Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kenapa Sombong????

    Share

    Matthew

    Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Wed May 25, 2011 8:55 pm


    Disini saya nak luahkan kekeliruan ade saya terserempak dengan pemilik kips kat highway banyak kali tapi semua nye berlagak lumba aje takde yang lambaike honke appeappe pun tade yang respon saya seorang je,ade sekali tu jumpa mamat pakai kips warna biru terserempak dengan saya terus racing tu pun lepas aku hon kat dia..saya ni bukan hantu punnn????? padahal saya bawak dalam linkungan 100 je, kenapa sombong2 yang jumpa setakat ni kt highway ni..ape yang pakai kips kena berlagak ke?? sangat menghikayat jiwala bro2 sekalian ape respon bro2 sekalian pula ?? Crying or Very sad

    r0cket_terbang

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by r0cket_terbang on Wed May 25, 2011 9:35 pm

    Matthew wrote:
    Disini saya nak luahkan kekeliruan ade saya terserempak dengan pemilik kips kat highway banyak kali tapi semua nye berlagak lumba aje takde yang lambaike honke appeappe pun tade yang respon saya seorang je,ade sekali tu jumpa mamat pakai kips warna biru terserempak dengan saya terus racing tu pun lepas aku hon kat dia..saya ni bukan hantu punnn????? padahal saya bawak dalam linkungan 100 je, kenapa sombong2 yang jumpa setakat ni kt highway ni..ape yang pakai kips kena berlagak ke?? sangat menghikayat jiwala bro2 sekalian ape respon bro2 sekalian pula ?? Crying or Very sad

    uish, x sume tu, tu yg x da akal, biorkn sje dak2 cmtu, ti depa tgolek, kite pkat serbu rmai2 amek part2 depa bwat postmortem...

    asrolsani

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by asrolsani on Wed May 25, 2011 9:51 pm

    tu yg tak join forum ni kot

    alha_98320

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by alha_98320 on Wed May 25, 2011 10:13 pm

    Matthew wrote:
    Disini saya nak luahkan kekeliruan ade saya terserempak dengan pemilik kips kat highway banyak kali tapi semua nye berlagak lumba aje takde yang lambaike honke appeappe pun tade yang respon saya seorang je,ade sekali tu jumpa mamat pakai kips warna biru terserempak dengan saya terus racing tu pun lepas aku hon kat dia..saya ni bukan hantu punnn????? padahal saya bawak dalam linkungan 100 je, kenapa sombong2 yang jumpa setakat ni kt highway ni..ape yang pakai kips kena berlagak ke?? sangat menghikayat jiwala bro2 sekalian ape respon bro2 sekalian pula ?? Crying or Very sad

    samo la ngn aku..ade la jmpe kips krr merah..aku siap angkat tangan kat die..ingt la die nk balas..die buat xtau je..kalo kate xnampak ,aku sebelah die je kot..hammpehhh~~nak je aku langgor blakang moto die..bukan kene bayar pn kalo angkat tangan.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    tp masih ade kippers yang hon2 n pin2 kat aku..gembira n bangga mcm la naik SBK..ah lantak la,janji moto beli sndri Rolling Eyes

    Matthew

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Wed May 25, 2011 10:39 pm


    Ape yang susah nak balas balik orang tabik tu...bukan susah pun Question

    iltizamz

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by iltizamz on Wed May 25, 2011 10:47 pm

    kita wat la apa2 yg patut tapi kalo dah org tu tak nak gak nak wat cane kan...yang penting kita2 yg dok dalam forum ni tau kan apa nak wat dan tu yang paling penting...hehe...hidup kippers.

    r0cket_terbang

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by r0cket_terbang on Wed May 25, 2011 10:53 pm

    iltizamz wrote:kita wat la apa2 yg patut tapi kalo dah org tu tak nak gak nak wat cane kan...yang penting kita2 yg dok dalam forum ni tau kan apa nak wat dan tu yang paling penting...hehe...hidup kippers.

    hehehe, kite usaha kn bsme2, kt sini la kite nk bkti kn ikatan kipperz2, kite bwat la mne trmmpu, lme2 brubah la mentaliti tu sket ti.... tp mmg mkn mse la...

    iz85

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by iz85 on Thu May 26, 2011 12:53 am

    biase la bro.kekadang die saje nak test mesin je power ke tidak.tp kalo orang dah angkat tangan or hon tu x salah pun kte respon balik.kan ke bagus camtu.tp pe2 hal pun yg paling penting hidup kippers.live to ride

    nazmiaspolar

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by nazmiaspolar on Thu May 26, 2011 11:56 am

    hiway mane tu matthew??
    kalo kat KL ni, kalo hon2 malam minggu, yang hon tu pakai kips, yang dikena hon tu pakai kips dan helmet steng,confirm die lari..
    sebab ape?ramai polis pakai preman naik kips...mungkin sebab tu die lari kot...

    alep

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by alep on Thu May 26, 2011 1:31 pm

    btol gak bro nazmi tulis tu, polis ni pon pkai helmet apolo je kekadang naik kips, tapi buat2 mesra je, lambai tgn ke,lagi satu kan da ramai mat rempit pakai kips ni, mb dorg ni xde spirit bikers, tau nak test mesin je

    nazmiaspolar

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by nazmiaspolar on Thu May 26, 2011 1:48 pm

    btul bro alep...
    kalo malam minggu, sape2 yang rajin tu, cubala tunggang moto anda, pusing2 kat area jalan P.Ramlee dengan depan dataran...pastu cuba rem2 kat bdak2 rxz atau 125, confirm xberani sape2 nak follow...kat jalan p.ramlee tu jangan la rem2 lak, polis preman ramai kat situ

    AbgKP

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by AbgKP on Thu May 26, 2011 2:17 pm

    Beser la tuh tpi aku rser memang yg bdak x join forum tu sbab bwat derk jew. . .klau ade yg join forum bwat mcm tuh xtaw la nk kate ape huhuhu

    amerACL3276

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by amerACL3276 on Thu May 26, 2011 6:32 pm

    kesimpulan : semua rider kat dunia ni berkawan ,,
    rider 2t bersaudara ,,
    rider kips adik beradik

    KIPPERS!!! Smile

    Very Happy

    iltizamz

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by iltizamz on Thu May 26, 2011 6:58 pm

    ya..tol tu...idup KIPPERS...hehe

    lie_kips

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by lie_kips on Thu May 26, 2011 8:24 pm

    btull tu..sy pun ade la terserempak ngan kips merah jgk aritu kt higway plus. rider bangse cine. siap complete riding suit smua..mgkin baru blk convoi agknye..sy bwk la dlm 100km/j pastu dia pn tibe2 muncul sebelah sy lalu lambai2 n senyum kt saya. saye pun balas la senyuman & lambaian..sempat la jgk borak2 isyarat smbil tunggang moto.. mcm ni lah baru family kips.. HIDUP KIPS...

    amerACL3276

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by amerACL3276 on Thu May 26, 2011 9:01 pm

    lie_kips wrote:btull tu..sy pun ade la terserempak ngan kips merah jgk aritu kt higway plus. rider bangse cine. siap complete riding suit smua..mgkin baru blk convoi agknye..sy bwk la dlm 100km/j pastu dia pn tibe2 muncul sebelah sy lalu lambai2 n senyum kt saya. saye pun balas la senyuman & lambaian..sempat la jgk borak2 isyarat smbil tunggang moto.. mcm ni lah baru family kips.. HIDUP KIPS...

    wahh!!
    tu dah kira 1 malaysia tu..huhuhu

    ajai_fza@yahoo.com

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by ajai_fza@yahoo.com on Thu May 26, 2011 11:13 pm

    akuuu pun ada gak kes mcm ni.. masa ni otw balik dari jalan raja muda abdul aziz (kg baru)
    kt trafik lite ada la sangkut kt lampu merah. aku nmpak kt depan ada kips. 2 bijik WO! gua tekejut beruk beb!
    first time dalam idup aku, rasa bertuah sbb bole satu line 3 kips same2. nak nak satu kaler putih, satu lagi merah. aku punye itam negro. bila ijo je aku igt nk pi sapa la ngn depa. tp bila aku da rapat, yg merah ni terus pecut piannggggggg~~~~ mcm nk pi berak plak. aku lalu kt si putih pula..sebelah dia da nie! aku pandang la nk senyum. korg tau dia buat ape tak!!!!??? dia buat dekkkkkk jer braderrrr!! rasa sengal plak senyum sorg2. gua pun terus cabut laa pastu. hehehehe

    tapi ada skali ni, sorg mamat kips kt bangi, hon aku lepas trafik sambil angkat tangan. kips biru rasanya. sempat laa aku membalas hon dan lambai kt dia.

    ape ape hal, kita eratkan mana yg nk erat tu. yg tanak tu.....tak leh tolong la. bak kata jambu maharaja lawak....
    APEEEE PON TAK BOLE!

    NeXY

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by NeXY on Fri May 27, 2011 12:18 am

    hihihi... kenapa aku takde pengalaman camni... huhu... maybe aku ni penunggang baru kot dalam dunia kips nie... nak jumpa orang pakai kips pon susah... berapa kali da harap dapat jumpa time balik keje kat nkve tu... tapi hampa... huhuhu..... rasa cam nak je tunggu kat shell jalan duta tu lepas balik keje... bila jumpa kips je terus join balik sekali... hihihi.... anyway... kalau jumpa WVG 2344 kat NKVE tu hon hon ler ek... gerenti balas balik... huhu....

    AbgKP

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by AbgKP on Fri May 27, 2011 2:01 pm

    Hah smlm ptg lg bez aku pegi nks sentul dlm kul 7 ptg mcm tuh la ade la mamat nie pkai kips zx aku ingat nk tgur dye tpi dye mcm sombong jew. . .so aku pun bwat donno jew lar, .number plate aku lpe plak nk amek huhu pkai zx ijau kawasaki

    asrolsani

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by asrolsani on Fri May 27, 2011 3:27 pm

    AbgKP wrote:Hah smlm ptg lg bez aku pegi nks sentul dlm kul 7 ptg mcm tuh la ade la mamat nie pkai kips zx aku ingat nk tgur dye tpi dye mcm sombong jew. . .so aku pun bwat donno jew lar, .number plate aku lpe plak nk amek huhu pkai zx ijau kawasaki

    mungkin ini sebabnya...
    kita ingat org tu sombong, langsung kita tak tegur...
    org tu pulak malu2 nak tegur... pastu tgk kita lak tak tegur... dia blah la...

    hmmmmm

    alha_98320

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by alha_98320 on Fri May 27, 2011 4:49 pm

    lie_kips wrote:btull tu..sy pun ade la terserempak ngan kips merah jgk aritu kt higway plus. rider bangse cine. siap complete riding suit smua..mgkin baru blk convoi agknye..sy bwk la dlm 100km/j pastu dia pn tibe2 muncul sebelah sy lalu lambai2 n senyum kt saya. saye pun balas la senyuman & lambaian..sempat la jgk borak2 isyarat smbil tunggang moto.. mcm ni lah baru family kips.. HIDUP KIPS...


    bro..duk mane eh?bukan keje sony tu ke?ke salah org ni..hehe Razz

    Matthew

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Fri May 27, 2011 4:53 pm


    Rupa rupanye semua bro2 kippers pun ade mcm ni experience..ingatkan saya seorang je huhu...

    turbonoshayabusa

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by turbonoshayabusa on Sat May 28, 2011 9:57 am

    Lain kali bila kau angkat tangan, dia orang buat duh je,ada 3 benda yang kau boleh buat : turun 2 gear dari gear 6 ke gear 4, tunjuk jari tengah kau, dan ajak race... hahahahahahahahahahaha!

    P.S : Matt, I don't even bother to wave no more, every Kips I see is an opportunity to test power... hahahahahahahahahaha!

    (Just kiddin la...) Smile

    khor

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by khor on Sat May 28, 2011 12:40 pm

    mula2 keluar moto dulu ada la hon ka, angkat tangan ka bila terserempak kips lain... skrg mampoi pi la.. i buat dunno je... sbb society negara asian ni lain macam.... sangat KIASU!! ( ini bahasa Hokkien, maksudnya takut kalah!! asiq nak menang je.. ), jadi mungkin utk kes macam ni dia org buat sombong kat u dulu sebelum u buat sombong kat dia org la... jadi dia menang lo.... he..he.. just share my opinion je..! mungkin salah juga.. Laughing

    krole

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by krole on Sat May 28, 2011 12:53 pm

    hehehe..sama dengan la..dulu masa mula2 pakai [tak la dulu sgt sbb baru je pakai 2 bulan] jumpa je rider motor sejenis angkat tangan. ada la jugak yg balas / senyum / angkat kepala tapi tak ramai. lebih2 lagi area kepala batas ni memang ramai sangat boleh jumpa rider KRR ni..tapi sekarang aku buat sombong je sebab lebih ramai yang sombong dari bertegur sapa.. No

    Sponsored content

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Sponsored content Today at 6:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:13 pm