Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kenapa Sombong????

    Share

    AbgKP

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by AbgKP on Sat May 28, 2011 1:10 pm

    asrolsani wrote:
    AbgKP wrote:Hah smlm ptg lg bez aku pegi nks sentul dlm kul 7 ptg mcm tuh la ade la mamat nie pkai kips zx aku ingat nk tgur dye tpi dye mcm sombong jew. . .so aku pun bwat donno jew lar, .number plate aku lpe plak nk amek huhu pkai zx ijau kawasaki

    mungkin ini sebabnya...
    kita ingat org tu sombong, langsung kita tak tegur...
    org tu pulak malu2 nak tegur... pastu tgk kita lak tak tegur... dia blah la...

    hmmmmm
    hehe bro asrul nk bwat mcm mane dh sme2 pemalu org nye muehehehe

    Matthew

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Sat May 28, 2011 3:29 pm

    turbonoshayabusa wrote:Lain kali bila kau angkat tangan, dia orang buat duh je,ada 3 benda yang kau boleh buat : turun 2 gear dari gear 6 ke gear 4, tunjuk jari tengah kau, dan ajak race... hahahahahahahahahahaha!

    P.S : Matt, I don't even bother to wave no more, every Kips I see is an opportunity to test power... hahahahahahahahahaha!

    (Just kiddin la...) Smile


    You kidding me?? if i were to that do think i'll bother even to talk about it 1st of all?? it would have been long time already me smokin em all...hahaha jt sharin experience dts all bro What a Face

    turbonoshayabusa

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by turbonoshayabusa on Sat May 28, 2011 5:27 pm

    Matthew wrote:
    turbonoshayabusa wrote:Lain kali bila kau angkat tangan, dia orang buat duh je,ada 3 benda yang kau boleh buat : turun 2 gear dari gear 6 ke gear 4, tunjuk jari tengah kau, dan ajak race... hahahahahahahahahahaha!

    P.S : Matt, I don't even bother to wave no more, every Kips I see is an opportunity to test power... hahahahahahahahahaha!

    (Just kiddin la...) Smile


    You kidding me?? if i were to that do think i'll bother even to talk about it 1st of all?? it would have been long time already me smokin em all...hahaha jt sharin experience dts all bro What a Face

    Lesson of the day : Waste no time and smoke 'em all... hahahahahaha!

    Post sent via Scicom Training Room Laughing

    Matthew

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Sat May 28, 2011 5:43 pm

    turbonoshayabusa wrote:
    Matthew wrote:
    turbonoshayabusa wrote:Lain kali bila kau angkat tangan, dia orang buat duh je,ada 3 benda yang kau boleh buat : turun 2 gear dari gear 6 ke gear 4, tunjuk jari tengah kau, dan ajak race... hahahahahahahahahahaha!

    P.S : Matt, I don't even bother to wave no more, every Kips I see is an opportunity to test power... hahahahahahahahahaha!

    (Just kiddin la...) Smile


    You kidding me?? if i were to that do think i'll bother even to talk about it 1st of all?? it would have been long time already me smokin em all...hahaha jt sharin experience dts all bro What a Face

    Lesson of the day : Waste no time and smoke 'em all... hahahahahaha!

    Post sent via Scicom Training Room Laughing


    It all depends on the other person too if you get good response that guys day is bright but other way around then you seela hahaha...weng wengggggggla you....

    P.S , My post also coming out from the same place but its just that i'm working MUAHAHAHAHAHAHAHA lol!

    alldisc

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by alldisc on Sat May 28, 2011 6:38 pm

    sombong ke? tu bdk2 kips facebook. geng forum kips ok punya.

    ko preng sekali, kita angkat tangan. ko preng dua kali, ajak setting... ha ha tu aje.

    Matthew

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Sat May 28, 2011 7:20 pm


    Aik Kenapa degan Budak kips facebook ape yang special?? moto tetap kips kan Question

    khor

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by khor on Sun May 29, 2011 12:17 am

    tapi i rasa byk juga kippers yg telah berhijerah ke FB... dulu bermula dan berkenalan dgn kwan2 kips yg lain melalui forum kips ni juga.. tapi lama2 semua hijerah pulak... kalau bukan kips forum ni.. i pun tak dapat nak jumpa ramai kawan2 sama kepala... i terpaksa juga ke FB, sbb ramai kwn dah ke sana.. tapi i tetap support Kips forum ni... your the best kips forum in malaysia!! Laughing

    NeXY

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by NeXY on Sun May 29, 2011 1:50 am

    khor wrote:tapi i rasa byk juga kippers yg telah berhijerah ke FB... dulu bermula dan berkenalan dgn kwan2 kips yg lain melalui forum kips ni juga.. tapi lama2 semua hijerah pulak... kalau bukan kips forum ni.. i pun tak dapat nak jumpa ramai kawan2 sama kepala... i terpaksa juga ke FB, sbb ramai kwn dah ke sana.. tapi i tetap support Kips forum ni... your the best kips forum in malaysia!! Laughing

    Yeah!... sokong 200%.... hihihi.... tapi jangan lupa add aku plak... haha... NeXY MooCyla

    nekman

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by nekman on Sun May 29, 2011 9:16 am

    khor wrote:tapi i rasa byk juga kippers yg telah berhijerah ke FB... dulu bermula dan berkenalan dgn kwan2 kips yg lain melalui forum kips ni juga.. tapi lama2 semua hijerah pulak... kalau bukan kips forum ni.. i pun tak dapat nak jumpa ramai kawan2 sama kepala... i terpaksa juga ke FB, sbb ramai kwn dah ke sana.. tapi i tetap support Kips forum ni... your the best kips forum in malaysia!! Laughing

    Di FB mmg meriah, boleh sembang2... tapi kat forum topic lebih teratur... nak cari pendapat kenkawan pasal masalah teknikal lebih senang... setuju, kita tetap support kips forum nih..

    ryuganz

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by ryuganz on Sun May 29, 2011 10:22 am

    tak tau le.normally diorg bawak over 160km/h, yang bawak 100km/h, angkat tgn,mane sempat nk angkat tgh speed freak tuh.hehe,tp aku insya'Allah angkat tgn le.Penah gak aku terserempak ngan Azzo, tak sempat angkat tgn, pusss berdesup peginya.wahahahah.emergency kut.

    Matthew

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Sun May 29, 2011 3:57 pm


    Hari ni pun ade jumpa seorang kipper warna ijau kat highway pakai helmet oren terang benderang pulak tu tapi dia pun endah tak endah je tengah laju pun..ade hon kt ia tapi ia toleh belakang bila dah jauh kt depan...apara clown

    Muddno

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Muddno on Sun May 29, 2011 11:33 pm

    X sabar menunggu hari Selasa. KIPS ku keluar. waahahahaha =D. Tp apakan daya, fulus kureng nak beli helmet pulpes, jeket dgn glove. Tu la... sapa suruh buat kerja gila, beli motor serentak dgn pindah umah...

    Maverick

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Maverick on Mon May 30, 2011 12:59 am

    NeXY wrote:
    khor wrote:tapi i rasa byk juga kippers yg telah berhijerah ke FB... dulu bermula dan berkenalan dgn kwan2 kips yg lain melalui forum kips ni juga.. tapi lama2 semua hijerah pulak... kalau bukan kips forum ni.. i pun tak dapat nak jumpa ramai kawan2 sama kepala... i terpaksa juga ke FB, sbb ramai kwn dah ke sana.. tapi i tetap support Kips forum ni... your the best kips forum in malaysia!! Laughing

    Yeah!... sokong 200%.... hihihi.... tapi jangan lupa add aku plak... haha... NeXY MooCyla
    Salam bro..

    Bro ke yg jumpa kat karak ahad lepas 22hb dlm kul 8 ke 9 pm?

    Kalo betul, fuh bukan main laju lagi cucuk belakang sy, hehe.. Sory tak sempat lambai semula masa sy msuk ke Petronas tu.. nak terkucil.. hehe
    Kalo bukan sory la kalo salah org, cuma no plet KIPS SE tu sama dgn yg kat signature bro tu, WVG tp no je tak igt.

    ijan2009

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by ijan2009 on Mon May 30, 2011 12:18 pm

    Kadang kala ada yang segan nak angkat tangan kot kalau selisih...macam2 jenis orang....tapi kalau jumpa dengan kawe jangan lupa hon2 ke atau sebagainya....
    kawe biasa guna highway NKVE n Elite...kips hitam....kadang2 tu, ada jugak selisih ngan kips atau apa2 motor kawasaki dan apa jenis motor...biasanya kawe angkat tangan je....

    AbgKP

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by AbgKP on Mon May 30, 2011 1:22 pm

    Mane2 pun sme jew yg penting kips muehehehehe

    turbonoshayabusa

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by turbonoshayabusa on Mon May 30, 2011 2:23 pm

    www.kawasakikips.com VS www.facebook.com/kips... muahahahahaha!

    lie_kips

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by lie_kips on Wed Jun 01, 2011 8:15 pm

    alha_98320 wrote:
    lie_kips wrote:btull tu..sy pun ade la terserempak ngan kips merah jgk aritu kt higway plus. rider bangse cine. siap complete riding suit smua..mgkin baru blk convoi agknye..sy bwk la dlm 100km/j pastu dia pn tibe2 muncul sebelah sy lalu lambai2 n senyum kt saya. saye pun balas la senyuman & lambaian..sempat la jgk borak2 isyarat smbil tunggang moto.. mcm ni lah baru family kips.. HIDUP KIPS...


    bro..duk mane eh?bukan keje sony tu ke?ke salah org ni..hehe Razz
    sy duk kt bdr tun hussein on..ye btul keje sony..bro ni ke yg pkai zx se? ke yg lg satu zx ijau tu? bro duk mane plak?

    is

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by is on Fri Jun 03, 2011 11:46 am

    kenapa mesti angkat tangan dengan rider kips je?
    cuba angkat tangan dengan semua rider pulak..
    silap2 haribulan orang kata kita gila... Laughing

    iltizamz

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by iltizamz on Fri Jun 03, 2011 1:09 pm

    kita kenala terus hidupkan forum ni...hidup all kippers

    Matthew

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Matthew on Fri Jun 03, 2011 3:28 pm


    So bila jumpa kippers tu try jelah lambai2..ade respons ke takde ke pun asalkan kita tau cara nak berhormat...( You Know Who You Are) Razz

    zenkage

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by zenkage on Sat Jun 04, 2011 6:08 am

    So far Forum gak yang terbaik kot. Macam2 info ada....pastu lagi teratur Smile

    kipas

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by kipas on Thu Jun 16, 2011 2:45 pm

    kippers mana ha td angkat tgn n hon masa aku tgh U turn kat shell sect.7 kota damansara...sori geng wa tak sempat nak angkat tgn coz kt U-turn...kiri tarik clutch tgn..kanan tarik hand break...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kei

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by kei on Thu Jun 16, 2011 3:21 pm

    kipas wrote:kippers mana ha td angkat tgn n hon masa aku tgh U turn kat shell sect.7 kota damansara...sori geng wa tak sempat nak angkat tgn coz kt U-turn...kiri tarik clutch tgn..kanan tarik hand break...

    huhuhu..apsal x angkat kaki je kipas.. Surprised

    mesti yg angat tangan paham punye.. Very Happy

    Maverick

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Maverick on Thu Jun 16, 2011 5:04 pm

    kei wrote:
    kipas wrote:kippers mana ha td angkat tgn n hon masa aku tgh U turn kat shell sect.7 kota damansara...sori geng wa tak sempat nak angkat tgn coz kt U-turn...kiri tarik clutch tgn..kanan tarik hand break...

    huhuhu..apsal x angkat kaki je kipas.. Surprised

    mesti yg angat tangan paham punye.. Very Happy
    Angkat kening pun bole gak.. hehe

    kr150c87

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by kr150c87 on Thu Jun 16, 2011 5:10 pm

    Angkat kaki, kangkang kaki pun boleh jugak.

    Sponsored content

    Re: Kenapa Sombong????

    Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:01 pm