Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Share

    DarkJoker

    salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by DarkJoker on Mon Jun 20, 2011 6:20 pm

    Saya nak tanya sikit nih, saya nak beli motor dalam keluarga 15occ, yang berkenan di hati antara Fz 150i ngan Kips 150 la...

    Saya nak mintak pandangan la dari sisi hadapan, depan & belakang Otaimer mengenai soalan yang di ajukan ini, terlebih dahulu saya ingin memohon maaf la sekiranya ada yang rasa kurang senang dengan soalan ini...

    Sekian Wasalam...

    kawarangers

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by kawarangers on Mon Jun 20, 2011 7:37 pm

    salam bro....kalau saya mesti saya suh awak beli kawasaki zx 150rr..laju beb..bleh layan korner..body pun cantik..ala2 sbk..puas hati...kalau nak jimat minyak fzi je la...

    iltizamz

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by iltizamz on Mon Jun 20, 2011 9:22 pm

    saya setuju gak tu...kalo antara fz dgn rr...saya lebih sarankan amik rr jela...nak jimat fz tapi utk makluman gak...rr pun jimat gak dr segi petrol, 2t...konpem puas ati...

    armmat

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by armmat on Mon Jun 20, 2011 9:38 pm

    sy bdak bru...

    amek kips ..

    iltizamz

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by iltizamz on Mon Jun 20, 2011 9:48 pm

    jom ramaikan lg kippers...terbaikkkk....

    Khaza

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by Khaza on Mon Jun 20, 2011 9:49 pm

    W'salam..
    Ambik FZ.. Jimat myk..

    DarkJoker

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by DarkJoker on Mon Jun 20, 2011 11:08 pm

    tima kaseh suma rakan2 kippers, betul ka depa dok kata Kips xleh bawa jauh...kena stop2 sebab enjin cepat panas??
    Kips la ni sudah menjadi moto panas, dimana orang mmg suka nak membalas moto ini...ada cadangan untuk menjaga moto ni dengan selamat??
    macam mana Kips fuel consumption dan maintainance agak mahal x??

    zenkage

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by zenkage on Tue Jun 21, 2011 12:40 am

    Kips ada radiator and coolant so da xda problem seperti rxz iaitu overheating. Smile

    chaiikipp

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by chaiikipp on Tue Jun 21, 2011 2:35 am

    amik laa rr..sdap layn coner..minyak pun bleh tahan..tp save 2t..body cantik..dapat awek pun nt cantik..hahah

    iltizamz

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by iltizamz on Tue Jun 21, 2011 9:46 am

    yg paling penting citarasa ati kita...kengkawan hanya bole bagi info je...the rest terpulang pada yg nak membeli...

    iz85

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by iz85 on Tue Jun 21, 2011 12:37 pm

    kalo nak kre laju mmg kips la fz tu lombab. Twisted Evil tp kalo dr segi jimat mmg fz la pasal die pakai injection,kips pakai karburator.lg 1 kips pakai 2t, fz x de.tp kalo aku,aku x ksh sgt sal jimat x jimat ni janji blh pg.aku puas ati.ha...3x lol!

    kawarangers

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by kawarangers on Tue Jun 21, 2011 3:16 pm

    betul tu iz..beli ikut kehendak hati..jgn ikut sangat ckp kita ni..beli yg mane berkenan..kang menyesal..dah beli nak jual balik kan dah rugi..pikir masak2..dua2 motor tu masing2 ade kelebihan dan keburukkan....

    Matthew

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by Matthew on Tue Jun 21, 2011 8:00 pm


    Bro Try Kips ni dari member sape2..confirmed u dah lepas try terus gian...kalau dah idam SBK long term...nilah permulaannye.. Very Happy

    iltizamz

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by iltizamz on Tue Jun 21, 2011 8:29 pm

    cadangan matthew tu tol gak...try dulu member mana2 yg ada kips tu...and try gak kat member yg pakai fz...tgk keputusan pas tu...

    PCK4554

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by PCK4554 on Tue Jun 21, 2011 9:16 pm

    bro Dark Joker...
    ko amek RR ni,mmg berbaloi..
    myk jimat,2t jimat, jln jaoh sedap, ada radiator,speed pon power(170-180 km) celah gigi je..

    Fzi150..speed kurang, dngn 125z pon blom tentu boley ligan...sakit hati oo law kna potong ngn moto yg CC kecik dari kita..contoh spt rxz,125z,LC,..hahha2

    join la kips...heheh3 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Mr Brightside

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by Mr Brightside on Tue Jun 21, 2011 10:19 pm

    kalau rase jiwa rilek + santai ambik je FZ,minyak save laju pn bleh tahan la Cool Cool klau sukakan power band 2 stroke lepas tu jiwa kacau bila kene tapau dgn moto lain dgn gaya yg menyakitkan hati bleh angkat kips Razz Razz sebab aku suka kips ni pn coz sedap memotong,jalan aku nk pegi kerja lori trelar panjang-panjang Mad Mad

    DarkJoker

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by DarkJoker on Wed Jun 22, 2011 11:35 pm

    Terima kaseh, pada semua otai Kips..
    Leh bagi kedai yg tawarkan hrga yg berpatutan,
    Saya umo 27 dh kawen, bru nk try nek moto2 camni,
    Nk beli SBK lom mmampu lg, bounce
    tp Ninja 250 lawa jugak, hummmm Surprised Surprised

    Sponsored content

    Re: salam perkenalan, pada semua Otaimer Kippers...Assalamuaalaikum...

    Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:01 pm