Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    moto yg korang pakai sebelum kips

    Share

    BoyKL

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by BoyKL on Thu Jan 13, 2011 12:09 am

    1st: RGV (kapcai)
    2nd: TZM
    3rd: FXR

    Semua motor beli baru. RGV pakai 6 bulan jer, pastu tukar TZM. Pakai lebih kurang 3 tahun pastu tukar FXR. Pakai lebih kurang 3 tahun juga, lepas tu orang tua soh pakai keter.

    whatsupbro

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by whatsupbro on Thu Jan 13, 2011 9:22 am

    tgk brader2 sume ni mmg ade peningkatan la..

    cam aku... seblom pakai kips.. aku pakai basikal...

    training 10-20 minit centu ngan FZ150i sbelom naik kips.. ;p

    lie_kips

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by lie_kips on Thu Jan 20, 2011 2:43 pm

    1997-2001 pakai ex-5 (moto bapak)
    2001-2003 pakai yamaha ss110 (register tahun 94)
    2003-2005 pakai yamaha 125z (register tahun 2001)
    2005 - sekarang KAWASAKI NINJA KRR ZX150 (BARU NYE)
    Dr 125cc ke 150cc ternyata berbeza seperti bwk kancil 660cc ngn wira 1.6cc

    tungau hikmat

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by tungau hikmat on Fri Jan 21, 2011 4:43 pm

    1) Yamaha rx100 ,moto abang
    2) yamaha rxz,moto sendiri
    3) yamaha y sport 100,jual rxz amik y sport
    4) Honda Wave 125,jual wave amik FZ
    5) yamaha fz 150i,pakai 5 bulan..jual sebab moto lemau..
    6) kawasaki er6n, baru jual sebab kononnya nak upgrade...tapi tak upgraded lagi...
    7) Kawasaki superkips (krz), moto sekarang...moto runner..moto buat pergi kerja/balik kerja

    dart_haitaara

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by dart_haitaara on Fri Jan 21, 2011 5:47 pm

    Yamaha RXZ- hilang kt town
    Yamaha 125Z- jual sbb kondem
    Yamaha 135LC- trand in amek kawa
    Kawasaki ZX150RR

    Pak_Utih

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Pak_Utih on Sun Jan 23, 2011 10:16 am

    Yamaha 100 Sports
    Yamaha 110 SS
    Suzuki Panther Jerung (Hilang kena rembat)
    Yamaha TZM
    Yamaha 110 SS (Tahun Lain)
    Modenas Kriss
    Modenas ELit 150

    Sekarang
    Kawasaki ZX150RR

    Akan Datang
    Kawasaki D-Tracker X
    Duke 690 R
    Yamaha R6
    Twisted Evil

    r0cket_terbang

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by r0cket_terbang on Sun Jan 23, 2011 12:37 pm

    2003-05 Basikal

    2005-07 Modenas Kriss 100,
    tu pun bpk yg soh blaja bwk moto, cuz aq mls bwk bnda 2 roda nie...

    2007-10 Pakai kaki jep

    2010-present ZX-150RR, tah cmne tah, bley terminat n trbeli, hehehe

    Incoming Neo CPS... stylo lorh keta tuh...

    ^^

    epul ktn

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by epul ktn on Fri Jan 28, 2011 12:18 am

    mule2 basikal (jatuh tergolek abes muke parak)
    pas2 C70 (ayah aku pye)
    pas2 da besar kit amek RX-S ( tp jual walaupon berat ati , coz gawat )
    pas2 ag kai 125 Z 2nd model (abg aku pye)
    then,,pakai RX-S balek ( byk wt moto nie,,syg giler,,,da kacuk RX-K)
    now amek sebiji ag moto,,,Kawasaki Kips KR150a

    atoks

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by atoks on Sun Feb 13, 2011 10:54 pm

    uiihh.. sat nk igt..

    Ni sniri pnya moto... x masuk aku blasah moto abah aku ok..

    Suzuki TRS aka Jipang - tetap setia smpai detik inii.. ada lg tersimpan.. siap slimut woo..
    NSR 150RR - sold- downgrade to 150R pasai nk smbg blajar.
    NSR 150R - sold
    Suzuki GS500 - sold sbb mau upgrade to 600
    Kawasaki ZZR600E - sold sbb kunun nk pencen dah main moto.
    Kriss 110 - moto belasahan - tp dah jual sbb amik LC
    Yamaha FJ 1200- tk tahan dgn racunan shbt2 yg habbat.. tpaksa amik moto blk... pakai 2tahun akhirnya juai sbb mau kawin tp tkde duit..
    Yamaha LC135 - current (wat blasahan)
    KRZ -current-

    uiihh.. byk jugak moto atok yer... tak sangka plak.. cpt sungguh masa berlalu..

    hkm

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by hkm on Sun Mar 06, 2011 11:20 pm

    aku lak
    1st - honda ex5
    2nd - yamaha ego
    3rd - zx150rr sehingga ke hari ini..moto pon baru lg dpt xkn nk tukar hehe

    Q-07

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Q-07 on Mon Mar 07, 2011 8:04 pm

    salam......
    newbie dsni....

    moto ptama-kriss110...Razz
    kdua- gt128...Twisted Evil
    next,dlm perancangan= kips se,dlm bulan ni @ bln depan......cheers


    ad pape ke ak kna blajar,sb sblm ni main 4stroke.....
    pape inbox la,nk on9 slalu buzy....

    Surveyor_LC

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Surveyor_LC on Thu Mar 24, 2011 8:42 pm

    Aku pun nak jugak lah...

    1st - Yamaha Nouvo (beli buat pergi balik sekolah sampai kerja..masa tu krisis nak angkat nouvo ke atau
    125z..akhirnya beli nouvo sebab kurang panasnya...pastu jual kat pakcik..dah la slow nak mampus..ada awek
    LC tibai aku kat highway..aku pulak tak tahu dan sgt la leceh nak maintain..tak suka kpd skuter..sumpah
    takkan beli skuter lg..wakakaka)

    2nd - Yamaha 135LC (beli waktu masuk universiti..tak tahan dgn bisikan halus..dgn kelajuan yg power, ditambah
    pulak dgn populariti yg baik, aku angkut LC ni..lepas tu aku modi pulak..pakai blok 60.5, cdi rahsia dan
    macam2 lagi..wakakaka)

    3rd. - Akan datang (KIPS) huwaaaa..aku tak beli kips lagi..tapi teringin gilaa..aku nak jual LC aku..huwaaa...

    fareastz

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by fareastz on Fri Apr 01, 2011 12:16 am

    1st bike- krisstar (ayah aku punyer) dari form 4 (2005) sampai la nak masuk poli (2007)

    2nd bike- Ex5 2009-current...moto ni beli sebab nak praktikel..so ari2 ulang alik KL-putrajaya..da abis prektikel bawak plak moto ni pegi politeknik...so berulang alik la KL-sabak bernam sampai abis blajar...dan sekarang pon still guner..

    3rd bike- zx150- currently used...beli 2nd hand jer sebab tak mampu nak beli baru...sangat berminat moto sport..so zx150 la jadi pilihan... lagi pon kesian cepai ni..bawak rider yang berat sangat Razz...



    akan ku belai kedua2 motor aku ni selagi dier kat tangan aku...

    krole

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by krole on Fri Apr 01, 2011 12:59 am

    sekolah rendah - honda c90 (belasah mmotor atuk. Evil or Very Mad )
    sekolah menengah -
    1) honda c70 (atuk belikan masa form 2, sebab asyik dok belasah motor dia je. Laughing pastu modified macam2 kat c70 aku tu. bagi kata sepupu, hilang plak)
    2) Suzuki best (atuk dah upgrade main 2 stroke plak. aku belasah lagi motor dia. Razz )
    3) RXZ 5 speed ( atuk belikan lagi sebab nak memudahkan aku ke sekolah masa form 5. rxz ni pun aku bikin macam2. pakai sampai aku keje)
    masa kerja -
    1) RXZ 6 speed ( trade in rxz 5 speed. yang ni aku pakai standard je pastu jual beli kancil.)
    2) MZ Moskito (beli 2nd. tp macam hampeh. bagi kat adik ipar pastu dia jual & beli motor modenas apatah)
    3) BKZ SX ( yang ni mmg syok naik bukit & selalu jugak masuk hutan main offroad. Cool pastu jual sbb member2 lain dah pakai superbike plak)
    4) Lagenda Z ( orang rumah punya tapi dia dh xpakai sgt. aku plak belasah. hehe)
    5) Kawasaki KRR ZX150 SE ( 30.3.2011 - present. hehe)


    Ezak Harmanov

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Ezak Harmanov on Fri May 20, 2011 5:57 pm

    slm,

    noob sni,
    1. beskal bmx dgn lerun Laughing
    2. suzuki rc80
    3. honda c70
    4. honda raider (blasah abg aku nye)
    5. yamaha 88
    6. honda ex5
    7. yamaha lc (mtr mkn duit, modi2 pastu dpt 180 kjap je, overhaul 2 kali Sad klau tau dlu xyah modi overhaul sume, amik kips je trus cheers )
    8. kawasaki zx150 se

    sok2 amik zx6r dgn gsx6r, Twisted Evil

    makaii

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by makaii on Fri May 20, 2011 7:20 pm

    1998:belasah Kriss bapak.. dia naik jaguh..
    2002:belasah pakai jaguh bapak pulak dia nk naik kriss
    2003:EX5Class1 beli pakai duit keje masa SPM
    2007:CBR150R baru mula keje (jahanam lanngar lori,kaki patah)
    2008:CBR600FtecII secondhand smbung bayar (pun jahanam piston pecah)
    2009:CB400vtecII (jual dah sbb nk kawen)
    2010:Kawasaki KSR110 (motot gantian sbb da jual cb400)
    2011:Bini pow KSR bawk p keja aku pakai ZX150..

    sekian..

    iltizamz

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by iltizamz on Fri May 20, 2011 8:20 pm

    aku lak nye cite arr...
    tarikh & tahun aku lupa langsung dah...
    mula2 aku pakai yamaha lagenda 2nd model..beli guna skim singer yang memang sebanyaknya menipu orang..(xcident)...jual
    pastu aku amik lak honda wave 125 s color biru...jual..
    pastu ego s (ni moto bini aku tapi aku yg belasah)...ada lagi sampai skang...
    pastu bini nak pakai aku pun amikla KRR ZX 150 hitam...(dah tuko color gi ijau)...
    sekian sajela cite dari saya...hehehe...

    zenkage

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by zenkage on Wed May 25, 2011 7:41 am

    Aku mule2 bejinak2 blja nek motor ngan motor arwah ayah aku Suzuki Rc-80 (rakan2 gelar sbg RcZ 800) hehe.
    Pastu da dapat lesen L aku pinjam la Lagenda First model pakcik aku,memang seronok aku lenjan,rempit sini sana (hahaha zaman muda2).Pastu da eksiden 2-3 kali pakcik aku da hangin ngan aku so aku bikin balik RcZ tu and pakai la sampai habis sekolah.Budak2 kutuk aku kaw2 nyer tp gi lantak la same dorang. Twisted Evil pastu masuk kolej pon aku selambe je lenjan rcz sampaila harini hehe.Memang da planning nak amik moto baru,rxz tp x jadi coz da limited edition so tuka la kpd Kips,insyaallah x lama lagi ^_^(Pelan2 kumpol duet )

    RiLL

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by RiLL on Fri Jul 01, 2011 1:47 am

    pakai moto ex5...lepas wiyering terbakor tros sapu zsr ni..hehe......

    takeshipett

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by takeshipett on Fri Sep 23, 2011 5:20 pm

    1. yamaha 88 (moto bapak nih)
    2. suzuki gsx 110 (moto bapak jugak nih moto nih tahan giler aku rasa 10 tahun bapak aku buat 2 kali jew obohol itu pon sekali tuh pasal enjin pecah aku g panjat divider tinggi ekekeke)
    3. moskito mz (nih la first motor yang aku beli,sebab time tuh skuter senang market ekekekke, tp jual gaks pasal motor banyak problem dan awek pon da tader)
    4. yamaha lc (pakai motot nih mmg byk duit tergadai pasal duk godek sana godek sini last last motot lagi byk kali tersadai dari dipakai last di jual gak)
    5. zx150se (ni motot paling best kut setakat nih hehehhe)

    HNM4844

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by HNM4844 on Mon Sep 26, 2011 11:58 am

    moto mula aku bawak dan pakai sampai sekolah menengah
    -EX5 Class 1-bapak aku punye-skrg die bagi kat member die sebab last moto tu kat Miri.nk bawak blk KL leceh
    -Suzuki VS125-cousin aku nye.tolong jaga je.kene tipu dgn pomen blakang unisel.byk gak la duit da abes repair.da pulang blk da setelah kips kluar
    -KIPS ZX - kini dan selamanya.memang xkan jual sebab tu la hati aku/ sunny

    maxxis

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by maxxis on Thu Sep 29, 2011 10:56 pm

    S'lum KIPS,...

    > Made/Model/Year:Kawasaki EL250 /(a.k.a Eliminator).../1995
    > Reason let go :Crank shaft rosak (kena repair lebih RM2,200<>)....
    > Get Victor bike fr : Bike shop,..as i traded in my EL for Victor on the spot....

    B4 d EL,..i,v own MZ125SM(in yr 2007-2008),Kawasaki ZZR250(in yr 2004-2006),Panther(in yr 1995-1997),RX-Z(in yr 1993-1994),RX-S(in yr 1990-1994)....

    zali

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by zali on Fri Oct 07, 2011 11:26 pm

    aku dulu pakai

    Honda C70 (masa sek darjah 4-darjah 6)
    Suzuki RC 80 (tingkatan 1-ting 3)
    Honda ex5 first model (IKM lumut)
    Suzuki FXR 150
    Kawasaki ZXR 250 4 inline 16 valve
    Modenas kriss 11(dah kawin)
    Yamaha 135LC ( anak dah dua org Laughing )
    zx150(makbul jua akhirnya dah dapat beli)
    ZX-14 ( bike golden dream )


    Last edited by zali on Sun Dec 23, 2012 12:21 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : kemas kini)

    asrie

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by asrie on Sun Oct 09, 2011 12:08 pm

    SS II dual clucth - hilang time g kje
    wave 100 - sampai skang ader...tp dh nazak sbb tak berjage...main lenjan jerk..
    zx150 - moto paling best stakat nie..simpan buat tunjuk kat anak nnt...
    zx6 - impian...satu ari nnt klo ader rezeki lebih...

    Takia genji

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Takia genji on Sun Oct 09, 2011 8:02 pm

    1st moto - yamaha lc135 (da jual coz prob enjin,pkai men lenjan je..hehe)
    2nd moto - kawasaki zx150rr (moto pling best n pling laju aku pnah bw,bru 2 bulan angkt lpas tolak lc aku..)
    akn dtg - blom dpikirkn tp tringin nk pkai superbike..hehe

    Sponsored content

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Sponsored content Today at 9:55 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:55 am