Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    moto yg korang pakai sebelum kips

    Share

    Lorenzo_99

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Lorenzo_99 on Sat Jan 09, 2010 6:27 pm

    hmm..boring boring ptg sabtu ni..meh aku senarai moto aku lak...

    jap aku nak hengat balik...sebab last skali pakai moto taun 1998...... Rolling Eyes

    tahun 1983 - 1984: Suzuki TRX 125

    tahun 1984 - 1985: Yamaha RXS 125

    tahun 1985 - 1987: Suzuki RX7 250

    tahun 1988 - 1990: Yamaha RD 350 LC (motor filem Azura Very Happy )

    Pas tu down grade pakai Honda C70 sebab kumpul duit nak kawin. Very Happy

    gammafiber

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by gammafiber on Thu Jan 14, 2010 7:12 pm

    A'kum & Slm Sejahtera,

    Asalnya aku ni peminat Yamaha, maklumlah ramai member2, sedara, jiran dll semua puji tinggi melangit kat Yamaha ni (Sekarang pun). Kalau nak pakai model lain ramai yg melarang.

    Tapi motor yg paling best (dan paling seksa) yg pernah aku pakai ialah Yamaha TZM 150. Rupa lawa, brek kuat, minyak okayla, power mak oii boleh kejar (tapi x boleh potong) Kawasaki ZZR 600. Pakai 2 thn jer lepastu x larat nak maintain.

    2004 secara x sengaja aku terpakai Kawasaki KIPS 150, terpaksa beli lepas Yamaha RXZ Cat. aku hilang (baru 6 bln pakai). Yamaha ni mmg seksa sikit, silap parking sikit adala mat rempit dtg mencuba nasib. Mula2 cadang nak pakai KIPS sekejap jer, lepas 6bln mcm okay, setahun pun okay sampailah 4 thn. Mmg tahan kips ni x byk masalah pun, maintainance pun okay2 jer.

    18 Jan lepas akhirnya keluar jugak ZX 150 RR colour hijau. Mmg puas hati, lebih best daripada TZM aku dulu (setelah 6 bulan pilih antara scooter buatan Taiwan or ZX). Ramai member2 sebaya pilih scooter Taiwan kerana rupanya, selesa, tempat barang pun besar n dll. Okay jugak cuma bila aku cuba bawak rasa x seronok, tapi mmg x dinafikan selesa.

    Mgu pertama pakai bg runin dulu, ramai member2 kata motor baru kene belasah, tapi aku rasa mcm x logik jer (sila rujuk www.motornusa.com). Tapi terpulanglah kepada pemilik kenderaan masing2.

    mambang

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by mambang on Wed Feb 10, 2010 12:46 am

    NI PULAK MAMBANG PUNYER SEJARAH PERMOTORAN
    1-YAMAHA RXS ZAMAN SPM
    2-YAMAHA RXZ ZAMAN BUJANG
    2/3-HONDA WAVE ZAMAN KAHWIN-UNTUK PEGI PASAR BONCENG CIK KIAH
    3-KAWASAKI KRR ZX150-ZAMAN ULANG ALIK KERJE SEREMBAN-PUTRAJAYA

    zalie78

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by zalie78 on Mon Mar 01, 2010 1:40 pm

    sebelum ni aku pakai tzm..xcident hancur bekecai...lama la jugak xde motor sendiri ashik lanyak bini aku punya ex5 je...baru2 ni jumpa dalam mudah.com.my ada cina nak jual kips rm 1000 tawar punya tawar dapat lah rm 900 motor x leh start aku bawak balik pakai van servis carb baru leh start huhuhuu

    aiekempo

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by aiekempo on Mon Jun 28, 2010 6:55 pm

    aku mula2 pakai

    vespa (zaman seklah)
    rc 80 (zaman sekolah)
    rxz (zaman sekolah)
    panther (zaman sekolah)
    rg sport ( zaman kena buang sekolah)
    naza GTR (zaman dah baik)
    Kawasaki ZX150rr (zaman nak jahat balik..hehheh)


    anakjin

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by anakjin on Mon Jun 28, 2010 11:01 pm

    salam....
    1992-1994 yamaha RXZ 135 masa belajar kat ILP perai.(5x tergolek dan terus jual)
    1994-1996 kawasaki SERPICO 150 masa kerja kat rawang.(langgar budak sekolah terus jual)
    1996 honda NSR 150.(moto jam masa tgh test top speed 195kmh. Repair terus jual)
    1996-2001 honda NSR-R 150 (moto kesayangan tapi pasal bini sarat masa tu.. kena jual beli kancil)
    2005 sampai sekarang... naza blitz 150 (pakai pegi kerja n ronda2 dgn anak bini tapi spare part payah dapat)
    2009 sampai sekarang... kawasaki ZSR 150( model moto yang kalahkan aku masa racing kat highway rawang 1997)

    asyraff

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by asyraff on Tue Jun 29, 2010 12:03 pm

    aku pulak..

    ss110 (time takde lesen)
    Rxz (time ss slalu jem,aku bli dulu z..ss elok,jual balek z)
    zx150r (simpan ss110 sbb syg and sng nak g kedai,rupenye zx ni ringan tk berat..so jual gak ss kat member sblh umah)

    asrolsani

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by asrolsani on Tue Jun 29, 2010 8:37 pm

    aku pulak
    1998~2001: time sekolah bawak scooter 50cc (max speed 40km/h)
    2001: ambik lesen B full tapi tak bawak moto pon...tapi beli kereta...
    2005~2006 pakai virago 535 seken: jual sbb maintenen tinggi.... roadtax pon mahal...slow plak tu...
    2006~2007 wave 125: tolak virago dapat motor ni.. takyah topup dan tak de duit belen...
    2007~2010: takpakai moto... wave bagi kat adik wat g skolah... pinjam skali skala kalau adik balik kampung cuti sekolah
    2010~ zx150rr: kuda kesayangan... roadtax murah... rm2....

    corNinja

    Re; moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by corNinja on Sat Aug 14, 2010 6:34 am

    yamaha sport 100 - blajar nek moto dgn moto ni, mase den kecik smpi la sekolah menengah...

    suzuki rgv 120 - dari zaman study kat ipt sampai la zaman kije...

    kawasaki zx150se - ujung bulan 7 aritu besday superkips aku...Smile

    leh kire dgn jari jer moto yg penah aku pakai,
    bukan mcm kippers2 semue yg penah pakai smpi 10 jibik moto.. heheh
    kalu tgk kat atas, sumer moto yg penah aku gune pakai 2T,
    so melekat sgt jiwa aku dgn moto yg pakai 2T neh, huhu...
    time pakai moto 4 strok, mcm elchi ataupun exfies adik aku, terase lembapnye pun... Wink

    syamjmc2274

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by syamjmc2274 on Sat Aug 14, 2010 10:33 pm

    motorbot - wat g mancing( 1990-1992)

    motokar - jalan2 cari mkn (1998-20??)

    zx150rr - dah bored asik jln jem je.(2010-???) Laughing bounce

    AsTaLaVisTa

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by AsTaLaVisTa on Sat Aug 14, 2010 11:52 pm

    Akunyer motot :
    1996 - RXZ dua bijik (Abg ipar & Abg suruh jaga. Ulang alik pegi sekolah). Selalu melaram ngan member usha awek kat pantai lepas abis waktu sekolah..
    2001- Honda Cup 70 (Motor bapak kasi ulang p kuliah)
    2002 - Honda EX5 Class seken. Cadang nak beli EX5 Class 1, tp tersilap beli EX5 Class pasal x pasan nak tgk
    ejos..Beza seratus jek. (Beli ngan duit biasiswa. Cup 70 x larat jalan jauh Kuantan -Kuala Terengganu
    2004 - Tukar Ex5 ngan moto RXZ ngan abg aku.. DIer nak jual. So aku mintak tukar.
    2006 - Jual rxz. Motot byk mentekedarah minyak. Nak simpan duit kawin. Mintak balik ex5. Aku beli
    honda cup 70 untuk abg aku ulang alik keja.
    2009 - Beli KRZ seken. Sampai sekarang. Motot nih still tengah restore coz xcident.
    So skang nih ader dua bijik motot. EX5 Class & KRZ

    kudaunismall

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kudaunismall on Sun Aug 15, 2010 4:18 am

    mencelah ar..

    2004-2006 - kriss 110. mak beli untuk bawak gi skolah. sambung bawak gi kolej. bangi-selayang hampir setiap hari. cukup 2tahun engine mana leh tahan fullthrottle je. terbarai engine. jual cube main kereta lak.

    2008-2010 - 125ZR. main kereta tak sama cam main motor. takde kepuasan. so cari motor 2stroke. overall memang tiptop 125z ni. cornering mantap. tapi eksiden 2kali. sayang tapi jual gak sebab dah semakin serius minat motor, lagipun cubchai ni takpuas ride sebab kecik sangat..

    2010-sekarang - ZX150RR. memang layan. puas dapat motor kepit tank. hehe.. tapi still follow ride geng 125Z. walaupun sakit telo bawak slow, member2 nye pasal terpaksalah.. skarang masih sedang cube jinakkan kips ni. cornering masih goyang2, highspeed masih melayang2.. akan datang insyaallah upgrade lagi.

    alep

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by alep on Sun Aug 15, 2010 5:57 pm

    2009 ~ zx150
    2012 ~ zx6r v4 (lpas grad)
    20xx ~ s1000rr
    20xx ~ dyna glide wide, harley

    ho..ho..mantap gak

    hakim

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by hakim on Thu Aug 19, 2010 11:41 am

    1994 - C70 lampu bulat. (Ayah aku punya, tapi last2 jadi aku punya sebab dia bengang slalu jatuh. Dia beli moto lain. Cian bos Sad )
    1999 - Kriss frst model warna biru kelabu tu.
    2002 - RXZ (1st time pakai 2 stroke. Syiok!)
    2004 - SRE (keje kat KL. Carb RXZ asik kena rembat jer so simpan kat kampong. SRE ayah den ponyo laie Laughing )
    2005 - EX5 dream
    2008 - Modenas Passion 125 (Scooter tetap tak best. Payah maintenance dia)
    2010 - KRR ZX150. Ni la moto paling syiok aku pena bawak. Nak pakai lama la...

    bainz

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by bainz on Fri Aug 20, 2010 6:51 pm

    dulu ak pakai Suzuki RG Sport je(dari 2001-2010)

    NaMe_SaYe_LeE

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by NaMe_SaYe_LeE on Fri Aug 20, 2010 8:51 pm

    Honda wave 125...yg model 1st dulu...still running lagi sampai hari ni...

    halimien

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by halimien on Sat Nov 27, 2010 11:08 pm

    1st c70 hahaha
    kriss > rg110 > kriss > ss110 > rxz > kriss balik huhuhu > ex5 dream > shogun125 > lc135 hilang > shogun rr > belang r dan terkini zx150rr hehehe

    banyak sungguh moto yg aku beli Very Happy

    kipsjang

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by kipsjang on Mon Nov 29, 2010 12:14 am

    1. drjah 6 smpi form 5 - yamaha cdi80 a.k.a yamaha kambing (mak aku punya) Laughing ada lagi..cuma xbw jer.cian dia
    2. kolej, sem 3 - yamaha 135lc thn 2006 (baru) -(hilang) sempat guna 2minggu jer :p
    3. sem 5 - yamaha 125zr thn 2004(janda)&(sedang bermadu..)
    4. lps aku kawin, 2010 - kawasaki ninja krr zx150rr (janda berhias)

    FaDziL

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by FaDziL on Wed Dec 01, 2010 1:09 am

    Honda c70
    Suzuki FXR
    Yamaha FZi
    Kawasaki KIPS zx150rr

    akan datang nk pakai Ducati lak Very Happy

    Skillo

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Skillo on Sun Jan 02, 2011 8:17 pm

    Sebelum nie = wave125 1st model

    Skrang = zx150 kips

    Akan dtg = z750 kawasaki

    izzizahari

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by izzizahari on Mon Jan 03, 2011 2:24 pm

    sblom ni:

    jaguh 175 <--- walaupon best, dijual kerana tidak sesuai kegunaan pada masa itu
    kriss 110
    rgv 120 <--- best jugak nyesal jual Sad
    naza symphony nbs125

    sekarang:

    krz 150
    naza symphony nbs125 <--- stator problem xleh cas bateri.
    kriss 110 <--- masalah geran dan stator, tinggal wat tukun agaknyer nnt, huhuhu

    akan datang:

    ingat2 bila cukup wang nak gi meminang naza blade 650 trus Razz

    aWe89

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by aWe89 on Mon Jan 03, 2011 3:32 pm

    sblom ni:
    honda fame
    suzuki jet
    kawasaki k1
    suzuki rg
    zxr 250
    vulcan 500
    elegan

    skarang
    ego S
    kips

    demampanas

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by demampanas on Mon Jan 03, 2011 3:36 pm

    mule2 pki EX5

    pasto c70

    pasto rxZ...

    nOw KAWASAKI kR150 zx...

    kEseMue mOto maSih aDew Lagy
    huhuuuuu!!!!
    HidUp bIkerZ....

    1 penang

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by 1 penang on Mon Jan 03, 2011 3:52 pm

    salam..mula2 pakai rc 80 jet
    serpico ss
    rg sports
    serpico ss
    ex5
    rgv 120
    kriss
    nsr 150r
    ex5
    kriss
    rg sports
    lc 135
    kriss
    fx 125
    kriss
    dan yg tggl skrg adalah rg sports dan nsr 150 rr...coming soon...nak beli krz,serpico,scorpion or krx....

    asrolsani

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by asrolsani on Mon Jan 03, 2011 7:33 pm

    update
    1998~2001: time sekolah bawak scooter 50cc (max speed 40km/h)
    2001: ambik lesen B full tapi tak bawak moto pon...tapi beli kereta...
    2005~2006 pakai virago 535 seken: jual sbb maintenen tinggi.... roadtax pon mahal...slow plak tu...
    2006~2007 wave 125: tolak virago dapat motor ni.. takyah topup dan tak de duit belen...
    2007~2010: takpakai moto... wave bagi kat adik wat g skolah... pinjam skali skala kalau adik balik kampung cuti sekolah
    2010~ zx150rr: preng2!! Twisted Evil
    2010~ CBR f4i: vroom2!! Twisted Evil
    2011~ ....

    Sponsored content

    Re: moto yg korang pakai sebelum kips

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am