Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasaki Weekend Ride

    Share

    Ebby Nasir

    Kawasaki Weekend Ride

    Post by Ebby Nasir on Tue May 10, 2011 11:07 am



    OPEN TO KAWASAKI RIDERS

    Setiap Hari Ahad sehingga 24 Julai 2011

    8.30 am - Berkumpul di Kawasaki Glenmarie
    - Bincang tempat tuju. (ikut majority)
    8.50 am - Breakfast
    9.15 am - Ride n roll

    Extra info:
    - Half day ride only (end at 1pm)
    - Highway normal speed 120kmh-140kmh
    - Can bring pillion (pembonceng)

    centeng

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by centeng on Tue May 10, 2011 11:58 am

    Ebby Nasir wrote:

    OPEN TO KAWASAKI RIDERS

    Setiap Hari Ahad sehingga 24 Julai 2011

    8.30 am - Berkumpul di Kawasaki Glenmarie
    - Bincang tempat tuju. (ikut majority)
    8.50 am - Breakfast
    9.15 am - Ride n roll

    Extra info:
    - Half day ride only (end at 1pm)
    - Highway normal speed 120kmh-140kmh
    - Can bring pillion (pembonceng)

    menarik Smile.... kips bleh join sekali yer Smile hehehe

    Ebby Nasir

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by Ebby Nasir on Tue May 10, 2011 12:48 pm

    bulehh.. tu pasal aku post kat sini.

    kr150c87

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by kr150c87 on Tue May 10, 2011 2:12 pm

    kawasaki retro bike boleh join ke,takut gak bab crusing speed 120kmh naya moto lama kan@ AR80

    gammafiber

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by gammafiber on Tue May 10, 2011 5:26 pm

    Ebby Nasir wrote:bulehh.. tu pasal aku post kat sini.

    Ahad ni we all naik ke Bkt Tinggi & Genting. Kalau dtg ke situ

    inform lah kami, boleh jumpa!

    centeng

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by centeng on Tue May 10, 2011 5:39 pm

    gammafiber wrote:
    Ebby Nasir wrote:bulehh.. tu pasal aku post kat sini.

    Ahad ni we all naik ke Bkt Tinggi & Genting. Kalau dtg ke situ

    inform lah kami, boleh jumpa!

    kena ade complete safety gear x broo? hampeeh.. i x de riding jacket, x de knee slide, x de glove yg nebal... ble join x bro? Sad

    gammafiber

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by gammafiber on Tue May 10, 2011 6:15 pm


    Boleh nak ikut, tapi stay blkg sweeper utk belajar teknik2 yg betul.

    Budak2 baru jangan segan silu nak ikut, x complete pun x apa. Belajar dulu, nanti kami guide.

    ahad nanti kumpul di BP tol gombak and cari kips biru ada box.


    centeng

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by centeng on Tue May 10, 2011 6:21 pm

    gammafiber wrote:
    Boleh nak ikut, tapi stay blkg sweeper utk belajar teknik2 yg betul.

    Budak2 baru jangan segan silu nak ikut, x complete pun x apa. Belajar dulu, nanti kami guide.

    ahad nanti kumpul di BP tol gombak and cari kips biru ada box.


    iye bg ali pun ajak smlm..tp weekend keje..shift Sad....Insya Allah minggu ini nk join bro... insya Allah x de shift ari ahad tu Very Happy.. hehee

    * bro naser..bleh la ni join kips sekali dgn all kawa bike Very Happy hehehe aslm

    iltizamz

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by iltizamz on Tue May 10, 2011 7:59 pm

    saya nak join gak... bole tak kasik detailsnya sekali?thanks

    asrulhafifi asrul

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by asrulhafifi asrul on Tue May 10, 2011 8:16 pm

    rugi nya aku dok kelate aku sekor jah

    gammafiber

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by gammafiber on Wed May 11, 2011 10:56 am

    iltizamz wrote:saya nak join gak... bole tak kasik detailsnya sekali?thanks

    cuba tgk kat event & activities

    asrulhafifi asrul wrote:rugi nya aku dok kelate aku sekor jah

    cubalah promosi kat sana, mula dgn TTs kecil2an..

    asrolsani

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by asrolsani on Wed May 11, 2011 12:09 pm

    asrulhafifi asrul wrote:rugi nya aku dok kelate aku sekor jah
    kelate ado jugok... acu telepon tanyo
    kurt/017-6867412 / putrajaya(presint 9) / seremban (rasah)
    Obasan(hadi) / 019-4704903 / AHA242 / ipoh-kelantan
    kame87/ajmal/0179558173/DBS 2153/ Kota Bharu,Kelantan

    source: http://kips.forumotions.net/t112-kippers-phone-book-location-reg-number

    Ebby Nasir

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by Ebby Nasir on Wed May 11, 2011 12:47 pm

    centeng wrote:
    gammafiber wrote:
    Ebby Nasir wrote:bulehh.. tu pasal aku post kat sini.

    Ahad ni we all naik ke Bkt Tinggi & Genting. Kalau dtg ke situ

    inform lah kami, boleh jumpa!

    kena ade complete safety gear x broo? hampeeh.. i x de riding jacket, x de knee slide, x de glove yg nebal... ble join x bro? Sad


    Ahad ni mungkin akan plan untuk serta dlm charity ride untuk palestine. x sure lagi.

    Complete safety gear? ahaha bikers big cc pun kadang2 datang pakai t-shirt je.
    aku dulu start pun pakai long sleeve shirt ngan helmet ARC je.
    Safety ni ikut diri sendiri. Kawa xde dan xpernah keluarkan undang2 mesti kena pakai. ikut rules JPJ je.

    junior

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by junior on Fri May 13, 2011 3:21 pm

    sarapan tu free ke?

    Ebby Nasir

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by Ebby Nasir on Wed May 25, 2011 3:10 pm

    BREAKFAST FREE.. pastu kalau ada ride pegi makan kali ke-2 sendiri2..haha

    pirate

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by pirate on Mon May 30, 2011 8:45 pm

    mari2 kita pegi..

    mab4n

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by mab4n on Tue May 31, 2011 6:03 am

    pirate wrote:mari2 kita pegi..

    5 Jun 2011
    8.30 am - Berkumpul di Kawasaki Glenmarie
    - Bincang tempat tuju. (ikut majority)
    8.50 am - Breakfast(Org Kata Breakfast Free) nanti sy Confirm.
    9.15 am - Ride n roll

    Extra info:
    - Half day ride only (end at 1pm)
    - Highway normal speed 120kmh-140kmh
    - Can bring pillion (pembonceng)

    Salam
    Semua Kippers. Kawasaki ada Ajak kita join sekali. So sy rasa Kita terima jemputan tu, Kumpul/sarapan/ kalau Cadangan/Destinasi Ride mereka tidak sesuai, kita pi Ride tempat lain, Kalau kita boleh kumpul ramai2 kippers hari tu, mungkin kita boleh mintak Kawasaki sponser sikit2 apa2 kalau kita gi Ride mana2?? Mana tau. nanti sy tanya Manager nya. : )

    Meet out Point:
    1)Yg Dari K.L Jumpa di Shell Tol Jalan DUTA 8am
    http://maps.google.com.my/maps?f=d&source=s_d&saddr=Lebuhraya+Utara+-+Selatan&daddr=12,+Jalan+Jurunilai+U1%2F20,+Seksyen+U1,+Hicom+Glenmarie+Industrial+Park,+Shah+Alam,+Selangor&geocode=FSN0MAAdCCUPBg%3BFRYpLwAdSbcNBinr8x7ttk3MMTEdas86vTPSUw&hl=en&mra=dme&mrsp=0&sz=17&sll=3.175139,101.653361&sspn=0.005067,0.009602&ie=UTF8&t=h&ll=3.136745,101.615295&spn=0.162148,0.307274&z=12
    2)Dan yg dari Lain2 Daerah, boleh cadang meet out point masing dan Sy akan add kan.

    iz85

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by iz85 on Thu Jun 02, 2011 1:23 am

    salam bro ali.kalo x de pe2 hal nak join.dlm fb pakai name ape ye

    asrolsani

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by asrolsani on Thu Jun 02, 2011 11:05 am

    jumpa di sana di sana di sana... starting grid aku kat tol puchong ke arah hicom

    gammafiber

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by gammafiber on Thu Jun 02, 2011 11:26 am

    asrolsani wrote:jumpa di sana di sana di sana... starting grid aku kat tol puchong ke arah hicom
    time trial dari tol duta, siapa sampai dulu..

    iz85

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by iz85 on Thu Jun 02, 2011 1:10 pm

    ok2 tggu disana.duta track to s.alam.ha...3x Twisted Evil

    naj wasaki

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by naj wasaki on Thu Jun 02, 2011 1:40 pm

    ramai ka yg p??

    gammafiber

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by gammafiber on Thu Jun 02, 2011 2:10 pm

    iz85 wrote:ok2 tggu disana.duta track to s.alam.ha...3x Twisted Evil

    lepas tu time trial dari Glenmarie ke Tol Duta dgn Z1000,

    naj : jom join sekali!

    asrolsani

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by asrolsani on Thu Jun 02, 2011 3:36 pm

    gammafiber wrote:
    asrolsani wrote:jumpa di sana di sana di sana... starting grid aku kat tol puchong ke arah hicom
    time trial dari tol duta, siapa sampai dulu..
    amboiii... aku tau ler aku slow....

    iz85

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by iz85 on Thu Jun 02, 2011 4:56 pm

    gammafiber wrote:

    lepas tu time trial dari Glenmarie ke Tol Duta dgn Z1000,

    naj : jom join sekali!
    ok2 slambe.tp mmg bekampung la kene.bkn1 tiang je tp sampai x leh kre tiangnye.he...3x lol!

    Sponsored content

    Re: Kawasaki Weekend Ride

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm