Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kips kategory superbike ker???

    Share

    hazel

    kips kategory superbike ker???

    Post by hazel on Sun Jul 10, 2011 10:40 am

    semalam g la MIDVALLEY, cari la parking moto punya lubang nk masuk ampang2 main susah nak jumpa...cenonet jer jalan masuk dia....pastu bila nak masuk kat parking moto tue, macha guard tue bagi signal sowh parking kat tepi booth guard tue jer,dia tak bagi masuk dalam...tnya la macha tue pasai apa moto nie tak leh masuk dalam, dia cakap nie moto superbike semua letak kat depan nie jer...aku pon terkesima la kejap...nie moto superbike gupanya n pastu aku nmpak la moto kips nie ada 2 3 bijik gak parking kat luaq bersebelahan dgn supabike2 yg lain..aharkz...bangga la kejap aku kat situ bila RXZ and BELANG kena masuk dlam parking tak leh parking sebelah moto aku niez.......huhuhuhu Very Happy

    zenkage

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by zenkage on Sun Jul 10, 2011 11:32 am

    Huhu......actually Superbike or SBK yang aku tau 1000 cc ke atas.....lol
    250 cc pon kira beginners bike
    600 cc baru la semi SBK kot haha
    tp sbb general knowledge org ramai pasal SBK xluas so dorang tgk body je r ( macam aku dulu la)
    so mana yg rupa full fairing,nampak mahal and berat,SBK la tu hehehe

    Tahniah2......Syok r tuh. (cemburu)
    haha

    hazel

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by hazel on Sun Jul 10, 2011 11:57 am

    tue la pasai...aku rasa kecik jer moto nie, munkin sebb fairng and warna dia yang lime green nie kot nmpak mcm SBK cikit...hahahahaha..pastu ngn wording NINJA tue lak...huhuhuhu....bangga kejap ah.....

    iltizamz

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by iltizamz on Sun Jul 10, 2011 12:11 pm

    aku pun tumpang gembira gak...ahaks...

    armmat

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by armmat on Sun Jul 10, 2011 12:38 pm

    haha,,, moto kite superbike bro... cheers

    alep

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by alep on Tue Jul 12, 2011 2:53 am

    aku pon pernah try masuk gak pkg kat mid tu, masuk agak senang, nak kuar x pasal-pasal kena alihkan moto org lain

    Khaza

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by Khaza on Tue Jul 12, 2011 9:06 am

    Aku pun tumpang bangga dengan gelaran ni.. cheers
    Budak2 bawah apartment aku cakap "Pakcik ni MotoGP kan".. Terus aku balas,"Ye,ye,ye..MotoGP la ni"

    Matthew

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by Matthew on Tue Jul 12, 2011 9:52 am


    Fuhh bangganye.. What a Face

    hazel

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by hazel on Wed Jul 13, 2011 12:28 am

    xpa..bermula dari bawah...nanti one day munkin boleh bawak SBK betoi....R1 sentiasa menanti diriku......aharksz...

    syam

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by syam on Sat Jul 23, 2011 2:50 pm

    moto kips ni boleh ke tamabh cooland mcm tu je?

    alep

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by alep on Sat Jul 23, 2011 5:50 pm

    yup, refill kt coolant reserve tank (reservoir)

    kerusi_malas

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by kerusi_malas on Sun Jul 24, 2011 3:19 am

    aku pun tumpang gembira jugak.. haha.. moto kite ni dikira minisuper bike kot..

    khor

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by khor on Fri Sep 02, 2011 3:04 pm

    jawapannya.. KIPS bukan ketegori superbike, tapi "entry level, small or beginner bikes"..

    dipetik dari wikipedia..

    The sport bike classes in common usage are:

    Lightweight - also called entry level, small or beginner bikes.[14][20][21] Some two strokes in this class have dramatically higher performance than the four strokes, being likened to miniature superbikes.[12] Sport bikes with engine displacements of up to about 500 cc (31 cu in) are usually in this class.[4]

    Middleweight - [18] mid-sized, mid-level,[14] or supersport.[12] Some of the models in this range qualify for racing in the classes AMA Supersport Championship, British Supersport Championship and the Supersport World Championship, but many middleweights do not have a significant presence in racing. Displacements of 600–750 cc (37–46 cu in) are typical.[4]

    Superbike - [18] liter-class, or literbike, i.e 1,000 cc (61 cu in).[4] As with supersport, many of the models in this class compete in superbike racing.
    Open class, hypersport or hyperbike[20][22][23] are terms sometimes used in lieu of superbike as a catch-all for everything larger than middleweight.[19][20][24][25][26] Alternatively, these terms mark a class above the superbikes for the largest displacement sport bikes with the highest top speeds, with weights somewhat greater than the superbike class.[4][

    whatsupbro

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by whatsupbro on Sat Sep 03, 2011 10:33 am

    ahahaha terbaik la.. slalu gak pi parking kat mid valley.. aku pon parking kat ngan big bike yg lain.. sbb nmpak cantik sket... apepon.. kite bukan kategori seperti pertanyaan TS.. jauh sekali... kite hanye entry level mcm KHOR bgtau.. tp still la.. dibanding dgn yg lain dlm kategori 150cc ni kite champion la kot.. maybe yg boleh fight pon RS125.. tu pon 125..

    Maverick

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by Maverick on Sat Sep 03, 2011 12:41 pm

    Uiiyoo sopobike! Bangga la kejap.. hehe

    nekman

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by nekman on Sat Sep 03, 2011 5:38 pm

    ZX punya fairing cantik.. leh letak bubble screen, single seat..mungkin sbb tuh nampak cam superbike..
    KR lama fairing tak berapa cun, kurus sikit fairing dia.. cuma nampak cam superbaiikk jer..

    Maverick

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by Maverick on Mon Sep 05, 2011 12:25 pm

    nekman wrote:ZX punya fairing cantik.. leh letak bubble screen, single seat..mungkin sbb tuh nampak cam superbike..
    KR lama fairing tak berapa cun, kurus sikit fairing dia.. cuma nampak cam superbaiikk jer..
    Kalo tgk betul2 KIPS zaman 90'an dia ikut cutting Ninja 500/900 masa zaman tu, pun sama cam SBK gak..

    KIPS baru ni dia ikut cutting ZX9 + ZX12 kalo usya betul2.. (kecikkan mata sket) hehehe.. terutama kat belah ekor dia.

    Sponsored content

    Re: kips kategory superbike ker???

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm