Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    moto yg korang pakai sebelum kips

    Share

    zldjian

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by zldjian on Wed Jan 25, 2012 4:26 pm

    1st = suzuki 100 (motor family)
    2nd = txr 150 (adik aku pakai skrg)
    3rd = kriss (trade in)
    4th = yamaha 135lc
    5th = zx150rr (bln depan)
    6th = yamaha r6 ( motor impian) hehe..

    Matthew

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Matthew on Thu Jan 26, 2012 9:56 pm


    Saya pulak...

    1999 = Pakai EX5 gi college mekap sampai chrome siap bole sikat rambut
    2003 = Trade dengan kawan amik RX-Z 5 speed convert 6 speed convert lumba haram
    2008 = Insaf amik LC join LCians pakai gi rumah-kerja
    2010 = Nak upgrade KIPS nak belajar banyak benda sebelum amik SBK

    ninja_cherasbt9

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by ninja_cherasbt9 on Thu Jan 26, 2012 11:24 pm

    saya pulak.....1st ex5 2nd aprilia 125...3rd kriss..4th wave 125....last but not least kips..

    kodng

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kodng on Mon Feb 06, 2012 3:16 pm

    aku start guna moto masa umur tua disebabkan faktor kemiskinan hidup (25 tahun). malas nak pakai moto pun satu hal. lepas layan majalah moto, terus ushar...

    EX5 - mac 2011 -> sep 2011
    KRR - sep 2011 -> sekarang

    mungkin masa depan nak layan XT660z Tenere, layan enduro

    billyvvs

    re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by billyvvs on Thu Jun 28, 2012 4:32 pm

    2008- LC
    2009- LC(daisil)
    current- ZX150rr
    soon- RSV4 or 1198 Twisted Evil

    GhostRideR

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by GhostRideR on Fri Jun 29, 2012 6:26 pm

    start pakai motor sendiri pada penghujung 1997

    1. ZX2R - nak saing ngan brader brader awana pakai 600cc ke atas.. habih piston pecah.. piston rod bengkok..
    blok bahagian bawah pecah..huh! - settle RM3k - jual

    2. FXR150 - giler save minyak.. join ngan satu club yg mana majoriti pakai TZM .. time riding jer berkampung
    aku kena tinggal keh keh keh... tapi paling best kat stesen minyak.. semua isi full tank.. aku
    releks jer pasal tank penuh lagi..keh keh keh - jual

    3. RS250 - perghhh!!! mmg stim motor nih.. pakai 3 tahun (habih hutang kedai) - trade in

    4. Karisma Kapoor 125 - skuter yg best.. buat gi ulang alik keje 100km sehari... sampai mileage 70k km mcm mcm
    hal kat motor tuh... so RS sama karisma Kapoor di trade-in ke..

    5. Wave 125 - slow down kejap.. minyak jgn cakap la save nya...buat pegi ulang alik keje.. layan korner
    sopan santun... dan banyak berjasa motor nih pada aku.. sehingga lah suatu hari di trade-in ke..

    6. ZX 150RR - pehh.. layan 2 stroke balik.. rindu bunyi 2 stroke ni..

    7. Soon - Insyaallah ada rezeki ..samada RC51 (VTR1000 SP2), RSV4R APRC ataupun Ducati 1199 Panigale S

    afro

    imam123

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by imam123 on Sat Jun 30, 2012 3:55 am

    1. EX5 (bapak aku punye, hilang)
    2. EX5 Dream (hilang gak)
    3. Lagenda ZR (family aku pakai, EX5 dream baru die bwk balik kg, kat sane takde moto susah nak jalan2)
    4. ZX 150rr (aku sorang je pakai)
    5. tak mampu nak upgrade. hehehe downgrade boleh sangat. 150 4stroke takde yang lawa. nak lawa kene import plak. adoi...

    Mohasrim

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Mohasrim on Wed Aug 01, 2012 12:13 am

    1. Yamaha Cdi 80 (dijual RM 350)
    2. Yamaha SRE (sebulan jer... sb HAMPEHH...!!! trade in SS110)
    3.Yamaha SS110 (Masih ada dan dikonvert ke SS2 Racing Spirit, boleh jadi tukun dah)
    4. Honda C70 lampu bulat (dijual RM400 oleh abahku tanpa pengetahuan ku... huhuh sebab aku kerja jauh)
    5. Honda C70 Remaja (Masih ada)
    6. Yamaha LC 135 (hampeehhh jugakk!!~ trade in Nouvo)
    7. Yamaha Nouvo (jual RM 2800)
    8. KRR 150RR + Yamaha Lagenda.


    bexkr150

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by bexkr150 on Tue Nov 06, 2012 3:29 am

    1st Honda Fame 90 (motor mak aku,moto pertama aku belajar bawak moto)
    2nd Kawasaki Victor (bapak akunye tp dah jual tahun 2000)
    3rd Modenas Elit 150 (skuter persendirian pakai utk g class mase kat politeknik lu)
    4th Honda Wave 125 se ( trade-in elit amik moto ni)
    5th yamaha 135 lc2 (moto ni aku pakai 6 bln je pastu kene tarik sbb x mampu nk bayar bulanan die)
    6th Kawasaki kr150b (moto kesayangan aku n yg sedang di pakai sekarang ni...

    motor impian aku Yamaha RD 350 ypvs n RD V4 500 ypvs

    polisangkasagaban

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by polisangkasagaban on Wed Nov 07, 2012 1:20 am

    1. suzuki best 110 (1995-2000), moto makin uzur, bg sepupu
    2. yamaha rxz 5 speed (2000-2001), jual
    3. modenas kriss 110 (2002-2003), kene tarik xbyr
    4. yamaha rxz 6 speed (2003-2004), jual sbb nak kawin
    6. honda ex5 dream (2004-2007), trade-in sbb letih buat ulang-alik keje 100km pg-blk
    7. yamaha 135lc (2008-2010), abih byr, trade-in
    8. yamaha rxz catalyzer (2010-2011), jual sbb hampir kne curi..
    9. suzuki smash revo 110 (2011-skrg), jd org tua plak la..
    10. kawasaki superkips krr zx150 (2012-skrg), rindu 2-stroke, jd org muda blik.. Very Happy

    pasni..maybe ninja 250r 2013 baru atau versys..

    WXH7570

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by WXH7570 on Wed Nov 07, 2012 2:21 am

    1. yamaha srv ( moto zaman jd peon.. dh jual pun )
    2. honda wave 125 ( full modified minyak rm5/sehari mcm air siot..ad kat umah parking je..standby kot2 ad open wave 125 ke... hihi
    3. kawasaki zx150 ( 1st moto 2t n lajuuuu snang ulang jb-kl )

    sbnrnye moto impian yamaha rxz.. moto tradisi keluarga.. 3 org abg saudara aku pkai moto nie.. x elok la klo x follow.. hehe
    mslhnye dia org pun x th aku pkai zx150 nie.. klo thu kecoh.. alien

    pidd

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by pidd on Wed Nov 07, 2012 12:23 pm


    2006-2009= Honda Ex5 (Zaman rempit) Sekarang bagi brado(ayah) pakai ..
    2009-Sekarang= Modenas Kriss 100 Asal nak trade in ambek LC tapi tak jadi
    2010-2012= Yamaha 125z Aku sedekahh dekat pencuri sebab kunci tinggal kat motor
    14/06/2012= krr 150 biru tapi bakal dijual sebab nak upgrade (kes nak rasa TOP superbike pulak)

    *Sesape nak tolak GSX K10 1000(2009) / YZF R6 tahun 2010 keatas boleh pm sembang kedai kopi ..

    GhostRideR

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by GhostRideR on Sat Nov 10, 2012 1:00 pm

    pidd wrote:
    2006-2009= Honda Ex5 (Zaman rempit) Sekarang bagi brado(ayah) pakai ..
    2009-Sekarang= Modenas Kriss 100 Asal nak trade in ambek LC tapi tak jadi
    2010-2012= Yamaha 125z Aku sedekahh dekat pencuri sebab kunci tinggal kat motor
    14/06/2012= krr 150 biru tapi bakal dijual sebab nak upgrade (kes nak rasa TOP superbike pulak)

    *Sesape nak tolak GSX K10 1000(2009) / YZF R6 tahun 2010 keatas boleh pm sembang kedai kopi ..

    uiyoh!! dari 150 tros lompat ke 600cc thru 1 liter!?? wahh.. affraid

    pidd

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by pidd on Sat Nov 10, 2012 3:10 pm

    GhostRideR wrote:
    pidd wrote:
    2006-2009= Honda Ex5 (Zaman rempit) Sekarang bagi brado(ayah) pakai ..
    2009-Sekarang= Modenas Kriss 100 Asal nak trade in ambek LC tapi tak jadi
    2010-2012= Yamaha 125z Aku sedekahh dekat pencuri sebab kunci tinggal kat motor
    14/06/2012= krr 150 biru tapi bakal dijual sebab nak upgrade (kes nak rasa TOP superbike pulak)

    *Sesape nak tolak GSX K10 1000(2009) / YZF R6 tahun 2010 keatas boleh pm sembang kedai kopi ..

    uiyoh!! dari 150 tros lompat ke 600cc thru 1 liter!?? wahh.. affraid

    Takde bro, sebelum ni pernah bawak ER6N untuk beberapa bulan pakcik punyer out station dekat luar negara dia tinggal moto dekat rumah saya.. Tak berapa kena ngn jiwa angen kuat naik naked ni .. try cari posisi tonggek pulak .. kes nak jual tuhh malas nak simpan moto bebanyak kat umahh .. nanti jadi tukun nyamuk pulak ..

    GhostRideR

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by GhostRideR on Mon Nov 12, 2012 10:45 am

    pidd wrote:
    GhostRideR wrote:
    pidd wrote:
    2006-2009= Honda Ex5 (Zaman rempit) Sekarang bagi brado(ayah) pakai ..
    2009-Sekarang= Modenas Kriss 100 Asal nak trade in ambek LC tapi tak jadi
    2010-2012= Yamaha 125z Aku sedekahh dekat pencuri sebab kunci tinggal kat motor
    14/06/2012= krr 150 biru tapi bakal dijual sebab nak upgrade (kes nak rasa TOP superbike pulak)

    *Sesape nak tolak GSX K10 1000(2009) / YZF R6 tahun 2010 keatas boleh pm sembang kedai kopi ..

    uiyoh!! dari 150 tros lompat ke 600cc thru 1 liter!?? wahh.. affraid

    Takde bro, sebelum ni pernah bawak ER6N untuk beberapa bulan pakcik punyer out station dekat luar negara dia tinggal moto dekat rumah saya.. Tak berapa kena ngn jiwa angen kuat naik naked ni .. try cari posisi tonggek pulak .. kes nak jual tuhh malas nak simpan moto bebanyak kat umahh .. nanti jadi tukun nyamuk pulak ..

    motor kat dlm list tu semua masih ada wujud lagi la..kecuali 125Z tu?

    pidd

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by pidd on Mon Nov 12, 2012 11:11 am

    GhostRideR wrote:
    pidd wrote:
    GhostRideR wrote:
    pidd wrote:
    2006-2009= Honda Ex5 (Zaman rempit) Sekarang bagi brado(ayah) pakai ..
    2009-Sekarang= Modenas Kriss 100 Asal nak trade in ambek LC tapi tak jadi
    2010-2012= Yamaha 125z Aku sedekahh dekat pencuri sebab kunci tinggal kat motor
    14/06/2012= krr 150 biru tapi bakal dijual sebab nak upgrade (kes nak rasa TOP superbike pulak)

    *Sesape nak tolak GSX K10 1000(2009) / YZF R6 tahun 2010 keatas boleh pm sembang kedai kopi ..

    uiyoh!! dari 150 tros lompat ke 600cc thru 1 liter!?? wahh.. affraid

    Takde bro, sebelum ni pernah bawak ER6N untuk beberapa bulan pakcik punyer out station dekat luar negara dia tinggal moto dekat rumah saya.. Tak berapa kena ngn jiwa angen kuat naik naked ni .. try cari posisi tonggek pulak .. kes nak jual tuhh malas nak simpan moto bebanyak kat umahh .. nanti jadi tukun nyamuk pulak ..

    motor kat dlm list tu semua masih ada wujud lagi la..kecuali 125Z tu?

    A'ah 125z ilang dekat jusco bandar tasek selatan (balakong).. Yang lain sume ada lagi cume kips buat weekend ride kenkadang jeh bawak g keje kes nak panaskan enjin motor .. Selalu g kerja naik kriss jehh ..

    Sponsored content

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am