Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Share

    Poll

    Perlukah Forum Pemilik Kips?

    [ 263 ]
    76% [76%] 
    [ 73 ]
    21% [21%] 
    [ 10 ]
    3% [3%] 
    [ 1 ]
    0% [0%] 

    Total Votes: 347

    where

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by where on Thu Mar 05, 2009 2:50 pm

    ooo..honda car owners club pun buat camtu jugak..
    new user register,tapi akaun tak approve lagi. once user tu turun TTS official dgn honda kepunyaannya,baru akaun approved.



    aku lak mencadangkan, forum kips ni takde rules & regulations langsung.
    kecuali menghormati sesama users je.hehehe

    ranjau_berduri

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by ranjau_berduri on Thu Mar 05, 2009 4:21 pm

    aku setuju aje ngan where... kippers or non kippers bley join... pasal ade stgah orang xmampu nak pakai kips.. tapi minat... macam saya ni.. cuma ade kristar ajer...

    awin

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by awin on Thu Mar 05, 2009 4:30 pm

    ali_wng wrote:aku setuju aje ngan where... kippers or non kippers bley join... pasal ade stgah orang xmampu nak pakai kips.. tapi minat... macam saya ni.. cuma ade kristar ajer...

    bukan ko bwk kawa ZX KAYUH RR ke weng? hehehehee Laughing Very Happy

    wadin

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by wadin on Thu Mar 05, 2009 4:38 pm

    bro.
    Where: aku setuju pasal approval tu...

    rules dan regulations mesti ada supaya kita boleh control keadaan dan sebagai rujukan jika sesuatu berlaku. Sebabnya human behaviour setiap manusia berbeza:)..Kita harapkan semua budakbudak kipper bagus bagus...
    Mesti ada perbezaan logo or apaapa antara kipper owner dgn non kipper owner. that y kita buat forum kawasaki ni.Smile kalau tdk sama dgn forum yg lain:)
    Banyak benda kena set up ini:) kena duk meja bulat beb


    selamat

    where

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by where on Thu Mar 05, 2009 4:55 pm

    wadin wrote:bro.
    Where: aku setuju pasal approval tu...

    rules dan regulations mesti ada supaya kita boleh control keadaan dan sebagai rujukan jika sesuatu berlaku. Sebabnya human behaviour setiap manusia berbeza:)..Kita harapkan semua budakbudak kipper bagus bagus...
    Mesti ada perbezaan logo or apaapa antara kipper owner dgn non kipper owner. that y kita buat forum kawasaki ni.Smile kalau tdk sama dgn forum yg lain:)
    Banyak benda kena set up ini:) kena duk meja bulat beb


    selamat

    woo..meja bulat pulak tu..kes berat tu..
    tu kena tggu next step proceed dulu kot pasal skarang forum ni masih di awang awangan,takde moderator,takde admin yg jage pun.hehehe

    ape next step yg perlu diproceed tu?
    cekidaut sini..

    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/bile-next-tts-t23.htm

    Laughing

    wadin

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by wadin on Fri Mar 06, 2009 8:43 am

    slow dan steady bro.... insyallah kita jadi forum kawasaki yg terbaik dari website yg lain. our mission...
    As strong group baru kita beli spare part ori kat kawasaki sunrock dgn harga yg cantik:)


    apa apa buat yg terbaik beb

    aJa

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by aJa on Mon Mar 16, 2009 2:18 am

    caya beb kalu ade forum sndri..
    mne lg kippers nak mlepak kn????
    dunia dh mju..
    xmain la mlepak tp jln men gitar..
    kte mlepak dlm intnet laaa..
    bru la "DUNIA DAH MAJU".................
    btol x wahai atok????
    heheheheee..
    lol!

    dol

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by dol on Wed Mar 18, 2009 11:23 pm

    aJa wrote:caya beb kalu ade forum sndri..
    mne lg kippers nak mlepak kn????
    dunia dh mju..
    xmain la mlepak tp jln men gitar..
    kte mlepak dlm intnet laaa..
    bru la "DUNIA DAH MAJU".................
    btol x wahai atok????
    heheheheee..
    lol!
    ye la tu aisyah oi!!
    DUNIA DA MAJU @ DUNIA UMPAMA NERAKA HIDUP IBARAT LAYANG-LAYANG

    cdan

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by cdan on Thu Mar 19, 2009 1:30 am

    dol wrote:
    aJa wrote:caya beb kalu ade forum sndri..
    mne lg kippers nak mlepak kn????
    dunia dh mju..
    xmain la mlepak tp jln men gitar..
    kte mlepak dlm intnet laaa..
    bru la "DUNIA DAH MAJU".................
    btol x wahai atok????
    heheheheee..
    lol!
    ye la tu aisyah oi!!
    DUNIA DA MAJU @ DUNIA UMPAMA NERAKA HIDUP IBARAT LAYANG-LAYANG

    dasyat ko punye ayat dol

    Azroy

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by Azroy on Thu Mar 19, 2009 9:44 am

    Itulah DUNHILL.. hehehe.. WOi aishah.. TTS putrajaya nanti jgn lupa bawak motor baru ko.. Shocked

    dol

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by dol on Thu Mar 19, 2009 3:54 pm

    tu la tok..kalo aisyah tak bwk motot die,bak sini awek die bg kat aku...
    hahahahha

    aJa

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by aJa on Thu Mar 19, 2009 9:28 pm

    oiy..
    kutok aku aaaa..
    ish3..
    ye la ye la..
    aku bwak la nnti..
    don wory b hapy..
    hehee..

    khair_delta

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by khair_delta on Mon Apr 27, 2009 9:20 am

    dol wrote:
    awin wrote:Salam suma.. aku rasa perlu sbb klu kita kat cni, xda sapa bleh ganggu kita nak borak pasal ape pun.. kite boleh share info pasal moto kita dgn. mana la tau nanti ada rezki & dah banyak geng kippers dlm ni boleh buat ride pg mana2 jln2 crik pasal... heehehehh Very Happy

    aku pon stuju... bounce cheers


    Khair pown stuju gak...
    bleh share mcm2 idea n pendapat.
    lebih2 lagi org cm Khair ni haa..
    bru nk berjinak2 ngan moto ni...
    byk ag nk kena belajar ni...

    deen325

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by deen325 on Mon Jun 01, 2009 12:15 am

    wadin wrote:slow dan steady bro.... insyallah kita jadi forum kawasaki yg terbaik dari website yg lain. our mission...
    As strong group baru kita beli spare part ori kat kawasaki sunrock dgn harga yg cantik:)


    apa apa buat yg terbaik beb
    tul tu bro...
    sejak saya pakai moto dari umut belasan thn...
    baru ni lah saya tul2 ader joint club...
    go..go..go..kawasakikips.com...

    pokju79

    Ada Kippers Kat Kota Bharu ?

    Post by pokju79 on Fri Jul 31, 2009 6:43 pm

    Tak ada cawangan geng2 kippers kat kota bharu ker? bounce

    kipas

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by kipas on Fri Jul 31, 2009 7:21 pm

    pokju79 wrote:Tak ada cawangan geng2 kippers kat kota bharu ker? bounce
    ader...edykb /0199013698 / DAH7690 /kota bharu ,kelantan
    tp dier blom jumpe ngan kitorg lg...buat mase nih...bro leh la tts dgn dier...contact2 la dier...senang2 dtg sini...nanti papahal bleh turun key el...jd wakil pantai timur...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    pokju79

    Sedia Berkhidmat

    Post by pokju79 on Fri Jul 31, 2009 10:48 pm

    Baru ajer angkat kips nie....taukey cina tuh kata Isnin atau Selasa nie boleh dtg ambik motor tuh...x sabar rasenyer.....pakai motor nie pun ingat nak jimat2kan kos ulang-alik gie kerja....

    So, kalu kau orang datang Kota Bharu, jgn segan silu contact "kawe" kat sini...sedia membantu..... Basketball

    carlnain

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by carlnain on Sat Aug 01, 2009 12:22 pm

    pokju79 wrote:Baru ajer angkat kips nie....taukey cina tuh kata Isnin atau Selasa nie boleh dtg ambik motor tuh...x sabar rasenyer.....pakai motor nie pun ingat nak jimat2kan kos ulang-alik gie kerja....

    So, kalu kau orang datang Kota Bharu, jgn segan silu contact "kawe" kat sini...sedia membantu..... Basketball

    bro kasi register dulu kat cni ;

    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kippers-phone-book-location-reg-number-t112-45.htm

    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/pembuka-bicara-aka-introduction-t108-120.htm

    dah ada 3 member dari pantai timor ni cheers cheers
    contact2 la bro edyKB , dia pon kat kota bharu jugok wei..... cheers cheers
    leh buat TTS pantai timor cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    pokju79

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by pokju79 on Sat Aug 01, 2009 8:24 pm

    Lepas selasa nie baru boleh register sebab tunggu motor sampai...no plet pun x tahu lagie Laughing

    kurt2812

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by kurt2812 on Sun Aug 30, 2009 5:21 pm

    sangat penting..kt sini la nak jumpa kenalan baru..dah la mtor kite ni jarang2 nampak atas jalan.ble ada club,lg senang nak bertukar2 fikiran..berkongsi minat yg sama..

    ariff-NINJA

    Perlukah Forum Pemilik KIPS?

    Post by ariff-NINJA on Sun Sep 27, 2009 11:06 pm

    yeah sy skong 100%, dgn ad forum ni bleh la pmilik KIPS brkngsi tntng moto kips skaligus dpt kenalan baru...bleh jgak nti adkn group/club KIPS dn bole la nti adkn konvoi... Razz Razz farao

    carlnain

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by carlnain on Mon Sep 28, 2009 1:39 am

    ariff-NINJA wrote:yeah sy skong 100%, dgn ad forum ni bleh la pmilik KIPS brkngsi tntng moto kips skaligus dpt kenalan baru...bleh jgak nti adkn group/club KIPS dn bole la nti adkn konvoi... Razz Razz farao

    bro kasi register details bro , baru senang nak ajak konboi or TTS.
    paling dekat dgn ko bro IDRIS MAT SEMAN (tanjung malim).
    ko jgn panggil nama penuh mengamuk org tua tu... Laughing Laughing
    skrg dia dah dpt nama baru Bro EDD.... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by ranjau_berduri on Mon Sep 28, 2009 1:12 pm

    carlnain wrote:
    ariff-NINJA wrote:yeah sy skong 100%, dgn ad forum ni bleh la pmilik KIPS brkngsi tntng moto kips skaligus dpt kenalan baru...bleh jgak nti adkn group/club KIPS dn bole la nti adkn konvoi... Razz Razz farao

    bro kasi register details bro , baru senang nak ajak konboi or TTS.
    paling dekat dgn ko bro IDRIS MAT SEMAN (tanjung malim).
    ko jgn panggil nama penuh mengamuk org tua tu... Laughing Laughing
    skrg dia dah dpt nama baru Bro EDD.... Laughing Laughing
    ui... saper tu??

    carlnain

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by carlnain on Mon Sep 28, 2009 1:24 pm

    ali_wng wrote:
    carlnain wrote:
    ariff-NINJA wrote:yeah sy skong 100%, dgn ad forum ni bleh la pmilik KIPS brkngsi tntng moto kips skaligus dpt kenalan baru...bleh jgak nti adkn group/club KIPS dn bole la nti adkn konvoi... Razz Razz farao

    bro kasi register details bro , baru senang nak ajak konboi or TTS.
    paling dekat dgn ko bro IDRIS MAT SEMAN (tanjung malim).
    ko jgn panggil nama penuh mengamuk org tua tu... Laughing Laughing
    skrg dia dah dpt nama baru Bro EDD.... Laughing Laughing
    ui... saper tu??

    ko lom jmp otai ni ali , setakat ni dia yg paling lama 44thn.
    aku dah jmp dia masa lepak2 kat rawang . tapi bro ni cool beb .... Cool


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    zorro_night2

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by zorro_night2 on Tue Sep 29, 2009 4:47 pm

    betul beb.....
    oppss maap , saya zorro saya budak baru kat cn n harap dapat dterima seadanya..........
    hehehehehehhe....1st masa aku buka laman ni aku baca korang punyer kipps best r, sempoi jer, 2 r aku nk join korg.........aku pun ada kipps jg thn 2008

    Sponsored content

    Re: Polls: Perlukah Forum Pemilik Kips?

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm