Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Share

    shinichi_1412

    tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by shinichi_1412 on Thu Jul 14, 2011 12:57 pm

    dari bulan lepas aku sedang usehekan nak dapatkan KRR ZX 150 SE,aku ni tak penyabar,so aku nak dapatkan tanpe downpayment gune aeon credit service,,aku pun apply la kat satu kedai motor ni,,,last2 x dapat,diorg gtau nak kene 6bulan plg minimum bekerje,aku baru tukar kompeni keje,baru 4 bulan,,,,
    raye nak dekat,aku punye la nak pkai moto tuh raye ni,,,,,
    skang aku ade due option,aku jumpe satu kedai moto kat cheras downpayment die rm1085++,aku ingat nak ambik yang tuh,,,n satu lagi option jual moto kriss buruk aku yg banyak bejase....

    kawan2 kippers skalian,tolong la aku kalau korang ade lubang2 atau ape2 jela yang boleh membantu aku ni,,,,,aku nak sangat moto ni,,,kalo boleh sebelum raye,,,,,kalo x dapat gak lepas raye aku kumpul jela duit beli cash tp aku x puas ati la x dapat gune seawal raye taun ni,,,,ak nak sgt motor ni cepat2 =(

    zenkage

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by zenkage on Thu Jul 14, 2011 1:50 pm

    Da try kat mudah ?? ada kedai yang 0 DP pon bole apply ?

    shinichi_1412

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by shinichi_1412 on Thu Jul 14, 2011 2:05 pm

    dah try dah bro,,,kalo 0downpayment ni sah2 aeon,n diorg x terime coz aku dikategori baru bekerje(padahal aku tukar kompeni jek),,,,,aku tgk kat mudah jumpe satu kedai kat cheras downpayment die rm1000,,,so ak ingat nak try la yg tuh,,,n ak nak letgo kriss aku,,,,tp aku takut x laku jek,,,,kriss burok seh,,,,hahaha,,,,,ak kalo leh nak try cari bnyak sket lubang,,,org ckap,sbgai persediaan,,,huhu

    ijan2009

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by ijan2009 on Thu Jul 14, 2011 2:33 pm

    Kalau nak cepat....buat personal loan dan carik wakil jualan kawasaki....cepat kot....motor aku 4 hari je....tapi bukan zx 150 SE lee...

    zenkage

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by zenkage on Thu Jul 14, 2011 4:21 pm

    bro ijan pakai moto pe bro ???

    kr150c87

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by kr150c87 on Thu Jul 14, 2011 4:39 pm

    tengok dalam avatarnya ialah ninja 250R Efi yang terbaru ,ade pakej arrow ke?

    zenkage

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by zenkage on Thu Jul 14, 2011 5:18 pm

    pakej arrow tu ape bro ?? slalu dengar tp xtau amende tu ?

    zenkage

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by zenkage on Thu Jul 14, 2011 5:22 pm

    oh da tau da,exhaust rupanyer (google)
    nice!

    shinichi_1412

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by shinichi_1412 on Thu Jul 14, 2011 7:07 pm

    ijan2009 wrote:Kalau nak cepat....buat personal loan dan carik wakil jualan kawasaki....cepat kot....motor aku 4 hari je....tapi bukan zx 150 SE lee...





    personal loan kat bank ke???how???what should i do???hahaha,,layak ke aku nih???bukan ape,aku dikategorikan baru keje la sebab tukar komeni,,,tu yg sakit ati tuh,,,,,kalau aku tau lame dah ak angkat,,,damn,,,hahaha

    Khaza

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by Khaza on Thu Jul 14, 2011 9:41 pm

    Selalunya org tukar kompeni ni sbb gajinya lebih dr kompeni dulu.. Try la ambik personal loans.. Tunjuk je slip gaji 3 bulan yg lepas2.. Sure boleh punya sbb gaji dh byk.. lg 1,moto kriss buruk kalau leh jgn la jual shinichi_1412. Sayang ooo...Sentimental value dia tinggi..

    telorayam

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by telorayam on Thu Jul 14, 2011 10:43 pm

    same la kite bro... ak pn demam kips ni.... - -

    ijan2009

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by ijan2009 on Fri Jul 15, 2011 5:37 pm

    Hehehe...avatar tu picture je bro....masih dalam kira2 ag.....masih ag dengan jentera zx 150 warna hitam....belum bercadang nak beli ag....impian tu ada....

    Personal loan je....masa tu aku buat dengan Bank Rakyat.... tu pun sebab nak g kerja Putrajaya le..hehehe...sikit simpanan & sikit personal loan....

    Coz aku dah kira2 dah...kalau beli dengan pinjaman kedai banyak jugak kena...dengan bank rakyat berapa rat je...tapi tempoh bayar singkat le bro.... tapi masa tu...x sempat carik banyak kedai....tak larat ulang alik naik honda wave....kebas punggung aku...hahahaha....

    Baik jangan jual motor kriss tu.....ada kegunaan kemudian hari....

    Tapi bro....apa2 pun...aku just nak kongsi le...jangan tergesa2 nak beli...carik sampai puashati....ni sekadar kehendak....lainlah kalau betul2 keperluan...just nasihat aku le.....


    Sponsored content

    Re: tolong aku dapatkan kips sebijik~~~~=(

    Post by Sponsored content Today at 11:56 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:56 am