Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Penglaman yang best

    Share

    Muddno

    Penglaman yang best

    Post by Muddno on Mon Jun 20, 2011 11:20 am

    Allo. Ni saja nak kongsi pengalaman jumaat lepas (17/6/11). Aku ni xpnah berkonvoi, meleper apatah lg main track. nak jadi cerita, masa on the way balik keje ikut highway DUKE menuju ke Damansara, tengah syok2 layan riding sorang2 (jalan kosong kan), tetiba ada dua brader naik CBR250 n AP125 cucuk belakang. Pastu diorang tunjuk thumbs up n ajak join. Peh, memg syok rupanya konvoi high speed nih... Patot la korang selalu buat ek. Best wooo, follow dua brader ni. pergh... Dah kat exit mutiara, diorang bukak visor, tnjuk kat KIPS aku, thumbs up pastu parting ways lah. terbangga plak kejap. Lain kali kalo korang ada nak wat knvoi aku nak ikut la... (btw, kalao meter KIPS 180, speed sebenar brapa eh?)

    botak_jong

    Re: Penglaman yang best

    Post by botak_jong on Mon Jun 20, 2011 9:43 pm

    kalo bro penah ikut tepi honda civic yang panel meter dia jelas nampak,dalam 147km/h compare to our kips 180km/h.kalau ikut garmin lak lain plak kita punyer meter ralat...

    ginagong

    Re: Penglaman yang best

    Post by ginagong on Mon Jun 20, 2011 11:52 pm

    speeding 175kmj sambil tongkat dagu atas tank dan korek hidung...
    best2.... Very Happy

    zenkage

    Re: Penglaman yang best

    Post by zenkage on Tue Jun 21, 2011 12:36 am

    Baik.......aku pon ade pengalaman camtu gak......tp masa tu aku nek kapchai je.SBK sbelah aku plak Honda ST1300 warna putih. dye tunjuk kat aku n suruh berhenti tepi jalan.pastu dye trun n dtg kat aku n cakap "dik,IC dan lesen...."
    Laughing

    chaiikipp

    Re: Penglaman yang best

    Post by chaiikipp on Tue Jun 21, 2011 2:32 am

    baru ko thu der...blom try layn coner lg..pasti gmpak..tayar lekat nye....

    kawarangers

    Re: Penglaman yang best

    Post by kawarangers on Tue Jun 21, 2011 3:21 pm

    nak konvoi? ahad ni tunggu kt shell jalan duta kul 8..jgn lamabat...kita ke kawasaki weekend ride..ramai kippers dah join..makan pagi free tokey kawasaki payung..

    Matthew

    Re: Penglaman yang best

    Post by Matthew on Tue Jun 21, 2011 7:57 pm



    Ride pegi mane ni bro?? Question

    iltizamz

    Re: Penglaman yang best

    Post by iltizamz on Tue Jun 21, 2011 8:26 pm

    last week ride reramai gi Karak...this week kita akan konpem bila dah kumpul kat kawa glen ahad nanti...last week ramai kippers turun...bih kurang kat 40 biji...besttt..

    PCK4554

    Re: Penglaman yang best

    Post by PCK4554 on Tue Jun 21, 2011 9:19 pm

    aduh, areA penang xde ke kawasaki weekend ride??heheh3

    Muddno

    Re: Penglaman yang best

    Post by Muddno on Wed Jun 22, 2011 10:39 am

    Join ride? Alahai... motor lum ckup selamat ler... Tayar, rantai suma masih stendet...

    iltizamz

    Re: Penglaman yang best

    Post by iltizamz on Wed Jun 22, 2011 11:18 am

    yg join ride tu pun ramai je yg semua stended2 gak...cuma kita yg bawa tu pikir safety dulu dan bukan ikut org...

    Matthew

    Re: Penglaman yang best

    Post by Matthew on Wed Jun 22, 2011 11:58 am


    So ahad ni pkl 8 dari shell duta nk pi mane?? Question

    Muddno

    Re: Penglaman yang best

    Post by Muddno on Wed Jun 22, 2011 1:03 pm

    Sebab pk safety la nih... Jaket pon xdak lg Razz plus tayar stendet mcm bahaya je sebab nk bawak bini tersayang yg dah kompom2 nak ikut. ahaha. but who knows? tetiba je dah ada kat sana ahad nnti. ahaha

    iz85

    Re: Penglaman yang best

    Post by iz85 on Wed Jun 22, 2011 1:58 pm

    pg mane tu ikut majority la .pe2 hal kul 8 jln duta pastu pg glenmarie bincang pastu mkn free baru pg ride lol!

    ginagong

    Re: Penglaman yang best

    Post by ginagong on Wed Jun 22, 2011 3:03 pm

    ni thread konvoi ke apa ni?

    Matthew

    Re: Penglaman yang best

    Post by Matthew on Wed Jun 22, 2011 7:17 pm


    Saya ade pengalaman ikut kawasaki ZX-10, saya ikut ia dalam 160kmh lama jugak ikut dia pastu ia pisah kat jalan menuju kota damasara siap hon dan angkat tangan...memmang bestla

    lie_kips

    Re: Penglaman yang best

    Post by lie_kips on Mon Jun 27, 2011 1:25 pm

    Muddno wrote:Allo. Ni saja nak kongsi pengalaman jumaat lepas (17/6/11). Aku ni xpnah berkonvoi, meleper apatah lg main track. nak jadi cerita, masa on the way balik keje ikut highway DUKE menuju ke Damansara, tengah syok2 layan riding sorang2 (jalan kosong kan), tetiba ada dua brader naik CBR250 n AP125 cucuk belakang. Pastu diorang tunjuk thumbs up n ajak join. Peh, memg syok rupanya konvoi high speed nih... Patot la korang selalu buat ek. Best wooo, follow dua brader ni. pergh... Dah kat exit mutiara, diorang bukak visor, tnjuk kat KIPS aku, thumbs up pastu parting ways lah. terbangga plak kejap. Lain kali kalo korang ada nak wat knvoi aku nak ikut la... (btw, kalao meter KIPS 180, speed sebenar brapa eh?)
    Sy pun ade jgk try cocok ap125 kt fedral higway..mase mula2 kt laluan moto dr susur midvaley smpe kt subang jaya. mase kt laluan moto tu, sy folow dia dlm 140km/j pasal moto agak byk jgk..lepas kuar susur ke usj dia truss rembat..sy try kejar dia tp agak lewat ckit sebab beza 1 second drop gear. meter last sy keja dlm 175km/j. last2 sy pelahan kn moto pasal memang dh x le nk kejar.. mmg pegii aje moto tuu..huhu

    zx

    Re: Penglaman yang best

    Post by zx on Mon Jun 27, 2011 2:38 pm

    zenkage wrote:Baik.......aku pon ade pengalaman camtu gak......tp masa tu aku nek kapchai je.SBK sbelah aku plak Honda ST1300 warna putih. dye tunjuk kat aku n suruh berhenti tepi jalan.pastu dye trun n dtg kat aku n cakap "dik,IC dan lesen...."
    Laughing


    pastu bangga sikit..dia mintak signture...haha

    jayjeffrey

    Re: Penglaman yang best

    Post by jayjeffrey on Mon Jun 27, 2011 2:58 pm

    pengalaman best dulu
    - tapau er6
    - tapau ap125
    - tapau mcm2 lagi

    pengalaman best sekarang
    - kena tapau ex5
    - kena tapau lc135
    - kena tapau rxz
    - dan kena tapau mcm2 lagi....

    ride maintain 120 je =D

    kipas

    Re: Penglaman yang best

    Post by kipas on Mon Jun 27, 2011 3:08 pm

    tp paling best tapau pikap R1...hahaha...best giler...dalam gear 5 baru dier potong...dier terbakar kot...hahaha...best2...sebenarnya aku mmg nak dier potong sbb nak dgr bunyik ejos dier masa potong aku...hahaha...sambil menyelam carik harta karun...hahaha....


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Penglaman yang best

    Post by Matthew on Mon Jun 27, 2011 4:06 pm

    kipas wrote:tp paling best tapau pikap R1...hahaha...best giler...dalam gear 5 baru dier potong...dier terbakar kot...hahaha...best2...sebenarnya aku mmg nak dier potong sbb nak dgr bunyik ejos dier masa potong aku...hahaha...sambil menyelam carik harta karun...hahaha....


    yela...Legeeeendddmaaaa mampukah saya bertanding....memang tade chance punyaaa huhu What a Face

    zenkage

    Re: Penglaman yang best

    Post by zenkage on Mon Jun 27, 2011 4:40 pm

    jayjeffrey wrote:pengalaman best dulu
    - tapau er6
    - tapau ap125
    - tapau mcm2 lagi

    pengalaman best sekarang
    - kena tapau ex5
    - kena tapau lc135
    - kena tapau rxz
    - dan kena tapau mcm2 lagi....

    ride maintain 120 je =D

    Lol kene tapau kapchai.....xper2,bia lambat asalkan selamat Smile

    Sponsored content

    Re: Penglaman yang best

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm