Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    cadangan utk kippers

    Share

    kawarangers

    cadangan utk kippers

    Post by kawarangers on Wed Jun 08, 2011 10:51 am

    salam satu malaysia..

    mungkin saya bukan bergelar otai mahupun org lama dalam forum ni..tapi saya ada sedikit cadangan
    utk para kippers sejati...

    saya bnyk membaca dlm forum ni..hampir kesemua topik saya lihat..
    salah satu masalah antara kippers ialah bertembung atau selisih motor sesama jenis iaitu Kawasaki
    x kira ape jenis..dan saya slalu juga terjumpa pemilik kips atas jalan tapi x kenal muka..biasanya ramai
    yg menggunakan full face nak tgk plat number x sempat..dan saya membunyikan hon tanda
    kawan..tapi masalahnya..sapaan saya x dilayan..mungkin dia bkn ahli kita..mungkin juga dia ahli dan ingt
    saya ni bunyi hon saja2 je kot..saya ada terbaca masalah ni mungkin pernah diceritakan oleh
    ahli kips sebelum ni..

    apa kata kita create bunyi hon utk ahli kippers..tanda kalau bertembung senang nak tahu samada
    dia ahli ataupun tidak..

    contah :


    1 : bunyikan hon 4 kali..(kalau 3 kali dah mcm 3 line la pulak)

    2 : bunyikan 3 kali hon..tapi yg pertama bunyi pendek yg kedua
    panjang sket dan yg ketiga pendek balik..

    3 : bunyi skali tapi panjang dalam 2 or 3 saat..(kang org ingt kita marah kt dia plak..

    ini ialah cadangan secara x sengaja difikir oleh saya masa tgh mandi tadi..kalau anda rasa
    ia x memberikan pandangan positif anda abaikan saja..mungkin perkara ini dah dibincangkan
    sebelum ini tanpa saya sedari..maklumlah saya budak baru dalam forum ni..

    kalau sedara ada buah fikiran yg lebih bernas dan efektif sila lah beri cadangan supaya dapat dikongsi bersma(KONGSI? lu langsi lu mati..hahah gurau2)..ini salah satu
    kebaikan para Kippers utk bertahan lebih lama dlm forum ni supaya kippers2 baru rasa x terasing
    bila terjumpa otai2 atas jalan..maklumlah..budak baru mcm saya x pernah TTS atau konvoi..so saya x mengenali
    hampir kebanyakkan sedara bila terserempak..

    pertimbangkan demi kebaikan..

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Wed Jun 08, 2011 12:18 pm

    [quote="kawarangers"]salam satu malaysia..

    mungkin saya bukan bergelar otai mahupun org lama dalam forum ni..tapi saya ada sedikit cadangan
    utk para kippers sejati...

    saya bnyk membaca dlm forum ni..hampir kesemua topik saya lihat..
    salah satu masalah antara kippers ialah bertembung atau selisih motor sesama jenis iaitu Kawasaki
    x kira ape jenis..dan saya slalu juga terjumpa pemilik kips atas jalan tapi x kenal muka..biasanya ramai
    yg menggunakan full face nak tgk plat number x sempat..dan saya membunyikan hon tanda
    kawan..tapi masalahnya..sapaan saya x dilayan..mungkin dia bkn ahli kita..mungkin juga dia ahli dan ingt
    saya ni bunyi hon saja2 je kot..saya ada terbaca masalah ni mungkin pernah diceritakan oleh
    ahli kips sebelum ni..

    apa kata kita create bunyi hon utk ahli kippers..tanda kalau bertembung senang nak tahu samada
    dia ahli ataupun tidak..

    contah :


    1 : bunyikan hon 4 kali..(kalau 3 kali dah mcm 3 line la pulak)

    2 : bunyikan 3 kali hon..tapi yg pertama bunyi pendek yg kedua
    panjang sket dan yg ketiga pendek balik..

    3 : bunyi skali tapi panjang dalam 2 or 3 saat..(kang org ingt kita marah kt dia plak..

    ini ialah cadangan secara x sengaja difikir oleh saya masa tgh mandi tadi..kalau anda rasa
    ia x memberikan pandangan positif anda abaikan saja..mungkin perkara ini dah dibincangkan
    sebelum ini tanpa saya sedari..maklumlah saya budak baru dalam forum ni..

    kalau sedara ada buah fikiran yg lebih bernas dan efektif sila lah beri cadangan supaya dapat dikongsi bersma(KONGSI? lu langsi lu mati..hahah gurau2)..ini salah satu
    kebaikan para Kippers utk bertahan lebih lama dlm forum ni supaya kippers2 baru rasa x terasing
    bila terjumpa otai2 atas jalan..maklumlah..budak baru mcm saya x pernah TTS atau konvoi..so saya x mengenali
    hampir kebanyakkan sedara bila terserempak..

    pertimbangkan demi kebaikan..
    [/quote]




    Mungkin bole tapi setakat hon kecik tu okla ...yang deret memanjang tu dah lain macam dah..ingat marah2ke ape..hehe Smile

    ginagong

    Re: cadangan utk kippers

    Post by ginagong on Wed Jun 08, 2011 1:04 pm

    hon 2 kali pun dah ok...
    pin pin...

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Wed Jun 08, 2011 2:42 pm

    ginagong wrote:hon 2 kali pun dah ok...
    pin pin...

    Ok Kalau pin2 aku setuju...ape kate kippers yang lain???

    r0cket_terbang

    Re: cadangan utk kippers

    Post by r0cket_terbang on Wed Jun 08, 2011 4:28 pm

    Matthew wrote:
    ginagong wrote:hon 2 kali pun dah ok...
    pin pin...

    Ok Kalau pin2 aku setuju...ape kate kippers yang lain???

    stuju2, tp mayb kne pjg sket mcm ok gak, mklum la pkai fullfce, x brape dgr bnyi honk kips yg comey lote nie...

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Wed Jun 08, 2011 6:06 pm


    Nanti aku tukau Air Hon Biar Padat cam kete tembus bunyi masuk helmet fullface hahaha lol!

    iltizamz

    Re: cadangan utk kippers

    Post by iltizamz on Wed Jun 08, 2011 7:16 pm

    saya setuju kalo kita bunyikan 2x... saya dah pun tuko hon bunyi kuat coz gara2 kita hon tapi x dengo dek org...hehe

    reza

    Re: cadangan utk kippers

    Post by reza on Wed Jun 08, 2011 7:29 pm

    sy pon setuju gak....hon 2 kali ok lerr tuu Very Happy

    kawarangers

    Re: cadangan utk kippers

    Post by kawarangers on Wed Jun 08, 2011 9:11 pm

    2 kali mcm best jer..ok la tu..tapi andaikata yg kene hon tu kippers gak..kene balas 2 kali gak la...tanda geng kita..hahhahaahh

    Khaza

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Khaza on Wed Jun 08, 2011 10:16 pm

    Hon 2x mmg best.. saya mesti pileyyy..

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Thu Nov 24, 2011 3:29 pm

    Tapikan ade hon 2 kali ni pun ade yang masih buat dehh je..hemphhh pale

    kr150c87

    Re: cadangan utk kippers

    Post by kr150c87 on Thu Nov 24, 2011 3:43 pm

    Rasanya anda bertembung dengan geng ini kot.hehe Very Happy Razz

    http://www.youtube.com/watch?v=Xt_BOUGIEIY



    ginagong

    Re: cadangan utk kippers

    Post by ginagong on Thu Nov 24, 2011 9:19 pm

    tu bukan group forum ni kot? atau mereka tak baca thread ni?

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Fri Nov 25, 2011 11:07 am


    Lah bawak laju2..pakai t-shirt..rim warna-warni..nama KIPS utara...memmang pun diorang tak layan yang full suited..hmm boleh cam perbezaan degan kippers sejati dan yang bukan.. Rolling Eyes

    CookieMonster

    Re: cadangan utk kippers

    Post by CookieMonster on Fri Nov 25, 2011 9:44 pm

    Waaa.... haPENING betul konvoi kippers northern ni lol!

    Jeles pon Ada.. tongue

    turbonoshayabusa

    Re: cadangan utk kippers

    Post by turbonoshayabusa on Fri Nov 25, 2011 11:03 pm

    kr150c87 wrote:Rasanya anda bertembung dengan geng ini kot.hehe Very Happy Razz

    http://www.youtube.com/watch?v=Xt_BOUGIEIY


    Buat malu Kippers...Superman, Batman, Spiderman... ada telo masuk trek angkat piala la...

    khor

    Re: cadangan utk kippers

    Post by khor on Fri Nov 25, 2011 11:09 pm

    turbonoshayabusa wrote:
    kr150c87 wrote:Rasanya anda bertembung dengan geng ini kot.hehe Very Happy Razz

    http://www.youtube.com/watch?v=Xt_BOUGIEIY


    Buat malu Kippers...Superman, Batman, Spiderman... ada telo masuk trek angkat piala la...

    ha... bukan super,bat or spiderman bro... itu semua American Hero... kat M.sia ni ada local hero gak... klawang man & cicak man...he..he... Laughing lagi hebat kan??

    turbonoshayabusa

    Re: cadangan utk kippers

    Post by turbonoshayabusa on Sat Nov 26, 2011 1:04 am

    khor wrote:
    turbonoshayabusa wrote:
    kr150c87 wrote:Rasanya anda bertembung dengan geng ini kot.hehe Very Happy Razz

    http://www.youtube.com/watch?v=Xt_BOUGIEIY


    Buat malu Kippers...Superman, Batman, Spiderman... ada telo masuk trek angkat piala la...

    ha... bukan super,bat or spiderman bro... itu semua American Hero... kat M.sia ni ada local hero gak... klawang man & cicak man...he..he... Laughing lagi hebat kan??

    Jangan jatuh lepas tu jadi macam salah satu local delicacy : roti canai

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Mon Nov 28, 2011 4:14 pm


    Bro kena tengok diaorang beraksi dijalanan..memang interestingla bro..

    abglipanz

    Re: cadangan utk kippers

    Post by abglipanz on Wed Nov 30, 2011 2:25 am

    Aku rasa pnh kena hon dgn dua bjk kips sorng pkai fullface kt main road psr borong slayang dkt fly over nk msok bndr baru slayang... sempat toleh n kt tgn la... ada sesape ke dlm tread ni..???

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Thu Dec 01, 2011 12:18 am

    Petang tadi seekor mamat tu pakai seluar pendek dengan helmet steng naik KIPS ijau..aku hon kat dia mase kat trafic light..dia termenga2...ntahla..ape dia pikir yang lame sangat tu sampai dah lampu ijau dia kat sane termenga aje..huhuhu.. Laughing

    abglipanz

    Re: cadangan utk kippers

    Post by abglipanz on Thu Dec 01, 2011 1:40 am

    Matthew wrote: Petang tadi seekor mamat tu pakai seluar pendek dengan helmet steng naik KIPS ijau..aku hon kat dia mase kat trafic light..dia termenga2...ntahla..ape dia pikir yang lame sangat tu sampai dah lampu ijau dia kat sane termenga aje..huhuhu.. Laughing

    Mak dia marah dia la tu kot tlupa nak beli telor ke...hehehe

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Sun Dec 04, 2011 10:24 pm


    Haha memmang padan degan cara dia termenga tu hahaha... lol!

    Faizal Kamisan

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Faizal Kamisan on Tue Jan 31, 2012 5:03 pm

    ok..beres..hon 2x..pin..pin..

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Wed Feb 01, 2012 12:54 am


    Aduii sekarang ape sedang menjadi trend baru pulak..para mat rempit pun dah start tegur2 dah..nak reply ke tak nak ni???..siap angkat kakila berdirila...hampehhhh.. confused

    Sponsored content

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am