Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Share

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Wed May 11, 2011 1:50 pm

    kipas wrote:ikut nasihat pakcik alldisc nih....org lama nih..polis bujang2 skang dah sangat2 dan terlampau kurang ajar...suke2 pacung moto kite...pernah jd kat member aku...polis baru habes keje...polis dari balai kota damansara nih...line dier ader suke2 pancung line org...blocking org...nak bg kite xcden pe...jahat sungguh perangai polis2 muda sekarang...kippers sume...hati2 dgn polis bujang...ikut nasihat bro alldisc nih...
    slam bro kipas memang btul pun x caye cbe tgk filem2 berunsur kepolisan di barat hahaha byk yg teruk drpd yg ok. . .klau tgk cter gerak khas or berunsur kepolisan kt malaysia nie sumenye nampak baik sumenye elok. . . .tpi hakikat yg sebenarnye bkan mcm tu. . .memang pyah nk terime bende2 mcm nie tpi tulah hakikat dan realitinye huhuhu. . .peace!

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Wed May 11, 2011 1:54 pm

    haq wrote:kalau tak silap,polis nak tahan org kene ikut prosidur mcm roadblock tu kn?kena ada kon,meja2 semua...kalau yg tahan kt lorg2 tanpa peralatan lengkap tu pon kira menyalahgunakan kuasa dan duit saman tu masuk poket sendiri kn?
    slam bro bleh jd jgak tpi setau aku la klau kte kne saman n dpt resit saman tu kerajaan la yg dpt dwet tu. . .hehe tpi klau dh xde resit saman confirm la msuk poket dyeorg hahaha

    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Wed May 11, 2011 2:01 pm

    AsTaLaVisTa wrote:
    AbgKP wrote:
    kr150c87 wrote:kadang2 memang tengok jugak ,kalau bawak motor macam perangai loyar buruk.bahkan x sedap dipandang,mmg conpem ditahan.
    salam bro. . .hehe aku rase time tu aku bwak rilek je lgpun time tu dlm keadaan kereta tgh jem sbab org byk bru blik keje xdpt la nk bwak laju2 . . .agaknye dye jeles kot hehe yela moto kips ktew nie kan ala2 superbike hehe aku puwn time tu bru pas blik keje siap pkai kasut but tinggi n pkai glove cume jacket je x pkai. . .huhu. . .aku bkan nk ckp ape la tpi aku tgk dyeorg tu puwn mcm kaki stim je. . .care dyeorg b'ckp pun mcm tgh khayal je. . .tu la yg aku plik tu. . .so wt kippers2 lain hati2 la bler b'hadapan situasi mcm nie k

    Tp cara diorang soal & ugut bro cam nak mintak duit kopi jek...Masa aku kena tahan kat balai ari tuh pun...Macam2 diorang ugut..Nama black list la..Ader rekod balai la....Mase tuh aku student lagi..Kesalahan yg aku buat...Bukak cybercafe melebihi kul 12 mlm atas arahan bos aku coz ader student lom siap assigment...Aku keja part time nak cari duit blanje...X nak susahkan mak bapak...Nasib baik bos aku datang cepat & jamin aku...Yg kesian member aku keja cybercafe sebelah kena tahan lokap satu mlm pakai seluar pendek je tido atas simen....Nasib badan... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    paling aku xtahan tu bkan nk tanye aku psal roadtax aku yg dh mati tu or saman je aku tpi duk tuduh mcm2 plak tu yg aku duk menyirap tuh. . .pling kelakar plak dyeorg sruh aku bkak seat hahaha ingat rxz kew maen bkak2 seat. . .time tu sempat gak aku perli dyeorg aku ckp seat moto nie mane bleh bkak bang. .klau nk bkak g kdai moto bleh la sye x bwak skru driver dgn spana nk bkak seat nie hehehe (padahal aku memang bwak skru driver utk bkak seat aku kehkeh)

    haq

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by haq on Wed May 11, 2011 8:49 pm

    tringat satu kisah mase aku form 3 dulu,de kawan ni naik moto p skolah tak da lesen,pastu kena tahan ngn polis yg buat sekatan kt lorong2 tu,memg tak ada peralatan lengkap semua.si kawan ni anak polis pangkat pe ntah ayah dia...terus polis yg tahan dia tu lepas jalan pasal takut kena report Twisted Evil

    pcq5913

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by pcq5913 on Thu May 12, 2011 1:49 am

    kadang2 terdapat diskriminasi dalam hal ini.. yang menjadi mangsa keadaan adalah kita.

    macam yang abah aku selalu kata "depa ada kuasa.... depa bulih buat apa yang depa suka.. kita ni timun, depa tu deghoyan,
    kita golek pun kena, depa golek pun kita kena"

    (timun kena tunggu deghoyan jadi tempoyak,lepas tu timun lenyek deghoyan pulak!!!)

    whatsupbro

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by whatsupbro on Fri May 13, 2011 4:29 am

    pakai kips pon nak tahan kan?? kalau pakai RXZ tahan lah.. cewah.. men je~~

    NeXY

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by NeXY on Sat May 14, 2011 3:06 pm

    lenkali kakikan balik je polis tu.... huhuhu....

    alldisc

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by alldisc on Sat May 14, 2011 3:09 pm

    AbgKP wrote:. . .klau tgk cter gerak khas or berunsur kepolisan kt malaysia nie sumenye nampak baik sumenye elok. . . .tpi hakikat yg sebenarnye bkan mcm tu. . .memang pyah nk terime bende2 mcm nie tpi tulah hakikat dan realitinye huhuhu. . .peace!

    ko tgk citer gerak khas tu? citer polis berjalan2 dengan perlahan sambil berbual tu ke?

    NeXY

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by NeXY on Sat May 14, 2011 3:40 pm

    alldisc wrote:
    AbgKP wrote:. . .klau tgk cter gerak khas or berunsur kepolisan kt malaysia nie sumenye nampak baik sumenye elok. . . .tpi hakikat yg sebenarnye bkan mcm tu. . .memang pyah nk terime bende2 mcm nie tpi tulah hakikat dan realitinye huhuhu. . .peace!

    ko tgk citer gerak khas tu? citer polis berjalan2 dengan perlahan sambil berbual tu ke?

    hahahahahahhaahhahaha.... ko ni mesti ada masalah ngan yusof haSELAM tu kan... kan kan kan Alldisc....

    alldisc

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by alldisc on Tue May 17, 2011 4:01 pm

    tak, aku geram dgn a galak. misai dia tu... tak menahan.

    Matthew

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by Matthew on Tue May 17, 2011 7:26 pm


    Memang tak patut polis berkelakuan macam ni tapi tindakan bersabar AbgKp memang aku salute..kalau siapa dalam situasi macam tu pun mungkin buat sama je tapi lain orangnye lain senarionye, tak semua sama perangai mcm Abg Kp Neutral

    NeXY

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by NeXY on Tue May 17, 2011 7:55 pm

    yeah.... hahahahahahaha................

    junior

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by junior on Thu May 19, 2011 9:43 am

    adoi...ape la kaum tu buat abgKP mcm tu...makin susahla org nak percaya kat kaum tu...
    tapi sy respek kesabaran abg.kalau bujang ni agaknya dah setel dah bdk2 tu.ring atlit ma.



    AbgKP

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by AbgKP on Thu May 19, 2011 10:26 am

    junior wrote:adoi...ape la kaum tu buat abgKP mcm tu...makin susahla org nak percaya kat kaum tu...
    tapi sy respek kesabaran abg.kalau bujang ni agaknya dah setel dah bdk2 tu.ring atlit ma.


    salam bro. . .hehe nk bwat mcm mane . . .sbor je ler klau dlu bujang laen.. .skang nk bwat ape2 kne la ingat2 yg tersayang hehehe peace!

    iz85

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by iz85 on Thu May 26, 2011 1:03 am

    salam bro.tu la polis ni kekadang melampau sgt.mentang2 die ade kuase ,die igt die leh wat suke ati je.tambah lak yg mude2 baru kuar pulapol .tp bkn sume la yg camtu ade jgk yg baik2,tp kebanyakannye macamtu la.ape leh wat bro sabor je la.kan sabar tu separuh dr iman.bak kate nan sempit krane nile setitik rosak bond sebelange

    Sponsored content

    Re: kene tendang dgn polis,salah ke aku?

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm