Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    FZ150 to KIPS?

    Share

    Matthew

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by Matthew on Sat Feb 25, 2012 1:33 pm

    [quote="bawang"]Tp ape pn yg jd kips mmg best..
    Aku transfom dari Z ke kips..[/quote]


    Boleh saya tahu tak bro ape yang menarik perhatian bro sampai nak beli KIPS??

    bawang

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by bawang on Sun Feb 26, 2012 9:39 am

    Matthew wrote:
    bawang wrote:Tp ape pn yg jd kips mmg best..
    Aku transfom dari Z ke kips..


    Boleh saya tahu tak bro ape yang menarik perhatian bro sampai nak beli KIPS??

    Setelah kajian dibuat keatas mesin kips mmg trase ptt betukar..
    Sbb kips pkai valve pastu tahan..
    Mesin lebih kurang mcm tzm tp lebih tahan kips..
    Bwk mcm mne kasar pn x pelu risau..
    Itulah yg membuat ati tepikat..
    Beli set spoket + mnyak + 2t + angin bole henjut full trotel..

    Josiv

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by Josiv on Tue Feb 28, 2012 4:54 pm

    bawang wrote:
    Matthew wrote:
    bawang wrote:Tp ape pn yg jd kips mmg best..
    Aku transfom dari Z ke kips..


    Boleh saya tahu tak bro ape yang menarik perhatian bro sampai nak beli KIPS??

    Setelah kajian dibuat keatas mesin kips mmg trase ptt betukar..
    Sbb kips pkai valve pastu tahan..
    Mesin lebih kurang mcm tzm tp lebih tahan kips..
    Bwk mcm mne kasar pn x pelu risau..
    Itulah yg membuat ati tepikat..
    Beli set spoket + mnyak + 2t + angin bole henjut full trotel..

    kips zx 1st model terbaik via promote moto 1st model. hehe Razz

    HNM4844

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by HNM4844 on Tue Feb 28, 2012 5:14 pm

    simpan2 FZ tu.zx ni hg beli baru je.aku pon skrg ni beli ex5 zx simpan kat rumah.kar weekend,ride,trackday je.hehe

    Omgsoghey

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by Omgsoghey on Sat May 19, 2012 4:31 am

    Saya pakai fz150i ,
    Minyak memg jimat .
    tapi x Laju . Pickup Kureng.
    Sblm ni lepak fz150i forum.
    ni dah berjinak ke kips forum.
    Niat dihati nak Trade in fz150i kpd RR150.
    ;D

    Matthew

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by Matthew on Sat May 19, 2012 6:14 am

    [quote="HNM4844"]simpan2 FZ tu.zx ni hg beli baru je.aku pon skrg ni beli ex5 zx simpan kat rumah.kar weekend,ride,trackday je.hehe[/quote]

    Dulu bukan main ia2 pake moto dier ari2..ye bang ..huhu

    md_noh

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by md_noh on Mon May 21, 2012 11:09 pm

    2 stroke kjaan nak ban psl DIAorg kata punca pencemaran sbb guna 2T,asap banyak, bising,out dated,susah nak kejar biarpun kecik,tapi yg sebenarnya sbb marketing jer tu ,
    4stroke kt m'sia ni lbh kpd kuantiti daripada kualiti,bwk masuk mtr dari china/taiwan pastu tukar nama,jenama nasional kononnya,jual murah2,pastu bila rosak buang terus ke laut, muto br beli 4-5 bln tpi bunyi injin mcm dah 7tahun pakai,parts mahal lak tu,alasan parts ori,kena order dulu ,cheh..rs mcm bli SBK lak.sebenarnya aku rasa rakyat M'sia ni jadi "tikus makmal" diaorg(pengeluar)jer,lebih kpd kosmetik dari praktikal,bli muto rega 3-4k, pastu bli aloy/rim sukan/blok resing dan tah ape2 lagi brg after market,ltk kt muto konon npk laju,tokey kilang/kodai senyum lebar sbb wang masuk , dan perhatikan apa jadi seterusnya , kalau ok,teruskan,kalau tak.stop..keluar yg lain pulak, iskh..iskh.. emo lak aku.. Laughing

    imam123

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by imam123 on Tue May 22, 2012 2:21 am

    kite bukan tikus makmal, cuma mangsa keadaan Very Happy kalau kita ada kuasa, harga2 motor dan parts memang mampu milik. yang berkuasa tu tak pernah puas dengan kekayaan yang diorang ada. selagi boleh, selagi tu die nak makan duit kita.

    Jerniest

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by Jerniest on Tue Aug 14, 2012 2:34 pm

    harap kita buat plan hari minggu kitabuat umpan satu kips kat tempat yang panas.ramai2 sorok bersama parang n then kita bertindak kalau si pencuri termakan umpan..time tu kita potong tangan depa..siap ukir nama KIPS BUSTED

    GhostRideR

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by GhostRideR on Tue Aug 14, 2012 3:50 pm

    Jerniest wrote:harap kita buat plan hari minggu kitabuat umpan satu kips kat tempat yang panas.ramai2 sorok bersama parang n then kita bertindak kalau si pencuri termakan umpan..time tu kita potong tangan depa..siap ukir nama KIPS BUSTED

    Suspect bro, cam salah thread je posting ni.. Suspect

    Sponsored content

    Re: FZ150 to KIPS?

    Post by Sponsored content Today at 1:58 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 1:58 pm