain hati2 la bler b'hadapan situasi mcm nie k

    Tp cara diorang soal & ugut bro cam nak mintak duit kopi jek...Masa aku kena tahan kat balai ari tuh pun...Macam2 diorang ugut..Nama black list la..Ader rekod balai la....Mase tuh aku student lagi..Kesalahan yg aku buat...Bukak cybercafe melebihi kul 12 mlm atas arahan bos aku coz ader student lom siap assigment...Aku keja part time nak cari duit blanje...X nak susahkan mak bapak...Nasib baik bos aku datang cepat & jamin aku...Yg kesian member aku keja cybercafe sebelah kena tahan lokap satu mlm pakai seluar pendek je tido atas simen....Nasib badan... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    slam bro hahaha aku rse memang btul pun dyeorg nk pau aku. . .sbab beria-ria dyeorg check aku sampai aku raser mcm jd penjenayah besar la plak huhuhu hbes dye tanye n tduh aku mcm2 . .nseb baik aku clear so xdew pew2 la nk tkut memang la aku nye roadtax bru je out tpi aku ckp kt dyeorg klau abg nk saman,saman je la. . .tpi dyeorg xnk lak saman. . .tpi ckp kt aku mcm mane nk settle lak. . .sbenarnye time tu dlm pouchbag aku ade rm5 je aku jrang bwak dwet byk2 kt dlm pouchbag . . .aku slalu gne debit kad je hehehe dye ade gak mintak dwet kt aku tpi aku ckp rm5 tu ade la klau nk amek la. . .trus xjd nk pau aku hehehe. . .tpi memang yg sebenarnye memang dyeorg nk pau klau aku bwak dwet byk time tu hehehe nseb dyeorg la. . .

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Wed May 11, 2011 1:44 pm

    ranjau_berduri wrote:
    kipas wrote:ikut nasihat pakcik alldisc nih....org lama nih..polis bujang2 skang dah sangat2 dan terlampau kurang ajar...suke2 pacung moto kite...pernah jd kat member aku...polis baru habes keje...polis dari balai kota damansara nih...line dier ader suke2 pancung line org...blocking org...nak bg kite xcden pe...jahat sungguh perangai polis2 muda sekarang...kippers sume...hati2 dgn polis bujang...ikut nasihat bro alldisc nih...
    xsemua mcmtu terutamanya gadis2 polis.... Laughing Laughing Laughing Twisted Evil Twisted Evil
    hehehe klau dgn gdis2 polis kne bg isyarat la cket tpi bkan la angkat tgn tpi kenyit2 mate hehehe mane taw kenyit2 sangkut sorang agagag

    Sponsored content

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by Sponsored content Today at 6:08 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:08 pm