Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Share

    zenkage

    Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by zenkage on Tue May 31, 2011 2:15 am

    Salam All.......Saya nak tau la gak harga2 Kips ZX 150 SE kat area korang.......Lau Cash Berapa ek biasanyer ?


    Last edited by zenkage on Tue May 31, 2011 6:47 pm; edited 1 time in total

    iz85

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by iz85 on Tue May 31, 2011 2:44 am

    salam bro.harge zx kat tpt aku skrg kalo cash 10.5k.sebulan lepas baru je naik lg 200.sal zx skarang dah bnyk peminat.n smakin panas.bnyk malaun2 yg mule mengkipnet moto ni.geram btl aku. Evil or Very Mad

    Muddno

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Muddno on Tue May 31, 2011 8:48 pm

    kat sini (ampang) otr cash rm10.5k gak.. tapi aku tengah angin nih, dah bg DP 4.5k pun xlepas-lepas lg moto... Apahal lg tah diorang nak... byk kot DP, dkat stgh harga... dkat 2 minggu dah nih...

    manto

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by manto on Wed Jun 01, 2011 12:00 am

    rilek bro...mana tau dapat moto elok ke..kasi kool... Very Happy

    reza

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by reza on Wed Jun 01, 2011 12:12 am


    aku baru lik taiping ader satu kedai tu zx dlm 10 k boleh dapat insuran 3rd party lerrrr.....x tau ler kalu skng dah naik ker aku baru lik minggu lepas ..

    iz85

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by iz85 on Wed Jun 01, 2011 1:59 am

    brothe muddno, lame gle sampai 2minggu.mesti lu dah gian nak bwk zx ni kan.ari tu aku tggu 2 ari je dah leh kuar moto.kedai kat stapak.mmg cepat gle kuar moto kat ctu.tp dp tggi ckit la 5100 ke atas.bulanan ikut brape lame kte nak

    zenkage

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by zenkage on Wed Jun 01, 2011 4:04 am

    Ouh.....Cobaan Bro Muddno,sabar je la. Smile
    erm...coz kedai yg aku servey ni,kt melaka Cash OTR ialah RM 9 650.
    ZX 150 SE. Good offer la ni ek What a Face

    Muddno

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Muddno on Wed Jun 01, 2011 10:41 pm

    hahaha. xpa bro2 skalian, esok dah bleh amek motor. hasil dari seharian memekak kat phone, lepas gak motor aku. hehe. dah gian gila dah nk bwk... dah la KIPS ni abang aku no 1 dulu pakai, yg no 2 pun pakai, sepupu aku pkai KIPS gak, smpi bapak aku pon renjan KIPS... Mau x gian, aku sorang xda. hahaha.

    asrolsani

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by asrolsani on Thu Jun 02, 2011 11:11 am

    Muddno wrote:hahaha. xpa bro2 skalian, esok dah bleh amek motor. hasil dari seharian memekak kat phone, lepas gak motor aku. hehe. dah gian gila dah nk bwk... dah la KIPS ni abang aku no 1 dulu pakai, yg no 2 pun pakai, sepupu aku pkai KIPS gak, smpi bapak aku pon renjan KIPS... Mau x gian, aku sorang xda. hahaha.
    ni baru "We are KIPS Family" cheers

    Muddno

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Muddno on Thu Jun 02, 2011 1:20 pm

    asrolsani wrote:
    Muddno wrote:hahaha. xpa bro2 skalian, esok dah bleh amek motor. hasil dari seharian memekak kat phone, lepas gak motor aku. hehe. dah gian gila dah nk bwk... dah la KIPS ni abang aku no 1 dulu pakai, yg no 2 pun pakai, sepupu aku pkai KIPS gak, smpi bapak aku pon renjan KIPS... Mau x gian, aku sorang xda. hahaha.
    ni baru "We are KIPS Family" cheers

    haha. bapak aku awal2 dah cakap, lepas motor abeh pantang die nak pinjam bwk blk kampung. ceh, umur dah 70+ nak jugak renjan SUperKIPS lg... alahai bapakku tersayang...

    iz85

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by iz85 on Thu Jun 02, 2011 1:30 pm

    die minat la tu nak pg ride.umo je 70 tu,tp jiwa mude lg.ha...3x.live to ride man

    Muddno

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Muddno on Fri Jun 03, 2011 4:16 pm

    dah dapat! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

    zenkage

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by zenkage on Sat Jun 04, 2011 6:06 am

    Itu dya....gratz Smile

    khor

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by khor on Sat Jun 04, 2011 8:53 am

    Muddno wrote:dah dapat! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

    selamat pengantin baru..!! Razz

    Muddno

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Muddno on Mon Jun 06, 2011 10:46 am

    mantap!!! memg sedap...

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Thu Apr 12, 2012 12:24 am

    new chen nusa bestari (johor bahru) cash (moto sahaja) rm 9.7 itu pon aku gi kencing auntie bini tokey tuh..laki dia sebok gi repair moto len kt blkg aku saje panceng2 tanye harga..aku cakap la aritu gi kawasaki showroom dia kasi 9.8 (se), 9.6 biasa..pastu dia pon gi la bukak buku price dia..cincai2 dia cakap lau u maw angkat sekarang, i bole kasi 9.7 (se)...dan2 time tu jugak aku book! hahaha..time tu sebenarnya kat kawasaki pon 9.9 saje je..hehe
    time tu sebelum raya cina laa..lepas raya cina,time moto sampai,dia cakap u naseb baik laa..lepas raya cina cash pon suda naik rm 500 Shocked bersyukur aku book awal2 Very Happy

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Thu Apr 12, 2012 12:52 am

    crazeechildz wrote:new chen nusa bestari (johor bahru) cash (moto sahaja) rm 9.7 itu pon aku gi kencing auntie bini tokey tuh..laki dia sebok gi repair moto len kt blkg aku saje panceng2 tanye harga..aku cakap la aritu gi kawasaki showroom dia kasi 9.8 (se), 9.6 biasa..pastu dia pon gi la bukak buku price dia..cincai2 dia cakap lau u maw angkat sekarang, i bole kasi 9.7 (se)...dan2 time tu jugak aku book! hahaha..time tu sebenarnya kat kawasaki pon 9.9 saje je..hehe
    time tu sebelum raya cina laa..lepas raya cina,time moto sampai,dia cakap u naseb baik laa..lepas raya cina cash pon suda naik rm 500 Shocked bersyukur aku book awal2 Very Happy

    tu taun lepas punye cerita bro pale barang yg lepas jgn dikenang.... la ni harga da 11k lebih da... Mad

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Thu Apr 12, 2012 7:54 pm

    imam123 wrote:
    crazeechildz wrote:new chen nusa bestari (johor bahru) cash (moto sahaja) rm 9.7 itu pon aku gi kencing auntie bini tokey tuh..laki dia sebok gi repair moto len kt blkg aku saje panceng2 tanye harga..aku cakap la aritu gi kawasaki showroom dia kasi 9.8 (se), 9.6 biasa..pastu dia pon gi la bukak buku price dia..cincai2 dia cakap lau u maw angkat sekarang, i bole kasi 9.7 (se)...dan2 time tu jugak aku book! hahaha..time tu sebenarnya kat kawasaki pon 9.9 saje je..hehe
    time tu sebelum raya cina laa..lepas raya cina,time moto sampai,dia cakap u naseb baik laa..lepas raya cina cash pon suda naik rm 500 Shocked bersyukur aku book awal2 Very Happy

    tu taun lepas punye cerita bro pale barang yg lepas jgn dikenang.... la ni harga da 11k lebih da... Mad


    huu~ yg aku cite kt atas ni sume 2012 nye cite..raye cina pon 2012 nye..moto pon baru nk masuk sebulan kuar Very Happy

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Fri Apr 13, 2012 4:02 am

    uik....9.7k cash? hmm..tapi JB la plak.. adoi.. kalau pegi naik bas, sewa hotel, penat lagi.. tak balik modal.... nak pegi naik keta penat 2x + minyak + tol, baik aku beli kat sini -.-! sok nak pegi beli.. aku tak pedulik!!! da takbleh tahan.. penantian selama 2 taun nak beli moto baru!! yeehaaa!!

    Motaki

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Motaki on Fri Apr 13, 2012 6:11 am

    Td petang time g bayar roadtax insurans kt AG Motor Taman Ungku Tun Aminah,JB,Johor.nmpk gak kips se,sje usha tokey die..die kate 12k cash...palotak die!

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Fri Apr 13, 2012 10:42 am

    Motaki wrote:Td petang time g bayar roadtax insurans kt AG Motor Taman Ungku Tun Aminah,JB,Johor.nmpk gak kips se,sje usha tokey die..die kate 12k cash...palotak die!

    hah!!!! 12k plak dah... adoi... aku da la duit ngam2 je nih.. nak tunggu lagi sebulan......... tidaaaakkkkk!!!

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Fri Apr 13, 2012 7:57 pm

    haha..btw, nk usha, gi la kedai2 besa cket..ekceli time tu pon aku ade usha kedai2 tepi jalan saje masuk tgk, abg ipa aku da sound awal2..takya la,cari kedai yang bole caye cket..masuk2 tanye tokey dia buh 11k cash! terus kuar tanpa toleh2 lg belakang..aku sarankan try cari kedai yang ade byk branch, new chen ke pape ke..law arge lebey kurang nan kedai laen pon, at least dia nye service,layanan, n kepercayaan bro pon tggi kt kedai tuh..good luck for your hunting imam123 Very Happy da angkat jgn lupe uplod pic haa~

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Fri Apr 13, 2012 9:52 pm

    crazeechildz wrote:haha..btw, nk usha, gi la kedai2 besa cket..ekceli time tu pon aku ade usha kedai2 tepi jalan saje masuk tgk, abg ipa aku da sound awal2..takya la,cari kedai yang bole caye cket..masuk2 tanye tokey dia buh 11k cash! terus kuar tanpa toleh2 lg belakang..aku sarankan try cari kedai yang ade byk branch, new chen ke pape ke..law arge lebey kurang nan kedai laen pon, at least dia nye service,layanan, n kepercayaan bro pon tggi kt kedai tuh..good luck for your hunting imam123 Very Happy da angkat jgn lupe uplod pic haa~

    rata2 11.5k yg murah. tapi aku rase nak cium je amoi tu tumbok je muke apek tu. lu ada duit ka? kasi tunjuk sama wa. tu baru merisik, kensel hajat nak meminang. dah la 1 hal, kene tunggu 2minggu. sebab stock kedai tu abis.

    alih2, jalan punye jalan, campo itu ini, total 12768. wat d/p 6k jek (loan tak lepas plak Crying or Very sad )

    ade 11987, tapi same gak tunggu 2 minggu. tu kat cheras. leceh cket sbab kene ikut jalan tun razak. alih2 pi kat jalan setapak. dekat pun dekat. memang setapak je la dari umah aku pon. papehal senang nak kaw tim. isnin ni paling cepat. huiii...punye seronok la haiiiii... 1st time nak merasa 2stroke nih! harap2 takde la kes mati enjin Basketball nasib da beli pulpes. takde la malu sgt nanti bounce bounce bounce

    Motaki

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Motaki on Sat Apr 14, 2012 4:01 am

    tp ni nk pesan skit lar klu g NEW CHEN MOTOR JB,xkira kt Bdr Baru Uda ke atau Nusa Bestari ke bek ati2..tokey kuat klentong seyhh...penah dlu tnye harga 250r,arini len,mggu lps len,mggu lg 1 pn len...aik,pelik~~ati2 yer

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Sat Apr 14, 2012 5:13 am

    imam123 wrote:
    crazeechildz wrote:haha..btw, nk usha, gi la kedai2 besa cket..ekceli time tu pon aku ade usha kedai2 tepi jalan saje masuk tgk, abg ipa aku da sound awal2..takya la,cari kedai yang bole caye cket..masuk2 tanye tokey dia buh 11k cash! terus kuar tanpa toleh2 lg belakang..aku sarankan try cari kedai yang ade byk branch, new chen ke pape ke..law arge lebey kurang nan kedai laen pon, at least dia nye service,layanan, n kepercayaan bro pon tggi kt kedai tuh..good luck for your hunting imam123 Very Happy da angkat jgn lupe uplod pic haa~

    rata2 11.5k yg murah. tapi aku rase nak cium je amoi tu tumbok je muke apek tu. lu ada duit ka? kasi tunjuk sama wa. tu baru merisik, kensel hajat nak meminang. dah la 1 hal, kene tunggu 2minggu. sebab stock kedai tu abis.

    alih2, jalan punye jalan, campo itu ini, total 12768. wat d/p 6k jek (loan tak lepas plak Crying or Very sad )

    ade 11987, tapi same gak tunggu 2 minggu. tu kat cheras. leceh cket sbab kene ikut jalan tun razak. alih2 pi kat jalan setapak. dekat pun dekat. memang setapak je la dari umah aku pon. papehal senang nak kaw tim. isnin ni paling cepat. huiii...punye seronok la haiiiii... 1st time nak merasa 2stroke nih! harap2 takde la kes mati enjin Basketball nasib da beli pulpes. takde la malu sgt nanti bounce bounce bounce

    hahaha..bro dok kt area setapak ? dekat sgt la ni..sy stadi kt utm jalan semarak, selalu gak lepak uptown danau..semalam bru pas jmpe bro jeff, amek sticker kawasakikips.com tuh..sok maw pasang! law bile t teserempak pin2 jep~ Smile

    Sponsored content

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Sponsored content Today at 12:00 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:00 pm