Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    aduhhh...motor baru..

    Share

    kawarangers

    aduhhh...motor baru..

    Post by kawarangers on Tue Jun 07, 2011 9:31 am

    Pagi semalam otw ke seremban dari Kl..lalu ikut Plus highway b.jalil...skali tgk kat laluan motor berderet motor stop..
    rupa2 roadblock..ala..ni yg x best ni..pasal nak bagi motor nmpk garang saya pun bukak la side mirror dari umah..menyesal betul
    x pasal2 dapat surat cinta..hehe..dgn no plat pun kene pasal no nmpk kecik kata dia..hahha aduhh motor baru dah dapat saman polis..aritu baru setel saman..ni dapat lagi..nasib la..

    ginagong

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by ginagong on Tue Jun 07, 2011 9:40 am

    pakai standard jer bro...
    cermin pasang kiri kanan, nombor plate ikut spec...
    ada roadblock selamba jer redah....

    dah brapa kali aku redah roadblock, tapi polis tak tahan pun..
    dia suruh jalan jer...
    motor lain kena check roadtax dan lesen....

    hehehhehe....

    krole

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by krole on Tue Jun 07, 2011 10:49 am

    ginagong wrote:pakai standard jer bro...
    cermin pasang kiri kanan, nombor plate ikut spec...
    ada roadblock selamba jer redah....

    dah brapa kali aku redah roadblock, tapi polis tak tahan pun..
    dia suruh jalan jer...
    motor lain kena check roadtax dan lesen....

    hehehhehe....

    setuju..hehe..motor ni standard pun dah lawa..xpasal-pasal melayang duit bayar saman sbb nak nampak garang..hehe..dr 10 motor RR yg aku jumpa cuma 1 je yg buang side mirror nih.. Smile

    AsTaLaVisTa

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by AsTaLaVisTa on Tue Jun 07, 2011 11:27 am

    krole wrote:
    ginagong wrote:pakai standard jer bro...
    cermin pasang kiri kanan, nombor plate ikut spec...
    ada roadblock selamba jer redah....

    dah brapa kali aku redah roadblock, tapi polis tak tahan pun..
    dia suruh jalan jer...
    motor lain kena check roadtax dan lesen....

    hehehhehe....

    setuju..hehe..motor ni standard pun dah lawa..xpasal-pasal melayang duit bayar saman sbb nak nampak garang..hehe..dr 10 motor RR yg aku jumpa cuma 1 je yg buang side mirror nih.. Smile

    Lawa ker buang side mirror...Cam cacat jer moto....EX5 lawa la klau buang side mirror...Ala..Naper x cakap kat Polis tuh side mirror kena curik.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    ginagong

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by ginagong on Tue Jun 07, 2011 4:14 pm

    motor kapcai lawa ler buang side mirror...
    cutting sbk nampak cacat la kalu buang side mirror ni...

    kawarangers

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by kawarangers on Tue Jun 07, 2011 6:52 pm

    itu la..first time tu bukak..dah sarung pun side mirror tu balik..no plate jer x tukar lagi..menyesal tul bukak..bawak padah..dah tu..bila balik tgh top 180 nak tgk blkang lagi hancur...bahaya..memang x bukak dah pasni..pakai sampai bila2...hahahhah

    Khaza

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by Khaza on Tue Jun 07, 2011 9:37 pm

    Moral drpd cerita ni ialah: Layan standard je,tk rugi apa2 pun..

    longjack

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by longjack on Tue Jun 07, 2011 10:04 pm

    kalau ade side mirror yg bole lipat tu kan best..
    pnh pkai kt 125z dlu tp ble merembat bjoget2 mirror tu..keh3

    ginagong

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by ginagong on Tue Jun 07, 2011 11:28 pm

    zx tak sesuai pakai mirror lipat...
    lagi gamp**g jadinya hehehe...

    Maverick

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by Maverick on Wed Jun 08, 2011 12:54 am

    Guna je side mirror factory tu, cutting dia mmg sesuai dgn body zx ni.. lagipun mahal tu beb.. RM40 sebelah kat Kawasaki kalo tak silap!

    kawarangers

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by kawarangers on Wed Jun 08, 2011 2:30 am

    mmg mahal pun..kalau carik kat sparepart mampos nak jumpa..ori ada la...hahah

    Sponsored content

    Re: aduhhh...motor baru..

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm