Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sakit Hati...

    Share

    Matthew

    Sakit Hati...

    Post by Matthew on Mon Jun 20, 2011 8:03 pm



    Nak luahkan sakit hati ape yang saya nampak sabtu lepas..dalm pkl 11 malam saya dan isteri saya ke stesen petrol sungai buloh nak isi minyak, masuk stesen petrol ni je terserempak dengan mat2 rempit memmang bising sakan stesen petrol ni...menyampah jugak tengok diorang ni so nak buat macam mane dah mat rempit tulah stail diorang..so saya pun isi petrol hampir nak penuh tanki kereta...satu group besar datang join para mat2 rempit ni saya memmang terkejut beruk..dalam 10 biji masuk dengan bunyi weeeeeennnggg weeeennnngggg weeennnggg sakit hati semuanye KIPS lepas dah buat bising ramai2 diaorang semuanye menuju ke ke k.l ...rosak imej moto kips ni kerana mat rempit guna kips ni pakai untuk racing haram, kita yang pakai ni pun akan dicop sebagai rempit oleh polis..mane dia tahu rider mane yang jenis safety rider ke ghost rider..nampak moto kips je terus akan dianggap mat rempit macam si moto RXZ....adui sakit hatila macam ni bro2 sekalian.... Sad

    Mr Brightside

    Re: Sakit Hati...

    Post by Mr Brightside on Mon Jun 20, 2011 8:19 pm

    sabar ye saudara,nak buat mcm mana,moto dalam kategori harga mampu milik,2 lejang pulak tu,kebanyakan mat rempit skrng ni pn idamkam kips ni,bila dh dapat kips tu yg mcm monyet dapat bunga tu Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    iltizamz

    Re: Sakit Hati...

    Post by iltizamz on Mon Jun 20, 2011 9:20 pm

    tu yg skang ni kes curi moto kips pun banyak coz ada gak mat rempit yg tak mampu milik tapi nak gak kips so dia rembatla dr kippers yg ada kips...skang ni polis dah pun start kalo roadblock tahan gak moto kips...tu yang bengang gak ni...

    armmat

    Re: Sakit Hati...

    Post by armmat on Mon Jun 20, 2011 9:32 pm

    sy pom ade cite gak, dlm minggu lpas na blik dr tmpat praktikal kat klang, nak kluar lorong tmpat praktikal(kilang) ade la 4 5 abg2 polis nga moto besa je, tgok sy pandang + jeling semacam jewk.. ahaaha.. atau pom dorang memang brminat nga kips... tongue

    nekman

    Re: Sakit Hati...

    Post by nekman on Mon Jun 20, 2011 9:35 pm

    Mat rempit tak pakai givi box..

    Khaza

    Re: Sakit Hati...

    Post by Khaza on Mon Jun 20, 2011 9:54 pm

    Tu la pasal.
    Ingat nak letak Givi box la..Boleh ltak bju hujan,helmet dan botol ayaq..

    kawarangers

    Re: Sakit Hati...

    Post by kawarangers on Tue Jun 21, 2011 3:27 pm

    ala..mat rempit pakai helmet ms88 or helmet kura2..kita pakai fullface..seluar diaorang bwh kecik..x pakai jaket bila menunggang..kita lain..safety first..kira standat kita tinggi sket la...hahhahah

    kr150c87

    Re: Sakit Hati...

    Post by kr150c87 on Tue Jun 21, 2011 3:51 pm

    mat rempit tak pakai Full Racing Suit Dan BT 39/090.. Smile

    hkm

    Re: Sakit Hati...

    Post by hkm on Tue Jun 21, 2011 7:27 pm

    lantak apa org nk cakap..yg penting diri sendiri tau kita bukan mat rempit..

    iltizamz

    Re: Sakit Hati...

    Post by iltizamz on Tue Jun 21, 2011 8:28 pm

    kita pakat reramai kippers pakai givi box kat belakang...amacam?hehe...

    hkm

    Re: Sakit Hati...

    Post by hkm on Tue Jun 21, 2011 9:01 pm

    jom2..sapa nk blanje saya box?hehe saya belanje minyak full tank

    PCK4554

    Re: Sakit Hati...

    Post by PCK4554 on Tue Jun 21, 2011 9:09 pm

    iltizamz wrote:kita pakat reramai kippers pakai givi box kat belakang...amacam?hehe...

    kang nampak cam skema sgt klu givi box ada kat blkg..
    pkai bag Tank dah ler...hehhe

    alep

    Re: Sakit Hati...

    Post by alep on Wed Jun 22, 2011 1:22 am

    he..he..yang pakai box belkang ni otaimer je, kan bro nekman? bro ali jimmy?

    nekman

    Re: Sakit Hati...

    Post by nekman on Wed Jun 22, 2011 8:44 am

    Hehe..bila ade givi box, Pak polisi tak alergik sangat & takde orang ajak race..
    Time parking helmet leh simpan dalam box..
    Memang nampak skema sikit kot.. Tapi matching kalau ade pillion bini kat belakang..

    Matthew

    Re: Sakit Hati...

    Post by Matthew on Wed Jun 22, 2011 12:58 pm


    Tapiii... imej kesuberbikekan ni akan terganggu pasai givi box...hodooohnyeeeee aduuuiii lol!

    kr150c87

    Re: Sakit Hati...

    Post by kr150c87 on Wed Jun 22, 2011 1:04 pm

    bro cek baik2 bro,zx150 dalam kategori suberbike ke?

    Matthew

    Re: Sakit Hati...

    Post by Matthew on Wed Jun 22, 2011 3:51 pm

    kr150c87 wrote:bro cek baik2 bro,zx150 dalam kategori suberbike ke?


    Brooo betul tu..tapi ape yang saya maksudkan ialah moto ni ada ciri2 superbike..( imej kesuperbikekan) bukanye kate superbike terus..
    study


    Last edited by Matthew on Wed Jun 22, 2011 4:10 pm; edited 1 time in total

    kr150c87

    Re: Sakit Hati...

    Post by kr150c87 on Wed Jun 22, 2011 3:56 pm

    oh i masih newbie kat cni,takat tau macam mana bawak moto gi pasar je, oh modi moto nampak macam suberbike and laju macam suberbike yeh..moto AWIN tu mmg CC macam suberbike ke? i x study bro,i cuma bikin keja bawah pokok je. maklumlah gaji sesuap nasi je kan

    Matthew

    Re: Sakit Hati...

    Post by Matthew on Wed Jun 22, 2011 4:12 pm

    Takpe..kite semua tengah blaja...moto awin mekap memang cun nampak sebiji macam SBK..Semua kengkawan yang pakai SBK ni pun recomend pakai moto ni dulu sebab ciri2 ia macam superbike.. Very Happy

    alep

    Re: Sakit Hati...

    Post by alep on Wed Jun 22, 2011 11:23 pm

    supersport or superbike or superbike supersport?

    Matthew

    Re: Sakit Hati...

    Post by Matthew on Fri Jun 24, 2011 4:59 pm


    For now i'l take it as super sport..cause its 2 stroke mahhh.. Cool

    Sponsored content

    Re: Sakit Hati...

    Post by Sponsored content Today at 1:59 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 1:59 pm