Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam semua....

    Share

    rukis

    Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jun 29, 2011 11:46 pm

    Asslamaualaikum semua....

    Nama : Rukis
    Lokasi : Gurun, Kedah

    saya newest newbie.....saya belum ada motor Kawasaki....motor lain ada laa...saya bercadang membeli Kawasaki KRR 150 baru tu....dan 99.99% memang saya akan beli....sebelum susah hati sbb dah terbeli.......Saya ingin mengetahui serba sedikit pandangan dan pendapat dari semua forumer yang sudi memberikan pendapat dan pandangan mengenai pertanyaan saya....

    1. Saya ada mendengar yang kunci ring pada piston dalam blok motor ni boleh jatuh ketika tgh bawak....kesannya blok akan rosak....apa benar perkara ini? (ayat cikgu sekolah)
    2. Jika benar....apakah cara untuk mengatasinya....

    Itu je....terima kasih....maaf jika saya tak de motor kawasaki tapi ada sini....

    zenkage

    Re: Salam semua....

    Post by zenkage on Thu Jun 30, 2011 3:43 am

    Salam,welcome kepada forum ni beb.
    sama la kite,aku pon belum dpt beli lagi tp mmg minat giler.KRR ZX 150 SE di hatiku Smile
    Aku rasa ahli forum x kisah kita da ada or bawak motor apa,tp semangat rider tu penting kot Smile

    Lau ko nak tau lebih lanjut ko bleh check kt general talks>Technical talks. sana mmg citer technical je,D.I.Y pon ok gak,ajar camner nk reapair2 sendiri

    hkm

    Re: Salam semua....

    Post by hkm on Thu Jun 30, 2011 3:59 am

    salam rukis..pasal xde moto tu apadahal..
    mcm zenkage bgtau, ko selak2 thread technical utk tau segala hal psl zx150..
    rajinkan membaca..welkem cheers

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Thu Jun 30, 2011 1:30 pm

    zenkage wrote:Salam,welcome kepada forum ni beb.
    sama la kite,aku pon belum dpt beli lagi tp mmg minat giler.KRR ZX 150 SE di hatiku Smile
    Aku rasa ahli forum x kisah kita da ada or bawak motor apa,tp semangat rider tu penting kot Smile

    Lau ko nak tau lebih lanjut ko bleh check kt general talks>Technical talks. sana mmg citer technical je,D.I.Y pon ok gak,ajar camner nk reapair2 sendiri

    hkm wrote:salam rukis..pasal xde moto tu apadahal..
    mcm zenkage bgtau, ko selak2 thread technical utk tau segala hal psl zx150..
    rajinkan membaca..welkem cheers

    Thank you...warm welcome....saya tetap akan amik motor nih....ha3x...dah p servey kedai pun....minggu depan...dapat...
    Very Happy

    anakjin

    Re: Salam semua....

    Post by anakjin on Thu Jun 30, 2011 2:54 pm

    ambik jangan x ambik.... Very Happy
    leh geng berdua tp moto saya x hidup lagi.
    tension pasal depa panggil moto saya TUKUN berkilat.

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Thu Jun 30, 2011 10:24 pm

    anakjin wrote:ambik jangan x ambik.... Very Happy
    leh geng berdua tp moto saya x hidup lagi.
    tension pasal depa panggil moto saya TUKUN berkilat.

    Buat tak tau je depa nak kata apa pun.... tapi aa kita amik sama jadik dak? Very Happy

    wadin

    Re: Salam semua....

    Post by wadin on Fri Jul 01, 2011 10:23 am

    rukis wrote:Asslamaualaikum semua....

    Nama : Rukis
    Lokasi : Gurun, Kedah

    saya newest newbie.....saya belum ada motor Kawasaki....motor lain ada laa...saya bercadang membeli Kawasaki KRR 150 baru tu....dan 99.99% memang saya akan beli....sebelum susah hati sbb dah terbeli.......Saya ingin mengetahui serba sedikit pandangan dan pendapat dari semua forumer yang sudi memberikan pendapat dan pandangan mengenai pertanyaan saya....

    1. Saya ada mendengar yang kunci ring pada piston dalam blok motor ni boleh jatuh ketika tgh bawak....kesannya blok akan rosak....apa benar perkara ini? (ayat cikgu sekolah)
    2. Jika benar....apakah cara untuk mengatasinya....

    Itu je....terima kasih....maaf jika saya tak de motor kawasaki tapi ada sini....

    Salam,
    1.Yg paling penting pakai standard.(kl-penang high speeding no prob)
    2. Cukup masa kena lah service atau tukar apa yg patut.

    KIsah kunci ring ini tiada bukti yg kukuh.Smile
    kalau dah modified kenalah terima risiko pasal kunci ring tu dah benda lain....
    ini pendapat aku lah.....






    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Fri Jul 01, 2011 12:26 pm

    wadin wrote:
    rukis wrote:Asslamaualaikum semua....

    Nama : Rukis
    Lokasi : Gurun, Kedah

    saya newest newbie.....saya belum ada motor Kawasaki....motor lain ada laa...saya bercadang membeli Kawasaki KRR 150 baru tu....dan 99.99% memang saya akan beli....sebelum susah hati sbb dah terbeli.......Saya ingin mengetahui serba sedikit pandangan dan pendapat dari semua forumer yang sudi memberikan pendapat dan pandangan mengenai pertanyaan saya....

    1. Saya ada mendengar yang kunci ring pada piston dalam blok motor ni boleh jatuh ketika tgh bawak....kesannya blok akan rosak....apa benar perkara ini? (ayat cikgu sekolah)
    2. Jika benar....apakah cara untuk mengatasinya....

    Itu je....terima kasih....maaf jika saya tak de motor kawasaki tapi ada sini....

    Salam,
    1.Yg paling penting pakai standard.(kl-penang high speeding no prob)
    2. Cukup masa kena lah service atau tukar apa yg patut.

    KIsah kunci ring ini tiada bukti yg kukuh.Smile
    kalau dah modified kenalah terima risiko pasal kunci ring tu dah benda lain....
    ini pendapat aku lah.....








    Salam dan terima kasih atas pendapat tu....satu berita gembira buat saya....

    kr150c87

    Re: Salam semua....

    Post by kr150c87 on Fri Jul 01, 2011 9:10 pm

    kira macam tukar jantina jugak lah tu wadin.hehe..jom kita pergi minum teh,tapau milo ais sambil makan roti banjir.

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Tue Jul 05, 2011 8:51 pm

    Salam....saya mengharapkan pendapat dari senior2 KIPS berkenaan pertanyaan saya ini....

    Saya ingin mencari KRR150 SE.....dan telah pun mendapat tempat untuk membelinya....pertanyaan saya adalah...

    1. Di kedai A harga tunai on the road RM 10600....dapat single seat cover SE tu...tapi insurans dapat THIRD PARTY....

    2. Di kedai B harga tunai on the road RM 10600....tak dapat single seat cover SE tu...tapi insurans dapat FIRST PARTY ALL RIDER.....

    Yang kedai mana patut aku amik? Minta otai-otai KIPS yang arif agar memberi nasihat pada saya....

    Terima kasih....

    armmat

    Re: Salam semua....

    Post by armmat on Tue Jul 05, 2011 9:43 pm

    wassalam...

    sy bdak lg, bru blaja gak, hu..

    juz nak inform je, sy angkat kips se bln 5 aritu rm10300.. dpt single seat.... insurans third party...

    kalau mcm bro, tgok la slalu nak bawak pillion ke x... Very Happy

    asrolsani

    Re: Salam semua....

    Post by asrolsani on Wed Jul 06, 2011 12:47 am

    ambik
    2. Di kedai B harga tunai on the road RM 10600....tak dapat single seat cover SE tu...tapi insurans dapat FIRST PARTY ALL RIDER.....

    insurans tu penting.... maklumler kips ni panazzz

    kr150c87

    Re: Salam semua....

    Post by kr150c87 on Wed Jul 06, 2011 2:00 am

    yes panas macam pisang goreng beb.jom pegi makan skali. area shah alam area panas.skejep je kips zx150 kena curi.dahlah moto baru seminggu.hahahahahahaha..nak selamat pakai NSR atau tzm ke.atau suzuki best..mmg best!!

    zenkage

    Re: Salam semua....

    Post by zenkage on Wed Jul 06, 2011 2:39 am

    kr150c87 wrote:yes panas macam pisang goreng beb.jom pegi makan skali. area shah alam area panas.skejep je kips zx150 kena curi.dahlah moto baru seminggu.hahahahahahaha..nak selamat pakai NSR atau tzm ke.atau suzuki best..mmg best!!

    LOL tetibe je.

    Well......first party tu mmg penting,lagi2 all rider.
    kalau single seat boleh je beli

    tapi kan,kat melaka area aku kedai tu offer aku 9650 all rider first party siap 2 seat + cover single sit tuh ??
    cuma duit je xdak.... Sad

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jul 06, 2011 9:14 am

    armmat wrote:wassalam...

    sy bdak lg, bru blaja gak, hu..

    juz nak inform je, sy angkat kips se bln 5 aritu rm10300.. dpt single seat.... insurans third party...

    kalau mcm bro, tgok la slalu nak bawak pillion ke x... Very Happy

    Terima kasih atas nasihat....
    saya lone ranger rider....ha3x....almost all the time lone ranger rider....maknanya kena ada laa single seat cover tu laa eik?

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jul 06, 2011 9:16 am

    asrolsani wrote:ambik
    2. Di kedai B harga tunai on the road RM 10600....tak dapat single seat cover SE tu...tapi insurans dapat FIRST PARTY ALL RIDER.....

    insurans tu penting.... maklumler kips ni panazzz

    Terima kasih....amik yang options ke dua? single seat tu kalau aku berminat nak guna bape RM pulak nak beli?

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jul 06, 2011 9:20 am

    kr150c87 wrote:yes panas macam pisang goreng beb.jom pegi makan skali. area shah alam area panas.skejep je kips zx150 kena curi.dahlah moto baru seminggu.hahahahahahaha..nak selamat pakai NSR atau tzm ke.atau suzuki best..mmg best!!


    Terima kasih....
    aik...hang punya komen mesti terdapat unsur-unsur makan2...minum2...isk...aku minat bab unofficial TT nih tapi hang kat central...nun jauh...NSR aku pakai laa nih....tu motor buruk merah avatar tu motor aku guna...dgn motto...for wimps like you..using my full throttle pun aku tak leh nak kejar...ceh....motor aku slow

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jul 06, 2011 9:26 am

    zenkage wrote:
    kr150c87 wrote:yes panas macam pisang goreng beb.jom pegi makan skali. area shah alam area panas.skejep je kips zx150 kena curi.dahlah moto baru seminggu.hahahahahahaha..nak selamat pakai NSR atau tzm ke.atau suzuki best..mmg best!!

    LOL tetibe je.

    Well......first party tu mmg penting,lagi2 all rider.
    kalau single seat boleh je beli

    tapi kan,kat melaka area aku kedai tu offer aku 9650 all rider first party siap 2 seat + cover single sit tuh ??
    cuma duit je xdak.... Sad

    Terima kasih....
    Aku ada bercadang untuk tukar insurans motor NSR aku tu kepada KIPS baru nih sekali ngan tukar nombor plet...nak guna nombor plet tahun 1999...yang NSR tu guna plet 2011 punya...NSR buruk aku tu insurans FIRST PARTY ALL RIDER....dah maksima NCDnya pun...
    Buleh ka buat camtu? Ongkosnya bape? aku tak tau sbb sblm2 nih aku beli kenderaan serah bulat2 kat kedai urus...
    Kat Melaka leh dapat RM9650? hui...aku tanya dah...kedai habaq dah naik harga....tak dapat dah harga tu...apatah lagi ngan insurans first party...

    asrolsani

    Re: Salam semua....

    Post by asrolsani on Wed Jul 06, 2011 10:01 am

    single seat dlm rm200...
    aku punya dah tercabut masa ride... pastu pecah kena gelek kereta,lori...
    silap pasang punya pasal...huhu.
    skrg pakai seat belakang walaupun 100% ride sorang...

    ps: nsr tu tolak kat aku la... What a Face

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jul 06, 2011 10:53 am

    asrolsani wrote:single seat dlm rm200...
    aku punya dah tercabut masa ride... pastu pecah kena gelek kereta,lori...
    silap pasang punya pasal...huhu.
    skrg pakai seat belakang walaupun 100% ride sorang...

    ps: nsr tu tolak kat aku la... What a Face

    Terima kasih....RM200? buleh tahan jugak harga nyeee.... ngeee.... affraid member aku habaq kalau pakai single set motor org kedekut....sbb mcm tak mo kasi org tumpang....ha ha ha hampeh....

    NSR mau ka? he3x....tgk iklan dalam mudah....aku boh kat situ dah.....

    kr150c87

    Re: Salam semua....

    Post by kr150c87 on Wed Jul 06, 2011 12:02 pm

    Bro keep using the NSR la..protect the older generations racing protoype.

    Maklumlah i dah x da moto,pakai basikal sudah. tapi still rindu gak moto2 retro,dan model lame kan.
    model baru mmg panas,sekejap je dah kena tibai tanpa kebenaran ownernya. sakit mata jugak tengok mat rempit pakai zx150 kat kawasan pot klcc semalam. Shocked

    Matthew

    Re: Salam semua....

    Post by Matthew on Wed Jul 06, 2011 12:44 pm

    kr150c87 wrote:Bro keep using the NSR la..protect the older generations racing protoype.

    Maklumlah i dah x da moto,pakai basikal sudah. tapi still rindu gak moto2 retro,dan model lame kan.
    model baru mmg panas,sekejap je dah kena tibai tanpa kebenaran ownernya. sakit mata jugak tengok mat rempit pakai zx150 kat kawasan pot klcc semalam. Shocked


    Betul tu, i keje dekat klcc selalu tengok budak rempit pakai zx150 selalu buat kecoh kat sana...merosakan nama kips aje..hampehhh No

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jul 06, 2011 2:53 pm

    kr150c87 wrote:Bro keep using the NSR la..protect the older generations racing protoype.

    Maklumlah i dah x da moto,pakai basikal sudah. tapi still rindu gak moto2 retro,dan model lame kan.
    model baru mmg panas,sekejap je dah kena tibai tanpa kebenaran ownernya. sakit mata jugak tengok mat rempit pakai zx150 kat kawasan pot klcc semalam. Shocked

    Aku sebenarnya tak jadi dah jual motor NSR tu...hang tgk dah ka dalam mudah.my motor aku tu? hari tu aku nak jual sbb parking rumah aku penuh dah...tak de space untuk boh motor kawasaki jika dah ada nanti...kete-kete aku...motor-motor aku lagi...nih kawasaki pulak...tu sbb jual satu motor....aku nak delete tapi dah lupa apa aku boh utk password...hampeh betul aku nih....i'm suffering short term memory lost....ha3x
    Pakai kawasaki ngan nsr ikut keadaan...ha3x...

    rukis

    Re: Salam semua....

    Post by rukis on Wed Jul 06, 2011 2:55 pm

    Matthew wrote:
    kr150c87 wrote:Bro keep using the NSR la..protect the older generations racing protoype.

    Maklumlah i dah x da moto,pakai basikal sudah. tapi still rindu gak moto2 retro,dan model lame kan.
    model baru mmg panas,sekejap je dah kena tibai tanpa kebenaran ownernya. sakit mata jugak tengok mat rempit pakai zx150 kat kawasan pot klcc semalam. Shocked


    Betul tu, i keje dekat klcc selalu tengok budak rempit pakai zx150 selalu buat kecoh kat sana...merosakan nama kips aje..hampehhh No

    Aku tanya kat kedai....kedai kata produksi motor nih akan stop....dan sekarang ni pun slow produce dah....betul ka? nak beli kedai kena cari dulu...dasat jugak motor ni eik?

    kr150c87

    Re: Salam semua....

    Post by kr150c87 on Wed Jul 06, 2011 4:06 pm

    2 strokes bike in malaysia will stop production on year 2015 onwards.

    Sponsored content

    Re: Salam semua....

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:25 am