Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Share

    telorayam

    Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by telorayam on Mon Jul 11, 2011 9:48 pm

    Hello & Salam,

    Sy org baru sini... mcm minat ngn Kips SE.. dulu bwk tupai kejap... xsmpi 2 bln kana rembat Mad

    Nk tanye bulan2 Kips ni brape.... lets say d/p 1k? Elok amik brape tahun?


    Thx

    zenkage

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by zenkage on Tue Jul 12, 2011 12:05 am

    salam. x silap aku lau DP rm3k bulan 300 ntuk 3 tahun. lau 1k tu....erk.......boleh ke ??

    Khaza

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by Khaza on Tue Jul 12, 2011 12:14 am

    Kalau d/p RM1k,rasanya xleh kot. Saya dh try tnya dh. At last buat d/p dkt² Rm4.5k,pastu bln² dkt 300 jg la dlm 2 tahun. Plg kurang d/p dlm Rm3k.

    telorayam

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by telorayam on Tue Jul 12, 2011 12:20 am

    ye ke.... adoyai... nmpk kt iklan... ade offer... low downpayment... tp 4 thn la

    nk dkt 400 rat sebulan Shocked

    Khaza

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by Khaza on Tue Jul 12, 2011 12:26 am

    Woooo,letih woo kalau dkt² 400 tu.. Tggu sket lg ambik duit bonus kalau nak pakai..hehehhe... Twisted Evil

    telorayam

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by telorayam on Tue Jul 12, 2011 1:21 am

    Khaza wrote:Woooo,letih woo kalau dkt² 400 tu.. Tggu sket lg ambik duit bonus kalau nak pakai..hehehhe... Twisted Evil

    tu lah... tq sume... mmg nk kn ade 3 riban gk la ni... bounce

    kalo bulan2 nk under 300 boleh... tp 4 thn lol

    zenkage

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by zenkage on Tue Jul 12, 2011 7:58 am

    sakit dude,better smpan dulu buet tu smpai ade bout 6-7 k.....or cash.
    lau ade 5.5,kasi r 4.5,lg 1 k smpan,beli jacket fullface or modi ape yg ptt ke :-)

    telorayam

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by telorayam on Tue Jul 12, 2011 9:00 pm

    zenkage wrote:sakit dude,better smpan dulu buet tu smpai ade bout 6-7 k.....or cash.
    lau ade 5.5,kasi r 4.5,lg 1 k smpan,beli jacket fullface or modi ape yg ptt ke :-)

    byk tu 6-7k.... plg kuat leh g 3k bounce

    Mr Brightside

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by Mr Brightside on Tue Jul 12, 2011 9:28 pm

    aku beli bagi muka 5k tiap-tiap bln rm210 selama 3 tahun Cool Cool

    telorayam

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by telorayam on Wed Jul 13, 2011 2:18 am

    Mr Brightside wrote:aku beli bagi muka 5k tiap-tiap bln rm210 selama 3 tahun Cool Cool

    ic2...br tanye kapar motor...kalau 1k dpt 350 tuk 3thn.... bounce

    ayiesh

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by ayiesh on Wed Dec 21, 2011 9:51 pm

    zenkage wrote:salam. x silap aku lau DP rm3k bulan 300 ntuk 3 tahun. lau 1k tu....erk.......boleh ke ??


    kat mane tu bro nak dpt kan 3k ?

    zenkage

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by zenkage on Thu Dec 22, 2011 4:15 am

    Time tu aku servey kdai kat melaka...ada 1 kedai tu.Tp now aku xsure la...da 5 bulan lepas masa aku tanye

    pidd

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by pidd on Thu Dec 22, 2011 12:12 pm

    aku pun berminat ugak nak try pakai zx150 SE , tapi saya try bawak kawan saya punyer . dia punyer position riding , macam menyakitkan pingang jeh memandang kan tinggi saya dalam 180cm . tapi nak tanye dari quality ugak .. baguskeh berbanding katogeri 150 2-stroke yang lain ? harap dia tak menyakitkan owner like TZM because masalah dengan valve yang tersendiri.

    casterside

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by casterside on Mon Dec 26, 2011 11:26 am

    kalu dapat buat personel loan lagi baik pastu byr cash terus. interest pun murah skek. boleh wt smpai 1-10 thn.suggestion je nie..

    vicksonchew

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by vicksonchew on Mon Dec 26, 2011 12:05 pm

    Hai Very Happy Ninja-ninja semua,cuba beli kat kapar motors klang,saya beli Ninja SE.. Muka $1500,Bulan $271.00 4 Tahun percuma lagi fullface Arai...Harga $360,Tapi mesti mahu minta ,tak minta cuma kasi biasa saja.cuma lihat gambar saya,fullface Hijau TU...adalah percuma.... lol! [img][/img]

    ayiesh

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by ayiesh on Sat Dec 31, 2011 10:23 pm

    vicksonchew wrote:Hai Very Happy Ninja-ninja semua,cuba beli kat kapar motors klang,saya beli Ninja SE.. Muka $1500,Bulan $271.00 4 Tahun percuma lagi fullface Arai...Harga $360,Tapi mesti mahu minta ,tak minta cuma kasi biasa saja.cuma lihat gambar saya,fullface Hijau TU...adalah percuma.... lol! [img][/img]


    salam . bro , ini bro nye ambil under kedai ke, atau loan atau yg lain2 ?

    vicksonchew

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by vicksonchew on Mon Jan 02, 2012 12:11 pm

    Hello..Bro cheers ,Loan ~NAZA CREDIT, kapar motors klang Akan uruskan untuk you.., slip gaji tiga bulan,ini untuk model SE,Ninja biasa...$900 boleh kelur..bayar bulan Pun..murah,Bro..sebelum Ninja saya beli kat sana,saya servey kdai kat klang Area.. kapar motors klang Adalah murah dari kedai2 Lain...Bayar bulan boleh bayar kat MAYBANK,NAZA CREDIT ada A\C DI Sana. Bro..Cuba call kapar motors klang ,Ninja Adalah Moto yang....BEST.. lol!

    Matthew

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by Matthew on Mon Jan 02, 2012 12:17 pm


    Saya pun kluar moto dari sana loan dari NAZA leasing ...member klua superbike dari sana pun...bayaran muka memmang murah skit..

    Sponsored content

    Re: Nak beli Kips.... bulan2 brape pak?

    Post by Sponsored content Today at 6:46 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:46 pm