Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Share

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Sat Apr 14, 2012 5:19 am

    Motaki wrote:tp ni nk pesan skit lar klu g NEW CHEN MOTOR JB,xkira kt Bdr Baru Uda ke atau Nusa Bestari ke bek ati2..tokey kuat klentong seyhh...penah dlu tnye harga 250r,arini len,mggu lps len,mggu lg 1 pn len...aik,pelik~~ati2 yer

    ow ye ke ? aritu gi book pon 2 hari sebelum raya cina..new chen nusa bestari je bukak..tak teringat lak nak gi compare harga dengan new chen uda..kang lau lagi mura sendiri makan hati..

    tp owner new chen uda tuh mebe lame abang ipa..time dia angkat modenas gt adnan sempit dia tuh sempat lagi pow bakul full cover nan helmet 2 bijik..ces~

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Sat Apr 14, 2012 10:24 am

    crazeechildz wrote:
    imam123 wrote:
    crazeechildz wrote:haha..btw, nk usha, gi la kedai2 besa cket..ekceli time tu pon aku ade usha kedai2 tepi jalan saje masuk tgk, abg ipa aku da sound awal2..takya la,cari kedai yang bole caye cket..masuk2 tanye tokey dia buh 11k cash! terus kuar tanpa toleh2 lg belakang..aku sarankan try cari kedai yang ade byk branch, new chen ke pape ke..law arge lebey kurang nan kedai laen pon, at least dia nye service,layanan, n kepercayaan bro pon tggi kt kedai tuh..good luck for your hunting imam123 Very Happy da angkat jgn lupe uplod pic haa~

    rata2 11.5k yg murah. tapi aku rase nak cium je amoi tu tumbok je muke apek tu. lu ada duit ka? kasi tunjuk sama wa. tu baru merisik, kensel hajat nak meminang. dah la 1 hal, kene tunggu 2minggu. sebab stock kedai tu abis.

    alih2, jalan punye jalan, campo itu ini, total 12768. wat d/p 6k jek (loan tak lepas plak Crying or Very sad )

    ade 11987, tapi same gak tunggu 2 minggu. tu kat cheras. leceh cket sbab kene ikut jalan tun razak. alih2 pi kat jalan setapak. dekat pun dekat. memang setapak je la dari umah aku pon. papehal senang nak kaw tim. isnin ni paling cepat. huiii...punye seronok la haiiiii... 1st time nak merasa 2stroke nih! harap2 takde la kes mati enjin Basketball nasib da beli pulpes. takde la malu sgt nanti bounce bounce bounce

    hahaha..bro dok kt area setapak ? dekat sgt la ni..sy stadi kt utm jalan semarak, selalu gak lepak uptown danau..semalam bru pas jmpe bro jeff, amek sticker kawasakikips.com tuh..sok maw pasang! law bile t teserempak pin2 jep~ Smile

    aku dok sentul. xsampai 2 km pon nk g setapak. dlu dekat 2 taun anto ex aku g utm pagi/mlm. tapi pe kan daye. abeh madu sepah di buang. nasib org lulus spm jek nk wat cemane. ni da single seat, lega cket. jenuh nk kumpul d/payment.

    agak2 kalo tgh jalan jem, taim cilok2 tu aku pin2 ko, ko nak toleh belakang ke? bounce bounce bounce

    aku wat moto tu g keje balik keje jek. danau da lame tak layan. nak bwk moto g sane pun rase takut2. nak park kat mane pon tak tau bro. kalo bwk lagenda aku tu aku tak heran la. lagipon, lalu situ jarang sangat2. takde ape sangat pon kat wangsa maju. yg happening=highway jek Very Happy so, kalo nak pin2 aku, pin2 kat highway je la yekk Very Happy

    Motaki

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Motaki on Mon Apr 16, 2012 10:58 pm

    crazeechildz wrote:
    Motaki wrote:tp ni nk pesan skit lar klu g NEW CHEN MOTOR JB,xkira kt Bdr Baru Uda ke atau Nusa Bestari ke bek ati2..tokey kuat klentong seyhh...penah dlu tnye harga 250r,arini len,mggu lps len,mggu lg 1 pn len...aik,pelik~~ati2 yer

    ow ye ke ? aritu gi book pon 2 hari sebelum raya cina..new chen nusa bestari je bukak..tak teringat lak nak gi compare harga dengan new chen uda..kang lau lagi mura sendiri makan hati..

    tp owner new chen uda tuh mebe lame abang ipa..time dia angkat modenas gt adnan sempit dia tuh sempat lagi pow bakul full cover nan helmet 2 bijik..ces~

    Bro,ak pn angkat gt128 ala2 adnan sempit tu taun lps,plat JMV lg...mmg bakul dgn helmet tu dlm package,klu dorg xbg mmg mkn slipar lerrr~~

    Klu da member abg ipar,harap2 lar harga xkne klentong da...janji puas ble ride(^_^)

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Tue Apr 17, 2012 12:02 am

    wuhhh...2nd time bwk 2 stroke.. gile ah.. bapak laju. tadi try bwk rpm lebih tujuh mak aih.. mcm nak terbang. cuak trus aku. mati eniin skali kat traffic light. malu sehhhh. nak jalan pun aKu preng2 lebih. ade nampak kips lain jalan steady jek. kene belatih lg nih ngan clutch.
    btw, td try bwk 180. pucat trus aku. da sampai umah cek speedometer, 137 -.- tp maybe sbb kejap sgt.

    tak sampai 4 saat aku trus slow. takut weh. metet minyak tak naik2. heran aku. da tekan button pon naik sikit je. padahal da isi 12 inggit.

    anyway, aku nak bkk seat blakang die pon aku xtau lg. sob sob.. nak bace manual pon x dpt.. adoii....

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Wed Apr 18, 2012 12:51 am

    imam123 wrote:wuhhh...2nd time bwk 2 stroke.. gile ah.. bapak laju. tadi try bwk rpm lebih tujuh mak aih.. mcm nak terbang. cuak trus aku. mati eniin skali kat traffic light. malu sehhhh. nak jalan pun aKu preng2 lebih. ade nampak kips lain jalan steady jek. kene belatih lg nih ngan clutch.
    btw, td try bwk 180. pucat trus aku. da sampai umah cek speedometer, 137 -.- tp maybe sbb kejap sgt.

    tak sampai 4 saat aku trus slow. takut weh. metet minyak tak naik2. heran aku. da tekan button pon naik sikit je. padahal da isi 12 inggit.

    anyway, aku nak bkk seat blakang die pon aku xtau lg. sob sob.. nak bace manual pon x dpt.. adoii....

    haha..tape mula2 mmg la sume org macam tuh...even casey stoner pon~ nati da lame2 mmg tangan gatal je la nak pulas trotel smpi abes..lagi pulak kt highway...

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Wed Apr 18, 2012 12:54 am

    Motaki wrote:
    crazeechildz wrote:
    Motaki wrote:tp ni nk pesan skit lar klu g NEW CHEN MOTOR JB,xkira kt Bdr Baru Uda ke atau Nusa Bestari ke bek ati2..tokey kuat klentong seyhh...penah dlu tnye harga 250r,arini len,mggu lps len,mggu lg 1 pn len...aik,pelik~~ati2 yer

    ow ye ke ? aritu gi book pon 2 hari sebelum raya cina..new chen nusa bestari je bukak..tak teringat lak nak gi compare harga dengan new chen uda..kang lau lagi mura sendiri makan hati..

    tp owner new chen uda tuh mebe lame abang ipa..time dia angkat modenas gt adnan sempit dia tuh sempat lagi pow bakul full cover nan helmet 2 bijik..ces~

    Bro,ak pn angkat gt128 ala2 adnan sempit tu taun lps,plat JMV lg...mmg bakul dgn helmet tu dlm package,klu dorg xbg mmg mkn slipar lerrr~~

    Klu da member abg ipar,harap2 lar harga xkne klentong da...janji puas ble ride(^_^)

    betul2! takat bakul nan helmet tu ofcoz..ni siap dpt lagi sebiji helmet free n bakul belakang~ untung betol ada mebe kedai jual vehicle ni..

    Motaki

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Motaki on Wed Apr 18, 2012 2:37 am

    crazeechildz wrote:
    Motaki wrote:
    crazeechildz wrote:
    Motaki wrote:tp ni nk pesan skit lar klu g NEW CHEN MOTOR JB,xkira kt Bdr Baru Uda ke atau Nusa Bestari ke bek ati2..tokey kuat klentong seyhh...penah dlu tnye harga 250r,arini len,mggu lps len,mggu lg 1 pn len...aik,pelik~~ati2 yer

    ow ye ke ? aritu gi book pon 2 hari sebelum raya cina..new chen nusa bestari je bukak..tak teringat lak nak gi compare harga dengan new chen uda..kang lau lagi mura sendiri makan hati..

    tp owner new chen uda tuh mebe lame abang ipa..time dia angkat modenas gt adnan sempit dia tuh sempat lagi pow bakul full cover nan helmet 2 bijik..ces~

    Bro,ak pn angkat gt128 ala2 adnan sempit tu taun lps,plat JMV lg...mmg bakul dgn helmet tu dlm package,klu dorg xbg mmg mkn slipar lerrr~~

    Klu da member abg ipar,harap2 lar harga xkne klentong da...janji puas ble ride(^_^)

    betul2! takat bakul nan helmet tu ofcoz..ni siap dpt lagi sebiji helmet free n bakul belakang~ untung betol ada mebe kedai jual vehicle ni..

    ak tros reject bakul blakang die tu,xcun....hahaha...sanggup dukung beg g sne sni dpd bakul besor kt blakang seat....spoil...nk superman pn xleh...muahhaahaha

    radiowave95

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by radiowave95 on Wed Apr 18, 2012 6:10 pm

    RR tempat aku bukan SE 10.5k siap insurance 1st party . 1st party tauuu bkn 3rd Smile

    crazeechildz

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by crazeechildz on Thu Apr 19, 2012 2:26 pm

    kat mane tuh ?? kluang ?? kalo se ?

    radiowave95

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by radiowave95 on Thu Apr 19, 2012 3:29 pm

    Kluang ah , ann seng motor . kalau se 10.5k cash , tapi tak masuk insurance . kalau insurance 3rd party 10.7 mcm tu . 1st party 11k

    lie_kips

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by lie_kips on Wed May 02, 2012 11:46 am

    mase aku beli dulu 1st model baru je rm8ribu4ratus cash..tahun 2005. skrg ni jauh dah beza hage,,

    radiowave95

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by radiowave95 on Sun May 06, 2012 3:18 am

    crazeechildz wrote:new chen nusa bestari (johor bahru) cash (moto sahaja) rm 9.7 itu pon aku gi kencing auntie bini tokey tuh..laki dia sebok gi repair moto len kt blkg aku saje panceng2 tanye harga..aku cakap la aritu gi kawasaki showroom dia kasi 9.8 (se), 9.6 biasa..pastu dia pon gi la bukak buku price dia..cincai2 dia cakap lau u maw angkat sekarang, i bole kasi 9.7 (se)...dan2 time tu jugak aku book! hahaha..time tu sebenarnya kat kawasaki pon 9.9 saje je..hehe
    time tu sebelum raya cina laa..lepas raya cina,time moto sampai,dia cakap u naseb baik laa..lepas raya cina cash pon suda naik rm 500 Shocked bersyukur aku book awal2 Very Happy

    Mintak tolong nak tanye sikit , New Chen Kluang 9.6k dia bagi aku weh . siap insurance 1st party . tp lepas tu dia tanya umur aku berapa .
    aku cakap 17 . pastu dia ckp kalau bawah umur 25 insurance charge 10% betul ke ? harga jadi RM9791.30 betul ke part tu ? kalau betul2 9.6k mmg aku order .
    haihh harga setiap kedai aku tanya memang lain2 RR ni pelik sungguh ! Sad harga tu aku dah tawar kalau tak mampos kene RM9.8k hrga motor sahaja .

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Sun May 06, 2012 11:04 pm

    lain tempat lain harga. tp kalo murah sgt, hati2

    radiowave95

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by radiowave95 on Mon May 07, 2012 12:12 am

    tu mmg betul lain tempat lain harga . kedai sini pelik2 . 10k , 10.8k . 9.8k , 11k . 11.3k pon ada . adoi

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Tue May 08, 2012 12:43 am

    radiowave95 wrote:tu mmg betul lain tempat lain harga . kedai sini pelik2 . 10k , 10.8k . 9.8k , 11k . 11.3k pon ada . adoi

    beza mungkin kat consultation, amoi2(kalo lawa harga pun lawa la), servis dan lain2? contoh mase aku nak beli, 10.9k tapi kene tunggu 2minggu sebab moto kene order. dan aku no 3 -.-!! tak sabar2 punye pasal, authorized dealer yg dekat dgn umah aku 11.5k kalo cash. ready stock mmg ade.. jumaat byr d/p 50% isnin petang bwk balik moto bounce bounce bounce

    radiowave95

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by radiowave95 on Tue May 08, 2012 7:10 pm

    woi mahalnya ! aku kene order deposit 1k je Smile lepas seminggu dpt la motor . hehe .

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Wed May 09, 2012 1:05 am

    radiowave95 wrote:woi mahalnya ! aku kene order deposit 1k je Smile lepas seminggu dpt la motor . hehe .

    ape yg mahal?

    radiowave95

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by radiowave95 on Wed May 09, 2012 4:09 pm

    imam123 wrote:
    radiowave95 wrote:woi mahalnya ! aku kene order deposit 1k je Smile lepas seminggu dpt la motor . hehe .

    ape yg mahal?

    harga kau beli le...

    imam123

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by imam123 on Wed May 09, 2012 11:27 pm

    radiowave95 wrote:
    imam123 wrote:
    radiowave95 wrote:woi mahalnya ! aku kene order deposit 1k je Smile lepas seminggu dpt la motor . hehe .

    ape yg mahal?

    harga kau beli le...

    da minat+desperate bro.. harga blakang kira.. nasib baik utang kedai 50%.. kalau nak cash, memang tak dapek la.. kalo yg d/p 1k lebih tu memang ade.. tapi AEON la.. keje gile bagi aku kalo utang dengan AEON..

    superNova26385

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by superNova26385 on Sun May 27, 2012 8:52 pm

    Kat bikers gallery alor setar 11.5k kalo 1st party tambah rm460 lg...

    Sponsored content

    Re: Harga KRR ZX 150 SE di kedai kawasan anda ? Cash OTR ?

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm