Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    moto yg korang pakai sebelum kips

    Share

    deen325

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by deen325 on Mon Jun 01, 2009 10:57 pm

    aku banyak gak yg pernah pakai..

    1- vespa (moto abg)
    2- yamaha endoro (moto abg gak)
    3- honda c90 (moto bapak)
    4- suzuki best 110 (baru ader duit beli sendiri)- hilang
    5- RG sport 110 - jual
    6- TZM 150 - pakai sampai jem - jual
    7- RXZ cata 135 - baru 6 bln pakai dah hilang
    8- RXZ 135 - pakai sampai 1 thn 8 bln hilang
    9- suzuki shogan 125 - sampai sekarang guna tuk gi main badminton n gi surau
    10- KRR 150 - sampai sekarang memang BEST..

    dan yg di impikan tapi tak tau lagi bila lah dpt..


    adalah...

    deen325

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by deen325 on Mon Jun 01, 2009 11:00 pm

    jang... jang...

    ini lah moto yg amat di impikan..
    tak tau lah leh tercapai ker tak...



    honda CBR 900

    serangga jalanan

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by serangga jalanan on Mon Jun 01, 2009 11:06 pm

    What a Face cayalah bang...insyaallah tercapai 1ari nti tu...setiap org ade impiam masing2...kalu xde impian umpama hidup tiada masa dpn la... cheers

    deen325

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by deen325 on Mon Jun 01, 2009 11:09 pm

    mrfooart wrote:What a Face cayalah bang...insyaallah tercapai 1ari nti tu...setiap org ade impiam masing2...kalu xde impian umpama hidup tiada masa dpn la... cheers

    lama dah saya simpan gambar cbr 900 ni..
    bila tgk2 harganya.. puhhh.. mau tak mkn karang anak isteri abg .. heheh
    tu yg terbantut tu..
    ingat nak amik yg 2nd hand.. tapi ramai lah pulak kata maintance tinggi..
    tak tau lah.. mana yg tul..

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Tue Jun 02, 2009 11:07 am

    deen325 wrote:aku banyak gak yg pernah pakai..

    1- vespa (moto abg)
    2- yamaha endoro (moto abg gak)
    3- honda c90 (moto bapak)
    4- suzuki best 110 (baru ader duit beli sendiri)- hilang
    5- RG sport 110 - jual
    6- TZM 150 - pakai sampai jem - jual
    7- RXZ cata 135 - baru 6 bln pakai dah hilang
    8- RXZ 135 - pakai sampai 1 thn 8 bln hilang
    9- suzuki shogan 125 - sampai sekarang guna tuk gi main badminton n gi surau
    10- KRR 150 - sampai sekarang memang BEST..

    dan yg di impikan tapi tak tau lagi bila lah dpt..


    adalah...
    bang vespa tu ader lg tak???kalo ader jual kat saye murah2....

    deen325

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by deen325 on Tue Jun 02, 2009 1:12 pm

    kipas wrote:
    deen325 wrote:aku banyak gak yg pernah pakai..

    1- vespa (moto abg)
    2- yamaha endoro (moto abg gak)
    3- honda c90 (moto bapak)
    4- suzuki best 110 (baru ader duit beli sendiri)- hilang
    5- RG sport 110 - jual
    6- TZM 150 - pakai sampai jem - jual
    7- RXZ cata 135 - baru 6 bln pakai dah hilang
    8- RXZ 135 - pakai sampai 1 thn 8 bln hilang
    9- suzuki shogan 125 - sampai sekarang guna tuk gi main badminton n gi surau
    10- KRR 150 - sampai sekarang memang BEST..

    dan yg di impikan tapi tak tau lagi bila lah dpt..


    adalah...
    bang vespa tu ader lg tak???kalo ader jual kat saye murah2....
    dah jahanam dah... dah wassalam..
    saya pakai tu masa thn 86.. zaman remaja..
    zaman lagu..
    memburu impian...
    ku.. jejak, jalan yg berliku..

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Tue Jun 02, 2009 1:24 pm

    deen325 wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:aku banyak gak yg pernah pakai..

    1- vespa (moto abg)
    2- yamaha endoro (moto abg gak)
    3- honda c90 (moto bapak)
    4- suzuki best 110 (baru ader duit beli sendiri)- hilang
    5- RG sport 110 - jual
    6- TZM 150 - pakai sampai jem - jual
    7- RXZ cata 135 - baru 6 bln pakai dah hilang
    8- RXZ 135 - pakai sampai 1 thn 8 bln hilang
    9- suzuki shogan 125 - sampai sekarang guna tuk gi main badminton n gi surau
    10- KRR 150 - sampai sekarang memang BEST..

    dan yg di impikan tapi tak tau lagi bila lah dpt..


    adalah...
    bang vespa tu ader lg tak???kalo ader jual kat saye murah2....
    dah jahanam dah... dah wassalam..
    saya pakai tu masa thn 86.. zaman remaja..
    zaman lagu..
    memburu impian...
    ku.. jejak, jalan yg berliku..
    tak pe bang...asal ader enjen dan geran boleh idop nyer...bapak saya pomen vespa...moto dlm tanah bawak kuar pon dier boleh idop kan...

    faiz_krr

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by faiz_krr on Tue Jun 02, 2009 1:27 pm

    kipas wrote:
    deen325 wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:aku banyak gak yg pernah pakai..

    1- vespa (moto abg)
    2- yamaha endoro (moto abg gak)
    3- honda c90 (moto bapak)
    4- suzuki best 110 (baru ader duit beli sendiri)- hilang
    5- RG sport 110 - jual
    6- TZM 150 - pakai sampai jem - jual
    7- RXZ cata 135 - baru 6 bln pakai dah hilang
    8- RXZ 135 - pakai sampai 1 thn 8 bln hilang
    9- suzuki shogan 125 - sampai sekarang guna tuk gi main badminton n gi surau
    10- KRR 150 - sampai sekarang memang BEST..

    dan yg di impikan tapi tak tau lagi bila lah dpt..


    adalah...
    bang vespa tu ader lg tak???kalo ader jual kat saye murah2....
    dah jahanam dah... dah wassalam..
    saya pakai tu masa thn 86.. zaman remaja..
    zaman lagu..
    memburu impian...
    ku.. jejak, jalan yg berliku..
    tak pe bang...asal ader enjen dan geran boleh idop nyer...bapak saya pomen vespa...moto dlm tanah bawak kuar pon dier boleh idop kan...

    haa tu dia..bapak otai vespa..anak otai kips.. Very Happy
    jangan marah t kena jual.. lol!

    kipas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipas on Tue Jun 02, 2009 1:32 pm

    faiz_krr wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:aku banyak gak yg pernah pakai..

    1- vespa (moto abg)
    2- yamaha endoro (moto abg gak)
    3- honda c90 (moto bapak)
    4- suzuki best 110 (baru ader duit beli sendiri)- hilang
    5- RG sport 110 - jual
    6- TZM 150 - pakai sampai jem - jual
    7- RXZ cata 135 - baru 6 bln pakai dah hilang
    8- RXZ 135 - pakai sampai 1 thn 8 bln hilang
    9- suzuki shogan 125 - sampai sekarang guna tuk gi main badminton n gi surau
    10- KRR 150 - sampai sekarang memang BEST..

    dan yg di impikan tapi tak tau lagi bila lah dpt..


    adalah...
    bang vespa tu ader lg tak???kalo ader jual kat saye murah2....
    dah jahanam dah... dah wassalam..
    saya pakai tu masa thn 86.. zaman remaja..
    zaman lagu..
    memburu impian...
    ku.. jejak, jalan yg berliku..
    tak pe bang...asal ader enjen dan geran boleh idop nyer...bapak saya pomen vespa...moto dlm tanah bawak kuar pon dier boleh idop kan...

    haa tu dia..bapak otai vespa..anak otai kips.. Very Happy
    jangan marah t kena jual.. lol!
    hahaha...tak de ah...cume brangan nak bawak vespa masuk trek sepang jer...hahaha...

    faiz_krr

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by faiz_krr on Tue Jun 02, 2009 1:39 pm

    [quote="kipas"][quote="faiz_krr"][quote="kipas"]
    deen325 wrote:
    hahaha...tak de ah...cume brangan nak bawak vespa masuk trek sepang jer...hahaha...


    teruskan usaha..full support..tapi sebelum tu masukkan kips tu dulu.. Very Happy

    deen325

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by deen325 on Tue Jun 02, 2009 1:56 pm

    kipas wrote:tak pe bang...asal ader enjen dan geran boleh idop nyer...bapak saya pomen vespa...moto dlm tanah bawak kuar pon dier boleh idop kan...

    saya pun dah tak dapat nak detect kat mana kubur nyer...
    nak kena buat jejak kasih ni.. baru leh jumpa..

    carlnain

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by carlnain on Tue Jun 02, 2009 1:57 pm

    deen325 wrote:
    kipas wrote:tak pe bang...asal ader enjen dan geran boleh idop nyer...bapak saya pomen vespa...moto dlm tanah bawak kuar pon dier boleh idop kan...

    saya pun dah tak dapat nak detect kat mana kubur nyer...
    nak kena buat jejak kasih ni.. baru leh jumpa..

    Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    deen325

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by deen325 on Tue Jun 02, 2009 2:03 pm

    carlnain wrote:
    deen325 wrote:
    kipas wrote:tak pe bang...asal ader enjen dan geran boleh idop nyer...bapak saya pomen vespa...moto dlm tanah bawak kuar pon dier boleh idop kan...

    saya pun dah tak dapat nak detect kat mana kubur nyer...
    nak kena buat jejak kasih ni.. baru leh jumpa..

    Laughing Laughing Laughing

    tul bro.. kena jejak kasih dulu sebab kasih dah berubah ke kips..
    bukan kipas tau... kang nabi tak ngaku umat lak hehehe

    hantukatik

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by hantukatik on Sun Jun 21, 2009 12:22 pm

    salam sume kippers. aku dulu pakai kriss dayanti 110. pegi keje hampir 100 km pegi balik. dh 3 kali overhaul. xtahan, aku cerai terus. survey cc besar skit, yg ade mase tu fz150, rxz catalyz ngan kips. last2 amik kips gak...best.

    kurt2812

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kurt2812 on Fri Jul 03, 2009 12:26 pm

    thn 2005 time aku ting 5 aku pki 125,bru pki 2 bulan dah ilang..sayang do..mmg umtung saper curik 2,1st sbb aku da maafkan dier,aku bru tuang 2t vsx mlm kejadian,bru gak tukar minyak itam,n bru pas isi minyak full tank..pass dpt claim insurans.bli yamaha ego plak,pastu akak aku merengek nak pki,n bpak aku nli la kt aku yamaha lc,bln2 aku byr.d/pyment dier baya.then aku jual lc n bli zx 150 ni.ni la mtir terbaik aku pnah ada..n satu2 nya harta yg aku ada...

    Guest
    Guest

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Guest on Fri Jul 03, 2009 1:46 pm

    kurt2812 wrote:thn 2005 time aku ting 5 aku pki 125,bru pki 2 bulan dah ilang..sayang do..mmg umtung saper curik 2,1st sbb aku da maafkan dier,aku bru tuang 2t vsx mlm kejadian,bru gak tukar minyak itam,n bru pas isi minyak full tank..pass dpt claim insurans.bli yamaha ego plak,pastu akak aku merengek nak pki,n bpak aku nli la kt aku yamaha lc,bln2 aku byr.d/pyment dier baya.then aku jual lc n bli zx 150 ni.ni la mtir terbaik aku pnah ada..n satu2 nya harta yg aku ada...
    waa... umur ko same aku aaa.. Very Happy
    aku pakai 125zR pon dr ting 4, sampai skrg, kips yg ader pon aku beli pasal murah,
    kips tu la satu2 nyer harte aku Very Happy

    kawansakit501

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kawansakit501 on Thu Oct 22, 2009 3:45 pm

    wa pn penah ade moto...tu pn adik pompuan pnye...sbb die da bli kete bru wa dpt moto...smbung baya je...tu pn ego...dapat helmet arc stenk lak tu...mcm bapok je aku rse....yaahau....tiruan bang.... drunken

    @zri

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by @zri on Thu Oct 29, 2009 6:19 pm

    moto yg ak pnah ak pkai trdri drpd:

    1.vs100(suzuki)..moto first ak pnah bwk.
    2.sports100(yamaha)..curi2 bwk bpk ak nye.. Laughing
    3.kriss100(modenas)
    4.wave100(honda)..moto arwh.tp dh jdik hak mlik kkl.
    5.ninja turtle(kawasaki)

    sume brand ak dh pkai neh scratch scratch..looking forward..ducati1198s..hukhuk.. Laughing

    kawesakai_penang

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kawesakai_penang on Fri Oct 30, 2009 2:06 am

    blajaq bwk moto msa darjah 4... nek c70 cub petak... ayah punya..

    pas dapat lesen, form 4, naik ex5... abg ipaq punya..

    msa form 5, bru dapat moto milik sendiri.... 125z...
    tahun lepas, mto dok balai 6bulan.... sebab.. adala... Twisted Evil
    pas kluaq, dah xsedap naik.... Mad

    tahun ni, bli plak Superkips... gara2 teringin tgk org naik...
    moto ni bwt balik kampong n jalan jauh ja... xbrani nak lap ngan moto ni coz sparepart macam mahal ja....

    nak lap, naik 125z... layan cameron sowang2 d kala keboringan....

    psstt: sapa2 rasa ngidam nak makan strawberry tu, roger2 la k... cheers





    biggiekawa

    ......

    Post by biggiekawa on Fri Oct 30, 2009 12:53 pm

    saye msih bru lagi brmotoran ni....

    antara nye adalah:

    1) kriss 120.... tp pegi cm expai... lol!

    2) then, trus tukar ke kawa 150 super kips... haa.... pwas ati!

    zampd

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by zampd on Thu Nov 12, 2009 8:55 am

    meh sini aku nak senarai gak moto2 yg pernah aku pakai.............. Very Happy Very Happy Very Happy

    Honda C70.....pemberian bapa aku lepas habis sekolah menengah....
    SuzukiRC100...pakai tak lama pasal pak cik aku jual kat orang lain coz aku bayar kat dia ciput jer.....dia yg terdesak nak tolak kat aku............
    Suzuki Panther Jerung......beli tahun 92 dan jual tahun 2000
    Suzuki TS100..........baru mula nak berjinak2 main moto kat semak.....jual kat abg ipar pasal nak amik enduro lak..........
    Yamaha Enduro 125.......buat main masuk semak....... Very Happy Very Happy jual bila dah teruk dibelasah.....
    Yamaha Enduro DT125 lak.....buat masuk semak gak.....dijual bila ada tokey cina offer nak beli pasal berkenan kat nombor plet moto tu....plet no PAS 76
    Suzuki Best RR110........pakai beberapa bulan jer.....tak sedap konering.........
    Suzuki RG Sport 110......pakai pasal nak rasa konering kapchai monoshock.....jual bila rasa dah puas dibelasah...........
    Yamaha DT125 fully modified...........buat layan kat estet kelapa sawit belakang umah......masih dalam simpanan buat masuk estet sekali sekala....
    Suzuki RGX 120..........pakai konon nak upgrade dari 110........dijual pasal tergolek bodoh masa gi kerja................
    Yamaha TZM 150.......pakai pasal nak rasa penangan PV.........masih pakai lagi.......
    Yamaha SS110.........aku pakai buat gi kedai/surau, bini pakai buat amik anak dari sekolah......
    Honda NSR 150RR............pakai pasal nak rasa penangan PV yg tak period.....masih pakai dan selalunya buat layan Klawang..........
    Kawasaki KIPS 150 SE......pakai pasal nak rasa penangan engin baru 150......setakat nih masih belum puas lagi belasah....belum pernah long distance lagi.........

    target next year nak rasa Cagiva Mito lak......baru2 ni tetiba teringin lak nak layan semak pakai Kawasaki KLX 150R yg baru kuar tu.......mungkin tahun depan kot....... Very Happy Very Happy

    SBK..........sorry la.......aku memang tak stim kat SBK.......setakat ni aku cuma stim kat moto2 2 stroke jer........ Very Happy Very Happy Very Happy

    cencorot

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by cencorot on Thu Nov 12, 2009 11:35 am

    1) honda c70 (2000-2001)
    2) Yamaha 125Z (2001-2002)
    3)Yamaha TZM (2002-2003)
    4)Cagiva Momos Stella 115(2003)
    5)Yamaha RXZ 135 2nd hand (2003)
    6)Yamaha RXZ Catalyzer (2003) pakai 2 bulan je pastu ilang kene curi. Sial punya pencuri!!!!!
    7)Yamaha 125ZR Go!!!Go!!!!Go!!! (2004). yg ni pun kene curik gak...Sial punya pencuri!!!!!
    Cool Yamaha RXZ - yg ni aku beli utk wat lumba haram kt jalan Cheng
    9)Yamaha Lagenda SE (2004-2006)
    10) Yamaha 135 LC (2006- sekarang)
    11)Honda NSR RR (2008-2009)
    12)Moto idaman-----KAWASAKI KRR-ZX 150 SUPER KIPS
    13 ) Next??????? ape lg??? Superbike rrrr...Maybe 600 CC je...

    sekian saja sejarah moto hamba...dari bnyk2 yg masih setia hanya 135LC dan Ninja je..yg lain hanya menjadi kenang2 an...

    "rindu2an jadi kenang2an...moto ku sayang kini milik orang"
    (Lagu Scoin)

    wan tuah

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by wan tuah on Thu Nov 12, 2009 6:06 pm

    antara moto yg pernah menjadi milik ku satu masa dahulu..

    1. Suzuki RC 100 (1995-sekarang)
    2. Kriss 110(1998-2006)
    3. Suzuki FXR 150 (1998-2002)
    4. Kawasaki ZZR 250 (2002-2009)
    5. Yamaha 135LC (2006-2009)
    6. Honda EX5 Dream (2009-sekarang)
    7. Kawasaki KRR-ZX150 (2009-sekarang)

    SBK???...impian yg belum jadi kenyataan..target 10 tahun dari sekarang...kumpul duit dulu.. Cool Cool

    RYZY2K

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by RYZY2K on Sun Nov 22, 2009 11:15 pm

    He he he Best jugak tengok senarai moto korang pakai ni....

    Aku lak :

    1. Yamaha 100 Sport - Masa study kat Politeknik Kuantan (1995-1997)
    2. Yamaha RX-Z - Dah kerja (1997 - 1998 (sampai x-cdent patah kaki, mc setahun)
    3. Honda EX-5 Jepun (2000 - 2003) Dah khawin
    4. Yamaha Lagenda
    5. Skuter Suzuki VR150
    6. Honda EX-5 Dream
    7. Yamaha LC135
    8. Honda Wave125s
    9. Kawasaki KRR150

    ryuganz

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by ryuganz on Tue Jan 05, 2010 9:25 pm

    here's mine

    1. Honda C70, -(lepas matriks nak masuk U) bapa belikan (2002/2003)
    2. TZM, (2003) - jodoh satu hari saje T_T, kuar kedai terus lenjan, jammed at hi-speed/1st lane (160km/h), bapak marah suruh ganti motor lain.
    3. Nitro 150, - (NBH6637) motor paling bangang aku penah pakai. Susulan selepas kes 'TZM', ikut je la kata bapak.
    4. Suzuki Panther 150, - tak tahan ngan nitro, baru pakai sebulan, macam dah pakai 10 tahun.tukar senyap2.skali lagi bapak aku marah, tapi tahan telinga je lah
    5. Kawasaki Eliminator, - buat berulang kije.puas hati, enjin tak penah jam, rev 15K rpm..heheh
    6. Aprillia RS125, mostly kt workshop je duduk tak pakai bnyk, sampai tokey workshop tu dh mati aku tak amik2 lagi motor nih (workshop seremban 2)
    6. Kawasaki Zx 150 SE - beli sebab dengar feedback bagus.smpi tbace bahawa motor ni panas/kegilaan pencurik. tu pun lepas dh beli. Razz

    motor yg still remains
    Panther
    Eliminator
    ZX150SE

    Sponsored content

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Sponsored content Today at 5:50 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:50 am