Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    moto yg korang pakai sebelum kips

    Share

    aJa

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by aJa on Mon Mar 16, 2009 3:20 am

    kips nie la bakal moto fes aku..
    moto aku sindri punya!!!
    sblom nie asek bawak moto org je..
    huhuhuu..
    Laughing

    alldisc

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by alldisc on Wed Mar 18, 2009 10:12 am

    wadin wrote:salam ...
    Belajar naik moto pakai vespa..boleh willie sampai cecah plat belakang:) cite dulu dulu.sekarang ni too heavy to willie.

    1st bike suzuki rc100 plet ABJ ( aku budak jahat)
    dah jual motor ni. cuma aku coil dia aku pakai kat kips aku sekarang.

    2nd kawasaki KIPS kr150. BDB( buaya darat baik)
    love this biker.

    future bike:)
    cbr1100 blackbird, yamaha 660t tenere,kawa zx10r.
    Cita cita pusing satu Malaya:)

    perghh... citer2 tak ingat! ha ha ha

    ranjau_berduri

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by ranjau_berduri on Wed Mar 18, 2009 11:00 am

    bab future bike... hahaha... kalo mampu, beli sajalaaaa...

    carlnain

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by carlnain on Wed Apr 08, 2009 5:57 pm

    Aku plak .....

    1996-1997 Honda C70 (bapak aku cakap budak sekool 1st bike moto ni sesuai)

    1997-1999 RXZ Boss Red ( Janji ngan bapak mesti msk uni)

    1999-2001 TZM 2nd hand aje ( Member terdesak pajak 2k kat aku)

    lama tido coz dah sedap pegang stereng RXZ / TZM tersadai aje
    last2 aku jual RXZ n TZM aku 2001 (member semua dah pencen x ada kakila)

    4 /4 /2009 aku sambar Super kips ni coz malas nak kongsi keta ngan mem aku.

    khair_delta

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by khair_delta on Sat May 16, 2009 4:48 pm

    wah...
    mcm2 moto sume org gne...

    1st - Vespa Super( atok punye wat blaja bwk moto
    2nd - ZX2 ( ayahanda pny, die pkse blaja bwk )
    3rd - Rg Sprt 110 ( jual cz x cukup duit nk smbung study )
    3rd - Demak Mantizz Sport ( jual cz byk prob n wat downpaymnet ZX150 )
    4th - ZX150rr ( mule2 nk bli yamaha, tp fmly memang Kawasaki Die Hard Fans. hehehe )
    5th - Kawasaki ER-6n ( bru 3minggu amik tp ayahanda yg blikn n die yg gne. pelik x?? )

    cdan

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by cdan on Sun May 17, 2009 11:26 am

    khair_delta wrote:wah...
    mcm2 moto sume org gne...

    1st - Vespa Super( atok punye wat blaja bwk moto
    2nd - ZX2 ( ayahanda pny, die pkse blaja bwk )
    3rd - Rg Sprt 110 ( jual cz x cukup duit nk smbung study )
    3rd - Demak Mantizz Sport ( jual cz byk prob n wat downpaymnet ZX150 )
    4th - ZX150rr ( mule2 nk bli yamaha, tp fmly memang Kawasaki Die Hard Fans. hehehe )
    5th - Kawasaki ER-6n ( bru 3minggu amik tp ayahanda yg blikn n die yg gne. pelik x?? )

    tak kowt... sbb selipar aku pown bapak aku tapau.... maklum lah kaki dah sama saiz....

    kr150c87

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kr150c87 on Sun May 17, 2009 9:53 pm

    moto yg i penah pakai tapi ayah punye,

    1:Suzuki VR125 Year:2004
    2:Kawasaki vulcan 500 Year :2004-2006
    3:Yamaha LC135 Year 2006-2007-nih baru launch first model rm5900
    4:Honda Wave125 :2007-sekarang nih moto sendiri ngan seterusnya
    5:Kawasaki Victor S: 2009-Sekarang

    Guest
    Guest

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Guest on Sun May 17, 2009 11:10 pm

    motoku yg penah pakai..

    1) honda c50 (honda charley)ayah ku punya..
    2) honda wave 100 (abg ke-2 punya)
    3) yamaha 125z itam(abg sulung punya)
    4) yamaha 125zR merah+putih (abg ke-2 punya) pakai sampai skrg
    5) kawasaki kr150a (servis sendirik.. dlm pembikinan dan proses pemulihan ) Very Happy

    azzo

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by azzo on Sun May 17, 2009 11:31 pm

    senarai motor yang aku pernah pakai dan sedang pakai

    (1)C70 Suzuki
    (2)C70 Yamaha
    (3)100 Sports Yamaha
    (4)125z Yamaha
    (5)EX5 Honda
    (6)LC135 Yamaha
    (7)EX5 Honda
    (8)Kips Kawasaki
    (9)FX125 Suzuki

    dah lama sangat pakai motor kecik,bila lak nak dapat superbike,hehehe

    serangga jalanan

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by serangga jalanan on Mon May 18, 2009 12:17 am

    azzo wrote:senarai motor yang aku pernah pakai dan sedang pakai

    (1)C70 Suzuki
    (2)C70 Yamaha
    (3)100 Sports Yamaha
    (4)125z Yamaha
    (5)EX5 Honda
    (6)LC135 Yamaha
    (7)EX5 Honda
    (8)Kips Kawasaki
    (9)FX125 Suzuki

    dah lama sangat pakai motor kecik,bila lak nak dapat superbike,hehehe

    Insyaallah kalu uban tu makin byk aku rase dh xlame la tu ko nk pakai superbike... Laughing Laughing Laughing

    PIE

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by PIE on Mon May 18, 2009 10:30 am

    mrfooart wrote:
    azzo wrote:senarai motor yang aku pernah pakai dan sedang pakai

    (1)C70 Suzuki
    (2)C70 Yamaha
    (3)100 Sports Yamaha
    (4)125z Yamaha
    (5)EX5 Honda
    (6)LC135 Yamaha
    (7)EX5 Honda
    (8)Kips Kawasaki
    (9)FX125 Suzuki

    dah lama sangat pakai motor kecik,bila lak nak dapat superbike,hehehe

    Insyaallah kalu uban tu makin byk aku rase dh xlame la tu ko nk pakai superbike... Laughing Laughing Laughing

    aku setuju tu fuad......kalau ko pun teringin nak pakai superbike kena uban makin banyak la jugak...hihihih

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Mon May 18, 2009 11:40 am

    aku dulu hingga kini kips KR150A...huhuuhuu...caming sun sopobike kot...

    erryfumi

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by erryfumi on Mon May 18, 2009 12:36 pm

    Motor 2 lejang yang pernah dimiliki :
    1996/7 - RG Sport (Moto pertama bawak gi sekolah)(jual pasal banyak eksiden)
    1997 - RX-Z (sekolah jauh dari rumah)(tukar)
    1998 - TZM (tukar ngan member yang dok tergila kat RX-Z aku)(jual)
    1999 - Cyclone,(minat pasal lawa)(jual)
    2004 - Aprilia RS250 (Masa giler layan 250)(jual gawat/nak kawin)
    2004 - RGV 250 Gamma R+S (Masa giler layan 250)(jual gawat/nak kawin)
    2007 - TZM (Jual pasai tak tahan 2t kuat sangat)
    2009 - ZX-150.(Moto baru)

    Motor 4 lejang yang pernah dimiliki :
    2001 - Vulcan VN750 (4 stroke pertama)(Confius/jual)
    2001-2 Kawasaki KLX-250R (maser giler layan enduro/masuk hutan/cari skill)(jual)
    2003 - Yamaha Lagenda 110 (moto bawak gi kerja dulu)(jual)
    2006 - Yamaha NOUVO,(kasik adik aku kat kelantan)
    2000 - Suzuki VR125 (eksiden)(jual kat motosikal mok buat moto runner)
    2008/9 - Honda Wave 100R (masih pakai sekarang bawak gi kedai)
    2002/4 - Honda CBR600 F3. (jual)(tak larat maintainance + tak selincah 250)

    carlnain

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by carlnain on Mon May 18, 2009 12:39 pm

    erryfumi wrote:Motor 2 lejang yang pernah dimiliki :
    1996/7 - RG Sport (Moto pertama bawak gi sekolah)(jual pasal banyak eksiden)
    1997 - RX-Z (sekolah jauh dari rumah)(tukar)
    1998 - TZM (tukar ngan member yang dok tergila kat RX-Z aku)(jual)
    1999 - Cyclone,(minat pasal lawa)(jual)
    2004 - Aprilia RS250 (Masa giler layan 250)(jual gawat/nak kawin)
    2004 - RGV 250 Gamma R+S (Masa giler layan 250)(jual gawat/nak kawin)
    2007 - TZM (Jual pasai tak tahan 2t kuat sangat)
    2009 - ZX-150.(Moto baru)

    Motor 4 lejang yang pernah dimiliki :
    2001 - Vulcan VN750 (4 stroke pertama)(Confius/jual)
    2001-2 Kawasaki KLX-250R (maser giler layan enduro/masuk hutan/cari skill)(jual)
    2003 - Yamaha Lagenda 110 (moto bawak gi kerja dulu)(jual)
    2006 - Yamaha NOUVO,(kasik adik aku kat kelantan)
    2000 - Suzuki VR125 (eksiden)(jual kat motosikal mok buat moto runner)
    2008/9 - Honda Wave 100R (masih pakai sekarang bawak gi kedai)
    2002/4 - Honda CBR600 F3. (jual)(tak larat maintainance + tak selincah 250)

    banyak pengalaman ni , 2 stroke ngan 4stroke.........


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    shauqi

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by shauqi on Mon May 18, 2009 5:22 pm

    senarai motor yang aku pernah pakai dan sedang pakai

    (1)Honda C70
    (2)Modenas Kriss 110
    (3)Kawasaki Kips Victor (abg aku punye. aku pinjam je
    Very Happy )
    (4)Yamaha 110ss
    (5)Honda Wave 100
    (6)Honda Wave 125
    (7)Yamaha 125z
    (8)Kawasaki Super Kips Ninja 150 (ZX150) (sebelum nak bli kips, mase tu tgh cari ap125 atau cagiva mito 125. last2, nampak kips trus berkenan. minyak pon sep dr ap ngan mito) afro

    cdan

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by cdan on Mon May 18, 2009 5:34 pm

    shauqi wrote:senarai motor yang aku pernah pakai dan sedang pakai

    (1)Honda C70
    (2)Modenas Kriss 110
    (3)Kawasaki Kips Victor (abg aku punye. aku pinjam je
    Very Happy )
    (4)Yamaha 110ss
    (5)Honda Wave 100
    (6)Honda Wave 125
    (7)Yamaha 125z
    (8)Kawasaki Super Kips Ninja 150 (ZX150) (sebelum nak bli kips, mase tu tgh cari ap125 atau cagiva mito 125. last2, nampak kips trus berkenan. minyak pon sep dr ap ngan mito) afro

    victor abang ko aper citer... masih pakai sampai skang???

    shauqi

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by shauqi on Mon May 18, 2009 11:43 pm

    cdan wrote:
    shauqi wrote:senarai motor yang aku pernah pakai dan sedang pakai

    (1)Honda C70
    (2)Modenas Kriss 110
    (3)Kawasaki Kips Victor (abg aku punye. aku pinjam je
    Very Happy )
    (4)Yamaha 110ss
    (5)Honda Wave 100
    (6)Honda Wave 125
    (7)Yamaha 125z
    (8)Kawasaki Super Kips Ninja 150 (ZX150) (sebelum nak bli kips, mase tu tgh cari ap125 atau cagiva mito 125. last2, nampak kips trus berkenan. minyak pon sep dr ap ngan mito) afro

    victor abang ko aper citer... masih pakai sampai skang???

    xde dah. dah selamat dijuai

    erryfumi

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by erryfumi on Tue May 19, 2009 11:07 am

    carlnain wrote:

    banyak pengalaman ni , 2 stroke ngan 4stroke.........


    Masih byk lagi yang perlu dicari bro. Tak semestinya pakai banyak moto banyak pengalaman. Lagi banyak pakai moto lagi banyak benda nak kena blaja/sekolah pasal perangai moto tue. Sampai fedap dibuatnya. Tuh yang jual tue.

    Lain moto lain perangai/perwatakannya. Semuanya perlu kita cari untuk tahu watak sebenar mesin yang kita tunggang. Tak semestinya banyak moto kita tunggang berperwatakan sama. Apa yang penting ialah moto dan diri kita serasi dan menjadi satu watak dalam setiap babak. Itulah pengalaman yang ingin kita cari. Jangan main belasah jer bro. Nahas kita bro.

    Latihan bersama mesin adalah salah satu cara untuk master cara tunggangan yang betul. Bila dapat cara tunggangan yang betul barulah kita tahu bagaimana nak selamatkan diri dan juga mesin yang kita tunggang ketika saat genting.

    Dan yang paling penting, tunggang pada tahap yang anda paling yakin supaya anda tahu apa yang anda buat. Jangan terlampau yakin atau diluar kemampuan anda kerana ianya penyebab kemalangan/nahas ngeri.


    Anyway bagi aku king tu-fai-o tu-stroke (250cc 2t)is the best bike in the world to ride sebab kita boleh buat macam² dengan moto tue. Ngape la diorang stop production yek? scratch

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Tue May 19, 2009 11:09 am

    mentenen tinggi...tu pasal tak de org beli...pas tu pe lg stop production la...

    erryfumi

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by erryfumi on Tue May 19, 2009 11:16 am

    kipas wrote:mentenen tinggi...tu pasal tak de org beli...pas tu pe lg stop production la...

    Betul gak tu... tapi kalo keluar baru aku aku beli gak. What a Face

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Tue May 19, 2009 11:18 am

    erryfumi wrote:
    kipas wrote:mentenen tinggi...tu pasal tak de org beli...pas tu pe lg stop production la...

    Betul gak tu... tapi kalo keluar baru aku aku beli gak. What a Face
    kalo 250cc 2 stroke dah same cam 500cc 4 stroke...adik bradik R6 gak la nih...

    erryfumi

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by erryfumi on Tue May 19, 2009 11:25 am

    kipas wrote:
    erryfumi wrote:
    kipas wrote:mentenen tinggi...tu pasal tak de org beli...pas tu pe lg stop production la...

    Betul gak tu... tapi kalo keluar baru aku aku beli gak. What a Face
    kalo 250cc 2 stroke dah same cam 500cc 4 stroke...adik bradik R6 gak la nih...


    Lebih kurang la tuh ... ikut minat memasing Suspect

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Tue May 19, 2009 11:27 am

    erryfumi wrote:
    kipas wrote:
    erryfumi wrote:
    kipas wrote:mentenen tinggi...tu pasal tak de org beli...pas tu pe lg stop production la...

    Betul gak tu... tapi kalo keluar baru aku aku beli gak. What a Face
    kalo 250cc 2 stroke dah same cam 500cc 4 stroke...adik bradik R6 gak la nih...


    Lebih kurang la tuh ... ikut minat memasing Suspect
    kalo saing sebelah la...mana pick-up???R6 ke 250cc 2 stroke tuh???

    erryfumi

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by erryfumi on Tue May 19, 2009 2:53 pm

    kipas wrote:
    erryfumi wrote:
    kipas wrote:
    erryfumi wrote:
    kipas wrote:mentenen tinggi...tu pasal tak de org beli...pas tu pe lg stop production la...

    Betul gak tu... tapi kalo keluar baru aku aku beli gak. What a Face
    kalo 250cc 2 stroke dah same cam 500cc 4 stroke...adik bradik R6 gak la nih...


    Lebih kurang la tuh ... ikut minat memasing Suspect
    kalo saing sebelah la...mana pick-up???R6 ke 250cc 2 stroke tuh???

    ntahlaa ... tak pernah try plak... tapi kalo diikutkan power to weight ratio 250 blah dulu ... tapi top speed R6 pegang sebab 250 top speed lebih kurang 220km/h je.

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Fri May 22, 2009 5:27 pm

    erryfumi wrote:
    kipas wrote:
    erryfumi wrote:
    kipas wrote:
    erryfumi wrote:
    kipas wrote:mentenen tinggi...tu pasal tak de org beli...pas tu pe lg stop production la...

    Betul gak tu... tapi kalo keluar baru aku aku beli gak. What a Face
    kalo 250cc 2 stroke dah same cam 500cc 4 stroke...adik bradik R6 gak la nih...


    Lebih kurang la tuh ... ikut minat memasing Suspect
    kalo saing sebelah la...mana pick-up???R6 ke 250cc 2 stroke tuh???

    ntahlaa ... tak pernah try plak... tapi kalo diikutkan power to weight ratio 250 blah dulu ... tapi top speed R6 pegang sebab 250 top speed lebih kurang 220km/h je.
    oooo....gitu...tp bg aku la...aku minat pikap kaw2 punyer...top speed laju2 takot...takot terbang bile terlepas trottle...hahaha...

    Sponsored content

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Sponsored content Today at 6:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:11 pm