Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    cadangan utk kippers

    Share

    khairul

    Re: cadangan utk kippers

    Post by khairul on Wed Feb 01, 2012 1:13 am

    tapi kalau dah tukar moto mcm mane...
    saya sekarang pakai yamaha lc135...
    tapi masih tersimpan dalam hati nak ambik kips balik
    cume nak tgu modal je...
    boleh tak sy hon 2 kali gak???

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Wed Feb 01, 2012 1:41 am


    Aduui boleh le..takde masalah..asalkan jangan tegur Mat rempit sudaaaaahhhh..huhuhuhu

    khairul

    Re: cadangan utk kippers

    Post by khairul on Wed Feb 01, 2012 1:44 am

    kalau hon mesti balas tau walaupun yamaha lc135...
    bro kat sg buloh kat ne bro...

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Wed Feb 01, 2012 2:18 am


    Boleh punya..area rahman putra-kuang-paya jaras-bandar baru Sg,buloh boleh nampak ulang alik route ni pi keje..hang pakai LC warne ape??

    khairul

    Re: cadangan utk kippers

    Post by khairul on Wed Feb 01, 2012 2:33 am

    LC warna putih biru,sport rim warna hitam
    kips lama warna hitam mati...


    GhostRideR

    Re: cadangan utk kippers

    Post by GhostRideR on Tue Jul 03, 2012 1:48 pm

    Pasal hon-hon ni ada baguih nya jugak.. tp (ini cadangan aku ajer...) apakata dlm forum ni.. bahagian signature bawah tu letak pic owner.. nak letak pic motor + owner pun boleh..kalau buleh pic owner tu kasi clear lagi bagus.. so dgn ini lagi senang kita nak kenal motor dan owner motor tersebut.. plate number tu kalo boleh hide/ blurr kan.. kat avatar tepi tu tak kisah la nak letak pic apa pun.. aku pun tgh carik idea nak buat signature bawah tu ni - sekadar cadangan afro

    imam123

    Re: cadangan utk kippers

    Post by imam123 on Wed Jul 04, 2012 4:39 am

    GhostRideR wrote:Pasal hon-hon ni ada baguih nya jugak.. tp (ini cadangan aku ajer...) apakata dlm forum ni.. bahagian signature bawah tu letak pic owner.. nak letak pic motor + owner pun boleh..kalau buleh pic owner tu kasi clear lagi bagus.. so dgn ini lagi senang kita nak kenal motor dan owner motor tersebut.. plate number tu kalo boleh hide/ blurr kan.. kat avatar tepi tu tak kisah la nak letak pic apa pun.. aku pun tgh carik idea nak buat signature bawah tu ni - sekadar cadangan afro

    tepi kiri kanan single seat aku terang2 ade sticker kawasakikips.com. tak nampak gak tak tau la.. ade yg tampal depan dekat area signal..

    GhostRideR

    Re: cadangan utk kippers

    Post by GhostRideR on Thu Jul 05, 2012 9:58 pm

    imam123 wrote:
    GhostRideR wrote:Pasal hon-hon ni ada baguih nya jugak.. tp (ini cadangan aku ajer...) apakata dlm forum ni.. bahagian signature bawah tu letak pic owner.. nak letak pic motor + owner pun boleh..kalau buleh pic owner tu kasi clear lagi bagus.. so dgn ini lagi senang kita nak kenal motor dan owner motor tersebut.. plate number tu kalo boleh hide/ blurr kan.. kat avatar tepi tu tak kisah la nak letak pic apa pun.. aku pun tgh carik idea nak buat signature bawah tu ni - sekadar cadangan afro

    tepi kiri kanan single seat aku terang2 ade sticker kawasakikips.com. tak nampak gak tak tau la.. ade yg tampal depan dekat area signal..

    itu kalau ada stiker imam.. orang lain tak de stiker tu camno? at least ada stiker tu pun sure ada something kat motor tu yg membuat kan kita kenal kan.. cth: pakai pro arm ke.. ekjos yy pang kaler gold ke (ni saja aku tambah hehe)

    jirou

    Re: cadangan utk kippers

    Post by jirou on Tue Aug 21, 2012 2:03 pm

    bgus,1 cdgn yg bernas..pkai airhorn pn ok,,tp jgn pkai horn siput babi suda

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Wed Aug 22, 2012 12:27 am

    [quote="GhostRideR"]Pasal hon-hon ni ada baguih nya jugak.. tp (ini cadangan aku ajer...) apakata dlm forum ni.. bahagian signature bawah tu letak pic owner.. nak letak pic motor + owner pun boleh..kalau buleh pic owner tu kasi clear lagi bagus.. so dgn ini lagi senang kita nak kenal motor dan owner motor tersebut.. plate number tu kalo boleh hide/ blurr kan.. kat avatar tepi tu tak kisah la nak letak pic apa pun.. aku pun tgh carik idea nak buat signature bawah tu ni - sekadar cadangan afro [/quote]

    Kalau Macam ni senang skit pencuri nak cam kite dalam forum nikan sekali pakage dengan gambar motor sekali tu... geek

    GhostRideR

    Re: cadangan utk kippers

    Post by GhostRideR on Thu Aug 23, 2012 1:58 am

    Matthew wrote:
    GhostRideR wrote:Pasal hon-hon ni ada baguih nya jugak.. tp (ini cadangan aku ajer...) apakata dlm forum ni.. bahagian signature bawah tu letak pic owner.. nak letak pic motor + owner pun boleh..kalau buleh pic owner tu kasi clear lagi bagus.. so dgn ini lagi senang kita nak kenal motor dan owner motor tersebut.. plate number tu kalo boleh hide/ blurr kan.. kat avatar tepi tu tak kisah la nak letak pic apa pun.. aku pun tgh carik idea nak buat signature bawah tu ni - sekadar cadangan afro

    Kalau Macam ni senang skit pencuri nak cam kite dalam forum nikan sekali pakage dengan gambar motor sekali tu... geek

    kalo camtu... letak muka owner je dah la.. tapi kalo still nak taruk pic motor masing masing still ok lagi.. ikut mana yg senang laa.. bounce

    bluekawakips

    Re: cadangan utk kippers

    Post by bluekawakips on Thu Aug 23, 2012 4:56 am

    aku rase baik kite buat sticker tampal kat plate number..x pom kite tampal sticker serong kt plate tu skit..line die kene ade biru hijau merah hitam..4 line nie mesti dilekat pada ekor kips kita..baru nmpk..kalau nak ade reflector lg terbaik..mlm pun nmpk..

    ok x bro kips lain..

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Thu Aug 23, 2012 9:03 pm

    [quote="bluekawakips"]aku rase baik kite buat sticker tampal kat plate number..x pom kite tampal sticker serong kt plate tu skit..line die kene ade biru hijau merah hitam..4 line nie mesti dilekat pada ekor kips kita..baru nmpk..kalau nak ade reflector lg terbaik..mlm pun nmpk..

    ok x bro kips lain..[/quote]

    Kan sticker KIPS ade, bole beli dengan "GT Jeff" tampal tu jeee yang penting..

    billyvvs

    Re: cadangan utk kippers

    Post by billyvvs on Fri Aug 24, 2012 5:52 am

    Masih available ke?

    Matthew

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Matthew on Fri Aug 24, 2012 9:25 pm

    Tanya dengan cikgu Jeff..ade dalam phone book contact dia...

    bluekawakips

    Re: cadangan utk kippers

    Post by bluekawakips on Sat Aug 25, 2012 4:49 pm

    sticker yg ade tu tampal kat ekor rr x nmpk sgt bro..kalau tampal kat hujung plate tu kompom nmpak..

    Sponsored content

    Re: cadangan utk kippers

    Post by Sponsored content Today at 8:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:25 am